Ne yapmam lazım? (annem)

Beriberiberil

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
458
449
23
38
31 yasındayım adım atarken annem ne der? Diye hala dusunup dogru duzgun karar veremeyen Bı yapım var. 1kızım var 2 aylık da hamileyim. Meslegımde mudurluk konumunu sınavla kazandım ancak yapabilir miyim hıc bilmiyorum. O kadar calıstım kazanmak ıcın ama annemin beni bisey beceremez konumuna sokması bunu alıskanlık edinmem hep engel oldu tum ıslerıme. Onun bunu istememe sebebi yogun olacagım ve onu ihmal edeceğim dusuncesı. Psikologa gitmek istiyorum yakın zamanda. Aslında annem genel olarak bneım tum ıslerıme yorum yapan mudahale etmeye calisan biri. Tatilde ne yapacagıma parayı nereye harcayacagıma cocuguma nasıl davranacahıma her seye mudahale etmek istiyor. Izın vermeyince Baska sebepler bulup aglıyor surat asıyor uzerımde baskı olusturuyor ve ben cogu zaman aman yeter ki sussun diye onun dedıgını yapıyorum. Hamilelik etkisi ile bu durum bende duygusal anlamda sorun yaratıyor onceden bu kadar takmıyordum sanki ama son zamanlarda son 2 aydır genel sorunum bu. Nasıl uste sinden gelırım nasıl bu durumu kafaya takmam nasıl kendım olurum bılmıyorum. Hayatimdan cıkarmak ya da gorusmemek gıbı secenek lerı vicdanı olarak yapmak istemiyorum.

Bir çocuk ağladığı zaman istediğini yaparsanız bu konuda alışkanlık geliştirir ve istediklerini yaptırmak için ağlamayı kullanır. Anneniz de size istediklerini yaptırmak için surat asıp ağlamayı kullanıyor. Çocuğa karşı nasıl kararlı duruyorsak bu konuda annenize karşı da aynı şekilde kararlı durmayı becerebilmeniz gerek.

Annenizle ilişkiniz çok sağlıksız ve sizde kişilik bozukluğu yaratmaya başladığını düşübüyorum. Müdür olmayı başarmışken annenizin kırdığı özgüven yüzünden yapamayacağınızı düşünmeniz çok üzücü. Bence gerekiyorsa psikolojik destek alın ve araya biraz mesafe koyun. Yetiştirmeniz gereken 2 çocuğunuz var. Öncelikle siz sağlıklı karar alabilen bir birey olmalısınız ki çocuklarınıza da böyle olmayı öğretesiniz.

Kararlı olup ıstedıgını yapmıyorum bu sffer de vicdanen gubah mı beddua eder mi diye dusunup uzuluyorum

Farkındayım ve kotu anne olmaktan cok korkuyorjm

Farkındayım ve kotu anne olmaktan cok korkuyorjm
Korkmayın, iyi bir anne olmaya çalıştığınız sürece başarız dahi olsanız kötü bir anne olmazsınız. Önemli olan sizin çabalamanız. Anladığım kadarıyla çocuklarınız henüz çok küçük. Önce kendi problemlerinizi aşıp, onları çok güzel yetiştirebilecek zamanınız var. Ben de annemle problem yaşıyorum ve ben de hamileyim, yani sizi çok iyi anlıyorum. Açıkçası ben uzak kalmaya karar verdim, çünkü yakın oldukça zarar görüyorum.

Kararlı olup ıstedıgını yapmıyorum bu sffer de vicdanen gubah mı beddua eder mi diye dusunup uzuluyorum
Benzeri durumu yakın zamanda yaşayıp şöyle bir karar aldım, hamile halimle o beni üzüyorsa eğer varsın ben de ona kötü davranmış olayım. Vicdan yapa yapa bizi yıpratmalarına müsade ediyoruz, sert duranlara hiç bir şey olmuyor..

Tesekkur ederım evlıyım
Eşinizle sorun olmuyor mu?

Hayır burada bir sürü konu okuyoruz. Ana kuzusu eş vs diye. Abartı bir durum olunca boşan bile diyoruz. Siz iki çocuk yapıp hala anneye meslek konusunda danisiyorsaniz evliliğiniz de sıkıntıya girer.

Boşa alistirmissiniz. Müdahale ediyorsan bundan sonra sana bişey anlatmayacağım deyip geçmeniz lazım. Bir küser iki küser mecbur konusur yani. Kuslukle ölecek hali yok ya.

Benim annem de aşağı yukarı öyle kocamla kv ile ilişkime gezmeme tozmaya her şeyime karışır ama sizinki kadar çok değil. Ben artık sınır koyuyorum kaç yaşında kadınım kendi kararlarını kendim verebilirim diyorum kızıyor evlensin iyice uzaklaştın ( ki öyle bir şey yok) besle büyüt sonra anneyi dinlemesin falan filan der ben de o zaman ben senşn sözünden çıkmayacağım eşim de kendi annesinin sözünden çıkmasın diyorum o da olur mı öyle kaç yaşında adam annesinin lafıyla mı hareket edecek öyle yaparsa sen de şöyle şöyle yap diyor hala eee ben de senin lafınla hareket ediyorum diyorum o başka diyor empati sıfır ama çok kırmadan sınır koyuyorum artık yoksa sonu gelmez

Eşimle konusuruz sonrasında ben vicdan yapıp uzuldugum ıcın o da artık karısmıyor evet esim Bn gıbı olsa ben cok sorun yasardım bunun farkındayım esim konusunda da c ok baskı yaptı evlenmeyım diye ki hala annenin sozunu dinlemedin mutlu olamazsın com uzun sürmez diye soyler bazen 8 yıldır evlıyım annem Kendını aşırı anne sanıyor anne ne derse dogrudur anne hisseder anne hakkı olaylarına cok girer benim de bir anne oldugumu unutarak

Hamile oldugumu umursamadı diyebilirim o vicdanen rahat ama ben degılım nasıl oluyor anlamıyorum

Bunu engelleyecek olan sizsiniz. Aynı evde yaşamıyorsunuz mesela. Her şeyi anlatmayın. Müdahale edecek alan bırakmayın.

Evet aynı seywkrı bire bir yasadım anlatmakla da anlamıyor

Hamile oldugumu umursamadı diyebilirim o vicdanen rahat ama ben degılım nasıl oluyor anlamıyorum
Seni çok iyi anlıyorum. O umursamamış olabilir ama sen karnındaki bebeği düşünüp kendini üzmemelisin. Zor olsa da takmamaya çalış, uzak dur, başka da yapacak pek bişey yok malesef.

Seni çok iyi anlıyorum. O umursamamış olabilir ama sen karnındaki bebeği düşünüp kendini üzmemelisin. Zor olsa da takmamaya çalış, uzak dur, başka da yapacak pek bişey yok malesef.
Odaklanamadım resmen ona da haksızlık ediyorum diyorum sonra da kimseye iyi hanım dokunmuyor dıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…