Ne yapsam?

filtercoffee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
280
297
23
Merhaba hanımlar. Yakında 1yil olacak evleneli. Ve biz bu bir yılı bazı durumlardan dolayı biraz sıradan yaşadık. Sizlere danışmak istediğim konu şu: eşimle benim memleketlerimiz farklı ve alakasız 3. bir şehirde yaşıyoruz iş dolayısıyla. Ve malumunuz bu yaşımıza kadar hep ders çalıştık, üni bitti KPSS basladi,askerlik söz nişan derken gençliğimizi yasayamadik bir de ayrı şehirlerde olduğumuz için sıkıntılı geçti evlenene kadar. Biz şimdi 3. Şehirde olduğumuz için araba alalım dedik, git gel yaparken otobüsle uğraşmaya rahat ederiz diye. Ama bir taraftan da bu zamana kadar yaşamadıklarımızın acısını çıkarmak istiyorum. Yurtdışı hayalim var, o olmasa bile en azından kendi ülkemizi gezmek istiyoruz. Çok bunaldım bu zamana kadar. Siz olsanız ne yapardınız? Araba alıp kendinizi borca bağlamak mi? Yoksa 1 yıl kadar gezip tozup sonrasında araba almak mı? Bu arada borçsuz evlendik, borcumuz yok ama ufak tefek ihtiyaçlarımız var hala...ustelik kamuya atandim,ilk yilim. Sizce 1 yil hem gezip eksikleri tamamlamak hem de kazandığım paranın keyfini cikarmak mı, araba alıp borç ödemek mi (araba alırsam hiçbirini yapamam)

Araba demek masraf demek... Hic calistirmasan yilda 3bin civari masrafi var bir de bakimini yakitini tekerini tamirini düşün. Bence hamilelik durumu veya bebekli olma dışında araba elzem değil. Bir süre daha gezin, birikim yapmaya çalışın. Araba almak mecburi oldugunda da butcenize uygun bir araba tercih edin derim.

Arabayi alinca borc olmasa bile masraf bitmis olmuyor.
Onun vergisi sigortasi arizalari bakimi benzini vs.
Arabada Lazim tabi ama yazdiklariniza gore sizin yerinizde olsam bir sene daha dayanir yasayamadiklarimi yasarim.
Bebekde yok zaten henuz o olunca dusunun derim.

Arabayi alinca borc olmasa bile masraf bitmis olmuyor.
Onun vergisi sigortasi arizalari bakimi benzini vs.
Arabada Lazim tabi ama yazdiklariniza gore sizin yerinizde olsam bir sene daha dayanir yasayamadiklarimi yasarim.
Bebekde yok zaten henuz o olunca dusunun derim.

Evet ben de öyle düşünüyorum ama eşim biraz kararsız kalmisti. Zaten eşimin işlerini oturtması bir yılı bulur, yaşımız geçiyor ama napalim bebek anca seneye düşünebiliriz o yüzden.

Merhaba hanımlar. Yakında 1yil olacak evleneli. Ve biz bu bir yılı bazı durumlardan dolayı biraz sıradan yaşadık. Sizlere danışmak istediğim konu şu: eşimle benim memleketlerimiz farklı ve alakasız 3. bir şehirde yaşıyoruz iş dolayısıyla. Ve malumunuz bu yaşımıza kadar hep ders çalıştık, üni bitti KPSS basladi,askerlik söz nişan derken gençliğimizi yasayamadik bir de ayrı şehirlerde olduğumuz için sıkıntılı geçti evlenene kadar. Biz şimdi 3. Şehirde olduğumuz için araba alalım dedik, git gel yaparken otobüsle uğraşmaya rahat ederiz diye. Ama bir taraftan da bu zamana kadar yaşamadıklarımızın acısını çıkarmak istiyorum. Yurtdışı hayalim var, o olmasa bile en azından kendi ülkemizi gezmek istiyoruz. Çok bunaldım bu zamana kadar. Siz olsanız ne yapardınız? Araba alıp kendinizi borca bağlamak mi? Yoksa 1 yıl kadar gezip tozup sonrasında araba almak mı? Bu arada borçsuz evlendik, borcumuz yok ama ufak tefek ihtiyaçlarımız var hala...ustelik kamuya atandim,ilk yilim. Sizce 1 yil hem gezip eksikleri tamamlamak hem de kazandığım paranın keyfini cikarmak mı, araba alıp borç ödemek mi (araba alırsam hiçbirini yapamam)

merhaba canım bence yaşınız gemeden içinde klacağına güzel anılar yaşayıp bir güzel gezin ama bütçeyi fazla zorlamadan tabiki borca girmeden yani bu süre zarfında kendini mesela ayda 2 çeyrek altın alıcam diyerek bir hedef koyarsan hem küçük bir birikim hemde tatil yapmış olursun ayrıca o küçük gözüken birikim bir senede iyiki biriktirmişim dedirtir insana düşünsene 24 çeyrek altın.. :)

Back
X