Ne yapsam

Hizmetli görev tanımında cam silmek yok yasak.
O yüzden bazı okullarda cam veliler tarafından siliniyor bazı okullar okul aile birliği parasıyla ücretli çalışan tutuyor.
Masa ortusu ve perde olan sınıflarda her hafta veliler yıkıyor örtüleri.
Hizmetli günlük sınıf yerlerini süpürme,çöpleri boşaltma, tuvalet ve merdiven temizliği yapıyor.
İdari sınıflar,bahçe temizliği gibi bazı odalar belirli günlerde yapılıyor.
Bu kapı kilitleme mevzusu bazı okullarda var.
Ders saati yada teneffüs saatlerinde ogrenci-veli kapıları kilitlenir.
Bir kapı açık kalır vocuklar oradan çıkar ki güvenlik sorunu olmasın.
Ama bu konuda hizmetlinin tavrı çok yanlış orada konu sahibi kızsa birşeyler söylese, müdüriyetle görüşse en azından sözlü uyarı alırdı hizmetli.
Ama bence geç değil müdüre söyleyip en azından uyarılmasını isteyebilir.
Zaten onun yapması gereken görevi veliler yapıyor birde azar işitmiş.
🙏

Typ kapsamında işkur geçici işçi gönderiyor ama onlarında görev tanımı belli canım.
Mesela 3 katlı bir okulda 3 hizmetli oluyor biri kadrolu biri geçici işçi biri typli.
Kadrolu rahat olduğu için kendi kat görevini tam yapmaz genelde.
Typ işçisine çok yükleniyor her görevi yerine getiremez.
Her okula da çok hizmetli verilmiyor zaten.
Ben ilk okulda çok duydum velilerden temizlik yapan.
Benim kızımın ortaokulunda bir kez öğretmen rica etti gönüllü veliler gitti temizledi.
Ben arada görüyorum köydeki temizlik görevlisini. Bahçe dahil her yeri tek bir kadın temizliyor. Akrabalarımın da okuyan çocukları var ama onlar okula gidip de sınıf temizliği yapmıyorlar. Hadi köydeki okul tek katlı diye bir kişi temizliyor olsun ama diğer bahsettiğim okul 3 katlı olmasına rağmen velilerin temizlik yaptığını duymadım.

Onlar uyduruk yapıyor. Öğretmenler odasında da çoğu işi biz yaparız mesela çünkü biliriz ki onlardan istesek sallamayacaklar. 😁
Bu okul işleri çok değişmiş ya. Benim bildiğim veliler temizlik yapmaz. Yine cahil kaldığım bir okul konusu daha.🥲

Temizliği yapan siz ama parayı alan ve size saygısızlık yapan temizlik görevlisi.
Bence temizlik görevlisine verebileceğiniz en güzel cevap temizliği bırakmak olur. Siz bırakınca diğer velilerde bırakmak ister diye düşünüyorum. Temizlik görevlisinin boş vakti çok olunca size sarmış. Bırakın yapmayın da sizi mumla arasın.
okullardaki temizlik görevlileri çoğu yerde sadece yer temizler zaten. Çalışan kişi sayısı yetersiz her sınıfı böyle detay temizleyemezler. Bu veliler ve öğretmen detay temizlik istediği için extra yapılan bir şey. Veliler yapmayı bırakırsa orası temizlenmemiş olur sadece çalışanın is yükü artmaz.

okullardaki temizlik görevlileri çoğu yerde sadece yer temizler zaten. Çalışan kişi sayısı yetersiz her sınıfı böyle detay temizleyemezler. Bu veliler ve öğretmen detay temizlik istediği için extra yapılan bir şey. Veliler yapmayı bırakırsa orası temizlenmemiş olur sadece çalışanın is yükü artmaz.
Ben bu şekilde olduğunu ilk kez buradan öğrendim.

Yani bu durumda gönüllüler esas alinmali bence
yok çalışan yerine birini yolluyor falan ben tahammül etmezdim.
öğretmeni sevsemde olmaz bu kadar.
her hafta olması çok abartı ayda bir yapilsa neyse.
örtüler perdeler yıkanır evlerde o da sorun olmaz ama bilemedim.

Yani bu durumda gönüllüler esas alinmali bence
yok çalışan yerine birini yolluyor falan ben tahammül etmezdim.
öğretmeni sevsemde olmaz bu kadar.
her hafta olması çok abartı ayda bir yapilsa neyse.
örtüler perdeler yıkanır evlerde o da sorun olmaz ama bilemedim.
Öğretmen toplantı sırasında söyledi temizlik işini kimse itiraz etmedi. Çalışanlar kendisi söyledi böyle yaparız diye. Şöyle bir durum var öğretmenimiz için farklı mahallelerden gelen çocuklar var. aileleri adres değişikliği yapmış.Öğretmenimiz meğer çok meşhurmuş herkes ona kayıt ettirmek için yarışa girmiş. Bende okulun ilk haftasında öğrendim. Biz kendi mahallemizde tesadüf eseri kendisine kaydolmuş bulunduk

Bizim oturduğumuz semtin okulunda kadın tutulur diye tahmin ediyorum. İnşallah beni yanıltmazlar ahsjjs yarın sorayım çocuğu okula giden hocalara. 😁
Ay herkes evinde yapmaya üşendiği işi gidip okulda yapmaz bence. Yani inşallah yapmazlar.jhjhgf

Öğretmen toplantı sırasında söyledi temizlik işini kimse itiraz etmedi. Çalışanlar kendisi söyledi böyle yaparız diye. Şöyle bir durum var öğretmenimiz için farklı mahallelerden gelen çocuklar var. aileleri adres değişikliği yapmış.Öğretmenimiz meğer çok meşhurmuş herkes ona kayıt ettirmek için yarışa girmiş. Bende okulun ilk haftasında öğrendim. Biz kendi mahallemizde tesadüf eseri kendisine kaydolmuş bulunduk
Ben sizi anlıyorum herkes kabul ettiyse siz yok deseniz sıkıntı olabilirdi
Bu tamam öğretmenle,idareyle velilerle alakalı durum.
Ama kendiniz uğraşırken en azından böyle bir davranisla karşı karşıya gelirseniz bir daha sessiz kalmayın.
Hizmetli de olsa ogretmende olsa üslup önemli.

Ben sizi anlıyorum herkes kabul ettiyse siz yok deseniz sıkıntı olabilirdi
Bu tamam öğretmenle,idareyle velilerle alakalı durum.
Ama kendiniz uğraşırken en azından böyle bir davranisla karşı karşıya gelirseniz bir daha sessiz kalmayın.
Hizmetli de olsa ogretmende olsa üslup önemli.
Ben iş işten geçmiş olsa da yarın yine de konuşacağım müdür beyle. Sonradan da olsa bilinsin.

Ben iş işten geçmiş olsa da yarın yine de konuşacağım müdür beyle. Sonradan da olsa bilinsin.
Bence de konuşun tavrinizi net ortaya koyun.
Yaptığı terbiyesizlik ben sözlü uyarı alacağını düşünüyorum.
Veliye o üslupla davranan birisi çocuklara da davranır.

Bence de konuşun tavrinizi net ortaya koyun.
Yaptığı terbiyesizlik ben sözlü uyarı alacağını düşünüyorum.
Veliye o üslupla davranan birisi çocuklara da davranır.
Siz deyince aklıma geldi tenefüslarde falan çocuklarlada azarlar gibi konuşuyor belki. Bunuda yarın ekleyeceğim

Back
X