Ne yapsam olmuyor🥺

Denemeleri yanlışlarınızı görme açısından bir fırsat olarak değerlendirin.Şuan full de çekseniz berbat da yapsanız sınav anı bambaşka.Kpss’ye değil ama baska pek çok sınava girdim.Onemli olan bilgileri edinip güvenli girmek.Suan yanlıs yapmanız lehinize olur ki daha cok ogrenesiniz

Konuları bitirdim demişsiniz ama bitmemiş işte. Öğrenmemişsiniz ya da yeterince pekiştirici yapmamışsınız.
Yerinizde olsam özellikle hatalı olduğum dersten başlamak üzere konu anlatım kitaplarındaki konu sonu testlerini çözmeye başlar, eksik olan konuya tekrar döner üstünde geçerim.

Şu an yaptığınız şey gereksiz moral bozucu,puan hesaplamak ya da net saymak yani..Sınav günü sınav nasıl olacak ya da sizin ruh haliniz nasıl olur bilemezsiniz..Ayrıca bazı denemeler gereksiz zor oluyor,onlar da kıstas olamaz.Pozitif olun ve çalışmalarınıza odaklanın.

Konuları bitirmiş olmanız mükemmel bişi..Eğer testlerle konuların pekiştiğini düşünüyorsanız denemelere yönelin..Eksik olduğunuz konular varsa konu testlerine de yer verin.3 ay varmış aslında soru bankaları da iyi olur, arka arkaya sırayla çözeceğinizden konular kafanızda oturur ama her gün özellikle sabah (sınav) saatlerine 1 deneme koyun.

Ben dneme çözerken muhakkak alarm kurar, 2 saat yerimden kalkmaz,telefon vs başka hiçbir şeyle ilgilenmez ve gerçek bir sınav ortamı yaratırdım.Bunun inanılmaz faydasını gördüm diyebilirim.Ayrıca kendime bir defter ayarlamıştım.Denemelerde çıkan orjinal ve çıkma ihtimalli gördüğüm soruları keser ve bu deftere yapıştırırdım (yazmak zor geliodu ). Belli aralıklarla da bu defterime göz gezdirirdim ki unutmayayım..Ayrıca aldığınız farklı notlar da varsa ara ara tekrar etmek iyidir ya da en azından konu başlıklarını sırayla gözden geçirmek .Tekrarı da ihmal etmeyin yani. Genelde öğrendim diyip tekrar yapılmadığından her şey unutuluyor..Sözeller bu şekilde, mat için de bol soru çözmekten başka yol yok. Bol şans.

Kac yıldır (gerçek anlamda) hazirlaniyorsunuz? Kaç soruda kaç net çıkarıyorsunuz? Bunlar önemli diye düşünüyorum.Sonucta herkesin bir potansiyeli çıkabileceği bir üst limit vardir. Zaten kendi potansiyeliniz içindeki üst limitteyseniz artık ne yaparsanız yapın netleri arttiramayabilirsiniz. Ornegin ben kpss ye 2 yıldır cidden calisiyorumdur tarihten 20 soruda 18 net cikarabiliyorumdur ne yaparsam yapayim 20 nete cikaramayabilirim.. artık kendi zirvemde olabilirim ..ama kpss ye adam akıllı bu yıl çalışmaya başlamışimdir 20 soruda 12 net çıkarıyorum dur ..aslında konu eksiğim veya unutma problem var aşmak için tekrar yapmaya ihtiyacım var demektir

Daha önce bu yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum eğer konularınız bittiyse süreli deneme çözüp sadece yanlışlarınıza bakın. Ama tek bir yayının denemesi olmasın. Haftada en az 3-4 deneme çözüp eksik konularınıza bakarsanız netlerinizin artacağını umuyorum

Denemelerde yanlış yaptığınız konuyu tekrar çalışın. Gece uyumadan önce okuduğun son şeyi beyin tekrar edermiş uyumadan önce konu okuyup öyle yatın.
Vatandaşlık tarih dersleri çabuk unutuluyor her gün bu derslerden bir konuyu tekrar edin.
Tüm çabalarıniza rağmen olmuyorsa hayırlısı budur

Çıkmış konulara bakabilirsin.
Eksiğin olduğu konulari dinleyip üstünde daha fazla durabilir siniz

Keşke bende bütün konularımı bitirmiş olsam Ama sakin ol o piyasa denemelerinden gerçek sınav daha kolay oluyor ya emin ol .
allah emeklerinin karşılığını versin
hangibölüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…