ne yapmam gerektigini bilmyiorum...

_ecrinnur_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
228
1
46
Diğer
mrb arkadaslar....
1 senedir onunla beraberim...okulumun bitmesini bekledi ailesi de..simdi bitti okul ve tanismak icin nasil yapalim önce telle mi anneler tanissin yoksa direkt ailecek mi gelelim dedi...anneme hemen actim bu konuyu ve babamla konusmasi gerektigini söledi....tamam ailecek gelsinler denildi ve bende haber verdim...haber werdikten sonra annem "ya ben oturma odasi icin takim alcaktim" dedi..ayip olurmus yoksa....neyse bunu da iletdim ona ve ögrendim ki ailesi baski yapiyormus ne zaman olcak bu is diye. bende ne yapabilirim, söledim beklyiorum yine yine ayni seyi mi sorucam dedim..biraz acele ettigini de düsünüyorum...1 ay nisanli kalip, evlenmeyi bile düsünüyo..bence bu cok az dedim ve tamam evimizi dizeriz ne kadar sürerse artik dedi...

ailem önce istemedi onu cünki issizdi ve simdi calisiyor..ama annem onun calistigini gören yok eden yok diyor..fakat ben gercekten calistigini bilyiorum...ama sürelimi süresiz mi bilmyiorum. belkide süreli calisiyor ve bu yüzden acele ediyor düsüncesi kafami karistriyor...bn üni okudum, o meslek egitimi yapti ama aramizda bu sorun degil diye konusduk...kendi kardesi de ayni ünide okuor benimle...

kapanma meselesi icn konustuk ve ben seni calisirken örtünmeni istemem, ama misafir gelince felan kapansan gibisinden biseyler dedi ve sadece mevlüd hac gbi seylerde ortama uygun kaapancagimi söledim..zaten simdi de öyle yapiyorum..sifir kol giyme bak dedi...kabul etdim cünki zaten sevmemeye basladim üst kismim daha kilolu cünki...bak fikrini degistrme iyi olmaz dedim ve o bana "sana bu konu hakkinda bi laf dersem en adi ococuguyum, tamam dedi" dedi

ya kizlar su isteme konusunda nasil davrancagimi bilmyiorum ki

İsteme konusunda acele davranma derim ben.Sırf onun ailesi acele ediyor diye olsun bitsine gelmesin.
Sonuçta evlenecek olan sensin.Belli ki erkek arkadaşın da onların baskısı altında.
Birde sana kesinlikle tavsiyem,işinin ne kadar garantili olduğunu araştır.Çünkü maddi olarak güvencede olmadan evlenmemek lazım.Ona bunu açıkça sor madem seni sıkıştırıyo.Bunları bilmek istiyorum de.
Birçok evlilik bu nedenle bitiyor.En azından sürekli bir işi olsun.Sen de okumuşsun.Sonra eve tek başına bakmak zorunda kalma.Var böyle bi tanıdığım.Eşi işi bıraktı evde oturmaya alışınca karısı bakmak zorunda kalıyor
Nişanlılığı uzatmamaktan yanayım ben.Hiç hoş bişey diil bence.Ne evlisin ne de sevgili.Tam ortası bişey.Karışan eden de çok olursa tadı kaçıyo.Hazırlıklar biterse evlenin gitsin nişandan bi ay sonra

işinin sağlamlığından, sorumluluk sahibi bir insan olduğundan emin olmaya çalış.
eğer eminsen, anlattıklarından korkuya kapılmana gerek yok gibi görünüyor.
zaten isteme, söz vs.. gerçekleşmeden ailesi ve kendisi hakkında tam yargıya varamazsın, içine girmeden anlaşılmaz bazı şeyler...
hakkında hayırlısı olur umarım.

bence annesi senin anneni arasin ve telefondada kaynasmis olurlar.. tanismaya gelecegiz müsaitmisiniz falan diye sorsun annene.... tanismaya gelsinler oturun konusun.. daha sonra aileler zaten anlasir konusur isteme icin gün belirlenir.. ancak yinede arada bir 2 hafta birakin derim.. isteme söz olduktan sonra bence nisani aceleye getirmeyin.. veya nisandan sonra dügünü hic aceleye getirmeyin bence.. yavas yavas yapin.. acele ise seytan karisirmis öyle derdi hep büyüklerim.. cok dogru bir söz.. bu sürec icindede sevgilinin gercekten calistigini, ve uzun sürecli calisip calismadigini ögrenebilirsin.. gizli sakli birsey eninde sonunda ortaya cikar zaten.. ailenede ispatlamis olursun gercekten calistigini.. sevgilinle oturup konus.. ailesiyle konussun aceleye gellmez böyle isler hop oldu bitti gibisinden, hic hoslanmiyorum böyle seylerden, (sonucta cok özür diliyorum kötü niyetlede söylemiyorum, sonucta sen pazardan satin alinacak bir ürün degilsin) aceleye getirmesinler zamanla hersey öf ve adetlere göre.. hakkinda hayirlisi

Bu isler aceleye gelmez.
Ayrıca nisanlılık süresini uzatmamak en mantıklısı ama 1 ay gercekten cok kısa.:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…