- Konu Sahibi kyglbaykus6
İşte o bir an ne zamandı hatırlıyor musunBilmiyorum neden oldu bende mantıksız oldugunu biliyorum otokontrolü olan biriyim ama herşey bir anda oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte o bir an ne zamandı hatırlıyor musunBilmiyorum neden oldu bende mantıksız oldugunu biliyorum otokontrolü olan biriyim ama herşey bir anda oldu
Şuan da kaygım pik yaptı iyi degilim gerçekten çok fazla suç hikayesi yada acaba be hastalığım diye arattım onlar mı beni korkuttu bilmiyorum inanki. Sanki kontrol bende degil gibi hissediyorum. Bu çok kötü bir his ellerim titriyor okb de şöyle bir psikolog zarar verme okbsi var demişti benimkiyle aynı bende de oldugunu düşündüm.İşte o bir an ne zamandı hatırlıyor musun
Nasıl oluyor bilmiyorumOnline terapi seçenekleri de var artık her şey çok kolay
İnternetten bi araştırın kafanız açılır hem farklı şeyler okumuş olursunuzNasıl oluyor bilmiyorum
Haklısınız o anda etkilenmemiş gibi olsam da çok etkilenmişim umarım geçer kısa sürede inanın çok pişmanım neden izledim diye ama iş işten geçtiHassas insanlar izlerken etkilenmiyorum dese de maruz kaldığımız her şey bizi etkiliyor ve tohumlarını atıyor. Çoğalmasını, meyve vermesini istemediğimiz hiçbir şeyi izlememek, dinlememek, okumamak lazım. Günümüzde insanların bu kadar kaygılı olmasının nedenlerinden biri de hep maruz kaldığımız olumsuzluklar değil mi? Her yerden çöp atılırsa çöpten başka neyin kokusu gelir?
Maruz kaldığınız her şeye dikkat edip ince eleyip sık dokumanız lazım. Olumlu, güzel içerikler, durumlar zamanla düzeltir bu durumu inşaAllah.
Tam tersi şeylere odaklanırsanız etkisi geçer diye düşünüyorum kısa zamanda. Neden böyle diye düşünmek bile olayın tesirini büyütüyor çünkü.Haklısınız o anda etkilenmemiş gibi olsam da çok etkilenmişim umarım geçer kısa sürede inanın çok pişmanım neden izledim diye ama iş işten geçti
Evet haklısınız ama şuna anlam veremiyorum tamam izledim ve korktum yani neden başıma gelirse veya bende yaparmıyım diye düşünüyorum çok saçma bu buda beni sorgulatıyor dışarı çıktım mesela bugün bu bana daha önce de olmuştu bir kere ya kendimi tutamayıp tanımadığım bir insana dokunursam vs yada evladım ben mi aşırı kaygı dan düşünceyi abartıyorum bilmiyorum bu çok kafamı kurcalıyor aklımı mı yitiriyorum diyorumTam tersi şeylere odaklanırsanız etkisi geçer diye düşünüyorum kısa zamanda. Neden böyle diye düşünmek bile olayın tesirini büyütüyor çünkü.
Çünkü hassassınız. O konuda duyarlı olduğunuz için sizi daha fazla etkiliyor. İnsanlara, kendine zarar vermenin normal olduğunu düşünen biri mi böyle olmaktan korkar; yoksa bunu korkunç bir şey olarak gören biri mi " ya ben de böyle olursam, burada bir tehlike var diye düşünüp bunu sorun eder?Evet haklısınız ama şuna anlam veremiyorum tamam izledim ve korktum yani neden başıma gelirse veya bende yaparmıyım diye düşünüyorum çok saçma bu buda beni sorgulatıyor dışarı çıktım mesela bugün bu bana daha önce de olmuştu bir kere ya kendimi tutamayıp tanımadığım bir insana dokunursam vs yada evladım ben mi aşırı kaygı dan düşünceyi abartıyorum bilmiyorum bu çok kafamı kurcalıyor aklımı mı yitiriyorum diyorum
Aşırı kaygılıyım her an kötü bişey olacak gibi çocugumla tek durmak istemiyorum sanki kötü bişey olacak görsel şeyler gözüme geliyor yerimde duramıyorum neden oluyor bundan önce bir hafta önce böyle bişey yoktuÇünkü hassassınız. O konuda duyarlı olduğunuz için sizi daha fazla etkiliyor. İnsanlara, kendine zarar vermenin normal olduğunu düşünen biri mi böyle olmaktan korkar; yoksa bunu korkunç bir şey olarak gören biri mi " ya ben de böyle olursam, burada bir tehlike var diye düşünüp bunu sorun eder?
İnanın ne oldugunu da anlamıyorum yani ben de mantıksız oldugunu biliyorum dün mesela eşim hastaydı acile gittik ben çok kötüydüm sürekli gerginim orda bişey olmadı oh diyorum sonra eve geldik sürekli ya beni akıl hastanesine yatırırlarsa doktora gidemem diyorum ama ben iyidim bir anda akli dengem kaybolmuş olamaz bugün de sabahtan beri kötüyüm çarpıntı vs yok çok az ama kaygım çok yüksek alarm sanki açık kalmış gibi beynim kaç diyor şuan kötü bişey olacak gibi hissediyorumAşırı kaygılıyım her an kötü bişey olacak gibi çocugumla tek durmak istemiyorum sanki kötü bişey olacak görsel şeyler gözüme geliyor yerimde duramıyorum neden oluyor bundan önce bir hafta önce böyle bişey yoktu
İnsanın kaygı duyması çok normal korkması çok normal haberleri izledikten sonra bunların olması da çok normal ancak normal yaşantınızı etkiliyorsa mutlaka uzaman bir doktora görünmekte fayda var. Bu bahsettiniz şeyler vitamin eksikliğinden olur mu onu bilemedim.Uzun bir konu ama kısaca özet geçmek istiyorum. Ben 33 yaşında bir anneyim,evliliğimde bir süre sorunlar oldu herkes gibi 2 kere boşanma düşündük ama oglum için vazgeçildi. Sonrasında tabi o dönem ben çok yıprandım bunu biliyordum dedemi kaybettiğimde ne yaşadıgımıda bilemediğim bir anksiyete sorununa girdim aniden çarpıntı ve ölüm korkusu oluyordu tabi kendimi acile atıyordum sonrasında doktor bişeyin yok dediğinde hastaneden çıkar çıkmaz agladıgımı hatırlıyorum bişey yoksa neden böyleyim diye sonrasında tabi kardiyoloji doktoruna yine de gittim bişey yoktu psikologa da gittim o gün bana sen anksiyete yaşadın deyip ilaç verdi ama daha dinlemeden dogru düzgün. İnanılmaz uyku yapıyordu bende bıraktım bir süre iyidim ta ki geçen aya kadar. cinayet haberleri izliyordum yani suç hikayeleri haberler dinliyordum kaygım yok gibiydi bir gece tekrar kaygı hissetmeye başladım ya o olaylarda benim başıma gelirse vs sonrasında kaygı çarpıntı şeklinde degil başka türlü olmaya başladı insanlarla konuşmak istemiyordum kalabalık ortamlarda çok huzursuz olmaya başladım zaten sosyal biri degilim ama bu başka bir şeydi. Kaçınıyordum yani eşim evde çalışıyordu oglumu ben okula getirip götürüyordum. Ta ki geçen hafta eşim iki gün ofise gidene kadar. Zaten geçmişte evde yalnız asla kalamıyordum ama bu kadar da kaygılı degildim. Neyse sabah inanılmaz kaygı ve sanırım okb deniyor kafamda beni aşırı rahatsız eden izlediğim haber vs benzer şeyleri ben sanki yaparmışım gibi oldum eşimi aradım konuşunca iyi oldun ama çok kaygılıydım. Bu aslında ilk eşime karşı başlamıştı sürekli beraber evde dururken ya eşime kötü bişey dersem diye vs bir kaygı olmuştu bunu aşmıştım şimdi de ya kontrolü kaybederseme döndü ona ragmen markete vs gitmeye çalışıyorum ama aşırı gerginim şuan bile. Yarın kan testi yaptırmayı düşünüyorum belki de ondan da olabilirmiş sizin fikirleriniz nedir çok kaygılıyım şuan da da...
Ona baktırmamın sebebi stres hormonu salgılanıyor olabilirİnsanın kaygı duyması çok normal korkması çok normal haberleri izledikten sonra bunların olması da çok normal ancak normal yaşantınızı etkiliyorsa mutlaka uzaman bir doktora görünmekte fayda var. Bu bahsettiniz şeyler vitamin eksikliğinden olur mu onu bilemedim.
Bir şey travmalarınızı tetiklemiş olabilir mi? Bazen bir şey bir düğmeye basar, geçmiş dosyalar açılır. Ya da uykusuzluk, kötü beslenme psikolojik savunma sistemimizi güçsüz hale getirir. Ya da yine yaşananlar birikir, birikir böyle taşabilir. Aslında tek bir olay yoktur.İnanın ne oldugunu da anlamıyorum yani ben de mantıksız oldugunu biliyorum dün mesela eşim hastaydı acile gittik ben çok kötüydüm sürekli gerginim orda bişey olmadı oh diyorum sonra eve geldik sürekli ya beni akıl hastanesine yatırırlarsa doktora gidemem diyorum ama ben iyidim bir anda akli dengem kaybolmuş olamaz bugün de sabahtan beri kötüyüm çarpıntı vs yok çok az ama kaygım çok yüksek alarm sanki açık kalmış gibi beynim kaç diyor şuan kötü bişey olacak gibi hissediyorum
Siz gidin tekrardan. İlacı muhtemelen bir ay kullandırıp muayeneye çağırır. İlacın etki edip etmediğini kontrol eder. Uyku yapıyorsa gece iliçmenizi önerir. İlk haftalar sersem gibi yapar ama sonra iyi hissettirir. Şu söylediklerinizle kaygı için test yapmasına gerek duymamıştır. OKB de olabilirsiniz, hekim değerlendirir sizi. Biz var da diyemeyiz, yok da.Ama beni çok dinlemedi bile hemen ilaç yazdı emin olamadım o yüzden de özel bir klinikteydi. Sizce devlet hastanesinde nasıl oluyor bilginiz var mı
Empati kuruyorsunuz kurbanlarla çünkü... Onların başına gelen bizim de başımıza gelebilir, bunun farkına varmak güvende olduğumuz inancını parçalıyor ve herkesten zarar görebiliriz endişesi yaratıyor.Evet haklısınız ama şuna anlam veremiyorum tamam izledim ve korktum yani neden başıma gelirse veya bende yaparmıyım diye düşünüyorum çok saçma bu buda beni sorgulatıyor dışarı çıktım mesela bugün bu bana daha önce de olmuştu bir kere ya kendimi tutamayıp tanımadığım bir insana dokunursam vs yada evladım ben mi aşırı kaygı dan düşünceyi abartıyorum bilmiyorum bu çok kafamı kurcalıyor aklımı mı yitiriyorum diyorum
Aynen öyle oldu aslında ama bu kadar zor olur mu ben bir kaç gündür o kadar kaygılıyım ki ilk bu tarz videolar izledikten sonra eşimle alakalı korkular kaygılar olmuştu şimdi de oglum eşimle de aynı ortamda duramıyordum o geçti şimdi oglumla alakalı inanın şuan bile çok kötüyüm sanki kötü bişey olacak gibi çıldırma hissi oluyorBir şey travmalarınızı tetiklemiş olabilir mi? Bazen bir şey bir düğmeye basar, geçmiş dosyalar açılır. Ya da uykusuzluk, kötü beslenme psikolojik savunma sistemimizi güçsüz hale getirir. Ya da yine yaşananlar birikir, birikir böyle taşabilir. Aslında tek bir olay yoktur.
Ben ama birine zarar veririm düşüncesi Evladımla alakalı oluyor çok kızıyorum kendime o benim en kıymetlim sonra da dışarı çıkınca kontrol kaybetme korkusu oluyor beynim agrıyor ya bunları yaşamaktan çok yoruldumEmpati kuruyorsunuz kurbanlarla çünkü... Onların başına gelen bizim de başımıza gelebilir, bunun farkına varmak güvende olduğumuz inancını parçalıyor ve herkesten zarar görebiliriz endişesi yaratıyor.
Ben ilk "resmi" anksiyete atağını Özgecan Aslan cinayetinde yaşamıştım. Sürekli bu konuyla ilgilendim, ona yaşatılanları ve ayrıntılarını okudum durdum. Babasının söylemlerini bile hatırlıyorum hala... Sonra da dayanılmaz bir mide bulantısı ile düşüncelerin bombardımanına uğradım, günlerce sürdü... Öncesinde de oluyormuş ama ne olduğunun bilincinde değilmişim, bu olaydan sonra adı kondu sıkıntımın...
Bir de şu, "doktora gittim, 2 dk. dinledi ilaç yazdı" serzenişini anlamıyorum bir psikiyatri gediklisi olarak. Hiçbirimiz sandığımız kadar özel değiliz, bizimle aynı sorunları yaşayan binlerce insan gördü doktorlar uzun meslek yaşamlarında. Haliyle siz birazını anlatsanız da zaten anlaşılıyor neyiniz olduğu... 10 dk. fazladan dinleseydi de vereceği ilaç değişmeyecekti ama siz kullanıp tekrar gittiğinizde görüşmelerinizin şekli ve kalitesi değişecekti. O sebeple gidin doktora alın ilacınızı + fırsat varsa terapi de alın, başka yolu yok bunun... Düşünce gücüyle yenemezsiniz çünkü zaten zihniniz yaratıyor bu düşünceleri.
Bence yakınınızda ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa gidin şimdi, acilleri oluyor. Sizi rahatlatacak ilaçlar verirler kısa süreli olarak sonra da polikliniğe gider düzenli kullanacağınız ilaçları alırsınız.Aynen öyle oldu aslında ama bu kadar zor olur mu ben bir kaç gündür o kadar kaygılıyım ki ilk bu tarz videolar izledikten sonra eşimle alakalı korkular kaygılar olmuştu şimdi de oglum eşimle de aynı ortamda duramıyordum o geçti şimdi oglumla alakalı inanın şuan bile çok kötüyüm sanki kötü bişey olacak gibi çıldırma hissi oluyor
Bide bunları ben tek yaşıyorum ben kötü biriyim ben suç işlicem korkuları olmaya başladıEmpati kuruyorsunuz kurbanlarla çünkü... Onların başına gelen bizim de başımıza gelebilir, bunun farkına varmak güvende olduğumuz inancını parçalıyor ve herkesten zarar görebiliriz endişesi yaratıyor.
Ben ilk "resmi" anksiyete atağını Özgecan Aslan cinayetinde yaşamıştım. Sürekli bu konuyla ilgilendim, ona yaşatılanları ve ayrıntılarını okudum durdum. Babasının söylemlerini bile hatırlıyorum hala... Sonra da dayanılmaz bir mide bulantısı ile düşüncelerin bombardımanına uğradım, günlerce sürdü... Öncesinde de oluyormuş ama ne olduğunun bilincinde değilmişim, bu olaydan sonra adı kondu sıkıntımın...
Bir de şu, "doktora gittim, 2 dk. dinledi ilaç yazdı" serzenişini anlamıyorum bir psikiyatri gediklisi olarak. Hiçbirimiz sandığımız kadar özel değiliz, bizimle aynı sorunları yaşayan binlerce insan gördü doktorlar uzun meslek yaşamlarında. Haliyle siz birazını anlatsanız da zaten anlaşılıyor neyiniz olduğu... 10 dk. fazladan dinleseydi de vereceği ilaç değişmeyecekti ama siz kullanıp tekrar gittiğinizde görüşmelerinizin şekli ve kalitesi değişecekti. O sebeple gidin doktora alın ilacınızı + fırsat varsa terapi de alın, başka yolu yok bunun... Düşünce gücüyle yenemezsiniz çünkü zaten zihniniz yaratıyor bu düşünceleri.