• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NE YAPMALIYIM?

Kabul etmeli miyim?

• Kabul et

OY: 4 28,6%
  • Kabul etme

OY: 10 71,4%

• Ankete Katılan
    14
naas miktariniz fazla, e baktigimiz da borcta cok fazla. Ancak Bes yüz tl hic dokunmaz. Gidin ev satin alin kendinizde icinde oturun kiraya para vereceginize.

Çok aile yapınızı bilmediğimden yorumumu gerekli ölçüde umursayın lütfen ben ev aldıgınızda da onların sizden 500 tl gibi bi para isteyeceklerini düsünüyorum şuan 900 tl nasil yetmiyorsa o zaman da yetmeyecek anladığim kadarıyla doktorsunuz ya da eğitimci de olsanız bilinçli birisiniz siz değerlendirin evi aldığınızda bununla yeterli kalacağıni düşünüyor musunuz
Ev kirası vermeyecekleri için sanırım 900 TL diğer kardeşlerinde desteğiyle yeter.diğer istekleri olur yine sadece nakit vermemiş oluruz.yorum için teşekkür ederim.

Okudukça sinir oldum. Pardon da babanız sizi kp i emekli edin, kaynanaya kurban kesin, hacca gönderin, yegenlerine para gonderin onların bakımını ustlenin diye mi büyüttü? o zaman onlara ne kadar yardım yapıyorsanız seninkiler de yapın o zaman. Ne kadar saf ve iyi kalplisiniz? Kusura bakmayın ama bu enayilik.

İstanbul da yasıyoruz orta halli bir site de 1200 tl kiramız.Bir de eve girersek sizinde söylediğiniz gibi ekstra onun aylık borcu olacak.1200 tl suan bizim ev kiramız.Ev alamıyoruz iste bu konuyu ondan açtım canım.Gider borç her türlü 15 bine ortalama bir hayat bizimki...Kendi giderlerimizin haricinde esim diğer kardeslerine ve öğrenci yeğenlerine de destek oluyor.
Of ya sizinle aynı durumda bir arkadaşım daha var.onun eside Dr.adamın geliri de iyi.
Ancak aynı sebeple arkadaşım bunalmis halde
Oda yeni öğrenmiş eşi kardeşine araba Almus.
Evi senin üzerine yaparsa kabul et
Zaten oylede böylede bir ev taksiti kadar yediriyorsunuzdur..
Hiç değilse senin adına bir yatırım olur.

Aylık geliriniz standartlara göre çok yüksek olabilir ama bu demek değildir ki siz bu parayı hediye alıyorsunuz sonuçta çalışıp da hak etdiğinizin karşılığını alıyorsunuz. Aylık geriniz 3 bin de olsa aynı aslında çünkü emek harcıyarak alıyorsunuz o parayı. Eşinizin ailesinin yaptığı çok ayıp yiğenleride aynı şekilde. Eğer ki yiğenleri çok fakir değilse onlara da para göderilmemeli ama eşiniz muhtemelen bu durumu kabul etmez. Ama eğer ev durumunu kabul ederseniz ileride çok başınız ağrıyacak ve pişman olursunuz. Evi sizin üstünüze yapmadan asla kabul etmeyin. Ve siz kendi annenize babanıza ev almak isteseniz eşiniz kabul edermi?

Vallah benim de varlıklı akrabam var yakın derecede ama hiçde aklıma gelmedi arayıp para istemek vs gibi şeyler nedemek karnem hazır hediye bekliyorum çok ayıp

Siz o evi alın kiraya verin kimseye de söylemeyin kirası kredisini karşılasın ekstra masraflar yeğenleri hediyeler vs konusunda eşinize resti çekin onlar için ana babanın ihtiyaç ları kredisi dahil bir bütçe oluşturun ve bunun dışına çıkmayın ama evden haberdar etmeyin bence

Allah isteyen heskese versin...Helalinden.
Mesleğinizi merak ettim ben , merakımı mazur görürseniz öğrenebilir miyim :) bence evi kendi üzerinize alın, ileride sizin eviniz olur . Hem kendi anne babanız da Allah korusun zorda kalırsa bunu örnek gösterip onlara da ev alabilirsiniz .

Aylık geliriniz standartlara göre çok yüksek olabilir ama bu demek değildir ki siz bu parayı hediye alıyorsunuz sonuçta çalışıp da hak etdiğinizin karşılığını alıyorsunuz. Aylık geriniz 3 bin de olsa aynı aslında çünkü emek harcıyarak alıyorsunuz o parayı. Eşinizin ailesinin yaptığı çok ayıp yiğenleride aynı şekilde. Eğer ki yiğenleri çok fakir değilse onlara da para göderilmemeli ama eşiniz muhtemelen bu durumu kabul etmez. Ama eğer ev durumunu kabul ederseniz ileride çok başınız ağrıyacak ve pişman olursunuz. Evi sizin üstünüze yapmadan asla kabul etmeyin. Ve siz kendi annenize babanıza ev almak isteseniz eşiniz kabul edermi?
Ailemin evi arabası var çok şükür ihtiyaçları yok ama olsa da istemezler.yılda bir memlekete gidince anneme harçlık veririm 300 TL falan haberim olmadan gerı çantama atar.
Arada eşim bana da teklif eder annene hediye al yada aylık bir miktar gönder diye...iyi niyetten mi yoksa o yaptığı için sesimi çıkarmayı diye mi bilmiyorum.

Ailemin evi arabası var çok şükür ihtiyaçları yok ama olsa da istemezler.yılda bir memlekete gidince anneme harçlık veririm 300 TL falan haberim olmadan gerı çantama atar.
Arada eşim bana da teklif eder annene hediye al yada aylık bir miktar gönder diye...iyi niyetten mi yoksa o yaptığı için sesimi çıkarmayı diye mi bilmiyorum.

Arada bir yardım etmek ve ev satın almak arasında büyük bir fark var ama. Belki gerçekten içinden gelerek diyordur bunları. Ama kayınlarınız da baya kurnaz para konusunda. Dikkatli olun ev konusunda umarım doğru olanını yaparsınız

Of ya sizinle aynı durumda bir arkadaşım daha var.onun eside Dr.adamın geliri de iyi.
Ancak aynı sebeple arkadaşım bunalmis halde
Oda yeni öğrenmiş eşi kardeşine araba Almus.
Evi senin üzerine yaparsa kabul et
Zaten oylede böylede bir ev taksiti kadar yediriyorsunuzdur..
Hiç değilse senin adına bir yatırım olur.
Ev benim yada çocuğumuzun üstüne olursa olabilir...onda da kredi çekmem peşinat veya kredi ödemesine destek olurum.güvensizlik çok kötü birşey çalışıp didiniyorsun bir havuz var sen doldurmaya çalıştıkça dolmuyor gizli gizli sızdırıyor...öğrenince kim sinir olmaz ki arkadaşınızı anlıyorum.

15 bin maas ne demek ya :KK53:
Usenmeden 15 binin icindeki 500 lirayi carpmis, bolmus, toplamissiniz karinizi yazmissiniz..
Benim evime 15 bin maas girse 500 'unu duzenli olarak her ay kimsesiz cocuklara , yaslilara , muhtaclara vermezsem namerdim..
Gorun kk insanlar boyle zengin oluyor bizde har vurup harman savuralim tiii bize :KK12:

15 bin maas ne demek ya :KK53:
Usenmeden 15 binin icindeki 500 lirayi carpmis, bolmus, toplamissiniz karinizi yazmissiniz..
Benim evime 15 bin maas girse 500 'unu duzenli olarak her ay kimsesiz cocuklara , yaslilara , muhtaclara vermezsem namerdim..
Gorun kk insanlar boyle zengin oluyor bizde har vurup harman savuralim tiii bize :KK12:
Pardon bu bahsettiğiniz çarpma bölme işlemlerini nerde yapmışım alıntılayarak yazabilir misiniz? Konuyu ne şekil okudunuz bilmiyorum o hesabı yapan yorum yapa bir arkadaş bu 1.
Ben 15 bin alıyoruz yıllardır aileni iflas borcunu ödüyoruz diyorum bu 2.
Evime giren paradan normal şartlar altında 500-1000 gitmesi beni batırmaz ki burs verdiğim öğrencilerime oldu zaman zaman bu da 3.
Mesele zenginlik fakirlik değil yanlış yerlere çekmeyen olayı...havaya 500 atacağıma bir öğrenciye daha burs veririm en azından bir insanın hayatı kurtulur.

B bayanyani Bak cnm oyle bu 1 , bu 2 , bu 3 diye yorum yapmazsan sevinirim ok ?
Gelelim konumuza neyin ne kadar geldigini, neyi odeyip ne kaldigini, neyi kac kisi bolustugunuzu vs yazmissin bunlari tarih bilginle degil matematikle yaptin degil mi ? Ee sorun nerede ?
Konuyu ben cok dogru sekilde okudum lakin evdeki hesap carsiya uymaz diye bir soz vardir bilirsin.. Burada yorum yapilsa da burada yapilan hesap eve uymayacak yine de sen bilirsin.. Ha konuyu rakam katmadan " gelirimiz yuksek kv kp' e sunu bunu yaptik, hala bizden istekleri var ama bizimde borcumu var simdi ben ne yapayim " deseydin inan bana saglikli olurdu.. Senin evine 15 binin girmesi degil konu asil konu konunun icerigi yani ana fikri..

Biraz once bir konu okumustum bayanin biri " kocam gece rahat birakmiyor surekli birlikte olmak istiyor " yazmisti ve altindaki yorumlarda olan var olmayan var, goze sokarcasina sanki nispet yapar gibi konu acmissin demisler.. Buda ayni hesaba geliyor. Bilmem anlatabildim mi ?
Burada asgari ucretle gecinip ev kredisi odeyen ve gıkını bile cikarmayanlar var.. Kendinize bir muhasebeci tutun en saglikli cozumi bu.. Yaptigin yardimlari bilemem Allah bilir , ben sana yardim yapmiyorsun demedim.. Ben olsam onca paranin icinde 500 ' u fark bile etmem yardim icin kullanirim gozume batmaz bu yuzden de para biriktiremiyorum demek istedim. Umarim anlamissindir.. Biraz ilimli ve sakin olursan sevinirim umarim hersey istedigin gibi sonuclanir..

B bayanyani Bak cnm oyle bu 1 , bu 2 , bu 3 diye yorum yapmazsan sevinirim ok ?
Gelelim konumuza neyin ne kadar geldigini, neyi odeyip ne kaldigini, neyi kac kisi bolustugunuzu vs yazmissin bunlari tarih bilginle degil matematikle yaptin degil mi ? Ee sorun nerede ?
Konuyu ben cok dogru sekilde okudum lakin evdeki hesap carsiya uymaz diye bir soz vardir bilirsin.. Burada yorum yapilsa da burada yapilan hesap eve uymayacak yine de sen bilirsin.. Ha konuyu rakam katmadan " gelirimiz yuksek kv kp' e sunu bunu yaptik, hala bizden istekleri var ama bizimde borcumu var simdi ben ne yapayim " deseydin inan bana saglikli olurdu.. Senin evine 15 binin girmesi degil konu asil konu konunun icerigi yani ana fikri..

Biraz once bir konu okumustum bayanin biri " kocam gece rahat birakmiyor surekli birlikte olmak istiyor " yazmisti ve altindaki yorumlarda olan var olmayan var, goze sokarcasina sanki nispet yapar gibi konu acmissin demisler.. Buda ayni hesaba geliyor. Bilmem anlatabildim mi ?
Burada asgari ucretle gecinip ev kredisi odeyen ve gıkını bile cikarmayanlar var.. Kendinize bir muhasebeci tutun en saglikli cozumi bu.. Yaptigin yardimlari bilemem Allah bilir , ben sana yardim yapmiyorsun demedim.. Ben olsam onca paranin icinde 500 ' u fark bile etmem yardim icin kullanirim gozume batmaz bu yuzden de para biriktiremiyorum demek istedim. Umarim anlamissindir.. Biraz ilimli ve sakin olursan sevinirim umarim hersey istedigin gibi sonuclanir..
Farklı frekanslarda olduğumuzu düşünüyorum.açıklama yapmayacağım.iyi sabahlar size...

Back
X