• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yaptimsa kilo veremiyorum :(

klotho

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
15
0
16
Samsun
Ben 17 yasinda 1.65 boyunda 74 kilo bir kizim.su bogazimi bir turlu tutamiyorum ya :( her basladigim diyet 3-4 gune son buluyor.ve fast fooddan bir turlu kopamiyorum.resmen bagimlisi oldum.57 kilo olmak istiyorum ama 17 kilo vermek imkansizmis gibi geliyo.lutfen bana bir cozum yolu onerin :((

Oncelikle istersen her seyi basarabilirsin bunu unutma. Ilk once fast food dan uzak dur kendine sadece onu yasaklamakla basla. Daha sonra tatliyi yasakla. Kademe kademe bunyeni buna alistir.
Bogazimi tutamiyorum demissin bunun icin bir onerim var. Ben gunde 5 km ya da en az 3 km yuruyunce aclik hissetmiyordum. Sporunu da sabah ya da aksam saat 6-10 arasi yapmak daha faydali diye duymustum ben hep aksam spor yaptim.
Bir diyetisyene git o insani ilk etapta motive ediyor bir de muhakkak spor.
Kolay gelsin

Fast food un nasil yapildigini bilseniz hic yemezdiniz. Bir cok doku var izlerseniz sok etkisi yaratir ve daha saglikli beslenmek istersiniz. Icine koyduklari kimyasal ürünlerin cogu kansere ve vs. hastaliklara yol aciyor. Genc yasta kendinizi zehirlemeyin. Dogru beslenmekte bir hayat stilidir. Saglikli beslenmek icin kendiniz yemegi pisirmeyi deneyin. Disaridan yememek icin evde hazirlayip yaniniza alin. Ayrica mc ve co . gibi firmalarin amaci insanlari doyurmak degil daha da karninin acikmasini saglamak. Örnek bir burger yedikten 2 saat sonra tekrar karniniz acikir... Arkadaslarimin cogu part time bu islerde calismislardi ve seminerlerde bunlari anlatmislar...

Son düzenleme:
Oncelikle istersen her seyi basarabilirsin bunu unutma. Ilk once fast food dan uzak dur kendine sadece onu yasaklamakla basla. Daha sonra tatliyi yasakla. Kademe kademe bunyeni buna alistir.
Bogazimi tutamiyorum demissin bunun icin bir onerim var. Ben gunde 5 km ya da en az 3 km yuruyunce aclik hissetmiyordum. Sporunu da sabah ya da aksam saat 6-10 arasi yapmak daha faydali diye duymustum ben hep aksam spor yaptim.
Bir diyetisyene git o insani ilk etapta motive ediyor bir de muhakkak spor.
Kolay gelsin

Bende 5-6 gundur sabah 5:30-7 arasi yuruyus ve egzersiz yapiyorum ama malesef bir gram bile oynamiyor kilom :( diyetisyene gitmistim ama kadin hicbir tahlil yapmadan direk cekmeceden kagit cikarip elime verdi bende guvenmedigim icin uygulamadim cunku cok fazla yemek hakki vardi.ama tekrar onerilen bir diyetisyene gidicem

öncelikle akşam en geç 7'den sonra meyve dışında birşey yememek gerek.Abur-cubur(bisküvi,çikolata vs) tadımlık yemek gerek,tabi tamamen kessen süper olur,onların yerine ceviz-badem ye,tabi abartmadan.Her akşam yemeğinden sonra mutlaka yürüyüş,en az yarım saat olmalı.Börek-çörek-mantı tarzı yiyecekleri fazla yememek gerek,yersen de akşam 6'ya kadar ye.Çay ve kahveyi çok tüketmemeye çalış,çünkü içine koyduğumuz şeker tam bir kilo dostu.Haaa bi de az tuzlu yemek felsefemiz olmalı.Biz bu şekilde eşimle 5'er kilo verdik,ama hiç aksatmadan uyguladık hepsini,ben bi de 4 aylık hamileyim,daha kilo almadım,inşallah verirsin canım en kısa zamanda :6:

Fast food un nasil yapildigini bilseniz hic yemezdiniz. Bir cok doku var izlerseniz sok etkisi yaratir ve daha saglikli beslenmek istersiniz. Icine koyduklari kimyasal ürünlerin cogu kansere ve vs. hastaliklara yol aciyor. Genc yasta kendinizi zehirlemeyin. Dogru beslenmekte bir hayat stilidir. Saglikli beslenmek icin kendiniz yemegi pisirmeyi deneyin. Disaridan yememek icin evde hazirlayip yaniniza alin. Ayrica mc ve co . gibi firmalarin amaci insanlari doyurmak degil daha da karninin acikmasini saglamak. Örnek bir burger yedikten 2 saat sonra tekrar karniniz acikir... Arkadaslarimin cogu part time bu islerde calismislardi ve seminerlerde bunlari anlatmislar...

Haklisiniz, bagimlilik yapti resmen bu atilan kimyasallardan hep.,doyurmuyorda zaten ama elimde degil gibi geliyor,dayanamiyorum :((

üzülme canım daha çok gençsin zamanla fazla kilolarından kurtulacağına eminim ben.tam gelişim çağındasın zaten ağır diyet yapmamalısın.sadece aşırıya kaçmamaya özen göster yeter..:34:

öncelikle akşam en geç 7'den sonra meyve dışında birşey yememek gerek.Abur-cubur(bisküvi,çikolata vs) tadımlık yemek gerek,tabi tamamen kessen süper olur,onların yerine ceviz-badem ye,tabi abartmadan.Her akşam yemeğinden sonra mutlaka yürüyüş,en az yarım saat olmalı.Börek-çörek-mantı tarzı yiyecekleri fazla yememek gerek,yersen de akşam 6'ya kadar ye.Çay ve kahveyi çok tüketmemeye çalış,çünkü içine koyduğumuz şeker tam bir kilo dostu.Haaa bi de az tuzlu yemek felsefemiz olmalı.Biz bu şekilde eşimle 5'er kilo verdik,ama hiç aksatmadan uyguladık hepsini,ben bi de 4 aylık hamileyim,daha kilo almadım,inşallah verirsin canım en kısa zamanda :6:

Yuruyus yapiyorum sabahlari insallah ise yariycak.zaten cay kahve falan icmiyorum ama tek derdim fast food.bir su illetten kurtulayim baska bairsey istemiyorum.insallah kilo vericemsizlerin de destegiyle.bu arada Allah anneli babali buyutsun :)))

Insallah kurtulurum fazla kilolarimdan sizlerin desteginizle :)

tabikii kurtulacaksın emin ol.hemde çok fazla bişey yapmana gerek kalmadan.yaşın gereği metabolizman çok iyi çalışıyordur sana sadece harcadığın enerjiden fazla kalori almamak düşüyo.bu da aşırıya kaçmaman demek.ne diyet yap ne de fazla ye...orta karar yanii:34:

herkes yazmış zaten fast food ve koladan uzak dur
birde bir doktora git bende hipotiroit var ve kilo vermemi zorlaştırıyor
yada diyetisyen yardımıylada kilo verebilirsin

hazır yiyeceklerden uzak dur. açlığını bastırmak için kuruyemiş ye, bol bol su iç, havalar sıcak ayran iç mesela iyi olur. bol sıvı tüketmek hem mideni dolu tutar hem de sıcaklarda serinlik verir... ben de cipse dayanamıyorum resmen. kendimi zor tutuyorum, çok zararlı bir yiyecek. onun yerine kuruyemişle bastırmaya çalışıyorum cips isteğimi...

Fastfood ve ağır yiyecekler kadar zararlısı yoktur herhalde. Bir kere içine atılan çin tuzu dedikleri şey bağımlılık yapıyor, yedikçe yemene sebep oluyor.
Bir paket patates cipsini düşün mesela. Ne kadar yağlı ve tuzlu. Görüntüsü tuza bulanmış yağlı kağıt gibi. Ve nedende çoğumuzu o ağır yiyeceğin bir paketi kesmiyor. :1: Kolayla beraber ne güzel de götürüyoruz. :56:

Yemeklerini kendin yapmayı dene. İnsanın gözü doyuyor. :1:
Ben öyle yemek yapmayı pek bilmem. Melemen, makarna falan anca. Ama ne zaman yapsam sofraya oturduğumda herkesden az yediğimi farkediyorum.

Ha bir de mc, burgerking vs. bunlarla ilgili bol bol araştırma yap, video izle ve midenin bulanmasını sağla. :27: Bak mesela şu resim her baktığımda tiksindiriyor beni;

Bu da berbat;

resim260ua0.jpg

Ve eğer hayvanları seviyorsan, sevmesen bile canlarının yanmasına vicdanın el vermiyorsa o hayvanların adı geçen şirketler aracılığıyla sofrana nasıl geldiğini araştır.

Yuruyus yapiyorum sabahlari insallah ise yariycak.zaten cay kahve falan icmiyorum ama tek derdim fast food.bir su illetten kurtulayim baska bairsey istemiyorum.insallah kilo vericemsizlerin de destegiyle.bu arada Allah anneli babali buyutsun :)))

Çay ve kahve şekersiz içildiği zaman bir zararı yok.
Ben yıllardır çayı şekersiz içiyorum, annem alıştırdı ve inanır mısın yanlışlıkla şekerli çaya ağzımı değdirdiğim anda tuzlu çaya verilen tepkinin aynısını veriyorum.
Bunu özellikle söyledim çünkü bol bol içecek tüketmeni tavsiye edeceğim sana. Hem kilo vermene yardımcı olur hem de ağzını ve mideni doldurduğu için yeme isteği duymazsın. Benim ne zaman canım bir şey çekse bir meyve çayı yaparım kendime.

Fastfood ve ağır yiyecekler kadar zararlısı yoktur herhalde. Bir kere içine atılan çin tuzu dedikleri şey bağımlılık yapıyor, yedikçe yemene sebep oluyor.
Bir paket patates cipsini düşün mesela. Ne kadar yağlı ve tuzlu. Görüntüsü tuza bulanmış yağlı kağıt gibi. Ve nedende çoğumuzu o ağır yiyeceğin bir paketi kesmiyor. :1: Kolayla beraber ne güzel de götürüyoruz. :56:

Yemeklerini kendin yapmayı dene. İnsanın gözü doyuyor. :1:
Ben öyle yemek yapmayı pek bilmem. Melemen, makarna falan anca. Ama ne zaman yapsam sofraya oturduğumda herkesden az yediğimi farkediyorum.

Ha bir de mc, burgerking vs. bunlarla ilgili bol bol araştırma yap, video izle ve midenin bulanmasını sağla. :27: Bak mesela şu resim her baktığımda tiksindiriyor beni;

Bu da berbat;

resim260ua0.jpg

Ve eğer hayvanları seviyorsan, sevmesen bile canlarının yanmasına vicdanın el vermiyorsa o hayvanların adı geçen şirketler aracılığıyla sofrana nasıl geldiğini araştır.

Çay ve kahve şekersiz içildiği zaman bir zararı yok.
Ben yıllardır çayı şekersiz içiyorum, annem alıştırdı ve inanır mısın yanlışlıkla şekerli çaya ağzımı değdirdiğim anda tuzlu çaya verilen tepkinin aynısını veriyorum.
Bunu özellikle söyledim çünkü bol bol içecek tüketmeni tavsiye edeceğim sana. Hem kilo vermene yardımcı olur hem de ağzını ve mideni doldurduğu için yeme isteği duymazsın. Benim ne zaman canım bir şey çekse bir meyve çayı yaparım kendime.

Hayvanlari gercekten deli gibi seviyorum.ve o ikinci resimi gordugum an resmen icim kalkti gercekten cok tesekkur ederim cok yardimci oldu bu tiksinmem icin.arada bi yemek yapiyordum annem isteyken artik daha cok yapicam bu onerinle.gercekten cok tesekkur ederim

hazır yiyeceklerden uzak dur. açlığını bastırmak için kuruyemiş ye, bol bol su iç, havalar sıcak ayran iç mesela iyi olur. bol sıvı tüketmek hem mideni dolu tutar hem de sıcaklarda serinlik verir... ben de cipse dayanamıyorum resmen. kendimi zor tutuyorum, çok zararlı bir yiyecek. onun yerine kuruyemişle bastırmaya çalışıyorum cips isteğimi...

Hep bu cipsler fast food lar yuzunden :( ama yukaridaki resim tiksinmeme yetti ozellikle tavuklu olan

Herkes yapman gerekeni yazmış ilave olarak sana önereceğim
Sabah aç karnına kahvaltıdan 15 dk önce sıcak su+elma sirkesi+bal içmeni tavsiye ederim.
Ben çok faydasını gördüm kalıcı bir şekilde kg verdiriyor.
Etkisini görmen için uzun süre devam etmen lazım.
Maydanoz suyu+ limon karışımıda toksin atmada çok etkili ve tadı çok güzel.
Ayrıca En çok önereceğim de ara öğünlerde Ceviz yemen.
Ağır yağlı yemekler yeme porsiyonları hergün biraz daha ufalt.
Yürüyüş pilates düzenli yap bunları...
Ayrıca rahatsız olduğun bölgelere biberiye yağı sür streçle saatlerce durabildiğin kadar dur gün boyu.

Ve en önemlisi bu konuyu kafana ne kadar çok takarsan kg vermen okadar güçleşir.
Yaşın ufak kg alıp vermek çok basit bu yaşlarda.
Ama sen düzenli beslenmeye bünyeni şimdiden alıştırırsan
Kg problemin minimum düzeye iner.

Ayrıca görebilceğin bir yere çok rahatsız olduğun bir foton ile olmak istediğin fiiziğin resmini koy
Seni çok hırslandırır.

Yeter mi bu kadar:)
Bak bu önerilerim altın öneriler:) uyarsan hemen etkisini görürsün.
Ben kg aldıkça yukarıdaki saydıklarımı uyguluyorum.
Hadi kolay gelsin o kokmuş çorap kokulu yiyeceklerden de uzak dur[:37:

Herkes yapman gerekeni yazmış ilave olarak sana önereceğim
Sabah aç karnına kahvaltıdan 15 dk önce sıcak su+elma sirkesi+bal içmeni tavsiye ederim.
Ben çok faydasını gördüm kalıcı bir şekilde kg verdiriyor.
Etkisini görmen için uzun süre devam etmen lazım.
Maydanoz suyu+ limon karışımıda toksin atmada çok etkili ve tadı çok güzel.
Ayrıca En çok önereceğim de ara öğünlerde Ceviz yemen.
Ağır yağlı yemekler yeme porsiyonları hergün biraz daha ufalt.
Yürüyüş pilates düzenli yap bunları...
Ayrıca rahatsız olduğun bölgelere biberiye yağı sür streçle saatlerce durabildiğin kadar dur gün boyu.

Ve en önemlisi bu konuyu kafana ne kadar çok takarsan kg vermen okadar güçleşir.
Yaşın ufak kg alıp vermek çok basit bu yaşlarda.

Ama sen düzenli beslenmeye bünyeni şimdiden alıştırırsan
Kg problemin minimum düzeye iner.

Ayrıca görebilceğin bir yere çok rahatsız olduğun bir foton ile olmak istediğin fiiziğin resmini koy
Seni çok hırslandırır.

Yeter mi bu kadar:)
Bak bu önerilerim altın öneriler:) uyarsan hemen etkisini görürsün.
Ben kg aldıkça yukarıdaki saydıklarımı uyguluyorum.
Hadi kolay gelsin o kokmuş çorap kokulu yiyeceklerden de uzak dur[:37:

Duzenli yuruyus yapiyorum pilates icin gerekli malzemem yok balli sirkeli su ne kadar igrenc olsa da icmeye basliyacagim,igrenc kokulu yiyecekler yok :)
Birde ben sabah 5te yuruyuse cikiyorum 7de donuyorum bu yuzden gece uyumayip gunduz uyuyorum boylelikle gun icinde az yemek yemis oluyorum.sizce dogru mudur bu davranisim?

Duzenli yuruyus yapiyorum pilates icin gerekli malzemem yok balli sirkeli su ne kadar igrenc olsa da icmeye basliyacagim,igrenc kokulu yiyecekler yok :)
Birde ben sabah 5te yuruyuse cikiyorum 7de donuyorum bu yuzden gece uyumayip gunduz uyuyorum boylelikle gun icinde az yemek yemis oluyorum.sizce dogru mudur bu davranisim?

Spor yapin yani sira pilates icin fazlabir malzemeye ihtiyac yok nette bir cok video var onlara bakarken yapabilirsiniz....

Burcu ile Pilates Kalça ve Karın Hareketleri - Konuk Öğrenci Seda - YouTube ...

Yemekten kacmayin hergün bellirli bir kaloriye ihtiyacimiz var. Porsiyonlarinizi kücültün , yavas yavas yemek yeyin , yemek sirasinda su icin böylece karnizin daha cabuk doyar...

Son düzenleme:
kizlar internette gezerken görmüstüm,ip atlamayla 10 dakikada atlama hizina bagli olarak 111 ila 200 kalori yakiliyormus...

ip atlamayla kilo verilebilir mi? ya da sekilsiz birsey olmaz degil mi...

iki gündür atliyorum devaminda dansvari delice harektler yapiyorum arti karin hareketleri...

daha önce spora gittigimden biliyorum bazi seyleri ama ip atlama konusunda kararsiz kaldim..

Son düzenleme:
Back
X