Ne Yapsak Şaşırdık!

Aile desteği tabi önemli ama bazısının da içinde olmuyor. Benim ailem de maddi manevi destek olmadı ama derece ile üniversite kazandım şimdide araştırma görevlisiyim. Nişanlımın ailesi de eğitime çok önem verir. Ne isterse yapmışlar eğitim anlamında. Yurtdışına bile göndermişler ama başarısız biri bana göre. Aynı evde daha az destek olunan ablası ise aşırı başarılı. Kiminin kafası basmıyor, kimi çalışmayı sevmiyor. Adamı birazda ben dürtükledim dil falan öğreniyordu. 1 yaptı 2 yaptı 3.de bıraktı. Ben de uğraşmıyorum artık bu yaştan sonra herkesin yaptığı kendine
Evet aynı durum benim içinde geçerli bende kendi çabalarımla yaptım diyebilirim ama yapmasam kimse de yap demezdi insan kendini düşünecek biraz da

Size iyi kötü destek olunmuş. Kardeşinize hiç olunmamış. İlla maddi destek gerekmez manevi destek her şeye yeter maddi durumu kötü olup aile ilişkileri sağlam olan birsürü arkadaşım var benim. Kardeşiniz ergenken arayıp bir sıkıntın derdin var mı diye sordunuz mu hiç ? Benim abimin ayağına her türlü imkanlar serildi. Benim çalışmama dahi izin verilmedi ya atanır öğretmen olursun ya evde kalır ev hanimi olursun bana sunulan seçenekler bunlar.
Şu an bende ailemden çok soyutum aynı evde yaşayan yabancılar benim için. Abim sık sık sen soğuksun, sen kimseyle konuşmuyorsun diye beni azarlar. Eee bu azarlayan insanlar ben büyürken nerdeydi ?
İkide bir masraftan bahsetmişsiniz kardeşinize onun yük olduğunu açık açık hissettiriyorsunuz demek ki.
Hayır tabi ki de ona asla böyle söylemiyoruz Burda anlaşılsın onun icin en azından çabalandı demek için yazdım.
O ergenken bende ergendim o zamanda çok yanaşmazdı öyle arayayım sohbet edeyim iliskimiz olamadı

Bir sey soracağım babanız kardesinize harçlık veriyor muydu ? Telefon konusunda evet alınabilirdi yaşı küçükmüştür tahminimce 14-15 yaşlarında telefon almak icin ciddi çalışmak lazım.Dershaneye ha son sene göndermissin ha mezun olunca bir faydası olmuyor zaten. Ama babadan bilgisayar ve araba istemek bana absürt geldi. Bilgisayarımı 22 yaşımdayken aldılar onda da ben hic demedim alın diye. Arabayı zaten istemem çalışıp kendim alırım. Eğer babaniz kardeşinize harçlık vermediği halde bunları almadiysa haksız ama harçlık verdiği halde bunları da istiyorsa kardeşiniz haksız
Tabi liseye gidiyordu o zaman harçlığı oluyordu elbette vermez olur mu
Ama kardeşim babamın istememesine rağmen çalışmaya başladı o zaman benim kimseye ihtiyacım yok moduna girdi.
Açıkçası babamın ondan beklediği daha düzgün bir hayatı olması gece dışarılara çıkmamasıydı oda bunlari elde etmek için o zaman paramı kazanırım kimse karışamaz diye düşündü sanırım

Tabi liseye gidiyordu o zaman harçlığı oluyordu elbette vermez olur mu
Ama kardeşim babamın istememesine rağmen çalışmaya başladı o zaman benim kimseye ihtiyacım yok moduna girdi.
Açıkçası babamın ondan beklediği daha düzgün bir hayatı olması gece dışarılara çıkmamasıydı oda bunlari elde etmek için o zaman paramı kazanırım kimse karışamaz diye düşündü sanırım
Yani babanız haksız erkek de olsa kız da olsa hayatına müdahale etmemeliydi. Kardesiniz de parasini kazanmanın verdiği özgüvenle hareket etmiş olacak. Kardesiniz isi inada bindirmiş sizin yaoacağınız bir şey yok kendi iş kursun

Yani babanız haksız erkek de olsa kız da olsa hayatına müdahale etmemeliydi. Kardesiniz de parasini kazanmanın verdiği özgüvenle hareket etmiş olacak. Kardesiniz isi inada bindirmiş sizin yaoacağınız bir şey yok kendi iş kursun
Ama 14 yaşındaydı o zaman gece dışarda olması sakıncalıydı o yaşta o yüzden yoksa şimdi tabi ki karışamaz

Back
X