Siz sevdiğinizle her şeyi aşabileceğinize gönülden inanıyor musunuz. Bütün olanları unutup ailelerinizi karşınıza alıp konuşup , yaşananları izah edip , üzerine perde çekebilir misiniz. Bunun dışında kimsenin ağzı torba değil kapatamıyorsun, yengeniz olsun anne hala kayınpeder bunların hepsi ileride sizin canınızı sıkacak sözler söylerse, ben bunlara katlanırım sevdiğim insan beni korur arkamda olur diyor musunuz? Bu sorulara kendiniz cevap arayın içinizde, sevdiğinizle konuşun onun bakışı fikirleri ne bunları netleştirin kendi aranızda. Benim kendi fikrim şu başka biriyle evlendiğinizde yengeniz konuşursa sorun çıkar diye düşünüyorsunuz da, sevdiğinizle evlendiğinizle bu konuların tekrar gündeme gelip canınızın sıkılmayacağını nerden biliyorsunuz? Okudugum kadarıyla Aile şiddet göstermiş , akrabaların tavırları bir tuhaf, suçsuz günahsız durumlara maruz kalmışsınız, bu zamanlarda arkanızda kim vardı yanınızda size destek olan kim vardı? Sevgiliniz ile ayrılmadınız mı? Çıkıp siz bu muameleye maruz kalırken ben size ssahip çıktı mı? Küçümsemek için söylemiyorum ama Türk toplumunda kadın erkek kadar değer görmüyor, hele böyle durumlarda insanlar hep kadınlara kötü gözle bakıyor. Ama hayat Her şey insanlar için.. O yuzden o ne der bu ne düşünür diye düşünmeyin. Sizin yanınızda arkanızda olacak mı bunu düşünün.
Ayrıca başka biriyle evlenseniz sizi seviyorsa seviyordur, daha önce erkek arkadaşınızın olması neyi değiştirir ki. Hem bir şeylerde yaşamamışsınız. Bu da apaçık ortadayken, size güvenmeyecek sizi oldugunuz gibi sevecek , size aşık olan, saygı duyan bir insan zaten milletin lafıyla hareket etmez. Yanınızda olur. O yüzden bu ne eder şu ne der diye düşünerek olmaz. Evlilik yani bir ömür her şeyine katlanarak severek geçecek. İnsanların ne sıkıntıları oluyor, unutulup gidiyor.
Kısacası emin değilseniz, şahsi fikrim uzatmayın kendi yolunuza devam edin. Ne insanlar çıkar karşınıza.Sevgilim dediğiniz kişi de ileride bir yuva kurar o da evlenmek istediğinde aynı şeyler onun içinde geçerli akrabasınız. O düşünecek mi damat ne der diye?
Ama seviyor her zorluğa hazır hissediyorsanız güveniyorsanız da uzatmayın, çünkü ne kadar uzarsa o kadar kötüleşiyor.