Ne yapmalıyız kızlar çıkmazdayız

Biri esimi benzer dolandirmaya kalkti. Mahkemeye verdim. Mahkeme olmadan geri verdi parayi. Adam avukat ise dolandiriliciktan dava acin. Gereken yerlere de avukat beyi sikayet din

Eşinizin onda vekaleti var mı ?
Ben burada dolandırıcılık göremiyorum. Dolandırıcılıktan şikayet etmeyin, avukat ne diyecek, ihale teminat bedeli olarak aldım, müvekkilin istediği kriterde ihale bulamadık diyecek ki doğrudan da olmuyor Adalet Bakanlığı'nın izni gerekiyor.
Baro başkanı ile görüşün şikayet oluşmaması için meslektaşını arayacaktır.
İhtarname çekerek isteyin paranızı. Eğer ihtarname ile verilen sürede paranız iade edilmezse vekalet sözleşmesinden kaynaklı alacak davası açabilirsiniz.
Arada avukatlık hizmet sözleşmesi var mı ?

Avukat,galericiler gibi neden insanlara araba satmak ister ki ?
Ayrıca o parayı kime verseniz size arabayı anında bulur.
Umarım parayı alan kişiye bu parayı aldığına dair bir kağıt imzalatmissinizdir.
Aksi takdirde hiç bir baskı ve zorlama olmadan parayı vermiş oluyorsunuz.
Adam kalkıp : "Bana borçları vardı" dese bitti zaten.

Yaklaşık bir ay önce eşimin avukat bir arkdaşı, sana ihalelerden araba alalım dedi. Eşimde kabul etti. Adam ilk önce 200.000 TL atmasını söylemiş öyle gerekliymiş sözde. Eşimde attı malesef. Sonra eşim arabayı almaktan vazgeçti çünkğ içine sinmeyen bir şeyler olduğunu söylüyordu adamdan parasını geri istiyor. Adam tam bşr aydır oyalıyor. Ödemiyor. Haftaya erteliyor iki haftadır. Elimiz kolumuz bağlı dava açmayı düşünüyoruz ama aile boyu avukatlar bu kişiler. Hanımlar nemyapabiliriz akıl akıldan üstindür. Eşine inatagramdan mesej atmayı bile düşündüm ama sonra saçma olur mu diye çekindim. Hanımlar litfen fikir verin de
Bu devirde (gerçi 200,000 de artık para değil ama) gönderirken nasıl güvendiniz yani. Parayı göndermişsiniz bankadan dekontu da alın. Mahkemenin yolunu tutun

Arayın bu haftada bu parayı ertelerseniz hukuk yoluna başvuracağınızı söyleyin. Gidin savcılıktan dava açın haklı taraf sizsiniz

İnternetten olmaz, Cumhuriyet Başsavcılığına şahsen başvurmanız gerekiyor. Baroya şikayet dilekçesini posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Anladım sağolun
Arayın bu haftada bu parayı ertelerseniz hukuk yoluna başvuracağınızı söyleyin. Gidin savcılıktan dava açın haklı taraf sizsiniz
Söyledi eşim ama sürekli sıkıntı yok ddiyor

Bu kişinin parayı ödemeyi ertelerken ortaya sunduğu bahane nedir?
Kendisine parayı iade etmemesi halinde baroya başvurup hakkında şikayette bulunacağınızı bildirin.

Anladım sağolun

Söyledi eşim ama sürekli sıkıntı yok ddiyor
Hukuk yoluna başvuracağım demek ayrı, şikayet edip dilekçeyi önüne koymak ayrı! Resmi şikayet dilekçelerini görünce de desin bakalım sıkıntı yok diye.

İnsanlar böyle dolandırılıyor işte 200 bini bir anda nasıl gönderdiniz hayret bir şey araba alacaksanız bile kendiniz alsaydınız inanılmaz cidden. Ben olsam çoktan polise mahkemeye vs her yere gitmiştim. Ayrıca avukat oldukları ne malum belki o konuda da yalan söylüyorlardır.

Bir avukat,ihaleden araba alacağım size 200 bin at diyor eşinizde atıyor.Mezardan babam çıksa yollamam tabiri caizse. Hiç şansınız yok gibi borcu vardı ödedi der sıyrılır, eft yaparken araba ödemesi yazmışsınız bir ihtimal belki şans vardır,hemen başka bir avukattan fikir alıp,süreci başlatın. Yoksa para 3uncu 4uncu kişilerin üstüne geçer,buhar olur,üstüne bir bardak su içersiniz.

Size şunu da söliyim o adam avukat bile değildir.Sahte avukat hep aynı hikaye. Sahte illegal yoldan edinilen evraklar aldanmayın. Avukat çıkmayacak goreceksiniz

Netten benzer bir haber 2018 tarihli.Beklemeyin dolandirildiniz. ANTALYA\'da, kendisini avukat olarak tanıtıp, icradan düşük fiyata araç alacağı yalanını söyleyerek, çevresindekileri toplam 110 bin lira dolandırdığı öne sürülen M.A., gözaltına alındı.

Bu avukat çok yakın bir arkadaşınız, bir akrabaniz yani kisacasi sözüne güvendiginiz biri degilse şu dakika gidip savcılığa şikayet etmeniz lazim.

Ne rahat insanlarsiniz yahu. Esiniz hukuk dışı bir yola mı bulasti ki sikayet etmekten cekiniyor? Adam sizi ne diye oyalıyor? Arabayi alacağım diye mi parayi geri vereceğim diye mi?

Umarım o parayı atarken aciklmaaya araba için ödeme olduğunu yazmissinizdir. Avukatlar dolandırıcılık gibi şeyler yaparlarsa barodan atılıp avukatlık ehliyetleri iptal ediliyor . Eğer parayı geri vermezse dava açığınızı ve işinden edeceğinizi söyleyin .bunu davayla uğraşmadan önce söyleyin yoksa gerçekten dava açıp bu şekilde ilerleyin ***tabii adam gerçekten avukatsa bu laflar gözünu korkutur ***"

Eyvahh !
Nasıl gücenip gönderdiniz o kadar parayı ?
Hemen savcılığa , baroya şikayet edin.
İnşallah alabilirsiniz.

Umarım o parayı atarken aciklmaaya araba için ödeme olduğunu yazmissinizdir. Avukatlar dolandırıcılık gibi şeyler yaparlarsa barodan atılıp avukatlık ehliyetleri iptal ediliyor . Eğer parayı geri vermezse dava açığınızı ve işinden edeceğinizi söyleyin .bunu davayla uğraşmadan önce söyleyin yoksa gerçekten dava açıp bu şekilde ilerleyin ***tabii adam gerçekten avukatsa bu laflar gözünu korkutur ***"
Bence gözünü hiç actirmasin,hemen şikayet etsin. Şikâyet edeceğini ayiktirirsa parayı 3uncu kişilerin üstüne geçirip buhar edecek,bence etmistirde hani bir ihtimal ustundeyse.Avukat değildir %100.

Back
X