ne yapmalıyım?

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Dün üiversite hocamızla beraber bir cafe de arkadaşlarla beraber buluştuk.İşte okuduğumuz kitapları birbirimize anlatmak için.Asıl konu şöyle.Giderken annemle beraber çıktık.Annemde "hocanızı göreyim merak ettim oradan da markete giderim" dedi.Bende tamam dedim.Sonra annemle içeri girdik arkadaşlar masada hocayı bekliyorlar.Bir anda annemi gördüklerinde şok oldular sanki.Birbirlerine mesaj atmalar falan.Sonra hoca geldi tanıştı annem gitti.O gün yedik içtik evlere dağıldık.Akşam annem bana sordu" neden bana şaşkın gibi baktılar" diye.Bende geçiştirdim beklemiyorlardır diye.Kızlara mesaj attım neden böyle yaptınız diye.İçlerinden biri ;"anneni oraya getirmen yanlıştı.Ben olsam annemle geleceğime hiç gelmezdim.Hocaya resmen ilkokuldaymış gibi senin durumunu sordu".diye Mesajlar yazdı.Ben de anneme gelme mi deseydim dedim o benim annem dedim sana soracak halim yoktu dedim.Hem ben utanmıyorum bu durumdan sen niye rahatsız oluyorsun dedim.Annem nerden bilsin öyle sorulmayacağını.Hocayı görmek istedi merak etti ne varmış dedim.Sonrada yine sinir edici mesajlara devam etti.Bende madem benden utanıyorsun o zaman arkadaşlığı bitirelim dedim.O da sen bilirsin dedi,resmen.Benim 2 senelik arkadaşım bana bunu dedi.Kızlar ben ne yapacağım ya.Bundan öncede onlarla sorunum var diye yazmıştım ama düzelirler diye bekledim bu çok zoruma gitti.Ağarıma gitti sizce ne yapmalıyım??Arkadaşımın bu durumu normal mi değil mi ben mi abartıyorum bilemedim.Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar.Dün üiversite hocamızla beraber bir cafe de arkadaşlarla beraber buluştuk.İşte okuduğumuz kitapları birbirimize anlatmak için.Asıl konu şöyle.Giderken annemle beraber çıktık.Annemde "hocanızı göreyim merak ettim oradan da markete giderim" dedi.Bende tamam dedim.Sonra annemle içeri girdik arkadaşlar masada hocayı bekliyorlar.Bir anda annemi gördüklerinde şok oldular sanki.Birbirlerine mesaj atmalar falan.Sonra hoca geldi tanıştı annem gitti.O gün yedik içtik evlere dağıldık.Akşam annem bana sordu" neden bana şaşkın gibi baktılar" diye.Bende geçiştirdim beklemiyorlardır diye.Kızlara mesaj attım neden böyle yaptınız diye.İçlerinden biri ;"anneni oraya getirmen yanlıştı.Ben olsam annemle geleceğime hiç gelmezdim.Hocaya resmen ilkokuldaymış gibi senin durumunu sordu".diye Mesajlar yazdı.Ben de anneme gelme mi deseydim dedim o benim annem dedim sana soracak halim yoktu dedim.Hem ben utanmıyorum bu durumdan sen niye rahatsız oluyorsun dedim.Annem nerden bilsin öyle sorulmayacağını.Hocayı görmek istedi merak etti ne varmış dedim.Sonrada yine sinir edici mesajlara devam etti.Bende madem benden utanıyorsun o zaman arkadaşlığı bitirelim dedim.O da sen bilirsin dedi,resmen.Benim 2 senelik arkadaşım bana bunu dedi.Kızlar ben ne yapacağım ya.Bundan öncede onlarla sorunum var diye yazmıştım ama düzelirler diye bekledim bu çok zoruma gitti.Ağarıma gitti sizce ne yapmalıyım??Arkadaşımın bu durumu normal mi değil mi ben mi abartıyorum bilemedim.Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşların da bir garip değil de komikmiş yani?
Ne var ki annen arkadaşlarınla,öğretmeninle tanışsa?
Koca kadın oldum, hala annem de babam da tüm arkadaşlarımla tanışmak ister,tanıştırırım da..
Hele ki öğretmenimle dışarıda görüşecek kadar samimiyetim olsa taaa ilk başından tanıştırırdım ben olsam.

bence arkadaşınızın durumu normal değil.. bende üniversite okuyorum ailemden ayrı olduğum için ailem gelemez tabiki ama şayet yanımda olsalardı annemin kalbini kırıp hayır gelme demezdim. merak ediyor çocuğunun nereye gittiğini, arkadaşlarını, hocasını bence bu durumda bişey yok.
ayrıca bazen arkadaşlarımda kaldığımda dışarı çıkarken annesi ben sıkılıyorum kızlar sizle gelsem mi diyor tamam diyoruz :) gelsin nolur ki çoğumuz ailelerimizden ayrıyız o da bize annelik yapmış oluyor evini açıyor yemek yapıyor..
bu tutumları lise zamanından hatırlıyorum bi yere giderken annemize uff anne ya napçaksın arkadaşlarımlayım işte fln yapardık :) arkadaşınız ergenlik döneminden kurtulamamış daha :) konuşmayın bence de siz kazanırsınız..

canım günümüzde insanlar artık anne babalarından utanıyorlar arkadaşının tepkiside bu bence o da anne ve babasından utananlardan senin yaptığını yapabilen az insan var ama bnce olması gereken bu daha önceki sorunlar neydi bilmiyorum ama demekki arkadaşlığınız tam da bi arkadaşlık değil bnce takma başkalarıyla takıl hiç ilgilenme farkedicekler bnce yaptıklarını farketmiyorlarsada salla gitsin sağlam arkadaşlık olmadıktan sonra zaten bir gün bitecek...

Ama dün öyle mesajlar attı ki çok kırdı beni.Kocaman kızmışım ne işi varmış annemim benim yanımda cafe de.Resmen yanında velini getirdin yazık sana,yazmış bana.

arkadaş çevreni değiştir.ailenin önemini kavramış gizlisi saklısı olmayan dürüst insanlarla arkadaşlık edinmeye çalış.diğerleriyle merhaba-merhaba.

Ama dün öyle mesajlar attı ki çok kırdı beni.Kocaman kızmışım ne işi varmış annemim benim yanımda cafe de.Resmen yanında velini getirdin yazık sana,yazmış bana.

ahahahah :) siz üzülmüşsünüz kusura bakmayın ama kendimi tutamadım :) arkadaşınız kaç yaşında acaba? gerçekten ergenlikten çıkıp olgunlaşamamış.
siz annenizi veliniz olarak değil, arkadaşınızmışçasına getirmişsiniz bence. sizin yaptığınız doğru olan.
ailesinden utanan bir insan ne kadar dürüst olabilir, bilemiyorum.

Anneni oraya götürmende bir yanlışlık yok herkesin annes, tanışmak ister ne var bunda sen hatayı arkadaş seçiminde yapmışsın canım. Yapacağın tek şey umursamamak ,arkadaşlarının yaptığı hiç normal değil bence. Çok saçma. Boşver ya abuk subuk insanlarla arkadaşlık yapacağıma yalnız kalırım daha iyi hem sana arkadaş mı yok.

Arkadaşınız şımarık, kendini bilmeyen bir ergen hepsi bu

Ne varmış annenizle gitmenizde, bunu sorun eden birinden arkadaş olmaz zaten boşver

ne varmış anneni götürdüysen bence arkadaşlarının senle başka sorunları var bunuda bahane etmişler .

Keşke her anne baba biraz zaman ayırsa , biraz itinalı olsa da ; öyle markete uğrarken bir selamlaşsa kızının hocasıyla.

İlkokul talebeliğinden dem vurmuş arkadaşlarınız ama asıl işin bu kısmını henüz aşamamış olan kendileri galiba.

Zaten sorunlarımız vardı demişsiniz , onlarda bir bahane aramışlar ; kutudan bu çıkmış.

Sallayın gitsin.

Arkadaşınız henüz ergenlikten çıkamamış,:34:

Ünivresitede okuyan bir gencin belli bir olgunluğa ulaşması lazım.

Çocukların anne babadan bağımsız olduğunu ıspat çabası,ortaokul en fazla lise döneminde görülen bir tavırdır.

Bu kadar basit sebeple 2 senelik arkadaşlığınızı bitiriyorsa zaten hiç üzülmenize değecek bir insan değilmiş.

ben üniye başladığımda 16 yaşındaydım,biçok yere babam imza attı yaşım tutmadığı için ve dersten çıkıyodum ilk günler babam kapıda oluyodu:) yeni tanışmamıza rağmen kimse dalga geçmemişti senin arkadaşların çok acımasızmış... anne -baba utanılcak ne var bunda... bence çok büyük bi kaybın olmaz üzülme sen..

Onlar biraz serbest büyümüşler.işte benim aile biraz tutucudur.İşte ben aileme 22 yaşına gelmişim hala kendimi ispatlayamamışım.Nereye gitsem haber veriyormuşum.Bir yere gittiğimizde aradıklarında niye ailem çok arıyormuş.Kendi başına hayatının olduğunu anlatmalısın.İşte o dediğim kişi şöyle diyor. Bende öyledim ancak lise 2 den sonra anladılar beni.Eve 7 den önce girerdim şimdi gece geliyorum eve.Umursamıyorlar.Sende ailene alıştır böyle.Sürekli benim yaşımım büyüyüp ancak hiçbirşey yapamadığımı söylüyorlar.O kadar da gaddar değiller ailem ya.Anlamıyorum ben bu insanları.

Bu nasil bir zihniyettir anlamiyorum.
Ne ilgisi var velisini getirip kötü duruma düsmekle?
Suan cok merak ettim arkadasinin annesi icin aynisi söylense ne hissederdi?
Ahahah kiza bak cocuk gibi annesini getirmis deselerdi ne düsünürdü acaba.
Anne demek ne demek ya. Can yarisi demek.
Annen hocanla görüsmek istemis cok mu?
Arkadasinin sorunlari var bence..
Yeni arkadaslar edin ama o tarz insanlarla arkadaslik kurma.
Böyle seyleri okudukca cok sinirleniyorum ya.

Bence canim sorun sende ve ya annende degilde, o hasta arkadaslarinda.
Bu yuzden emin ol ilerde pisman olacak o arkadasinin asil kendi cocuksu fikrine.
Belkide ondan bu sekilde kurtulman cok iyi olmus, onada arkadas diyorsun ya pes:) insallah arkadasligini kaybetigine uzulmuyorsundur.
Hatta sasirdim canim, nasil olduda sen arkadasligini bitirmen gerekirken, o bitirmis?

Bence ici kalbi temiz hos olan bir arkadas secmen gerekiyor. Bir daha seninle dalga gecen o arkadasinada, asla ama asla sans tanima derim.

Onlar biraz serbest büyümüşler.işte benim aile biraz tutucudur.İşte ben aileme 22 yaşına gelmişim hala kendimi ispatlayamamışım.Nereye gitsem haber veriyormuşum.Bir yere gittiğimizde aradıklarında niye ailem çok arıyormuş.Kendi başına hayatının olduğunu anlatmalısın.İşte o dediğim kişi şöyle diyor. Bende öyledim ancak lise 2 den sonra anladılar beni.Eve 7 den önce girerdim şimdi gece geliyorum eve.Umursamıyorlar.Sende ailene alıştır böyle.Sürekli benim yaşımım büyüyüp ancak hiçbirşey yapamadığımı söylüyorlar.O kadar da gaddar değiller ailem ya.Anlamıyorum ben bu insanları.

biraz daha arkadaslik yapsan kotu yolada dusurlermis..:S ne ilginc kizlar var ya! Bence kendine, ve ailene benzeyen insanlara takil hayatim, yoksa herzaman uzulursun yada, tam tersi aileni uzersin. Yakinda onlar yuzunden ailenide beyenmezdin. Iyiki bitmis bu arkadaslik ve umarim duzeltmez yada af etmezsin;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ergenlikten çıkamamış tipik bir "ayy ben ailemden nefret ederim, ben çok rahatım, çok coolum" zihniyeti:41: Ne olacakmış ister anneni getirir tanıştırırsın ister kardeşini, kuzenini. Millet artık ne ile uğraşacağını şaşırmış. Ben de üniversitede okuyorum babam gelmişti tanıştırdım bütün hocalarımla hatta çoğuyla arkadaştı babam beni tanıştırdı onlarla:27: Kuzenim gelmişti şehir dışından onu da hocalarla tanıştırıp derse girmesini sağlamıştım kimse de yadırgamadı. Senin arkadaşın bir garipmiş bence diyemedin mi sen önce kendinden utan diye:37:

Bence canim sorun sende ve ya annende degilde, o hasta arkadaslarinda.
Bu yuzden emin ol ilerde pisman olacak o arkadasinin asil kendi cocuksu fikrine.
Belkide ondan bu sekilde kurtulman cok iyi olmus, onada arkadas diyorsun ya pes:) insallah arkadasligini kaybetigine uzulmuyorsundur.
Hatta sasirdim canim, nasil olduda sen arkadasligini bitirmen gerekirken, o bitirmis?

Bence ici kalbi temiz hos olan bir arkadas secmen gerekiyor. Bir daha seninle dalga gecen o arkadasinada, asla ama asla sans tanima derim.

Çok iyi niyetli biriyim malesef,o yüzden bu zamana kadar ha düzelirler ha şöyle olur diye sustum ama bunda susamazdım.Evet malesef üzüldüm,üzüldüğüm yan şu o arkadaşı kaybetmekle alakalı değil.Biz toplam 5 kişiydik o kişiyle sürükli sorunlar oluyordu.Ben onunla irtibatı kesersem diğer 4 kızlada irtibatı kesmek zorundayım hele 1i için üzülüyorum.O da bu anlattığım arkadaşın oda arkadaşı.Benim en yakın arkadaşımdı.Üzüldüğüm nokta da o arkadaşı kaybetmek olacak.Ya tek kalacağım.Ya da sadece o arkadaş hatrına diğerleri ile de merhaba merhaba olacağım.

Back
X