hanimefendi gidin cocuklarinizi cocuk esirgemeye en olmadi cami avlusuna falan birakin eminim sizden daha iyi bakacak bir suru ‘insan’ vardirhafta sonu gene çocuk belli olacak Hiçbir şey anlamam ki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hanimefendi gidin cocuklarinizi cocuk esirgemeye en olmadi cami avlusuna falan birakin eminim sizden daha iyi bakacak bir suru ‘insan’ vardirhafta sonu gene çocuk belli olacak Hiçbir şey anlamam ki
24/72 olsa yine iyi valla 24/24 7 gün aşırı tuttuğum zamanları biliyorum hele izin dönemi kabus gibi. O kafayla evde çoluk çocuk ev düzeni her şeyi idare etmek gerek, konu sahibi bu tembellikle yapamaz bunları.konu sahibi bişey diyecem
memur, özel sektör çalışanı, çiftçi, madenci (!) vs. kadınların da 2 yaşındaki çocukları koşuyor, sağa sola kontrolsüz salınıyor
2 yaşında çocuklar hele de erkek çocuklar genel olarak söz dinleyip oturan canlılar değiller hep peşinde olmak gerekiyor.
siz çalışıyor olsaydınız da
işten gelince, izin günlerinizde hele ki ATT iseniz 24 saat çalışıp 3 gün evde olma düzeniyle çalışırsanız (benim yengem öyle çalışıyor yıllardır) sizin sürekli evde olduğunuz günlerde yine koşacaktı bu çocuk, siz nöbetten gelip uyumak isteyeceksiniz çocuk tepinecek tepenizde...
hem çalışıp hem çocuk bakamazdınız siz asla, durum onu gösteriyor yani.
70bin maaş (nöbet usulu olduğu için fark çıkıyor mesailerle 75-80 belki daha fazla)2 yaş çocuk kendisinden umulmayan bir şey yapmıyor ki,neden bu şaşırmak bu kadar panik? Herkesin durumu farklı. Herkese yetişemezsiniz. Memur olsanız da üç kuruş maaşlı biri olacaksınız mesela,kocası über zengin olup evde çifter çifter eleman çalıştırana özeneceksiniz bu defa. Bunun sonu yok,her birey farklıdır.
Tebrik ederim. Herkes ana baba olmamalı diyoruz ama kime... Çocuklar bitki değil ki saksıda kendi kendine yetişsin. Çocuk yapmadan önce her ihtimali düşünmek lazım. Kim düşünecek?Öncelikle etrafında tonla insan olmasına gerek yok hatta hiç te olmayabilir.
Ben ikizlerimle akşamları esim gidince bile yemeğimizi aşimizi koyup değişik parklara gidip geziyoruz kumla oynatiyorum birşeyler sürüyorlar sonra oturup birşeyler yiyoruz sonra biraz konuşuyoruz sohbet ederek yürüyoruz elimde hem bebek arabası hem ikisini yönetmeye çalışıyorum düşün birde sırtımda çantaniye bukadar bezginsin insanlarin neler dediğini boşver bende çok skliyorum bazen ama anneyiz işte ikisiyle çekip annemin yanına ya da herhangi biryere de gidemiyorum yeni 2 yaş oldular bekliyorum.
Olumlu şeylere odaklanın birşey yapmak istiyorsanız biraz zamanını bekleyin ve gerçekleştirin sonuçta çocuklar varken yaşına göre yapabileceklerimiz belli.. sukredersek şükredecrk seylerimiz artar unutmayın kendinizle ve hayatınızla barişin fırsatları değerlendirinevde havuza sokarım oyun hamuru oynarız kitap okuruz, resim çizeriz kovalamaca oynarız vs oyun çağında çocuklar mecbur birşeyler yaparak geçiyor işte
O maaşla öyle gürül gürül bakıcılar hizmetçiler tutulamaz ki. Özel sektör üst düzey çalışanlar ancak.70bin maaş (nöbet usulu olduğu için fark çıkıyor mesailerle 75-80 belki daha fazla)
Ayda 8 gün çalışmak (24 nöbet) -izin dönemleri hariç-
Yeşil pasaport hakkı
Yani kaçırdıkları bunlar![]()
Oyle bir beyanı mı var ben görmedimKorunurken oldu demedi mi şu vakte kadar?
Bakıcılara hizmetçilere özendiğini sanmıyorum, çoğu meslektaşımın 2-3 tane çocuğu var eşi nöbetli çalışansa çapraz nöbet (ailesinden uzakta olanlar) eşi akşam evdeyse eşi bakıyor, gündüz okul yada kreşte oluyor.O maaşla öyle gürül gürül bakıcılar hizmetçiler tutulamaz ki. Özel sektör üst düzey çalışanlar ancak.
Konu sahibi neyi elde etse hep daha iyisini kıskanacak gibi görünüyor
30 da geç yaaaKoca kaçar hic durur mu ? Ustten ders alamayinca bir de evden kacmis .beklesin mi ?
Millet gibi 30 unda mi evlenseydi .![]()
Ne camii avlusu ya saçma sapan öneriler. Bazı şeylerin şakası mı olur Allah aşkına?hanimefendi gidin cocuklarinizi cocuk esirgemeye en olmadi cami avlusuna falan birakin eminim sizden daha iyi bakacak bir suru ‘insan’ vardir
bir de kuzenim ATT benim24/72 olsa yine iyi valla 24/24 7 gün aşırı tuttuğum zamanları biliyorum hele izin dönemi kabus gibi. O kafayla evde çoluk çocuk ev düzeni her şeyi idare etmek gerek, konu sahibi bu tembellikle yapamaz bunları.
Bizim dönemdende vardı aynı konu sahibi gibi olanlar biz 8-9 senelik olduk onlar hala ama atamalar 90 diye ağlanıyolar halbuki o kadar yüksek değildi dünya kadar alım oldu
Hele dönüşümlü bakanlar için öyle zor ki, bilerek seçiyosun bu mesleği, çocuk yapıyosun, eşinle bi düzen kuruyosun. Eşin 24ten çıkıyor çocuk bakıyor yada sen aynı şekilde uyumadan bakıyosun (çocuklar okullu olana kadar uyuyamıyosun mecburen). Böyle çalışan o kadar insan var, çok büyük emek.bir de kuzenim ATT benim
yengemin 3, kuzenimin 2 çocuğu var, hadi yengemin çocuklara görümcesi kendi çocuğu gibi baktı, muhtemelen o nöbetten gelince uyuyabildi bebeklerken (eşi veteriner, hayvancılık bölgesi, eş 7/24 mesaide gibi bişey) fakat ona göre de görümceye parasını verdiler.
diğeri ise tamamen alakasız yerde yaşıyor, hem çalıştı hem büyüttü. eşle dönüşümlü. sanmıyorum ki koşturmadan büyüsün bu çocuklar....
15 senedir çalışan kadınlar bunlar. hep de dedikleri şeydir biz hemen meslek sahibi olduk, atandık çoluk çocuk yaptık diye. ben şikayetlerini duymadım. nöbetli çalışmak zor ama meslek baştan belliyse ona göre kabul edip giriyorsun (nöbetli çalışan baba kızıyım, nöbetli çalışan kardeşim var).
ama mesela çoğu bayramda, kimiz kez düğünde izinleri yoktur, millet bayramı yapar dönmeye hazırlanırken, onlar yeni gelir.
illa ki her tercihin bazı zorlukları ona göre de bazı avantajları var. bu kız da erkenden çocuk yapmış, gençken büyütmüş şimdi bile mızıldanıyor 35-40 yaşında doğursa candan mı fırlatacaktı bebeleri anlamadım...
O zaman ağlamıyacaksın bide kaçmışNe kadar kolay konuşmuşsun ben üstten ders alayım da anneme oyle esimle evlenmek istediğimi söylerim diye canımı dilime taktım baktım üstten ders alamıyorum baskı da var baktım nikah kıymadan olmayacak biz ayrılırız korkusuyla kaçtım 2.si herkes anında atanmıyor 10 sene atanamayan ögretmen çok benim arkadasım 5 sene sonra atandı ben 10 sene nişanlı mı bekleyecektım?
Küstüm oynamıyorum'un yetişkin versiyonu üyelik iptali.O zaman ağlamıyacaksın bide kaçmışkk dan da kaçmış gene üyelik iptali gelmiş
![]()
Bu bir kaç günde ne yaptı beeKüstüm oynamıyorum'un yetişkin versiyonu üyelik iptali.
Bir şey merak ediyorum sanırım çıplak maaş 55 civarı nöbet mesai hariç ek ödemeyle 70 oluyormuş bu ek ödemeyi hastaneye atanan büro personeli de alıyor mu yoksa sadece ebe tekniker vs mi alıyor ek ödemeyi70bin maaş (nöbet usulu olduğu için fark çıkıyor mesailerle 75-80 belki daha fazla)
Ayda 8 gün çalışmak (24 nöbet) -izin dönemleri hariç-
Yeşil pasaport hakkı
Yani kaçırdıkları bunlar![]()