kızlar size konuyu anlatabildiğimce açık anlatmaya çalışıcam anlamadığınız yer olursa açıklarım. bi sorun var ben sorun olmadığını sanıyodum ama baya büyütülmüş. olay şu. ben geçen kurban bayramında araba aldım. ailem anlamadığı için arabadan annem illa bi akrabamızın yardım etmesini istedi teyzemin oğlunun sanayide dükkanı var memlekette ona dedi araba bulsun diye o da yaza doğru bakalım dedi savsakladı. ben ama kışın tutturdum alıcam diye . annem de dayımlara söyledi neyse işte ben de dayımın bulduğu bi arabayı aldım memleketten geçen bayram 6 ay falan oluyo. bayramda memlekete gittik bayramın ilk günü annem bizi teyzemlere götürdü. teyzemin kızı da gelmiş kocası çocukları ama bunların hepsi benden büyük insanlar akranım falan değil. annem yalakalıktan(nefret ediyorum bu huyundan) siz sebep oldunuz arabaya sağolun falan dedi. teyzemin oğlu da biz engel olmaya çalıştık dedi sebep olmadık. bi hayırllı olsun demedi. ama teyzemin kızının kocası demişti güle güle kullan diye. neyse bir iki sabrediyorum almasaydın almasaydın. almışım parasını vermişim para benim araba benim. ya sabır diyorum.neyse. teyzemin kızının kocası polis yüksek düzeyde ama işte.
annem bu seferde ona dedi ki bu arabanın işlermleri nasıl yapılıyo dedi yardım edermisin. adam da bak bi sürü işi var arabanın dert araba dedi. ben de aldım artık dedim elimle konuyu geç mevzuya geç manasında salladım sanırım. teyzemin kızı o anda sen elini kolunu terbiyesiz terbiyesiz sallıyosun bilmem ne diye bana saldırdı. ben de kayış koptu an.ortalığı kattım birbirine. aldım artık arabayı ne almasaydın deyip duruyosunuz dedim. satacakmıyım dedim. ağladım bağırdım çağırdım kalkın dedim annemlere gidiyoruz.
ondan sonra teyzemin kızının kızının nişanı oldu bize haber vermediler hadi bana kızdınız annemle babam orda beni bile savunmadılar hadi onları çağarın. neyse dedik.
geçen hafta memlekete gittim teyzem hasta diye uğradım 5 dk teyzem bana dedi ki eniştem gelmeden gitmem lazımmış ben öyle yaptığım için bana öfkeliymiş. ben arabanın ruhsatını filan teyzemin kızının kocasına atmışım. hiç elime aldığımı filan da hatırlamıyorum artık neyse. anladığım teyzemin kocası bizi nişana falan çağartmayan düşman olan. benim düşündüğüm ben teyzemin kızının kocasına kızmadım orda teyzemin oğlunun almasaydın diye tekrar tekrar üstüme gelmesi ve eniştenin lafı üstüne benim aldım artık o konuyu geç demem üstüne teyze kızımın tepkisi beni sinirlendiren. teyzemin kızının eşini arayıp beni yanlış anlamış olabilirsiniz ben size saygısızlık yapmadım ben kuzenlerimden destek yerine köstek görünce sinirlenndim diye bi konuşma yapıyımmı.? benim annem de yazık teyzemin kızı anneler gününde aramadı diye üzülüyo.
anneniz aramadı diye üzüldüğüne göre çok samimiydiniz heralde.samimiyseniz eğer sizi kıskanmamaları gerekir.sizi gayet açık ve net bir şekilde kıskanmışlar.benim anlamadığım anneniz babanız sizi niye savunmadı.onlar da mı hatalı olduğunuzu düşünüyor,acaba?
anneme dedim ki sen eğer ilk almasaydın dediklerinde teyze olarak ağarlığını koysaydın böyle olmıycaktı. o anda diycekti ki aldık bitti size hayırlı olsun demek düşer bu raddeye gelmiycekti ben de dayanamadım hayatımda kendime ait bişeyim olmuş çok istediğim bişey bana ailemden olan insanlar onu kötülüyolar. ben destek olmalarını bekliyodum hatta bana kullanmayı öğretirler falan diye. annem o polis enişteye işlemleri nasıl nyapılıyo dediğinde bizim polislerden biri yardımcı olur demişti o arada karışı bana elini sallıyosun vs diye çıkıştı o adama bağarmışım gibi konuşuyomuşlar.teyzemin kızını hiç sevmem ama kocası melek gibi adamdır. algıya bakarmısın.teyzemin dediğine.
zaten bu teyzemin kızının düğününe annannemleri de çağarmamışlar eniştemlerin sülalesi yüzünden anneannem hasta haliyle torununu gelinlikle göremeden gitmiş. benim teyzemin kocasının tarzı bu sanırım. bi dargınlık çıkarıp nişana düğüne çağarmamak.teyzemle evlendiklerinde yıllarca hiç yoktan sebeplerden annanemlerden dedemlerden uzak tutmuş teyzemi. teyzem ne şanssızmış diyorum gençliğinde anasından babasından kardeşinden dışlamışlar şimdi gene bizi nişanlarına çağartmıyarak aynı şeyleri yapıyo enişte. ben %100 haksız bile olsam ben gencim cahilim teyzemin kocası 75 yaşından fazla annemi babamı dışlatmıycaktı beni dışlatsada.
işte teyzem öyle dedikten sonra teyze kızımın eşiyle telefonda konuşsammı diye içime sinmedi. bu konuda saadece araba masraflı iş aldın başına derdi dedi belki de laf olsun diye ama ben ona saldırmışım gibi bi portre çiziyolar.
çok mu karışık anlattım ya
olurmu asıl şimdi araba alınır.keşke daha çok para olsa ev alınsa ama şu zamanda bu kadar ucuzlamışken araba almanız oldukça doğru bir davranış.birkaç ay sonra piyasalar hareketlendiğinde paran elinde kalırdı.iyi yapmışsın bence.kafayı takıp üzülme.
bir de zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye bir söz var:)çekememişlerdir huysuzluk yapıyorlardır.
hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullan inşallah