ne yapmalıyım

Canan Tan'ın Piraye adlı kitabını anımsadım birden. Doğru kararı siz vereceksiniz. Çoğunluk olumsuz konuşmuş. Mezhepten , ırktan ziyade söz konusu insan olabilmek karşılıklı birbirine saygı duyabilmek. Önce adam akıllı konuşup aileyi ve aile yapısına bakmamız eğer yapabileceğinize inanıyorsanız bu yola çıkmanız. Hakkınız da hayırlısı olsun.Bizim damadımızda Diyarbakır'lı ama kızımız için ailesi ile arasına çok büyük mesafe koymak zorunda kaldı. Bayram dan bayrama desem daha iyi olur. Kimse kimse için ailsinden vazgeçmez zorunda kalmadan doğru karar veririsiniz inşallah

karar en basta sızın ama boyle konularda aılenızın ıc sesıne guvenın derım ve bu 4 yıl olayı cok ınandırıcı gelmedı genel ıtıbarı ıle boyle ıkna edılıp ıs cıddıye bınınce yada o 4 yıl gecınce farklı gorusler cıkıyor ortaya yanı arkadasında dedıgı gıbı cocuk olur ve dahası adam dıyarbakırlı dogu ınsanı mecbur olmadıkca memleketınden vazgecmez sankı ama yınede hayatı paylasacak sızsınız tabıı ama bence kadın bıraz aılesıne yakın olmalı dogumu var hastalıgı var can sıkıntısı var en onemlısı ozlem denılen bır duygu varkı hıc bas edılmıyor

Size verdiği sözlere göre karar vermeyin, lafla peynir gemisi yürümez demişler, ailesini çevresini gözleyin, kadınların nasıl bir hayat sürdüklerine, özgürlüklerine, sahip olduklarına bakın, muhtemelen siz de onlara benzer bir hayat yaşayacaksınız, 'akrabamın olmadığı yerde yaşamam' demesi zaten çoook büyük bir ipucu veriyor, bu tarz insan isterse kutuplarda yaşasın kafası değişmez. Ben de kültür farklılığı olan çiftlerin çok mutlu olamayacağını düşünenlerdenim. Kuru sevgi karın doyurmuyor, akıl mantık evlilik kararında her zaman önde olmalı bence.

Bemde Türküm ve esim kürt. Şükürler olsun hic bir sıkıntı yok. Esim istanbulda dogmus buyumus.
Ben hic bir zaman ne arkadaslarima ne flort amacli konustugim kisilerde turkmusun kurtmusun sormadum. Esiminde kurt oldugunu bir kac sene flortten sonra ogrendim :)

Bilemiyorum tabi... insandna insana degisiyor. Türklede evlensen kurtlede alevi olede evlensen insan olmasi gereken insan kilikli seytan olunca insanin hayatini zehir etmeye yetiyor.
ALLAH hayirlisini nasip etsin. Istisareye yatsan?
Bende düşündüm istiare ama bir yerde rüya ya şeytan karışabilir mis üstelik ben istiare yapınca göremiyorum ya ya uykum gelmiyor ya hatırlamıyorum gördüğüm şeyleri de yorum la ya mi yorum

Size verdiği sözlere göre karar vermeyin, lafla peynir gemisi yürümez demişler, ailesini çevresini gözleyin, kadınların nasıl bir hayat sürdüklerine, özgürlüklerine, sahip olduklarına bakın, muhtemelen siz de onlara benzer bir hayat yaşayacaksınız, 'akrabamın olmadığı yerde yaşamam' demesi zaten çoook büyük bir ipucu veriyor, bu tarz insan isterse kutuplarda yaşasın kafası değişmez. Ben de kültür farklılığı olan çiftlerin çok mutlu olamayacağını düşünenlerdenim. Kuru sevgi karın doyurmuyor, akıl mantık evlilik kararında her zaman önde olmalı bence.
Açıkçası memur olduğum için şehir şehir gez cem ankaralı biri ile de evlensem aile mi bayram dan bayram a ya da tatiller de göreceğim sonuçta memur insanlara bakın aile sin den uzakta çok memur var

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor
Ee orda yasiyormussun simdiki hayatina cevrene etrafindaki insanlarin yasantisina bakarak geleceginin nasil olabilecegini gayet guzel gorebilir ve tahmin edebilirsin. Ordaymissin daha ne gormen gerekiyor ikna olmak veya vazgecmek icin ? Annen sonucta uzakta senle orda yasamiyor oranin kulturunden haberi yok duyduklarindan yola cikiyor..

Ee orda yasiyormussun simdiki hayatina cevrene etrafindaki insanlarin yasantisina bakarak geleceginin nasil olabilecegini gayet guzel gorebilir ve tahmin edebilirsin. Ordaymissin daha ne gormen gerekiyor ikna olmak veya vazgecmek icin ? Annen sonucta uzakta senle orda yasamiyor oranin kulturunden haberi yok duyduklarindan yola cikiyor..
Şimdilik iyiler çevremde zaten hep dışarı dan gelen öğretmen var burali olanlar da öyle filmler de ki gibi geri kalmış tipler değil gayet rahatlarina düşkünler . Batı dan çok fark göremedim ama evlilik başka ben dışarıdawim şu an evlenince içlerine girince ne olur bilmiyorum ama şunu biliyorum bulunduğum yer fakir ve geri kalmış bir yer değil gayet zengin kürtler var

Şimdilik iyiler çevremde zaten hep dışarı dan gelen öğretmen var burali olanlar da öyle filmler de ki gibi geri kalmış tipler değil gayet rahatlarina düşkünler . Batı dan çok fark göremedim ama evlilik başka ben dışarıdawim şu an evlenince içlerine girince ne olur bilmiyorum ama şunu biliyorum bulunduğum yer fakir ve geri kalmış bir yer değil gayet zengin kürtler var

Sen bizi çok yanlış anlamışsın. Fakirler, geri kalmışlar gibi bir iddaamız yok. Kültürleri farklı sadece. Ataerkil bir kültürden geliyorlar ama öyle böyle değil. Aşiret bağı, akrabalık bağı çok keskin. Sırf bundan kaçmak için dışarıda üniversite okuyorlar, hayatlarını yaşayabilmek için. Orada onların yanında yaşadığınız sürece her şey çok değişecek. Mesela bir akrabası sizin hanım bizimkilere kötü örnek oluyor derse sülaleden tepki yememek için eşiniz sizin üzerinize gelecek. Sülalenin istekleri hep ön planda olacak. Kaldı ki o boşanma yok lafı çok ciddi. Bir arkadaşım anlatmıştı babası evlenince annesine aynen demiş artık evlendik bitti, boşanmak yok anca kefenle çıkarsın bu evden diye. Karşınızdaki adam gibi adamsa çok sıkıntı yok ama evlenince dayak, ezilme vs gibi durumlarda boşanmanız oldukça zor. Sizin göreviniz çocuk bakmak, yemek yapmak, temizlik yapmak ve hizmet etmek olacak.

Allah
Sen bizi çok yanlış anlamışsın. Fakirler, geri kalmışlar gibi bir iddaamız yok. Kültürleri farklı sadece. Ataerkil bir kültürden geliyorlar ama öyle böyle değil. Aşiret bağı, akrabalık bağı çok keskin. Sırf bundan kaçmak için dışarıda üniversite okuyorlar, hayatlarını yaşayabilmek için. Orada onların yanında yaşadığınız sürece her şey çok değişecek. Mesela bir akrabası sizin hanım bizimkilere kötü örnek oluyor derse sülaleden tepki yememek için eşiniz sizin üzerinize gelecek. Sülalenin istekleri hep ön planda olacak. Kaldı ki o boşanma yok lafı çok ciddi. Bir arkadaşım anlatmıştı babası evlenince annesine aynen demiş artık evlendik bitti, boşanmak yok anca kefenle çıkarsın bu evden diye. Karşınızdaki adam gibi adamsa çok sıkıntı yok ama evlenince dayak, ezilme vs gibi durumlarda boşanmanız oldukça zor. Sizin göreviniz çocuk bakmak, yemek yapmak, temizlik yapmak ve hizmet etmek olacak.
aşkına bu kürtler den iyi eş çıkmıyor mu gerçekten hep kötü yorum ya

Allah

aşkına bu kürtler den iyi eş çıkmıyor mu gerçekten hep kötü yorum ya

O kültürde yetişmişler için sıkıntı yok. Ya da evlenince dışarıda yaşayacaksanız. Mesela bahsettiğim arkadaşımın babası, annesini hiç aldatmamış, şiddet olmamış. Evlenirken fazla bir şeyleri yokmuş şimdi durumları gayet çok iyi. Ama sizin bahsettiğiniz kişinin Diyarbakır'da yaşamak istemesi başınıza ne geleceğini anlatıyor bize. 4 sene sonra tayin istese bile İzmir'e isteyecekmiş orada akrabaları varmış. Akrabaya verdiği önem buradan bile belli. Kaldı ki o izmir olayı %99 yalan. 4 seneye kimin ne olacağı belli mi ki? Belki ev alacaksınız, çoluk çocuk olacak. Belli bir düzen oturmuş olacak. Kaynana ve diğer akrabalar göndermek istemeyecek ve sonuç olarak kırıp dizinizi oturmak zorunda kalacaksınız.

O kültürde yetişmişler için sıkıntı yok. Ya da evlenince dışarıda yaşayacaksanız. Mesela bahsettiğim arkadaşımın babası, annesini hiç aldatmamış, şiddet olmamış. Evlenirken fazla bir şeyleri yokmuş şimdi durumları gayet çok iyi. Ama sizin bahsettiğiniz kişinin Diyarbakır'da yaşamak istemesi başınıza ne geleceğini anlatıyor bize. 4 sene sonra tayin istese bile İzmir'e isteyecekmiş orada akrabaları varmış. Akrabaya verdiği önem buradan bile belli. Kaldı ki o izmir olayı %99 yalan. 4 seneye kimin ne olacağı belli mi ki? Belki ev alacaksınız, çoluk çocuk olacak. Belli bir düzen oturmuş olacak. Kaynana ve diğer akrabalar göndermek istemeyecek ve sonuç olarak kırıp dizinizi oturmak zorunda kalacaksınız.[/ haklısın

zor ve omrunu ılgılendıren bır karar ona gore ınsallah dogru kararı verırsın sevgılının aılesı ne goruste yanı bu konuda

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor

Ayak uydururum demişsin, evlenmeden önce bunu söylemek kolay, evlenince iş değişir.

Neden fedakarlık yapmak zorunda kalayım ki bir ömür? Ben olsam bırakırım. Tayin falan boş laflar. Nasılsa gideceğiz diyerek, belirsiz ve lafta kalabilecek durumlara hiç inanma. Garantisi mi var, emin olamazsın.

Bence evliliklerde en en en büyük ve çözümü olmayan tek sorun KÜLTÜR FARKI...

Esim ve ben ikimiz türküz mezhep farki da yok. Ben karsdenizli esim sivasli genede onlarin ailesine ayak uyduramiyorum. Cünkü önemli olan memleket degil karakter. Ama esimin ailesi ile ayni yerde yasiyorum yani babasiyla ve üvey annesiyle haftada bir görüsürüz. Ama türkiyede ki akrabalariyla asla katlanamazdim esim belkide onlara ayak uydurmak isterdi ve esimin amcalari gercekten cok istenmeyen tip den koca

zor ve omrunu ılgılendıren bır karar ona gore ınsallah dogru kararı verırsın sevgılının aılesı ne goruste yanı bu konuda
Baba si yok zaten annesi hasta ve yaşlı bir de bekar ablası var hiç evlenmemiş iyi saf insanlara benziyor lar 5 tane de evli abi beni sevmiş aile si anne si filan annesi zaten evlensin bir an önce gözü ile bakıyo

Back
X