Ne yardan ne serden geçiliyor

Birceyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
8
0
36
35
Merhaba kızlar. Nereden başlasam bilemiyorum. Hikayem çok uzun. 2010 yılında evlendim. 2017 yılında ayrıldım bir oğlum var. Oğlumun babası 2018 mayıs ayında intihar etti. Başka biriyle tanıştım onu da ailem istemedi ama ben seviyor ve istiyorum evlenmeyi. Ailemden gizli nikah günü aldık. Oğlumu alıp gidecegim. Ailem oğluma çok düşkün beni bu ilişkiden sonra sildiler sanki sadece çalışan faturaları ödeyen bir yabancı olarak görüyorlar. Isyerinde de evde de çok huzurlu değilim annem ilişkimi öğrendikten sonra sürekli beni takip etti. Bu kışı çok zor geçirdim hala takip ediliyorum ve her fırsatta laf yiyorum.
İlk evliligim zaten çok sorunluydu şiddet, madde bağımlılığı, maddi sorunlar. Tam kurtulup mutlu bir hayat hayali kurarken ailemden engel yiyorum eğer gidersen evlatlıktan reddedecegiz dediler. Beni insanlara küçük düşürerek(takip ederek ve ısyerinde ki arkadaşlarımdan haber alarak) zaten reddettiler.
Oğlumla evleneceğim kişiyi tanıştırdım sadece 2 kez gorusebildiler çünkü anne engeli yedim her zaman ki gibi. Oğlum anneme herseyi anlatır 7 yaşında çok sır tutamaz zaten annemde nasıl ağızdan laf alınır bilir.
Nikaha çok az bir süre kaldı evden eşyalarımı arkadaşıma azar azar taşıdım. Oğlumu alıp bir bahaneyle evden çıkacağım. Allah'ım bana yardım etsin. Annemin şerrinden korkuyorum.
Annemin istememe sebebi ise mevki sahibi biri değilmiş yalanciymis. Gayrimenkul işi yapıyor ve kendine ait gayrimenkulleri var. Anneme göre beni kandırmak için yalan söylüyor ama Allah var bana birgun yalan söylediğini görmedim.onunda bir oğlu var 4 kişilik bir aile olacağız.

Ailenizden gizli, oglunuzun iki defa gördüğü bir adam ve çocuğuyla nasıl bir hayat kurma cesaretini gösteriyorsunuz bir anne olarak?

Öyle aileyi geride bırakıp evlenme durumunda değilsiniz bence, hele ki evladınız var, madem sevgiliniz dürüst bir insan ailenizi ikna yoluna girseydiniz beraber. İlla olmuyorsa da acele evlenmek niye?

Hiç mantıklı değil yaptığınız.

Ailenizden gizli, oglunuzun iki defa gördüğü bir adam ve çocuğuyla nasıl bir hayat kurma cesaretini gösteriyorsunuz bir anne olarak?

Öyle aileyi geride bırakıp evlenme durumunda değilsiniz bence, hele ki evladınız var, madem sevgiliniz dürüst bir insan ailenizi ikna yoluna görseydiniz beraber.

Hiç mantıklı değil yaptığınız.
Ailem görüşmeyi kesinlikle reddediyor onların istediği biriyle evlenecek misim acele evlenmem deki sebep ise bir yıl boyunca baskı altında yaşadım işte bile takip edildim kendi başıma kuaföre bile gidemedim

Belki de anneniz haklıdır. Zaten sorunlu bir evlilik yapmışsınız. Benzer şeyleri yaşamanizdan korkuyordur.

Anneniz sizin kötü olmanızı istemez.

Onları çiğneyip gitmenizi tavsiye etmem.
Benim kötü olmamdan çok elalem ne der diye düşünür beni pek düşünmez mutlu mu olacağım sevdim mi üzüldüm mü kırıldım mı. Anne kız gibi bir ilişkimiz yok 30 yaşına kadar hayatım ondan korkmakla geçti

Ailem görüşmeyi kesinlikle reddediyor onların istediği biriyle evlenecek misim acele evlenmem deki sebep ise bir yıl boyunca baskı altında yaşadım işte bile takip edildim kendi başıma kuaföre bile gidemedim
Bunun kurtuluşu evlenmek değil kesinlikle, yağmurdan kaçarken doluya tutalabilirsiniz.
Ne kadar tanıyorsunuz karşınıza ki adamı?

Çocuklu evlilikler bu kadar basit, gizlice evlendik denecek şeyler değil bence. İki çocukta biranda bambaşka bir hayatın içinde bulacak kendini.

Yapmak üzere olduğunuz şey doğru değil. Evlenip ayrıldığınızda ailenize sığınmışsınız ve onlar kol kanat germiş size ama ailenizi resmen düşman gibi anlatıyorsunuz burda. Ayrıca oğlunuzun iki kez görüştüğü birisiyle resmen kaçarak evlilik yapacak olmanız büyük cesaret. Nasıl güvenebiliyorsunuz bu kadar? Yeterince görüştünüz mü?

Acele ediyorsunuz gibi geldi. Biraz daha tanısanız çocugunux var bence hemen evlenmeyin 2 veya 3 sene tanıyın. Ailenizi arkanıza alıp evlenin. Siz annesiniz hatanız sadece sizi baglamaz olan çocuğunuza olur. Ben çocuklu insanların evliliği çok çok çok şyş düşünüp yapması hatta mümkünse sadece aşk yaşaması evlenmemesi taraftarıyım

Ablam beyefendinin üstüne kayıtlı tapulara bakınız validenizin de gönlü rahat etsin.. Belediyeden araştırabilirsiniz. Hatta bankayla olan ilişkilerini de sorgulayınız. Herhangi bir pürüz varsa ortaya çıkar.
E devletten adına açılmış davaları da görebilirsiniz. Bilinçli olursak kimse bize zarar veremez.

Açıkçası ben de insanların laflarından çok resmi tutanaklara itimat eden biriyim.. Valideniz de muhtemelen öyle.
Gemileri yakın demiyorum. Ne olur ne olmaz bir bakıverin, ailenizin de kalbi rahat etsin diyorum 😇

Ablam beyefendinin üstüne kayıtlı tapulara bakınız validenizin de gönlü rahat etsin.. Belediyeden araştırabilirsiniz. Hatta bankayla olan ilişkilerini de sorgulayınız. Herhangi bir pürüz varsa ortaya çıkar.
Açıkçası ben de insanların laflarından çok resmi tutanaklara itimat eden biriyim.. Siz ne olur ne olmaz bir bakıverin 😇
Ben hepsini gördüm ama ailem tanışmak görüşmek istemiyor

Yapmak üzere olduğunuz şey doğru değil. Evlenip ayrıldığınızda ailenize sığınmışsınız ve onlar kol kanat germiş size ama ailenizi resmen düşman gibi anlatıyorsunuz burda. Ayrıca oğlunuzun iki kez görüştüğü birisiyle resmen kaçarak evlilik yapacak olmanız büyük cesaret. Nasıl güvenebiliyorsunuz bu kadar? Yeterince görüştünüz mü?
Oğlumun babasını doğduğumdan beri tanıyordum sadece tanımakla olmuyor aslında 1 yılda yeterince tanıdığımı düşünüyorum

Merhaba kızlar. Nereden başlasam bilemiyorum. Hikayem çok uzun. 2010 yılında evlendim. 2017 yılında ayrıldım bir oğlum var. Oğlumun babası 2018 mayıs ayında intihar etti. Başka biriyle tanıştım onu da ailem istemedi ama ben seviyor ve istiyorum evlenmeyi. Ailemden gizli nikah günü aldık. Oğlumu alıp gidecegim. Ailem oğluma çok düşkün beni bu ilişkiden sonra sildiler sanki sadece çalışan faturaları ödeyen bir yabancı olarak görüyorlar. Isyerinde de evde de çok huzurlu değilim annem ilişkimi öğrendikten sonra sürekli beni takip etti. Bu kışı çok zor geçirdim hala takip ediliyorum ve her fırsatta laf yiyorum.
İlk evliligim zaten çok sorunluydu şiddet, madde bağımlılığı, maddi sorunlar. Tam kurtulup mutlu bir hayat hayali kurarken ailemden engel yiyorum eğer gidersen evlatlıktan reddedecegiz dediler. Beni insanlara küçük düşürerek(takip ederek ve ısyerinde ki arkadaşlarımdan haber alarak) zaten reddettiler.
Oğlumla evleneceğim kişiyi tanıştırdım sadece 2 kez gorusebildiler çünkü anne engeli yedim her zaman ki gibi. Oğlum anneme herseyi anlatır 7 yaşında çok sır tutamaz zaten annemde nasıl ağızdan laf alınır bilir.
Nikaha çok az bir süre kaldı evden eşyalarımı arkadaşıma azar azar taşıdım. Oğlumu alıp bir bahaneyle evden çıkacağım. Allah'ım bana yardım etsin. Annemin şerrinden korkuyorum.
Annemin istememe sebebi ise mevki sahibi biri değilmiş yalanciymis. Gayrimenkul işi yapıyor ve kendine ait gayrimenkulleri var. Anneme göre beni kandırmak için yalan söylüyor ama Allah var bana birgun yalan söylediğini görmedim.onunda bir oğlu var 4 kişilik bir aile olacağız.

Yanlış yapıyorsun
Peşinde bir çocukla yeterince tanımadığın bir adamla nereye gidiyorsun, kime güvenerek.
Eğer o adam iyi biri olsaydı aileni ikna yoluna giderdi. Görüşme, kendini anlatma çabası olurdu, kendisi de bir baba olarak ailenin endişelerini anlayabilirdi. Çok pişman olursun sakın yapma böyle bir şey

İkinc evlilik için adım atacaksınız üstelik ailenizin onay vermediği biriyle.
Aileniz en zor gününüzde size destek olmuş bence yeniden bir hata yapmayın. Gerekiyorsa hayatınızdaki kişi kendini ailenize kanıtlamalı artık daha temkinli olmalısınız. Siz tam aksine hala kendi hayatınızı yaşama pesindesinjz

Bunun kurtuluşu evlenmek değil kesinlikle, yağmurdan kaçarken doluya tutalabilirsiniz.
Ne kadar tanıyorsunuz karşınıza ki adamı?

Çocuklu evlilikler bu kadar basit, gizlice evlendik denecek şeyler değil bence. İki çocukta biranda bambaşka bir hayatın içinde bulacak kendini.
Kurtuluş içi. Evlenmiyorum güvendiğim sevdiğim için evleniyorum oğluma iyi bir baba olacağı için evleniyorum

oglunuz ailenizin yaninda mutlu degil mi?

ben sizi cok bencil buldum 7 yasindaki bir cocugu bir heves icin boyle suruklememelisiniz daha dogru durust tanismadigi birinin pesinden. o cocuk anneanne ve dedeyle mutluysa sizinle geldikten sonra travma yasamayacak mi?

İkinci evlilikler ince eleyip sık dokunarak yapılmalı. Aileniz sizi takip etmiş neden güvende olup olmadığınızı, bu adamın size zarar verip vermediğini anlamak, engel olmak için. Ön yargınız var ve bunu kiramiyorsunuz gibi. Aileler genelde haklı çıkıyorlar. Kaçak göçek evlenmek doğru değil.

Evleneceginiz adam güvenilir biri olsaydı böyle kacak gocek evliliğe ici sinmez ve kendisi doğrudan gidip ikna etmeye çalışırdı aileni..ve yüzlerce kez olmasa bile sabrederdi. Eşimle babam ilk tanıştığinda babam asla kabul etmedi..tam 2 yıl gitti geldi..sabrini sorduğumda asla ve asla yaşlı bir insanı uzemeyecegini söyledi..
Biraz sabir gerwk. Bakalim bu sabri gosterecek mi..sizi gerçekten seven buna da dayanır
Evlilik bu kadar kolay olmamalı çocuklu biri için. lutfen bu şekild e yapmayın birde oğlunuz var onu da yakmayın

Back
X