ne yaptın baba

Canım, nasılsın? Bir karar verdin mi? Sakin ol, önce kardeşlerinle konuş. Annen şimdi bunu duyarsa çok üzülür, anneni düşün. Önce kardeşlerinle bir olup babanızı bir sıkıştırın. Annenin şimdi bunu bilmesi hiçbişey kazandımayacak, boşuna üzüecek kadın. Belki de siz konuşunca baban çekinir. Annene günah, sizin babanız ama onun kaç yıllık kocası, asla affetmez ve ömür boyunca içine oturur kadının. Bence siz kardeşler birleşip babaınız yola getirebilirsiniz.

canım sakın utanma. elinde delillerinle cık karsısına konus mutlaka. eger simdi konusmazsan ve tavrını blli etmezsen belkide ufak boyutta olan ilşki büyüyüp çözülemicek hal alcak. gerci konusursanda gizli saklı yapmaya calıscaktr. öncelikle onla konus ve tavrını kesin belli et. acıkcası ben bide bi aile büyüğüne sölemenden yanayım. ciddi oldunu,kolayca hazmedemyceni,olayları büyütebilceni anlamalı ve bunu durdurmalı. sakın ama sakın susma,bekleme cok cabuk hareket et derim.

Bu yoruma aynen katiliyorum...Allah yardimcin olsun zor bir durum ...

Bence üçüncü kişileri hiç karıştırma. Kardeşlerinle bir babanızı karşınıza alıp konuşun. Annemin duymasını istemiyoruz, üzülmesin diye ama bu halin devam ederse anneme söyleyeceğiz, annemize de biz bakarız, tercihini yap yolunu çiz deyin. Çocuklarını karşısında görürse utanıp geri adım atabilir. Baktınız olmuyor o zaman bir aile büyüğü konuşsun. o da olmazsa annenize söyleyin. Ama bu konuşma sırasında ve sonrasınd net bir şekilde babnıza tavrınız koyun.

annenizin bunu bilmeye hakkı var.
bunu öğrendiğinde bana neden söylemedin der siz.
bunu öğrenmesi gereken tek kişi anne.
aile büyükleri değil.
annenize anlatın ve gösterin.

Back
X