valla tatlım zor bır durum ama bence sen ona bıraz unıversıte okumaynca yasayacı zorluklardan bahsetmelısn. senın unıye gıdıp onun gıtmemesının aranızda kultur farkı yaratacagı ıstedgnız heran gorusemeycegız kendı ısının patronu olunca omuzlarına daha cok yukun bınecegınden falan soz etmelısın. tabı hayat onun hayatı ama bır gelecek dusunuyorsanızda bırlkte hareket etmek gerek dıe dusunuyorum...
erkekler bole ne yazıkkı kendı ayakları ustunde durmak babalarından para almak zorlarına gıttıgı ıcın kendılerı bısıler yapmak ıstıyor. braz bı denesın sende destek ol smdlk zaten zorlanırsa kendıde derslerden kalmaktansa okulda okumayı tercıh eder. ben unıden yenı mezun oldum ama sole bır tehlıkede var bnm okuldakı arkadaslarımn pek cogu calısıp para kazanmaya baslaynca okuldakı derslerı bosladı ve en sonunda ne yazkkı okulu brakıp calısma hayatna devam ettı dılerm erkek arkadasn ole yapmazÜniversite okumuycam demiyor ikisini bir arada yürütürüm hem derslerime çalışırım hemde oraya giderim diyor fakat ben zor olcağını söylüyorum okul dershane bile yoruyor insanı.
Geçici bi heves diye düşünüyorum onu düşündüğümüde çok iyi biliyorda kendisi farklı düşünceler içinde her şeyin farkında aslında ama neden böyle yapıyor anlamadım.s
erkekler bole ne yazıkkı kendı ayakları ustunde durmak babalarından para almak zorlarına gıttıgı ıcın kendılerı bısıler yapmak ıstıyor. braz bı denesın sende destek ol smdlk zaten zorlanırsa kendıde derslerden kalmaktansa okulda okumayı tercıh eder. ben unıden yenı mezun oldum ama sole bır tehlıkede var bnm okuldakı arkadaslarımn pek cogu calısıp para kazanmaya baslaynca okuldakı derslerı bosladı ve en sonunda ne yazkkı okulu brakıp calısma hayatna devam ettı dılerm erkek arkadasn ole yapmaz(
üniversite sınavı bence ciddiyet ister öyle boş zamanlarımda bakimle olmaz ki
erkek arkadaşına ben sınavı kazanır sen kazanamazsan ailem beni vermez şek
linde duygusala bağlayıp fikrinden vazgeçirebilirsin diye düşünüyorum
umarım en kısa sürede sıınava yönelir tamam üni okumak herşey değil ama en
azından kolunda bileziğin olur
1 buçuk senelik bir ilişkim var ve ikimizde şuanda sınava hazırlanıyoruz son sınıfız.
Üniversitelerimizi kazanıp güzel beraber bir gelecek istiyoruz.
Fakat erkek arkadaşım dün seninle bi konuda konuşmak istiyorum fikrini almak istiyorum dedi.
Ben para kazanmak istiyorum kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum bir dükkan açmayı planlıyorum dedi baya uzun uzun konuştuk.
Bu senenin ikimiz içinde çok önemli olduğunu daha kendi ayaklarının üstünde durmasının erken olduğunu ve şuanda gerek olmadığını söyledim ama erkek arkadaşım kararlıdır dediğini yapar fakat bende hiç olumlu bakmıyorum bi işe.
Ailenden habersiz yapmıycaksın demi demiştim oda onlar bilmesin falan dedi bende çok kızdım hata yapıyosun bunlarla uğraşcağına lütfen derslerine çalış dedim ama beni fazla dinlemiyor ben ise onun geleceğini ve bizim geleceğimizi düşünüyorum o ciddiyetinde değil fazla sanırsam.
Sizce ne yapmam gerek ? Ailesinden habersiz böyle bir şey yapması hiç içime sinmiyor ayrıca geleceği söz konusu ve bizim geleceğimiz ama onun kararlarına saygı duyup arkasındada durmak istiyorum.
Kafam çok karıştı...
Aslında bende biraz ondan korkuyorum geçici bi heves gibi geliyor ama belkide para kazanmaya başlayınca okulu bırakmayı bile düşünür diye korkuyorum.
Tabiki kendi geleceği benim onu daha çok düşünmem saçma belkide 18 yaşında kendi kararlarını verebilcek olgun biri.
Ailesi duyarsa çok kızar o yüzden zorluk yaşar bırakır diye düşünüyorum bu işe hiç başlamasa daha iyi olucak...
Onu kararından döndürmeye çalışmak yerine derslerine sıkı sarıl başını kurtar o nasıl olsa erkek her türlü bi yolunu bulur. dediğin gibi kararlıysa eğer dediğini yapacaktır zaten.. diyelim ki sen onu kararından döndürdün sınava hazırlandı girdi başarısız olursa senin üstüne yıkabilir..
ben de senin geçtiğin yollardan geçtim benim de sevgilim kendisi kazanamayıp da ben kazanınca gururuna yedirememişti o zaman ayrıldık ama iyi ki de ayrılmışız üniversitede hayatımın aşkını buldum.
Bencede kararlarına saygı duy ve sen yapman gerekenı yap. Ders çalışmak gb. Her koyun kendı bacagından asılır. Yaptıklarımzın bedelını bızden baskası odemez herkes kendı yaptıgının bedelını odeyecek yasa geldınde zaten aklı selım sedyler yapmaya baslar cunku bılırkı sonunda olan kendısıne olacak.
kafaya koyduysa zaten yapar sen sebep olma bence bırak dıledıgnı dıledgı gıbı yasasın zorlanırsa zaten yapamaz. hem calısp hem okumak herkesn harcı degl uykusuz geceler derste uyumalar unıversıtede hoca oglum kalk uyuma demez anltır gıder sınavlarda yapamaynca anlar ztn hatasını. oluruna bırak derm ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?