NE YAPMAM NASIL DAVRANMAM LAZIM BİLEMEDİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lizzy007

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
14
-1
1
39
1 yıllık evliyim birkaç ay önce babam vefat etti.Babamın hastanede yattığı zaman eşimle annem tartışmıştı .Sonrasında annemden özür de dilemedi hatalıyken neyse Ramazan Bayramında şükür elini öptü.Ama arada yinede bir soğukluk var Bu arada eşim bir ihtiyacı vs olduğunda da kendi akrabalarından da çok yardım görmemiş birkaç kişiyle görüşüyor sadece.Kendi annesine bile mesafeli.Benim aile akraba ilişkilerimde çok iyi her bayramda tatilde memlekette buluşuyor herkes bende eşimi götürmek istiyorum ama 1 günden fazla kalmam bir daha aynı konuyu açma sen gideceksen git erken diyor canım sıkılıyor benimde böyle demesine.Memlekete vidip ırdan tstile gidecez zaten.Tek gitsem kocan nerde diyecek herkes,herkes ailecek geliyor kalıyor annemde 1 gün kalınır mı hiç falan diyor .İlerde çoluk çocuk olunca yine mi kalmayacak böyle.Bir karar verirsem geri adım atmam gibi laflarda ediyor. Ne yapmalıyım ben başına gelen var mı böyle bir durum

zorlamamak da gerek siz kayınvalidenizle tartışsanız eşiniz zorlasa nasıl olurdu öyle düşünelim ...
gelmem demiyormuş 1 gün kalırım istersen erken git sonra katılırım diyormuş siz istiyorsanız öyle yapın o da gelir 1 gün kalır dönersiniz gelmiş görmüş ziyaret etmişde olur illa uzun uzun kalması şart olmamalı ya... diğerleri kalıyorsa iki tarafda istiyordur onlarla kıyaslamayın millet ne der de demeyin orta yolu bulmak gerek

Bu tip konularda eşlerin zorlanmasına karşıyım ben. Siz gitmek istiyorsanız gidersiniz, eşiniz gelmek istemiyorsa gelmez. Kimse kimseyi bu tip şeylere zorlamamalı. İki taraf için de geçerli.

İnsan bir şeylere zorlanınca psikolojik tepkisellik meydana geliyor. Gidin bir gün kalın zaman geçtikçe buzlar erdikçe, eşinizde sevildiğini ve sayıldığını gördükçe kendinden tavizler verecektir. Gidipte uzun kalıp tatsızlık olmasındansa kısa kalın daha iyi. Bir de onu ailenin diğer damatlarıyla kıyaslamayın bu sefer hiç gitmeyebilir.

Yerinizde olsam kendim önceden giderim eşimde sonradan gelir kalacağı bir günde herkesi görür oturur kalkar sonra benide alır tatile gideriz.

Hiç ısrarcı olmayın benim eşimde ne abisinde ne ablasında bir gece yatmamış insandır. Ama benimle gelecek bu bayram dört gün. Ben ısrar etmedim ailesi kurban kesmiyor benim ailem kesiyor diye(sonrasında ben orada kalacağım) geliyor işte.ısrarcı olunca iyice kıymete bindiriyorlar.

Hemen endişe etmeyin daha ilk kurban bayramınız belkide. İlerde aile ve akraba ortamının sıcaklığını görüp sever o kalabalığı belli mi olur.

Ben daha fazla zaman gecirmek istedigim icin ailemle hep once giderim sonra esim gelir, annenizin lafina uyup esinizle aranizi bozmayin, isteyen 1 gun kalir isteyen 1 ay. Esiniz ailesine bile mesafeli ise ondan yakinlik ic ice olmak beklemeyin…

Tek gidin hem böyle daha rahat olur

Esin nerede diye sorana söyle bir şey, ne olacak? "Biletler pahalıydı gelmesin dedim,gerek yok iki gün için" de, "ayyy o ev ev gezince bunaliyor, ben de erken geleyim rahat rahat gezeyim dedim,buradan sonra tatile gidecez beraber" de.
Benim annem yüzyıllardır kendi geliyor, babam yoğun çalıştığı için . Hiç de sorun olmadı. Hatta bizim bri bahçemiz var, hasat zamanı ilgilenmek için bizi babama bırakır giderdi, babam bakardı bir ay bize.
Ne var yani bunda? Eşini getirip tafrasini çekeceğine git bir başına.
Annen de bir gün iki gün demesin bir zahmet,uğradığına sevinsin:)

Anneni mutlu etmek için kocanla kötü olma.Elalem ne der diye yaşama.Yeni evli genç insanlarin aileyle köyde tatil vs çok gerekli mi gercekten? sorunun cvbina göre karar sizin.Kusura bakmayin konunuzu okudum, yorumlara hoc bakmadim.Ama annenizi mutlu etmek için kendi hayatinizdan feda etmeyin

Burda gordugumuz sırf kendi ailesi için eşini zorlayan erkeklerin kadın versiyonusunuz. Size bir önerim yok eşiniz tavsiye dinleyecekse sizden boşanmali çünkü eşinizin sizin isteklerinize saygısı var ama sizin ona yok. Sizin için önce aileniz sonra eşiniz geliyor . Birde anneniz klasik kayınvalide tehtidlerini savuruyor ya eminim eşiniz duysa hiç gitmez çokta haklı olur.

Siz nasılsınız eşinizin ailesiyle? Yani farklı şehirdeyseniz yanlarında birgün kalsanız olur tamam der mi? Aynı şehirdeyseniz de kafanıza göre davranabilir misiniz? Eğer öyleyse kalmasın bir günden fazla. Ama kendi ailesinde durum farklıysa aynısını yapar gitmezdim onun geldiğinden fazla.

Ailesiyle aynı şehirdeyiz ama çok sık görüşmüyoruz telefon ediyorum ya da beni arıyor bazen kayınvalide o şekilde

Milleti ne takıyorsunuz ki tek gidin. Adamda haklı sonuçta bazen insan kırk yılda bir gidilen yerde olsa çekemiyor katlanamıyor artık ben mesela köye 5 senedir gitmiyorum hala inatla beni soruyorlar asdfghjkl. Yengem gelmez çoğu zaman ama dayım kendi gelir ama yengemin gelmeyeceğini nedenini bildikleri halde ağız alışkanlığı olmuş herhalde hala sorarlar eşin çocukların nerede diye O yüzden çok önemseme sormalarını. Şimdi bayram yaklaşıyor ve ben yine gitmiycem saçma sapan insanların saçma sorularıyla uğraşacak sabrım yok çünkü evimde keyif yapıcam :) Annem otomatiğe bağladı artık o geziyor o çalışıyor o kamp yapıyor demeye

İleriyi boş verin, önceliksiniz şimdi olsun zaman ne getirir bilinmez. Siz önden gidin elimiz arkadan gelsin o geldikten sonra bir gün kalır gidersiniz. Belki zamanla kendi erken gitmek ister.

Ailesiyle aynı şehirdeyiz ama çok sık görüşmüyoruz telefon ediyorum ya da beni arıyor bazen kayınvalide o şekilde
Anladım, konuda yazmışsınız eşim annesiyle de mesafeli diye atlamısım orayı. Bende bu konulara önem veriyorum, ailenin yanında bir günden fazla kalmam diyen eş benim içinde sıkıntı olurdu açıkçası ama istemiyorsa pek yapılacak birşey yok. Zorla gelse keyifte vermez zaten.

Ben eşlerin böyle konularda birbirini zorlamasını hiç doğru bulmuyorum. Annenizin müdahalesi de yersiz ve haksız. Beklenti arttıkça mutluluk azalır.
Eşim doğru düzgün mutlu bir aile ortamında büyüyememiş çocuk yapmak istiyoruz yaşımız 30lu yaşlar ama bende bu sebepleri düşününce endişe ediyorum acaba yapmasam mı diye ailecek akraba ortamlarına giremeyecek miyiz çocuk nasıl öğrenecek gibi endişeler duyuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…