Ne Yapmam Lazım Ki

mahsupella

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
145
61
298
Kafam allak bullak 30 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında çocuğum var.1 senedir bir şirkette çalışıyorum burası tam istediğim yer saatler,çalışma koşulları,çalışma ortamı,maaş her şey istediğim gibi bende bu bağlamda yıllardır ertelediğim mali müşavirlik stajımı yapmaya ve staj başlatma sınavına girmeye karar verdim.Gelin görün ki ilk sınavdan yarım puanla kaldım sonrasında pandemi ve şirketin bazı başka problemleri dolayısıyla işler kötü gitti ve şirketteki herkes işten çıkarıldı. Farklı bir iş yapacağımız için ve muhasebeci her daim lazım olduğu için benim kalmamı istediler sağolsunlar. Fakat iş bir türlü oturmadı bu arada sınavım kaldı,hevesim kaçtı, iş bir kaos içinde.Staja başlarsam 3 sene ara vermemem lazım,2. çocuğu da düşünüyorum açıkçası iş ortamına göre aldığım bu karardan artık emin değilim çünkü iş yeri sallantı da.Kariyer planı bir duruma göre yapılmaz ama ben maalesef öyle yaptım şimdi vazgeçip işten çıkarılınca(ki şu anki durumda buna kesin gözüyle bakıyorum ama beklide işler açılır umut=ekmek) 2. çocuğu yapıp işe ara versem dönüşte yine aynı sadece bir muhasebeci olacağım ama stajımı yapar sınavlarımı verirsem 3 sene( bu üç sene gözümde fena büyüyor oda ayrı dert zaten) sonra mali müşavir olacağım gerçi onu da etrafımdaki müşavirlerin ağır yüklerine bizzat şahit oldukça olmak istiyor muyum eminde değilim ya, yani bacımss’lar kafam çok karışık tarafsız insanlardan fikir almak istedim ne yapayım sizce.

Kafam allak bullak 30 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında çocuğum var.1 senedir bir şirkette çalışıyorum burası tam istediğim yer saatler,çalışma koşulları,çalışma ortamı,maaş her şey istediğim gibi bende bu bağlamda yıllardır ertelediğim mali müşavirlik stajımı yapmaya ve staj başlatma sınavına girmeye karar verdim.Gelin görün ki ilk sınavdan yarım puanla kaldım sonrasında pandemi ve şirketin bazı başka problemleri dolayısıyla işler kötü gitti ve şirketteki herkes işten çıkarıldı. Farklı bir iş yapacağımız için ve muhasebeci her daim lazım olduğu için benim kalmamı istediler sağolsunlar. Fakat iş bir türlü oturmadı bu arada sınavım kaldı,hevesim kaçtı, iş bir kaos içinde.Staja başlarsam 3 sene ara vermemem lazım,2. çocuğu da düşünüyorum açıkçası iş ortamına göre aldığım bu karardan artık emin değilim çünkü iş yeri sallantı da.Kariyer planı bir duruma göre yapılmaz ama ben maalesef öyle yaptım şimdi vazgeçip işten çıkarılınca(ki şu anki durumda buna kesin gözüyle bakıyorum ama beklide işler açılır umut=ekmek) 2. çocuğu yapıp işe ara versem dönüşte yine aynı sadece bir muhasebeci olacağım ama stajımı yapar sınavlarımı verirsem 3 sene( bu üç sene gözümde fena büyüyor oda ayrı dert zaten) sonra mali müşavir olacağım gerçi onu da etrafımdaki müşavirlerin ağır yüklerine bizzat şahit oldukça olmak istiyor muyum eminde değilim ya, yani bacımss’lar kafam çok karışık tarafsız insanlardan fikir almak istedim ne yapayım sizce.
2. Cocuk icin cok erken.Benim memurluktan dolayi avantajim var.Bence kariyerini tamamla ilerde cocugun icin daha iyi gelirin olur.

İşi bırakırsan geri dönemeyebilirsin. Hiç bişeyin garantisi yok tabi. Bir sene sonra işten de çıkarabilirler. Yada işi kapatabilirler.
Önceliğin neyse ona göre karar ver.

Bu dönemde mecburiyetiniz yoksa bebeği düşünmeyin. Yine de hakkınızda hayırlısı olsun

Staj başlatma sınavına hazırlanırken ise girdim sınava odaklanamadim , sonra hamilelik corona vs derken artık sınava da gitmiyorum hazirlanmiyorumda, sizin bir çocuğunuz varmış bnm tavsiyem önce kariyer zaten hastalık almış başını gidiyor ekonomi berbat çocuk için acele etmeyin derim

Bacimss’lar kismi acayip gozumu tirmaladi buna ragmen yorum yapacagim
İkinci cocuk icin sartlariniz yeterince olgunlasmamis. İsyeriniz sıkıntıda her an kovulma tehlikesi varken hic girişmeyin o ise. Mali musavirlik icin calisin tekrar sinava girip staj baslatin. Milyon tane muhasebeci vardir ama mali musavir sayisi daha azdir,hic degilse saglam bir mesleginiz olur. Cocugu sonra dusunursunuz

Ben çocugum olmuyor diye üzülüyordum. Sonra baktım ki çocuk olursa ders çalışamam. İşimden bile ayrılmıştım o dönemde 3. Hakkımda kazanıp işe başlayıp stajımı yaptım. Staj ve hamilelik sıkıntılı olur ara verme hakkınız var ama bir an önce bitmesi yararınıza olur.
2 çocukla daha da zorlanırsınız. Bence önce halletseniz sınav işini sonra 2. Çocuk düşünebilirsiniz. Çünkü 9 tane ara sınav ve yeterlilik sınavı var. Hepsi ayrı telaşe.

Derler ya biz planlar yaparken Allah yukarıdan gülermiş. Bence teraziyle uğraşmayın onu mu yapsam şunu mu yapsam hesabına girmeyin bir yerden başlayın. Mali müşavirlik sınavlarını değerlendirin kendi büronuzu açık araya 2. çocuğunuzu sıkıştırın iş yerinizde hem ona bakın hem işinize.

Back
X