- 24 Nisan 2014
- 145
- 61
- 298
- Konu Sahibi mahsupella
Kafam allak bullak 30 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında çocuğum var.1 senedir bir şirkette çalışıyorum burası tam istediğim yer saatler,çalışma koşulları,çalışma ortamı,maaş her şey istediğim gibi bende bu bağlamda yıllardır ertelediğim mali müşavirlik stajımı yapmaya ve staj başlatma sınavına girmeye karar verdim.Gelin görün ki ilk sınavdan yarım puanla kaldım sonrasında pandemi ve şirketin bazı başka problemleri dolayısıyla işler kötü gitti ve şirketteki herkes işten çıkarıldı. Farklı bir iş yapacağımız için ve muhasebeci her daim lazım olduğu için benim kalmamı istediler sağolsunlar. Fakat iş bir türlü oturmadı bu arada sınavım kaldı,hevesim kaçtı, iş bir kaos içinde.Staja başlarsam 3 sene ara vermemem lazım,2. çocuğu da düşünüyorum açıkçası iş ortamına göre aldığım bu karardan artık emin değilim çünkü iş yeri sallantı da.Kariyer planı bir duruma göre yapılmaz ama ben maalesef öyle yaptım şimdi vazgeçip işten çıkarılınca(ki şu anki durumda buna kesin gözüyle bakıyorum ama beklide işler açılır umut=ekmek) 2. çocuğu yapıp işe ara versem dönüşte yine aynı sadece bir muhasebeci olacağım ama stajımı yapar sınavlarımı verirsem 3 sene( bu üç sene gözümde fena büyüyor oda ayrı dert zaten) sonra mali müşavir olacağım gerçi onu da etrafımdaki müşavirlerin ağır yüklerine bizzat şahit oldukça olmak istiyor muyum eminde değilim ya, yani bacımss’lar kafam çok karışık tarafsız insanlardan fikir almak istedim ne yapayım sizce.