ne yapmam gerekiyor?

bidik_fistik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
229
2
46
Muğla
merhaba kızlar. kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.

eşimin teyzesi ameliyat olmuştu. dün akşam onu aradım geçmiş olsun diye. o da bana kv ameliyat olduğunu ve ne olursa olsun onu aramamızı söyledi. biz yaklaşık 2 yıldır görüşmüyoruz kendileriyle. bir çok sorunlar yaşandı. ( onlardan bahsetmeli miyim bilmiyorum ama isterseniz anlatırım)

eşim hiç bir şekilde yanaşmıyor. cumartesi günü de eşimin babaannesi geldi bize ziyarete. o da biz sizi barıştırıcaz falan dedi. eşimde istemiyorum benim çocuğum oldu bir kere bile aramadılar dedi. ne yaparlarsa yapsınlar dedi.

dün akşam da teyzemle konuşunca o da çok üzülüyor. normalde eltim ve kaynımla çok iyilerdi ama onlarla da araları bozulmuş. onların söylediğine göre bize yaptıklarının farkındalar ve pişman olmuşlar gibi konuşuyorlar.

teyzem öyle söyleyince kötü hissettim kendimi bir an tamam dedim ben konuşayım eşimle ararız dedim. ama eşim kesinlikle istemiyor. otururken söyledim annem ameliyat olmuş bugün teyzem söyledi hatta bize de arayın dedi ne yapalım arayalım mı dedim. kim arıyorsa arasın ben aramam dedi. ben? dedim. bir bakış attı bana o an vazgeçtim.

ama ikna etmek istiyorum. çünkü benim ailemin yanındayız. yani etrafında hep benim akrabalarım falan var. ve bu durum onu bazen üzüyor. kimse yok yanımda diyor. çok haklı. tamam arkadaşları, belli bir çevresi, çok sevdiği bir abisi var (aynı eşim gibi evlenip buraya geldi 10 sene önce) ama ailesinden kimse yok.

bir yanım hiç istemiyor ama bir yanımda barışmak istiyor. ki bunu daha çok eşim ve oğlum için istiyorum. ne yapayım? nasıl ikna edeyim eşimi? lütfen bir akıl verin.

karışık yazdıysam kusura bakmayın

merhaba kızlar. kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.

eşimin teyzesi ameliyat olmuştu. dün akşam onu aradım geçmiş olsun diye. o da bana kv ameliyat olduğunu ve ne olursa olsun onu aramamızı söyledi. biz yaklaşık 2 yıldır görüşmüyoruz kendileriyle. bir çok sorunlar yaşandı. ( onlardan bahsetmeli miyim bilmiyorum ama isterseniz anlatırım)

eşim hiç bir şekilde yanaşmıyor. cumartesi günü de eşimin babaannesi geldi bize ziyarete. o da biz sizi barıştırıcaz falan dedi. eşimde istemiyorum benim çocuğum oldu bir kere bile aramadılar dedi. ne yaparlarsa yapsınlar dedi.

dün akşam da teyzemle konuşunca o da çok üzülüyor. normalde eltim ve kaynımla çok iyilerdi ama onlarla da araları bozulmuş. onların söylediğine göre bize yaptıklarının farkındalar ve pişman olmuşlar gibi konuşuyorlar.

teyzem öyle söyleyince kötü hissettim kendimi bir an tamam dedim ben konuşayım eşimle ararız dedim. ama eşim kesinlikle istemiyor. otururken söyledim annem ameliyat olmuş bugün teyzem söyledi hatta bize de arayın dedi ne yapalım arayalım mı dedim. kim arıyorsa arasın ben aramam dedi. ben? dedim. bir bakış attı bana o an vazgeçtim.

ama ikna etmek istiyorum. çünkü benim ailemin yanındayız. yani etrafında hep benim akrabalarım falan var. ve bu durum onu bazen üzüyor. kimse yok yanımda diyor. çok haklı. tamam arkadaşları, belli bir çevresi, çok sevdiği bir abisi var (aynı eşim gibi evlenip buraya geldi 10 sene önce) ama ailesinden kimse yok.

bir yanım hiç istemiyor ama bir yanımda barışmak istiyor. ki bunu daha çok eşim ve oğlum için istiyorum. ne yapayım? nasıl ikna edeyim eşimi? lütfen bir akıl verin.

karışık yazdıysam kusura bakmayın
Barışmak istemekle cok dogru dusunmussun insan ailesini atamaz elbet gunun birinde barisicaksiniz ama küsme sebebinizde cok onemli. Ozel degilse biraz bahsetsen

kusura bakma müşteri geldi de yazamadım.

aslında ortada çok da önemli bir sebep yok. en azından bana göre. her şey gayet güzel giderken abimin düğünü için geldi ve bir abimizin ona iş teklif etmesiyle buraya gelmeye karar verdi ve olaylar ondan sonra patlak verdi.

kendi kararı doğrultusunda geldi buraya ve ailesini bunu hiç istemedi. şunu da belirteyim benim ve ailemin kesinlikle hiç haberi yoktu bu iş olayından. kendi aralarında konuşmuşlar. ben de hiç karışmadım çünkü yıllardır yurtdışında yaşamış ve benim bulunduğum yer de bir ilçe. kendi kararını kendisi versin istedim. bu iş olayı olmasaydı biz onların memleketine gidecektik.

1 yıla yakın ailemle kaldı. sonra ben okulu bitirip de eve gelince bir an önce düğünü yapalım istedik. ama kv ve kp istemediler. hala daha kabullenemediler. bir çok kişiyi araya sokarak sorun yarattılar. babamı arayıp bağırıp çağırdı benim oğlumu gönderin diye. eşim de hiç istemedi oraya gitmeyi. çünkü çocukluğundan beri hep sorun yaşamış ailesiyle. resti çekti ve biz kendimiz düğünü yapmaya karar verdik. öyle böyle kabul ettiler ve hem burda hem de onların memleketinde düğün yaptık. yine bir sürü sorunla beraber. sineye çektik geçecek diye.

bu arada eşim üni bıraktı ailesi yüzünden. çünkü babasının gözünde oğlu yoktu sadece diploma vardı. sınavlara gittiğinde hep sorun yaşadı tartıştı. en sonunda sinirlendi ve bıraktı. okul taksitlerinin çoğunu kendi karşıladı, kazandığı paranın neredeyse tamamını hep ailesine vermiş. babası da hep ben okuttum , benim paralarımla okudu diye konuşuyor. eşim de bunu kaldıramıyor. okulu bıraktı diye bir sürü tartışma oldu.

evlendikten sonra kiraya çıktık. her şey gayet güzeldi. ama sonuçta özel sektörde olduğumuz için çok fazla bir kazancımız yoktu. ailemde bunu düşünerek evlerinin alt katına geçmemizi istediler. kira ödemeyelim diye. bizde ev eski olduğu için tadilatını kendimiz karşılamak suretiyle kabul edeceğimizi söyledik. bir nevi peşin kira vermek gibi düşünün. evi baştan aşağıya yeniledik. gündüz işe gittik gece evle uğraştık. annemle hep destek oldular bize bu konuda. tam her şey bitti eve taşınıcaz bu sefer de abisi ortalığı karıştırdı. bir sürü yalanlar söyledi. kendi söylediklerini annem söylemiş gibi arayı bozmaya çalıştı. olmadı tutturamadı.

eşim son olaylardan sonra hiç konuşmadı ailesiyle. benimle zaten düğünden sonra kestiler konuşmayı. daha sonra hamile olduğumu öğrendik. kesinleşince haber verdik. eşim benim aramamı istedi ve aradım. aynen konuşma şu şekilde geçti:
ben: anne npyn?
kv: iyiyiz yatmıştık yeni. kaç gündür uyuyamıyorduk da.
b: tamam madem fazla uykusuz bırakmıyım sizi. hadi size ikinci torun geliyor.
kv. aaa şok oldum. ben kapatayım şimdi. sonra ararım.
b::53: aynen böyle kaldım.
tabi sonra ne arayan var ne soran.

hamileliğimin 2. ayında eşimin dedesi vefat etti. gece haber gelince hemen babam eşim ben çıktık yola. gittik. başınız sağ olsun dedik. o kadar. ne hayırlı olsun dediler ne de bir şey. ama etrafa karşı o kadar iyi ki kv. üşütürsün dikkat et kendine falan filan. dostlar alışverişte görsün hesabı. :34: neyse ertesi gün oldu babam gitti annem geldi. ben de tam uzanmak için odaya geçtim. annem eşimin babaannesi eşim ben odadayız. bir anda kp girdi içeriye. başladı söylenmeye. yok okul ne olacak bitirmedin. kvnin ve eşinin yanında onlar duysun falan diye başladı. bak şimdi çocuk da olacak ne yapcan falan da filan. eşim sinirlendi. evt dedi çocuğumuz olacak hayırlı olsun bize dedi. kp konuştu konuştu. sonra eşim dedi ki bitti mi? ayağa kalktı dışarı çıkıp bir sigara içip gelecek. eşim ayağa kalkar kalkmaz kp bir fırladı yakasına yapışıp tartakladı biraz. ben ağlıyorum. gel diyorum. inatlaştılar biraz. sonra geldi yanıma. kp çıktı gitti. hadi dedi eşim gidyoruz. apar topar arabaya bindik. kvde de veraset işlemleri için yolun ortasında bi de o bağırdı.

neyse doğum zamanı geldi ve hiç bir şekilde ne aradılar ne de geldiler. eşim çok yalnız kaldı. kimse gelmedi onun ailesi tarafından. bir şekilde atlattık. ve işin asıl eşimi üzen kısmı kv ve kp hacıya gittiler. çok kızdı söylendi. hem torunlarını görmüyorlar hem de hacıya gidiyorlar nasıl iş bu dedi. boşver deyip geçiştirdim hep.

ama şimdi neden bilmiyorum ama barışmalarını istiyorum. belki anne olduğum için belki benim annem olsa böyle yapamam diye düşündüğüm için. ben arasam kesin kızacak ve çok kötü tartışıcaz. ben istiyorum ki beraberken arayıp konuşalım.

çok uzun oldu ama başlayınca bitmek bilmedi.:17:

Nasıl bi aileymis oyle. Esınız konusmamakta haklı. Siz uzatmayın artık kapatın bu konuyu esınız gunun birinde barışmak isterse destekleyin aranizin bozulmasına izin vermeyin

Nasıl bi aileymis oyle. Esınız konusmamakta haklı. Siz uzatmayın artık kapatın bu konuyu esınız gunun birinde barışmak isterse destekleyin aranizin bozulmasına izin vermeyin

haklı kesinlikle biliyorum. daha anlatmadığım şeyler de var. ama onun burda yalnız olması beni daha çok üzüyor. ne yaparlarsa yapsın ailesi. bilmiyorum işte ne yapacağımı.:14:

Cnm benim esimde bi ara annesiyle kustuben hep aradim dordm hep baristirmak istedm esim istemedi bana ters ters knustu on ariosm birine bakti bende gcik aldm tabi sogudm snra gel zmn git zmn baristilar ve smdi ben annesi icin en ufak bise desem terslenio oda farkinda bilio annesini ama atamio iste bence sen ara derim sen baristirmis ol en azndan onlarcseni sewmese bile laf solicek seyleri kalmaz

valla bence eşine bırak...
onun ailesi sonuç olarak sen söylemişsin ona sonuçta..
kabul eder yada etmez keyfine kalmış eşinin..

eşiniz çok haklı konuşmamak istemekle.
bence siz diretmeyin.
bür gün belki isterse barışır.
çok güzel demişsiniz bilmiyorum barışmalarını istiyorum bende anneyim diye ama size soruyorum siz evladınızakv'niz gibi annelik yapar mısınız? :19::19:

eşinizin içinde kanayan yara var zaten. o affetmeye çalışsa bile kendi ailesinin yaptıkları gözünün önünden gitmiyordur. bence uzatmayın konuyu kapatın.
yok yere huzurunuzdan olmayın.:31:

Cnm benim esimde bi ara annesiyle kustuben hep aradim dordm hep baristirmak istedm esim istemedi bana ters ters knustu on ariosm birine bakti bende gcik aldm tabi sogudm snra gel zmn git zmn baristilar ve smdi ben annesi icin en ufak bise desem terslenio oda farkinda bilio annesini ama atamio iste bence sen ara derim sen baristirmis ol en azndan onlarcseni sewmese bile laf solicek seyleri kalmaz

benimle zaten 2 yılı geçti onlar konuşmayalı. ben ararsam da çok sorun yaşarız. kesinlikle kabul etmiyor. ne kendi arayacak ne de ben.

eşiniz çok haklı konuşmamak istemekle.
bence siz diretmeyin.
bür gün belki isterse barışır.
çok güzel demişsiniz bilmiyorum barışmalarını istiyorum bende anneyim diye ama size soruyorum siz evladınızakv'niz gibi annelik yapar mısınız? :19::19:

eşinizin içinde kanayan yara var zaten. o affetmeye çalışsa bile kendi ailesinin yaptıkları gözünün önünden gitmiyordur. bence uzatmayın konuyu kapatın.
yok yere huzurunuzdan olmayın.:31:

kesinlikle yapmam yapamam da zaten öyle bir yapım yok. bir de üzerine bunları yaşayınca yok diyorum.
haklısın eşim affedemiyor bir türlü. hatta oğlumuz olmadan önce ben çok sorun yaşadım. kesinlikle babamın yaptıklarını ben yapmıcam diyordu.

kesinlikle yapmam yapamam da zaten öyle bir yapım yok. bir de üzerine bunları yaşayınca yok diyorum.
haklısın eşim affedemiyor bir türlü. hatta oğlumuz olmadan önce ben çok sorun yaşadım. kesinlikle babamın yaptıklarını ben yapmıcam diyordu.

o yüzden deşme eşinin yarasını.:ssz::ssz:

üstüne gidersen siz kötü olursunuz yok yere :31:

senin ailen onun da ailesi artık.
kimsesi yok demeyin.
evlenince bir olunuyor.:31:

öyle oluyor da yine de olmuyor.
bak mesela doğumdan sonra yemek yiyoruz. kalabalığız. ablamlar, abimler, biz, abimin kv falan. ben biraz fazla kaçırdım. o da uyardı. ben de sinirlendim ve kalktım. o bunu ne anlamış biliyor musun? bak benim bütün ailem burda senin kimsen yok. ve ben bunu duyunca şok oldum.

ne kadar severse sevsin ama insanın kendi ailesi olmadan olmuyor.

Cnm esini en iyi sen tanirsn tercih senin ama eninde sonunda barisacaklar et tirnak sonucunda seni duclamasnlar dikkat et

vallahi olabilir de ama sanmıyorum. benim onlara karşı tek bir saygısızlığım olmadı. yani tutunabilecekleri bir dal yok. söylediğim bütün herşeyi de eşimin yanında söyledim ki sonra çarpıtamasınlar diye. zaten asıl istediğim eşimin araması. onlar bir başlasalar konuşmaya ben zaten konuşurum. yaşadığımız onca şeye rağmen...

Canım bence hiiiiiiiç oralı olma.
Hiç hemde hiç ben söyleyeyim sana.
Yalnış anlaşılmadan sudan sebep desen tamam dicemde.
Yazdığına göre tuhaf ve çirkef aile bireyleri var. Sana ve ailene oğlunu aldı gözüyle bakıyorlarmış.
O yüzden sen üzülüyorum barıştırmak istiyorum dersin sonra barışırlar kadın sana karşı doldurur sen üzülürsün.
Onlar senin arkandan kıza çok üzülüyorum bile demezler.
Boşver barışmak istese eşin barışır daha ne istiyorsun.
Onlardan uzak olun nolacak eşin üzülür ama en azında huzurludur.
Diğer türlü barışınca eskisi gibi sıkı fıkı olmayacak, belkide huzurunuz kaçacak.
Bence barıştırma canım sen olma arada.
Barışmak isterse kendi isteğiyle barışsın. Zorlamayla değil.
Aksi halde arada kalan kötü olan sen olursun.

Canım bence hiiiiiiiç oralı olma.
Hiç hemde hiç ben söyleyeyim sana.
Yalnış anlaşılmadan sudan sebep desen tamam dicemde.
Yazdığına göre tuhaf ve çirkef aile bireyleri var. Sana ve ailene oğlunu aldı gözüyle bakıyorlarmış.
O yüzden sen üzülüyorum barıştırmak istiyorum dersin sonra barışırlar kadın sana karşı doldurur sen üzülürsün.
Onlar senin arkandan kıza çok üzülüyorum bile demezler.
Boşver barışmak istese eşin barışır daha ne istiyorsun.
Onlardan uzak olun nolacak eşin üzülür ama en azında huzurludur.
Diğer türlü barışınca eskisi gibi sıkı fıkı olmayacak, belkide huzurunuz kaçacak.
Bence barıştırma canım sen olma arada.
Barışmak isterse kendi isteğiyle barışsın. Zorlamayla değil.
Aksi halde arada kalan kötü olan sen olursun.

haklısın aslında ama kafam çok karıştı işte ne bileyim.

Back
X