• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım???

damatlık 3bınse gelinlık 13 bın olsun madem

3 bıne damatlıkmı olurmuş yahu

3 bi damatlıkmı :53::53: sorun olan neresi değil size sorulmamış olması zaten aranızda tam anlamıyla aşk olsaydı o size kesinlikle sorardı sizde herşeyi takmazdınız zaten :34:

çok lanet bir nişanlılık dönemi yaşıyorum. evlenmek benim harcım değilmiş,herkes bu şekilde evleniyorsa... lanet adam bana sormadan balayı otelimizi değiştirmiş neymiş çok pahalıymış. ama senin anan 3binlik damatlık bakıyor oğlmun canı sağolsun diye. benimki can değilmi? hayatımda 1 kez gitmeyecekmiyim balayına... çok kararsızım çok mutsuzum.. nikahım bile kıyıldı ama hiç umrumda değil. ben bu şekilde yapamam. bir kişi çıkıp ayrıl dese düşünmeden ayrılacağımmmmm.

Bence sen bu düşüncelerle bile bile
evlenirsen hayatının hatasını yaparsın...

lanet nişanlılık, lanet düğün, lanet balayı,lanet koca.....
arkadaşım bu liste burda uzar gider.ya iyi taraflarını görüp üstüne sünger çekersin yada lanet olsun hepinize deyip gidersin.inşallah kararında mutlu olursun:16:

yaaa olur böyle şeyler canım nişanlınla karşılıklı konuşup halledebilirsin bence. Bu arada Ankarada balayı garip bir tercih olmuş:44:

böyle yazılar okuyunca ciddi anlamda canım yanıyor.

Belki kendi anılarım depreşiyor bilmiyorum....

Evliliğe niyetlenmiş, biribirine sevgi dolu bakışlarla bakan, mutlu, birbirlerinin dertleriyle dertlenen ve birbirlerinin dertlerine care olan insanları görürdüm... ve sonra kendi durumumu düşünürdüm...

müstakbel eşim olacagına inandiğim insanın kalbime açtığı yaraları...ve bunun sonucunda kendi mutsuz ve üzgün halimi düşünürdüm...Çok zoruma giderdi bu durum :(

Çok zor, insanın mutlu olmak isterken mutlu olamayışı,
gülümsemek isterken gülümsiyemeyişi
güvenmek isterken güvenemeyişi
inanmak isterken inanamayışı....

İnşAllah sizin durumunuzda herşey yolunda gider kardeşim. İnşAllah sizin canınızı yakan durum düzelir ve herşey mutlu bir şekilde mutlu devam eder...

ankara da balayı :) bunu düşündükçe bende gülüyorum. cuma düğünüm olacak ptesi 2 de gideceğiz güzel ülkemden. o yüzden ankara oldu ben hiç istemedim ama.

dominant bir annenin pasif oğluyla evliyim. hep kaynanamın dedikleri oluyormuş gibi geliyor bana. zorlamıyor kesinlikle ama ikna ediyor

ablamla aynı durumdasınız onunda düğününe 20 gün kaldı nerdeyse...
başında berbat bi kayınvalide var herşeyleri kafalarına göre yapıyorlar,ablam inkar edince damat bey anasına toz kondurmuyor...
onlara göre herşey pahalı herşey gereksiz,birkere oluyor bazı şeyler bunun bilincine varamıyor her insan maalesef..

nişanlınız saçmalamış ama bu ayrılma sebebi olmamalı bence..
tabiki alın karşınıza konuşun size sormadan balayı otelini değiştirmek hangi mantığa hizmet bilemedim...

konunu okuyunca kendi nişanlılık dönemim geldi aklıma. Nişanlıyken de başına buyruk bir nişanlım vardı şimdi de öyle değişen birşey yok. Bence yol yakınken iyi düşün. Seni anlıyorum önemli olan birlikte karar verebilmek, durumları yoksa bile birlikte karar verip oteli birlikte değiştirmek.

Sana sormadan değiştiremez. Annesi ile bu kararı beraber aldılarsa beraber gitsiler balayına da. Şimdiden bunları yutarsan her istediklerini yapmaya mecbur bırakılacaksın.

Nişanlınla konuş ve dedi bana sormadan değiştirdiğin için bunu kabul etmiyorum Pahalı otel deseydın beraber düşünür konuşur karar değiştirebilirdik ama bensız başkalarıyla benım balayı kararımı değiştirdiğin için bu hatanı düzelteceksin gidip o değişikliği tekrar eski halıne çevireceksin! Ve bundan sonra da benı ıkımızı ilgilendiren kararları alırken kimseye danışmadan önce ve sadece benım fikrimi alacaksın. Evlilik böyle olur benim bildiğim ve sen evliliği kurallarına göre oynamayacaksan evliliğe kalkışıp benim hayatımı da berbat etme!

Bu konuşmayı yap ve hatasını düzeltirse tekrar şans verip gözlemleyebilirsin. Ama tersine giderse o zaman keyfin bılır de bırak. Emin ol daha anlayışlı erkekler var. Benim eşim evlilik sürecinde her şeyi benim istediğim gibi yapmaya çalıştı her şeyde benım fikrimi önce aldı. Bazen hatalı oldugu da oldu ama onu uyardıgımda hatasını anladı kabul etti. Tabi bu durumda her şeyi maddi olarak ikimizin üstlenmesi de etkiliydii. Yani herşeyin parasını ikimiz ödedik düğünler dışında ve bu yuzden kimse şöyle yapın deme hakkına zaten sahip değildi. Sizin aileler yapıyorsa karışma hakları olabilir bir dereceye kadar. Ama eşin karşılayacaksa maddi kısımları kesinlikle senin istediğini yapmak zorunda.

arkadaşım standart sevdiğini söylüyorsun ama bunun standardı ney ben bilemedim onu :) bence balayını falan geç bu konu üzerinde düşün. gerçekten aşık olmadığın, seviyorum ama çok aman aman değil dediğin biriyle gerçekten evlenmek istiyor musun? mantık evliliği desem ' dominant annenin pasif oğlu' dediğin kişi çok mantıklı gelmiyor. nişanlılık dönemindesin eğer kararsızsan hemen geri adım at, evlendikten sonra çok pişman olursun. ama yok ben evlenecek kadar seviyorum diyorsan Allah mutlu mesut etsin. o zamanda en azından blöf yap ki bütün kararları ana oğul birlikte verip seni dış yapmasınlar. Allah yardımcın olsun

ben en çok balayı otelini değiştirdii için nişanlına lanet adam demene takıldım.tamam yaptığı hoş değil ama her nahoş durumda olaya böyle yaklaşacaksan adama bu gözle bakacaksan bence bu evlilikten hayır gelmez :26:ayrıca nişanlısını çok seven bir kadının daha yolun başında bu sözü söyleyebileceğini sanmıyorum ben:50:sen bu adama aşık değilsin galiba bence iyice düşün taşın:31:

Çok aşık degilsen ve canını sıkıyorsa ayrıl. Evlenince daha çok bıkarsın ayrılman daha zor olur en iyisi baştan bitirmek. Kafanda soru işaretleri varken sakın evlenme.

bugün nişanlımada annesinde resti çektim. ben o oteli kesinlikle istemiyorum dedim. annesi biraz bozuldu trip yaptı ama sizin istediğiniz olsun dedi. nişanlımda aptallık bende affet falan dedi kendin bak otel dedi. ama bakmak hiç içimden gelmiyor bakıp beğensem bile annesi bir kulp takacak. yine hüsrana uğrayacağım.

hem nişanlını sevmiyor hemde evlince yurt dışına gidicem diyorsun...kuzum o gurbet ellerde tek başına napıcan? nasıl üstesinden gelicen her şeyin?
oralarda sana kıymet vermeyen bi adam
her şeyi ben bilirim benim istediğim gibi olur diyen bi kaynana
ve tek başına sen
yanında sana dert ortağı olacak kimse yok
bunların hepsinin üstesinden gelebilecek misin?
çok sevmediğin bi insanla bi ömür geçer mi acaba?
hemde tek başına:((
çokkk iyi düşün evlillik bir iki günlük bişey değil

çok lanet bir nişanlılık dönemi yaşıyorum. evlenmek benim harcım değilmiş,herkes bu şekilde evleniyorsa... lanet adam bana sormadan balayı otelimizi değiştirmiş neymiş çok pahalıymış. ama senin anan 3binlik damatlık bakıyor oğlmun canı sağolsun diye. benimki can değilmi? hayatımda 1 kez gitmeyecekmiyim balayına... çok kararsızım çok mutsuzum.. nikahım bile kıyıldı ama hiç umrumda değil. ben bu şekilde yapamam. bir kişi çıkıp ayrıl dese düşünmeden ayrılacağımmmmm.

bunlar boş laflar:ssz: sevdiğim adamla köyde bile balayı yaparım ne var ki..
ben de balayımı didim de bi apart otel de yaptım, ne balayı süiti, ne kral dairesi, ne şampanyalar, ne gül dökülen yataklar yoktu ama ben mutluydum 'o' yanımda olduğu için:16::16:
böyle ufak hesaplar yapark evlilik olmaz zaten, bence ayrıl boş yere kendini de nişanlını da üzme

Son düzenleme:
Allah a şükür ki ailesi yurt dışında değil. sadece o ve ben. seviyorum nişanlımı ben sadece çok sevmediğimi söyledim.

Back
X