NE YAZIYIM BİLEMEDİM :)

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Günaydın,

Haftasonu kv kahvaltıdaydık,eşim çikolatalı ekmek yiyordu.1.5 yaşındaki kızımda görünce istedi bende eşime çabuk ye dedim vermeyelim diye.Sonra eşim biraz sürüp verdi sanırım kızıma şuan hatırlamıyorum almadı.Ben vermemesini söylüyorum tabi almadı bu arada.Onun arkasından kp veriyor almıyor,bende bu arada vermeyin diyorum ısrarla,ardından kv verip duruyor almadığı halde en sonunda aldı.Baştan ürkek ürkek yokladı sonra tadını alınca yedi tabi.Benim sinir olduğum ısrarlar vermeleri,siz nasıl istemediğiniz bir şey olduğunda söyleyebiliyorsunuz kırmadan.Yararlı bir şey değil onu yiyip nolucak vs diyorum ama yok anlamıyorlar.
Kızım hiç çikolatanın tadına bakmadı değil maalesef görünce çok ısrar edince tattırmıştım ama ben ısrarla vermelerine kızdım.

Vermemelerini söyleyin derdim ancak zaten birkaç kere söylemişsiniz. Sanırım aman ne olacak deyip önemsemediler. Bir dahakine zararıyla ve sebebiyle ifade edin bence kendinizi, o zaman idrak ederler belki. Baktınız hala aynılar, o halde cazgırlığa geçmenin zamanı gelmiş demektir, malum kimisi sadece o dilden anlıyor.

ya çok abartıyorsunuz böyle konuları kusura bakmayın da; nolmuş orda bi yudum ekmek yediyse ölecek mi? Bu çocuk okula gidince hiç yemeyecek mi böyle şeyler? Burdsaki herkes çocukluğunda da yemiştir ama bak hayatımızı devam ettiriyoruz.Şimdiki özentilikler biraz fazla geliyor bana.
siz gene evinizdeyken dengeli beslemeye devam edersiniz,

Kp bana diyor ki mesela atiyorum "manadalina yediriyor musun cocuga" misal bende "onu zor yutuyor suyunu iciriyorum" diyorum. Sanki boyle diyen ben degilmisim gibi tamam o zaman deyip saniyesinde ona mandalina yedirdigini goruyorum. Onceleri sinirim bozuluyordu, artık gülüyorum. Esime bakiyorum guluyorum, yapmayin, etmeyin vermeyin demekten yoruldum cunku ugrasamiycam artik diyorum.

Tepkinizi koyun ama çocuk görmüş istemiş bende olsam izin verirdim çok az tadımlık yesin diye.çocuk abur cubur yemeyecekse hiç önünde anne baba da yemeyecek.biri yer biri bakar olmaz.yanlış olan sizin hayır dediğiniz halde ısrarla vermeleri bunun için sert bir şekilde tepkinizi koyun yoksa daha çok onaylamadığınız şeyleri yaparlar ileride.yaşı küçükken önlem almak lazım bu konuda.

yok canım onlar insan gibi anlamazlar ,

ben amerikan mutfakta yemek ısıtırken kızımın ağzına çikolata verdiklerini gördüğüm anda deli gibi oldum ,
ne yapıyorsun anne dedim ama sesimi bir tık yükselterek , çünkü buna mecburum laftan anlamazlar ,

ee nevar ne bagırıyon dedi , ben burda yemek ısıtıryorum görmıyormusun dedim hem ondan vermıyeceksin , daha çok küçük dedim , 1 yaş dogum günüydü ,

o kocana öyle bir ayar vereceksın ki birdaha cesaret edemeyecek,

Ya hu anne vermeyin dedikten sonra çocuğa ısrar etmek normal mi?

Haklısınız. Bir lokmadan ne olacak diye düşünmüyorum, o bir lokma ikinci lokmayı istemesinin önünü açacak anahtar aslında. Ve hangi yaşta olduğu da çok önemli. 2 yaşına kadar gayet sağlıklı beslenen kızıma daha sonrasında abur cubur dünyasının kapısını kontrollü bir şekilde açtık. Zira başkalarında görüyordu, merak ediyordu. Eee yasak olduğunu fark ettikçe o tehlikeli gıdalar daha cazip hale geliyordu. Biz de zararlarını, neden çok yemediğimizi anlatarak, arada sırada tüketmesine izin veriyoruz.

Büyüklerin işimize karışması konusuna gelince, bu konuda şanslıyım, etrafta çocuklara abur cubur vermeyi marifet sayan bir aile büyüğümüz olmadı hiç. Ama çocuklarla ilgili başka bir kuralda bana muhalefet edildiyse, o zaman biraz despotlaşıyorum. Çocuk eşimle benim, kuralları da biz koyarız. Kendi kurallarına göre çocuk büyütmek isteyen, bir tane daha doğurabilir.

onlarda,babası,babanesi ve dedesi eroin vermediler herhalde çocuğa.Birtek anne mi söz sahibi sanki
Yok canım onların söz sahibi olmadığını söylemek istemedim.
Bizde sokaktan geçen adama kadar herkes söz sahibi elbette çocuk yetiştirmede.
Çok normal.

Bu konida ne yapilir bilmiyorum. Biz başaramadık vermedik vermedik ama cevrenin etkisiyle tadina baktı ve bitti olay. Bence sizin çocuğunuz daha küçük ve ısrarcı olun ama esinizinde destek olmasi lazim. Çikolata paketli ürünleri istemediğinizi eğer onu mutlu etmek istiyorlarsa. Meyve alsinlar , kuru yemis , kurutulmuş meyveler almalarini isteyin. Tanıdığım biri kendi ailesi ve eşinin ailesine net tavırla durdu eşide destekcisiydi cocuk asla şekerli şeyler yemiyor

Ona annesi karar verir.
Vermeyin sşyorsa ısrarla verilmez.

şimdi böyle kafalarının estiğini yapan eşinin ve kv kp olduğunu biliyorsan, bu ortamlarda çocuğun yanında sürekli vermeyin dediğinde onlar veriyorsa senin otoriten sarsılır. o sebeple mümkün mertebe onların yanında çok çok zararlı şeyler yapmıyorlarsa ısrar etme. bu sefer çocuk nasılsa diğerleri istediğimi yapıyor diye senin inadına bir şeyler yaptırmaya başlar. tepki verme, eve geldiğinde çocuğunla mesela o çikolatayı neden yememesi gerektiğini başbaşa konuş. bir daha verdiklerinde almaması gerektiğini anlat.. gibi..
umarım anlatabilmişimdir.

şimdi yemesin haklısınız amenna

ama çocuk babasından istemiş o anda yapacağı bir lokma vermek idi

konu orada kapanacak siz de sonra konuşacaktınız

çocuğun yanında verme dediniz, o bunu duydu ama eşiniz sonra verdi ama sizden çekindiği için çocuk alamadı sonunda ısrarlar devam etti ve sizi kontrol ederek aldı ve yedi

eminim şu psikoloji, ikircikte kalışı yiyeceği bir lokma çikolatalı ekmekten çok daha zararlı

çocuk yemeyecekse yanında yemeyeceksiniz

ben kendi eşime de derdim çocuğun yanında yiyip içtiğini, çocuktan sakınamazsın diye

çünkü aklı erdiği anda istiyor ve ondan kaçırıldığı için de merakı ve isteği daha da artıyor

sıkmayın canınızı büyükler yaparlar arada

biraz da karşıdaki herkese mantıksız gelen bir ısrar olduğu ve çocuk da gerçekten istediği için bu hisse kapılmışlardır

başka zaman çocuk yokken önce eşinizle sonra onlarla konuşun tutarlı olalım ben olmaz diyorsam yapmayın diye

Alakası yok hiç yemedi demiyorum zaten ama çocuk verdiklerinde almadığı halde ısrarla vermelerinie sinir oldum

zaten basta bısey demedım hadı gordu dıye verdıler ıstemedı onun ustune 3-4 kez ısrarla vermeye çalışıyorlar

onlarda,babası,babanesi ve dedesi eroin vermediler herhalde çocuğa.Birtek anne mi söz sahibi sanki
Onlara göre her şeyden yesin görümce 1 yaşındayken çocuguma pringels veriyordu ıstıyo yesın dedı .Ben illa vermesinler demiyorum hadı canı cektı verdin almadı ne inatla 3-4 kez verıyosun cocuga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…