ne yapmalıyım

maske123

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2016
125
13
13
34
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor

4 yıl orda kalacağız 4 sene sonra batı ya tayin isteriz dedi

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor
Olabilir de olmayabilir de. Önemli olan adamın kürt olması değil, 'karakterli' olması.

4 yıl orda kalacağız 4 sene sonra batı ya tayin isteriz dedi

O hikayeeeeeee!!! 4 yıla evlensen çocuğun olur. Kv müsaade etmez, çocuğa bakarım der, nerden çıktı, ne gerek var der, kocan da dediklerini yutar. Bak ciddiyim, sırf sen kabul et diye böyle konuşuyor. Hiç bir erkek, hele ki Diyarbakırlı biri, memleketi bırakıp gitmez.

Anne sözü dinlemek lazım. Ayak uydururm diye de bisey yok zordur farklı düşüncelerdeki insanların birbirine ayak uydurması. Neyse dinî boyuta gircek diye bisey demiyorum ama anneyi dinle canım anne sözü elmas gibidir. Benim annem de istememişti zamanında birini sonradan anladım ki hakliymis iyi ki annemi dinlendim diyorum

Ben şiddetle karşıyım. Neden diye sorarsan kendimi örnek göstereyim bizde kürdüz ama koyu kürt değil düşün kürtçeyi bile bilmiyorz. Eşim tarafıda koyu kürt ve arada ciddi oranda kültür farkı var. Benm eşim turizmde batıda ailesindn uzakta yaşıyordu ergenlik dönemnden 24 yaşına kadar. Bende evlenirkn ailemn karşı çıkmasna rağmen istedm. Ama gel görki acayip zorlandm haylada zorlukları var. Gerçektn kültürleri çok zor. Yapamazsn inan bana YAPAMAZSIN! Ama yinede hakkında hayırlısı ne diyeyim

Ben şiddetle karşıyım. Neden diye sorarsan kendimi örnek göstereyim bizde kürdüz ama koyu kürt değil düşün kürtçeyi bile bilmiyorz. Eşim tarafıda koyu kürt ve arada ciddi oranda kültür farkı var. Benm eşim turizmde batıda ailesindn uzakta yaşıyordu ergenlik dönemnden 24 yaşına kadar. Bende evlenirkn ailemn karşı çıkmasna rağmen istedm. Ama gel görki acayip zorlandm haylada zorlukları var. Gerçektn kültürleri çok zor. Yapamazsn inan bana YAPAMAZSIN! Ama yinede hakkında hayırlısı ne diyeyim
Ne açıdan çok zor acaba

Bu sizin uyumunuza farklı, ortada ciddi bir kültür farkı var iyice ölçüp tartmak gerekli eğer diyorsan ki tamam ben buna uyum sağlarım o zaman aileni de ikna edersin ama önce kendini ikna et.

tııı fikir çatışması kaçınılmaz.... hiç yürür gibi durmuyor...

Ne açıdan çok zor acaba
( çevremde kendi ailemdede koyu kürt çok) Öncelikle aile yapıları ailelerine çook bağlı oluyorlar. Bunun iyi yanıda var eşine ve çocuğuna bağlı olmaları gibi. Sürekli ailesine maddi manevi destek çıkıyorlar. Kadına değer vermiyorlar oek fazla yani erkek adamın dediği daha önemli daha mantıklı kafasndalar. Kadınlarını aşırı benmsiyorlar asla bendn izinsz birşey yapamaz gibisnden. Kadının çalışmasna araba kullanmasına bile karşılar. Maddi manevi kadınlarınn hep kendilerine muhtaç olmasını istiyorlar kendilerini kadından üstün görmek müthiş mutlu ediyor. Ondan sonra kadını evlendkten sonra hamur gibi şekillendirp istedikleri kalıba sokmaya çalışıyorlar. Ev temzlği çocuk bakımı hiç girmiyorm. Bir ortamda kadınlara söz hakkı bile vermek istemiyorlar. Ha birde aile genelde çok kalabalık oluyor ve gelini hizmetçi gibi görüyorlar. Temizlk yapsn çocuk doğursn kocasnn gönlünü yapsn vs. Daha birsürü var hangisini sayayım bilemiyorm. Tabi bu söylediğim genlde böyle yetişip bu kültürü benimseyenler için. Onun dışında gerçekten harika kişiliği olan melek gibi eş harika ailelerde var içlerinde. Aslında her yöredn bu geçimsiz karakterde insanlarda var. Ama inan bana %70 bu şekilde. Bu saydıklarmn yarısı eşimde var hepsi değil bunu aşmaya çalışana kadar canm çıktı çoğunu kabullendm çoğunu aştm. Ama velakin eşim bunları evliliğmz üç ayındn sonra yavaş yavaş yaşattı bana. Önce uzaktan yakından alakası yokdu. bu tarz konular açılsa dahi aa olurmu diyip dünyanın en iyi erkeği oluyordu.

Izmir de kuzenleri ve akrabaları var o yüzden oraya giderim akrabam olmayan yere gitmem diyor
bak bu cümle bile sana ipucu veriyor akrabalrimin olduğu yere... O su an sen kabul et diye tayin isteriz ama evlendikten sonrasi çok farklı gelir ailesi gitmeyin vs der bahane üretir kalirsin orada.... Anne ni dinle pişman olmazsin

bak bu cümle bile sana ipucu veriyor akrabalrimin olduğu yere... O su an sen kabul et diye tayin isteriz ama evlendikten sonrasi çok farklı gelir ailesi gitmeyin vs der bahane üretir kalirsin orada.... Anne ni dinle pişman olmazsin
Aynen bu cümlede bile sinyalleri vermş.

Anladığım kadarıyla fedakarlık yapan hep siz olacaksınız. Buna hazırsanız buyrun. Şimdi size sorun yaratmayacak gibi görünen her şey yarın başınızı ağrıtır. Kültür farkı gerçekten çok önemli, ailenize kulak verin.
Hep yönlendirilen olacaksınız bunu bilin.

Back
X