Ne yapsam

Temizlemek istemeyen tek bir veli çıkmadı 😊 öğretmenimizi herkes seviyor. Temizlik te öyle çok yorucu olmuyor zaten en fazla bir saatte bitiyor. Senede iki en fazla üç kez sıra geliyor
Ne bileyim ben de öğretmenim ama velilerden böyle bir şey talep ettiğimi düşünemiyorum bile. Sınıf öğretmenliği farklı bir dünya tabii.

İyi geceler hanımlar dertmi değilmi bilmiyorum ama fikir almak istedim. 1.sınıfa giden bir kızım var. Veliler olarak her hafta cuma günleri sınıfı sırayla 2 şer kişi temizliyoruz,masa örtülerini yıkıyoruz. Geçen cuma da sıra bizdeydi. Masa örtülerini ben yıkadım pazartesi günü sabahta götürdüm sıralara yerleştirdim. Okulun iki çıkış kapısı vardı birine doğru yöneldim çıkmak için. O sırada okulun hizmetlisi o kapıdan giriyordu girince bana burdan değil çıkış diğer kapıdan dedi. Bende bu kapı açık ama dedim. O da bana "Yürü git çık git ya " dedi böyle azarlar gibi bir ses tonuyla. Ben çıktım gittim arkamdan da burdan yasak çıkış diye bağırdı. Bütün veliler her zaman o kapıdan girer çıkar niye o gün bana yasak oldu anlamadım. O an kafama takmamıştım boşver büyütme dedim kendi kendime. Sonra keşke müdüre bildirseydim dedim. Sonradan şu yaşımda böyle azar gibi sözlere maruz kalmak hoşuma gitmedi. Acaba yarın müdüre söylesemmi yada abartıyormuyum sizce boşvereyim gitsinmi.
Keşke o zaman şikayet etseydiniz. Orası bir eğitim kurumu. Kimse yürü,çık git ya diye konuşup üstüne arkasından da bağıramaz.
Ki o şekilde bir uyarmanın onun görev tanımı içinde olmadığına da eminim.

Temizlemek istemeyen tek bir veli çıkmadı 😊 öğretmenimizi herkes seviyor. Temizlik te öyle çok yorucu olmuyor zaten en fazla bir saatte bitiyor. Senede iki en fazla üç kez sıra geliyor
Öğretmeni çok sevmek ve sınıf temizlemek aynı şey değil. Şahsen ben öğretmenin bu isteğini ve kabul eden velileri çok normal bulmadım.

Hizmetliler sadece yerleri siliyormuş. Biz sıralar dolaplar camlar vs. detaylı yapıyoruz. Sınıf 30 kişi olunca senede iki yada üç kez sıra geliyor. Bu yüzden herkes kabul etti.
Bizdede aynı şey söylendi, siralar ,dolaplar veliler temizleyecek diye, kabul edilmedi ,ücretli olarak birini tutarız o halleder dedik. Evet o üslupla konusamaz yasaksa bile, hayırdır diyecektin kimi azarlıyorsun sen. Üslubuna ve ses tonuna dikkat et deseydin

Temizliği yapan siz ama parayı alan ve size saygısızlık yapan temizlik görevlisi.
Bence temizlik görevlisine verebileceğiniz en güzel cevap temizliği bırakmak olur. Siz bırakınca diğer velilerde bırakmak ister diye düşünüyorum. Temizlik görevlisinin boş vakti çok olunca size sarmış. Bırakın yapmayın da sizi mumla arasın.

Bizdede aynı şey söylendi, siralar ,dolaplar veliler temizleyecek diye, kabul edilmedi ,ücretli olarak birini tutarız o halleder dedik. Evet o üslupla konusamaz yasaksa bile, hayırdır diyecektin kimi azarlıyorsun sen. Üslubuna ve ses tonuna dikkat et deseydin
O an tepki vermediğime çok pişmanım bende

Ben mi yanlış biliyorum bilmiyorum ama zaten okul için temizlik görevlilerini İşkur göndermiyor mu? Neden bu temizlik işi velilerin üstüne yıkılmaya çalışılıyor?

Temizliği yapan siz ama parayı alan ve size saygısızlık yapan temizlik görevlisi.
Bence temizlik görevlisine verebileceğiniz en güzel cevap temizliği bırakmak olur. Siz bırakınca diğer velilerde bırakmak ister diye düşünüyorum. Temizlik görevlisinin boş vakti çok olunca size sarmış. Bırakın yapmayın da sizi mumla arasın

Ben mi yanlış biliyorum bilmiyorum ama zaten okul için temizlik görevlilerini İşkur göndermiyor mu? Neden bu temizlik işi velilerin üstüne yıkılmaya çalışılıyor?
Bu kişi hizmetli. Kadrolumu kadrosuzmu bilmiyorum

Yok gondermiyormus ,hizmetlilerde sadece yerleri wc hallediyormus. Sınıf temizliği velilere kalmisti , sıralar dolaplar camlar tül perde falan.

İyi geceler hanımlar dertmi değilmi bilmiyorum ama fikir almak istedim. 1.sınıfa giden bir kızım var. Veliler olarak her hafta cuma günleri sınıfı sırayla 2 şer kişi temizliyoruz,masa örtülerini yıkıyoruz. Geçen cuma da sıra bizdeydi. Masa örtülerini ben yıkadım pazartesi günü sabahta götürdüm sıralara yerleştirdim. Okulun iki çıkış kapısı vardı birine doğru yöneldim çıkmak için. O sırada okulun hizmetlisi o kapıdan giriyordu girince bana burdan değil çıkış diğer kapıdan dedi. Bende bu kapı açık ama dedim. O da bana "Yürü git çık git ya " dedi böyle azarlar gibi bir ses tonuyla. Ben çıktım gittim arkamdan da burdan yasak çıkış diye bağırdı. Bütün veliler her zaman o kapıdan girer çıkar niye o gün bana yasak oldu anlamadım. O an kafama takmamıştım boşver büyütme dedim kendi kendime. Sonra keşke müdüre bildirseydim dedim. Sonradan şu yaşımda böyle azar gibi sözlere maruz kalmak hoşuma gitmedi. Acaba yarın müdüre söylesemmi yada abartıyormuyum sizce boşvereyim gitsinmi.
Aman ters zamanına denk gelmişsinizdir. Belki o da müdürden o kapı için azar yedi. Yaptığı tamamen yanlış hoş değil ama ekmeğiyle de oynamayin derim. Çok kafanıza takildiysa direk kendisiyle konuşun

Hizmetli görev tanımında cam silmek yok yasak.
O yüzden bazı okullarda cam veliler tarafından siliniyor bazı okullar okul aile birliği parasıyla ücretli çalışan tutuyor.
Masa ortusu ve perde olan sınıflarda her hafta veliler yıkıyor örtüleri.
Hizmetli günlük sınıf yerlerini süpürme,çöpleri boşaltma, tuvalet ve merdiven temizliği yapıyor.
İdari sınıflar,bahçe temizliği gibi bazı odalar belirli günlerde yapılıyor.
Bu kapı kilitleme mevzusu bazı okullarda var.
Ders saati yada teneffüs saatlerinde ogrenci-veli kapıları kilitlenir.
Bir kapı açık kalır vocuklar oradan çıkar ki güvenlik sorunu olmasın.
Ama bu konuda hizmetlinin tavrı çok yanlış orada konu sahibi kızsa birşeyler söylese, müdüriyetle görüşse en azından sözlü uyarı alırdı hizmetli.
Ama bence geç değil müdüre söyleyip en azından uyarılmasını isteyebilir.
Zaten onun yapması gereken görevi veliler yapıyor birde azar işitmiş.

Bu kişi hizmetli. Kadrolumu kadrosuzmu bilmiyorum
Tamam biliyorum. Bizim köy okulunun temizlikçileri İşkur üzerinden geliyor. Her sene de başka birisi görevlendiriliyor. Aklınıza gelebilecek her işi de kendileri yapıyorlar. Ben daha önce velilerin sınıf temizliğini yaptığını duymadım. Kadro ile alakası yok bence

Onlar uyduruk yapıyor. Öğretmenler odasında da çoğu işi biz yaparız mesela çünkü biliriz ki onlardan istesek sallamayacaklar. 😁

Tamam biliyorum. Bizim köy okulunun temizlikçileri İşkur üzerinden geliyor. Her sene de başka birisi görevlendiriliyor. Aklınıza gelebilecek her işi de kendileri yapıyorlar. Ben daha önce velilerin sınıf temizliğini yaptığını duymadım. Kadro ile alakası yok bence
Typ kapsamında işkur geçici işçi gönderiyor ama onlarında görev tanımı belli canım.
Mesela 3 katlı bir okulda 3 hizmetli oluyor biri kadrolu biri geçici işçi biri typli.
Kadrolu rahat olduğu için kendi kat görevini tam yapmaz genelde.
Typ işçisine çok yükleniyor her görevi yerine getiremez.
Her okula da çok hizmetli verilmiyor zaten.
Ben ilk okulda çok duydum velilerden temizlik yapan.
Benim kızımın ortaokulunda bir kez öğretmen rica etti gönüllü veliler gitti temizledi.

Seviyoruz diye kırmak istemiyorlar diye düşünüyorum ama sizde haklı olabilirsiniz 😊
Ya ben evde bile yapmadığım işi çocuğun okulunda da yapmak istemem açıkçası. İnşallah tek çıkıntı ben olmam ve çocuğumun gelecekteki öğretmeni bana kırılmaz ahsjjs

Şimdi ne anlamı var? İdare en fazla hizmetliyi uyarır. O an cevabını verecektin. Vermemişsin. Bir bardak soğuk su iç.

Back
X