Ne yapsam bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Bu soruları ben de kendime soruyorum ama henüz bir cevap bulmuş değilim. İzmirde maddi anlamda beni tatmin edecek bir iş buldum. Fakat orada 3 ay yada 1 yıl çalıştığımda kendimi bir o kadar da ileriye götürebilir miyim bilmiyorum. Buraki iş kapasitesiyle izmirdeki imkanlar aynı değil. Mevcut işimden de vazgeçmek istemiyorum fakat bir yandan da izmirde çalışmak istiyorum. Nasıl olcak bakalım.

Tabi istanbuldaki kadar bir rahatlık ben de beklemiyorum. Fakat burda da ailemle akşamları bir çay içmeyi özlüyorum. Bu arada yaşım henüz 23. Fakat diğer arkadaşlarım gibi hadi şu cafeye gidelim şunu yapalım bunu yapalım kafasında hiç olmadım.

konu cafe bar değil ki

evde atıyorum ayağında neden terliğin yok diyen bir anne

ya da senin yarın da giyerim diye kenara koyduğun hırkan akşama yıkanmış olacak

müdahale edecek derken açıkça yapmayacak

akşam yorgunsun canın peynir ekmek isteyecek annen olmaz ama şunu bunu yaptım diyecek

annene göre hep küçüksün ve senin bağımsız karar alman zor olacak

hep onlarla yaşasan yavaş yavaş iki taraf da alışıyor ama gidip dönenler genelde bundan şikayetçi

Ailemle yaşamanın tabiki de zorlukları olacaktır. Ama bu zorlukları çok fazla önemsemiyorum. Bir şekilde herşey düzene girer gibi. Şuan sadece seçim aşamasında olmak beni rahatsız ediyor. X bir karar verip; emekleri çöpe atmak mı yoksa izmire gidip istediğim hayatı yaşamak mı? Buradaki önceliğime karar veremiyprum.

Ben olsam istanbulda kurulmus bi duzenim varken ve izmire dondugumde sallantiya giricegimin farkindaysem otururdum oldugum yerde.
Ama eger dersen " paraya pekte ihtiyacim yok az paraylada yetinirim. Ve bi is bulurum elbet" O zmn donerdim.

Öncelikle kariyerinizi düşünün. İzmir de aynı şartları elde edebilecekmisiniz? İşsiz veya maddi açıdan daha az imkanları olan bir işde çalıştığında, kimseden fayda göremeyeceksen, İstanbulda çalışman daha uygun bence. Yaşınız çok genç, ilerde bir şekilde gidersiniz İzmir e .

imkanı olan CEO da olmuş olsa istanbuldan kaçıp gitsin.
Şahsım adına metrobüse ne zaman binsem, arabayla ne zaman trafiğe girsem, haftasonu hangi avm e gitsem ; hepsini geçtim metropol sayılabilecek ilçe caddelerinde (mecidiyeköy, bakırköy,kadıköy vs.) şöyle bir yürüyecek olsam kalabalıktan cinnet geçiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…