Ne yapmalıyım?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.085
13.434
408
İstanbul
Iyi geceler hanımlar.. Konuyu genel olarak anlatmak istiyorum bu saatte becerebilirsem.. Eşimde ben de memuruz. Durumumuz fena sayılmaz fakat her ay ödememiz gereken yüksek meblağda bir kredimiz var evin kirası ve aylık harcamalar derken ucu ucuna yaşıyoruz. Extra bir harcama Olmasın diye dikkat etmek zorundayız yani ve bu daha 2,5 yıl böyle gidecek. Evlenirken de kimseden destek görmedik , şimdi de destek görmüyoruz ki zaten böyle bir beklentim yok, köstek olmasınlar yeter bana..

Gelgelelim eşimin ailesine fena halde açılmış durumdalar oğullarını evlendirdiler. Düğün masrafı , ev alma , evin tadilatı , eşyalar ve araba alma derken baya bir borcun içine girdiler ve durumları pek iç açıcı değil. İç açıcı olmadığını söyleyen eşim gerçi ve onlar hala iyi para harcıyorlar..

Buraya kadar banane kim ne yaparsa yapsın deyip geçerim. Ama pek sevgili kp geçen akşam eşimden para istedi eşim baba biz de sıkışığız diyince zat-ı muhterem kp " sen şu kadar kazanıyorsun eşin bu kadar alıyor e sizin kredi bu kadar geri kalan para nereye gidiyor" deyince bende devreler yandı. Ya benim rahmetli babam bir kere bile Maaşımı sormadı bilmezdi.. Bu adam işi gücü bırakıp benim ve eşimin maaşını mı takip ediyor.. Çok ama çok zoruma gitti.. Bu arada söylediği rakamlar da abartılı rakamlar eşim işi şakaya vurup "yok baba o kadar değil iki katını alıyoruz" deyip Güldü ve konu kapandı ama benim hala içim içimi yiyor..bu adamların bizden beklentisi var ve ben bu durumdan nefret ediyorum.. Ne yapmalı da susturmalıyım bu insanları.. Eşim "onlar istediği kadar konuşsun ben yardım etmem çok zordalarsa gelinleri bileziklerini bozsun " diyor ama benim için hiç rahat değil. Kp ile mi Kv ile mi konuşayım ne diyeyim onlara ya da ben hiç konuşmayayım ilişkiyi laçkalaştırmayaym mı bu zamana kadar hiç ikili diyaloğa girmedim kp ile.. Bana bir akıl verin hanımlar :KK43:

Bence eşiniz gereken cevabı şakayla karışık da olsa onlara vermiş. Sen daha ne diyeceksin ki, konu da kapanmış tekrar açma bence.

Bence eşiniz gereken cevabı şakayla karışık da olsa onlara vermiş. Sen daha ne diyeceksin ki, konu da kapanmış tekrar açma bence.
YorumuNuz için teşekkür ederim ama para konusu ilk defa açılmıyor devamlı bir beklenti içindeler bizden ve korkarım ki bu son da olmayacak ama ben bu beklentileri bitsin istiyorum.. Kati bir şekilde anlasınlar bunu istiyorum..

Esin zaten gereken cevabi vermis bence sen hic karisma sonra kõtü sen olursun sonucta sen onlarin gözunde el kizisin hem belki esinin soyledikleri onlara batmaz ama senin cevabin onlara batabilir hem esin de herseyin farkinda iste cevap verip de huzurunu bozma tatlim

Diger ogullarina ev aldilar hic destek olmadiklari ogullarindan para istiyorlar yani öyle mi?
Onlar birlikte çalışıyorlarmış ondan almışlar alsınlar umrumda değil. Kv biz evlenirken beklentim Olmasın diye aa bak keselerimiz ayrı diyordu.. Biz desteklerini hiç görmedik kendimiz yaptık her şeyi eşim kredi çekti.. Şimdi onlar sıkışınca kese ortak olsun istiyorlar herhalde.. Ama bu hiç adil değil..

Zatwn esinizinde vermeye niyeti yokmus hic ortaya girmeyin bence olurda cok ustelerlerse gereken cevabi uygun bir dille verirsiniz

Esin zaten gereken cevabi vermis bence sen hic karisma sonra kõtü sen olursun sonucta sen onlarin gözunde el kizisin hem belki esinin soyledikleri onlara batmaz ama senin cevabin onlara batabilir hem esin de herseyin farkinda iste cevap verip de huzurunu bozma tatlim
Her işte ben el kızıyım insan el kızının Maaşını hesaplar mı ya göz koyar mı?? Bu yaşta varis oldu bacaklarım çalışmaktan diğer gelinleri oturuyor evde ben çalışıyorum ben kazanıyorum ama onlar benim Maaşımı hesaplıyor ayıp değil mi??

Her işte ben el kızıyım insan el kızının Maaşını hdurumlalar mı ya göz koyar mı?? Bu yaşta varis oldu bacaklarım çalışmaktan diğer gelinleri oturuyor evde ben çalışıyorum ben kazanıyorum ama onlar benim Maaşımı hesaplıyor ayıp değil mi??
Kuzum benim sonuna kadar haklisin ama bence esinin de vermeye niyeti yok gbi eger cidden tekrar ayni durumla karsilasirsaniz o zaman esin net tavrini ortaya koysun baktin yine esin isi sakaya vuruyor o zaman devreye sen gir tatlim ama su an karisma huzurunu bozma ama esine de soyle ailesine karsi net tavrini takinsin

Onlar birlikte çalışıyorlarmış ondan almışlar alsınlar umrumda değil. Kv biz evlenirken beklentim Olmasın diye aa bak keselerimiz ayrı diyordu.. Biz desteklerini hiç görmedik kendimiz yaptık her şeyi eşim kredi çekti.. Şimdi onlar sıkışınca kese ortak olsun istiyorlar herhalde.. Ama bu hiç adil değil..
Anliyorum gercekten can sıkıcı fakat esinizin durumdaki art niyetin farkinda olmasi cok iyi. Direk cikarip parayi verseydi de annem babam tabiki vericem deseydi cok daha kötü olurdu. Zaten siz ancak geciniyorsunuz onlara verecek para olmadigina göre endiselenmeyin. Bence de hic polemige girmeyin onlar etle tirnak yarin birgün siz kötü olursunuz..

YorumuNuz için teşekkür ederim ama para konusu ilk defa açılmıyor devamlı bir beklenti içindeler bizden ve korkarım ki bu son da olmayacak ama ben bu beklentileri bitsin istiyorum.. Kati bir şekilde anlasınlar bunu istiyorum..
Daha önce paranın konusu açıldığında eşin olumlu konuştu mu peki ?

Çoklu Alıntı yapamıyorum nedense Alıntı yapmadan cevap vereyim.. Eşim durumumuz belli 5 Kuruş veremem dedi. Bundan 3 ay önce para istediklerinde "keşke param olsaydı da verseydim şu kredi durumu olmasaydı birikmiş paradan verirdim" dedi. Düğün süreçlerinde nasıl para harcadıklarını GÖRDÜ sonra (ki biz masraf Olmasın diye düğün değil nikah yapmıştık. Bunu Babasına hayırlattığında beyefendi " gençler öyle karar vermiş"dedi.) Neyse düğünden sonra eşim "param olsa da vermezdim çünkü çok harcıyorlar" dedi.. Ama bilemiyorum işte..

Her işte ben el kızıyım insan el kızının Maaşını hesaplar mı ya göz koyar mı?? Bu yaşta varis oldu bacaklarım çalışmaktan diğer gelinleri oturuyor evde ben çalışıyorum ben kazanıyorum ama onlar benim Maaşımı hesaplıyor ayıp değil mi??

benimkiler bir de o kadar borcun adını anmadıkları gibi ne kadar birikim yaptığıma iddiaya girmişler canım.
borçlar biter bitmez çalışkan, kıymetli, sürekli aranan gelin oldum.
biz o kadar borcun üstesinden geldikten sonra bir kereliğe mahsus yardım ettik, borç olarak ama, yani öyle ümit ediyorum.
çünkü aynı durumda benim ailem de olabilirdi ve ben her şekilde yardım ederim.
ama bir patavasızlıklarında daha ağızlarının payını veririm.
benim eşim de hakkını arayabilen biri değil çünkü.

benimkiler bir de o kadar borcun adını anmadıkları gibi ne kadar birikim yaptığıma iddiaya girmişler canım.
borçlar biter bitmez çalışkan, kıymetli, sürekli aranan gelin oldum.
biz o kadar borcun üstesinden geldikten sonra bir kereliğe mahsus yardım ettik, borç olarak ama, yani öyle ümit ediyorum.
çünkü aynı durumda benim ailem de olabilirdi ve ben her şekilde yardım ederim.
ama bir patavasızlıklarında daha ağızlarının payını veririm.
benim eşim de hakkını arayabilen biri değil çünkü.
Oy oy oy bir de iddiaya girmişler.. Bunun üzerine söylenecek çok şey var da neyse..
Ya durumlarının gerçekten kötü OLDUĞUNU bilsem ben de edelim derim eşime ama onlar aynı anda hem ev hem araba hem düğün alabiliyorsa ve mevcut gayri menkullerini satmadan bunun borcuna giriyorsa durumları hiç de kötü değil demektir..

Oy oy oy bir de iddiaya girmişler.. Bunun üzerine söylenecek çok şey var da neyse..
Ya durumlarının gerçekten kötü OLDUĞUNU bilsem ben de edelim derim eşime ama onlar aynı anda hem ev hem araba hem düğün alabiliyorsa ve mevcut gayri menkullerini satmadan bunun borcuna giriyorsa durumları hiç de kötü değil demektir..
eşimin ailesi ile ilgili beş altı topiklik bir konum var aslında bir gün içimi dökmeyi düşünüyorum ben de.
ben biraz mecbur kaldım borç vermeye. eşimle artık bu konularda tartışmaktan bıkmıştım.
keyfi harcamalar için bence de verme.
anladığım kadarıyla sen zaten yüz göz olmamışsın, bırak eşin halletsin. iş; borç verme, sürekli tekrar etme veya için soğumama durumuna gelirse devreye girersin.

Neden borç vermek zorunda olasınız? Duymayın, eşiniz ileride fikir değiştirirse kendi kararı üzerine ortak bütçenizden vermesine engel olun, bizzat sizden istemek zorunda kalsınlar. Hiç sözünü bile etmeyin ettirmeyin. Biraz da soğuk durun, burnu havada desinler de maaşınızı kendi maaşları bilmesinler. Birlikte mi çalışıyorsunuz da kazandığınızı sizin yerinize hesap etme hakları oluyor? Oğullarının geliri de artık onlardan çok sizi ilgilendirir. Gerçekten ihtiyaçları olsa neyse de sizinkiler çalışan geline güvenmişler. Bir de el kızı ya "vermem" demeye utanacak, kafasına vurulup ekmeği alınacak akıllarınca... İşin aslının hiç de öyle olmadığını onlara sessizce gösterin.

En uyuz olduğum insan tipi evlendikleri evlatlarının altınlarını alsınlar !!
Cidden sabır diliyorum bir daha sorarsa girin araya diyin böyle böyle size verecek paramız yok.

Neden borç vermek zorunda olasınız? Duymayın, eşiniz ileride fikir değiştirirse kendi kararı üzerine ortak bütçenizden vermesine engel olun, bizzat sizden istemek zorunda kalsınlar. Hiç sözünü bile etmeyin ettirmeyin. Biraz da soğuk durun, burnu havada desinler de maaşınızı kendi maaşları bilmesinler. Birlikte mi çalışıyorsunuz da kazandığınızı sizin yerinize hesap etme hakları oluyor? Oğullarının geliri de artık onlardan çok sizi ilgilendirir. Gerçekten ihtiyaçları olsa neyse de sizinkiler çalışan geline güvenmişler. Bir de el kızı ya "vermem" demeye utanacak, kafasına vurulup ekmeği alınacak akıllarınca... İşin aslının hiç de öyle olmadığını onlara sessizce gösterin.
Onların istediği borç bile değil hibe.. Çünkü biz çok çok kazanıyoruz (!) paramızı da harcamayı bilmiyoruz al kardeşim ben harcayamıyorum al sen harca dememizi bekliyorlar herhalde.. Hayır gerçekten anne babası kendine harcasa neyse ev alırlar tapu erkek Kardeşinin üstüne ödeyemeyince zorlanınca da akıllarına ilk biz geliriz malesef

Resmen cifte standart uygulaniyor. O para kolay kazanilmiyor. Ben de cocugumu bakiciya birakip gidiyorum. Ve kazandigim her kurusun hesabini sormak da hakkim diye dusunuyorum. Bir insan gercekten muhtactir allah rizasi icin yardim edersin. Ama bu kadar rahatligin icinde aman bir fazla evim olsun diye evladinin rizkina goz dikene de eyvallahim olmaz yani

Suları bulandırmanın manası yok.
Eşiniz gereken cevabı vermiş bence, sizin yüzgöz olmanızın hiç anlamı yok.

Back
X