ne yapsam bilemiyorum

ayşece taktıklerını okuyorum canım bende
su an sevgılıyız konu acmayı dusunuyordum nasıl onlem alabılırım dıye
buralardan taktık almaya calısıyorum

ayşece taktıklerını okuyorum canım bende
su an sevgılıyız konu acmayı dusunuyordum nasıl onlem alabılırım dıye
buralardan taktık almaya calısıyorum

valla en bastan samimi olmamak en güzeli. ben samimiydim. eşimden daha çok arardım ne oldu hüsran. seviyeli ve eşinni yaninda özellikle güleryüzlü. ben bunları yapıyorumda yine eşimin memlekete gitme zamanı geldi ya tedirginlik var üstümde. bu sefer farklı cünkü. araya soğukluk girdi birkere.bukadar olayın üstüne ilkkez gidicem köye. bakalım benim taktikler tutcakmı

ah canım oyöntem pek işe yaramıyo ben denedim..doğumumun birinci haftasıydı kayınvaldemler ve benim ailem bizdeydi..benim bide benle yaşıt görümcem var bekar..çokda tembeldir..ona dedimki m..cim bana çorba yaparmısın dedim çünkü sürekli oturuyodu,hiçbişeye yardım etmiyodu oda tamam dedi çünkü abisinin yanında istedim mecbur kaldı..sonra çorba önüme bi geldi ıyyyy tarhana çorbasından tiksindim resmen,içine sarımsağı,yağı doldurmuş..bilerek kötü yapmış.. kaydirigubbakcemile3 şimdi gülüyorum aklıma gelince..
siz siz olun doğumdan sonra yanınızda mutlaka anneniz yada çok yakın bi akrabanız olsun,nazınız onlara geçer,doğum kolay bişey değil..sonrasındada bi okadar ağrı,uykusuzluk yaşıyosunuz..etrafınızda sizlere köstek değil destek olcak birileri lazım yani..
bide gelcek olan kaynana doğuma gelcektir,gelme diyemezsin ama olayların akışına göre davranabilirsin..yardım etmiyosa işlere mesela odada annen sen ve kayınvalden var annene deki ''anne sen çok yoruldun birazda kayınvaldem yapsın yemekleri'' diyebilirsin ben öyle yaptım..sonuçda bana tatile gelmedi torunuda herzaman sevebilir..doğumdan sonraki gelme nedeni lohusa kadına yardım etmekse işleride,yemeğide bence yapmak zorunda..yapmıycaksa sen toparlanınca gelsin.. :teselli:

ahcnm bnm seni nekadar iyi anlıyom şuan bende rskli hamilelik geçirdim 3.bebegim son şansımdı bana göre ilk ikisi ölmüştü ve kaynanam üstte oldugu halde hiç yardım etmedi 8ay ist tekirdag
gittim geldim doktora
tek gittim
geldim hep
dogum yaptım ramazanda sakın yapma gelemem die beni strese soktu bende ramazanda sezerysna alındım kalmadıda agzının ucuyla kalıyımmı dedi istemem dedim eşim 3gün baktı kızımla bana
çıktım hastaneden sadece misafir gibi geldi gitti herşeyimi kendim yaptım logusalık nedir bilmem görmedim yatakta hiç yatmadım yatakta yapılmadı işimi bebegimle ilgilenmeyi herşeyi kendim yaptım allahım yardımcı oldu aglıya aglıya çorba yaptıgımı bilirim off off

Bence eşinle konuşup annen ve kayınvalidenin aynı anda yanında olmalarındansa ayrı ayrı gelmelerinin sana daha çok faydası olacağını, doğumda annenle daha rahat hareket edebileceğini söyle. Annen gidince de kayınvalideni kabul edersiniz. İş biraz eşinin becerisine kalıyor tabii.

aynı dertten bende muzdaribim
ben 30. haftama girdim
kaynanam evime şimdiden yer yapıyo
o bakacakmış bana annem gelmiycekmiş
snra kurban bayramında 40 ı çıkıyo bebişin ozmn evine gidip geri gelcekmiş yaza kadar ben bakamazmışım bebeğimeee
artı kocasınıda getiriyo yanında
benim kendi babam ben rahat edemem diye gelmiyo
kayın babam geliyo

valla ben eşimle konuştum hadi annen tamamda baban gelmesin
benm babam gelmiyo dedim
annende çocuğuma bakmayı burda aylarca kalmayı unutsun ben kendi bebeğime bakarım dedim
dilerim anne olayınıda çözer
babayı gerçi daha çözmedi ama gelme diycem diyo
epacın babasıda gelmiyo sra gel gör torununu diycem diyo

kaynanalrın bu merakını anlayamıyorum
torunları oluyor sevınıyor olabılırler ama dogumda ılla bulunup gelıne bakmak mı lazım
bu gelının bı annesı var yanımda rahat edermı etmezmı demıyolar
bana sımdıden talımat verıyo dogumda ben gelırım bakarım dıyor
ben ondan bı bardak su ısteyemem gogsumu acıp cocuk emzıremem kı annemın yanında bıle acamam oyle
hıc degılse annem gelır evımı ocagımı sıler supurur cesıt cesıt yemegımı yapar gelenımı agırlar
zaten ramazan gunu kayın pederımıde getırcek ne yapcam bılmıyorum. bayramdan sonra azıcık toparlayım gel madem degılmı bende annemle rahat edeyım zaten beklemısım ne umutlarla sevınclerle barı bu zmanda bırak yakamı
sınırm stresım bın kat artıyor yanı gelınce bana faydası olsa basımın ustunde yerı var ınanın ama olmayacak adım gıbı bılıyorum offf

kızlar herkesin cevaplarını okudum hepinize tek tek teskkur edrim sagolasınız.Benim doguma az kaldı.Kaynanamda 5agustosta gelcekmis.Artık o gelince gelişmeleri yazarım bakalım neler olcak eger iyi bir taktikte bulursam yada burda yazılan taktikler ise yararsa benim aynı durumda olan arkadaslara fikir olur.Kendi sorunumu kendim cozeyim diyorum suan.Hic esime yansıtmıycam yoksa gercektende daha gergin olabilir ortam.İşe yararasa kaynanamı yonlendriricem.Annem temizlilk yapıyorsa yemekleri yapmasını istitycem.Eger kurnazlık yapıp anneme herseyi bırakırsa da o zaman esime soylewrim artık annen hic yardımcı olmuyor diye.Katlanamam valalh.

ahh ben ne rahatmışım doğumdan sonra kimse kalmadı yanımda ailemde kayınvalidemde çok yakın otururlar gündüzleri gelip en fazla 1 saat durup gittiler aman azıcık aşım ağrısız başım :) tmm o zaman şikayet ediyodum ama şimdi tam tersi iyiki öyle olmuş yoksa kötü olurdum :)

benim doğumuma kv. ben geleceğm dedi bende annemin gelmesini istiyordum artık ikinizde gelirsiniz dedim.neyse geldiler.ikiside birlikte yaptılar her şeyi.ben 3-4 gün sonra yattığım için kabız olmuşum.sinir kadın açtı ağzını yumdu gözünü.neymiş hep yatıyormuşumda kabız olurmuşumda vs.saçmaladı durdu.cevabını verecektim annem engel oldu uyma şuna diye.sezaryanla doğum yapmışım herhalde 2 gün sonra kalkacağım sandı galiba.7-8 gün kaldı kafayı yiyecektim sinir oluyorum kadına.daha sonra birsürü dedikodu neymiş efendim biz ana kız bir olmuşuz bu çatlak kadını evden göndermek için elimizden geleni yapmışız.allaha havale ettim onu.ama allah kısmet ederde 2.kez hamile kalırsam bu sfer onun gelmesine engel olacağım.geldiği zaman 2 lafından biri sabahtan akşama kdar oturuyoz hiç bişey yapmıyoz deyip duruyordu.zamanı geldiğinde diyecem sen çok sıkılmıştın önce annem gelecek sonra da gelmek isterse (inş. gelmez) kendisi gelsin.
bi de işin ilginç yanı kızlarının yanına da kendisi gitti.güya kızlarn kv.istemişler sen git demişler hiç sanmıyorum çünkü kızlar sözlerini eşlerine de kv. geçiren birileri.herkes bizim gibi olmuyor ama allah kısmetederse kozlar benim elimde olacaksempatiksalakcinni

Sağlıkla dünyaya getirmenizi dilerim evladınızı...:Saruboceq:

Klasik kaynana görünümü işte alsanaalsanasmile

Hem bi işe yaramıyor,hem de ayağına iş istiyor yasakkelime

Anlayıştan yoksunmuş kayınvalideniz işte lmaz:

Annenizin gelmesinden rahatsız olur da fazla kalmaz belki :Saruboceq:

İsteklerini yapmamaya çalışın birsüre aklı dank eder de istenmediğini anlar o zaman ..

bende son gunlerimdeyim cok iyi anliyorum gece sabaha kadar uyuyamiyorum elimde yastigim oda oda geziyorum sabah 6 da yorgunluktan salonda bi yerlerde kivrilmis oluyorum, sonrada oglene kadar uyuyorum .. ben acikcasi suan kendi ailemi bile istemiyorum evde gunde uc dort defa dus yapiyorum istedigim gibi giyiniyorum .. istedigim gibi yatip kalkiyorum esimde anlayisli sagolsun her isimizi beraber yapiyoruz o yuzden evde yalniz olmak en guzeli en rahati

sen insallah hayirlisiyla bebegini kucagina al bence esinle acikca konus annesiyle o muhatap olsun,
dogumunda annen gelsin ve sen toparlanana kadar gitmesin ..
toparlandiktan sonra kayinvalidenler gelirler diledikleri kadar torunlarini severler ..
aslinda en guzeli ailelerin dogumdan sonrada fazla kalmamalari bence ..
benim esim dogum yapacagim gunden itibaren bir ay izinli olacak bizde istiyoruz ki ilk hafta ailerle birlikte kalalim sonra evli evine koylu koyune .. bebekle basbasa kalmayi cok istiyoruz bence en mantiklisi bu ..

ben olsam yemek yapmazdım mesela. ben çok yoruluyorum yemek yapamicam peynir zeytin ne varsa atıştıralım derdim. ama tabi eşin, onun dolduruşuna gelicek karakterde biriyse hic kalkışma buna.
ama eşimin yanında farklı yanlızken farklı davranıyo diyosan muhtemelen eşine dert yanamaz, bişey derse de eşin ''e anne hamile kadın kalkıp yapamamış yardım etseydin de yapsaydınız sen yardıma gelmedin mi zaten?'' der olur biter bence. tabi ben evli değilim, dışardan gözüktüğü gibi olmayabilir bu işler, nacizane fikrim bu benim =)
bebegini hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin allahım
kendini üzme lütfen, bebişini düşün en azından onun icin üzme :teselli:

ah bu kaynanalar,hamileyken bende çok düşünmüştüm nasıl yapıcam nasıl edicem diye stresten ağrılar giriyordu karnıma şimdi düşünüyorumda boşa üzmüşüm kendimi sırf onlar kırılmasın diye hep ben kırılmışım şuan asla o zaman yaptıklarımı yapmam herşey hakedene,ben valla doğuma 1 ay kala annemin yanına gittim orda doğum yaptım sonrasındada 1ay kaldım sadece doğumda 5günlüğüne geldiler bi dahada gelemediler.böyle bi şansın varsa sende dene.ayrıca annende kendini parçalamasın
tembihle herkes kendi işini yapsın

Canım ne yazkki benim öyle bir şansım yok.Bulundugum sehirde ozel sigorta ile anlaşmamız var.Doktorumda burda:1no2: bakalım ne olcak ayın 5inde gelecekti yıldönümleri varmış ayın 8de. 9.da buraya gelcekmiş.Herşeyi ayarlamış kadın.Ne gibi planları var merak ediyorum.Düğün zamanınmda terslik olacagını hissetmiştim aynende oyle olmustu.Bundada oyle hissediyorum.Umarım bu kez yanlılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…