NE YAZIYIM BİLEMEDİM :)

Çocuğun yemesini istemediğiniz şeyleri tüm aile olarak önünde yemeyi birakabilirsiniz.
Nasıl fikir?
Önünde baklava yiyecekler ama zararlı diye sana vermeyecekler. Hiç hos değil

Tatlı şeyler de eroin vs gibi bağımlılık yapar. Anne dikkat ediyorsa vermeyecekler, zorundalar. Üstelik sadece şeker degil, içinde bir sürü zararlı madde var. Hatta doktorum bazı çikolatalarda cinsel istek arttırıcı oldugunu bile söylemişti.
bütün söylenenler ok ama bir lokmadan bağımlılık yapan birşey daha duymadım ben yiyecek anlamında.O çikolatalar yetişkinlere özel ve erotik shoplarda veya akaryakıt istasyonlarında satılan özel çikolatalar,2-3 yaşında çocuk kahvaltılık çikolatadan b,irkaç yudum yiyince ergen olacak değil

yok canım onlar insan gibi anlamazlar ,

ben amerikan mutfakta yemek ısıtırken kızımın ağzına çikolata verdiklerini gördüğüm anda deli gibi oldum ,
ne yapıyorsun anne dedim ama sesimi bir tık yükselterek , çünkü buna mecburum laftan anlamazlar ,

ee nevar ne bagırıyon dedi , ben burda yemek ısıtıryorum görmıyormusun dedim hem ondan vermıyeceksin , daha çok küçük dedim , 1 yaş dogum günüydü ,

o kocana öyle bir ayar vereceksın ki birdaha cesaret edemeyecek,

Aynisini kayinvalidem yapti kac kere.
Ben salatalik dilimi bile vermem yemek oncesi.
Orda yemek isitiyorum kadin cocuklarin agzina cikolata sokusturuyor 🤦🏼‍♀️
Istediklerinde ici elvermiyormus vermemeye 🤷🏼‍♀️
Bu arada bnm cocuklarim kek pasta yer, temiz icerik evde yaparim yediririm ama yemek oncesi kufur gibi cikolata sokusturmak 🤦🏼‍♀️

Aynisini kayinvalidem yapti kac kere.
Ben salatalik dilimi bile vermem yemek oncesi.
Orda yemek isitiyorum kadin cocuklarin agzina cikolata sokusturuyor 🤦🏼‍♀️
Istediklerinde ici elvermiyormus vermemeye 🤷🏼‍♀️
Bu arada bnm cocuklarim kek pasta yer, temiz icerik evde yaparim yediririm ama yemek oncesi kufur gibi cikolata sokusturmak 🤦🏼‍♀️

kızım şuan 12 yaşında ve yemekten önce acından ölse birşeyler atıştırmaz , çünkü öyle alışmış , ögrenmiş ,
neyin nezaman yenmesi gerektiğini , yazarken bile sinir basıyor beni inan o BİRŞEY OLMAZ laflarından nefret ediyorum ,

tencereyle dolma pişerken bir tabak reçel yeyip üzerinede dolma yedıklerını bu gözler gördü , nasıl kilo almasınlar allah aşkına ,

cips kola çikolata gereksiz abur cubur ne varsa yedirmediğim için hiç pişman değilim , heee asla yemıyor dersem yalan olur ama yılda 1 kez cips yer kuzenleıyle oda bazen

Ben hazır hic bir gida vermiyorum cocuklarima. Zararlı oldugunu bile bile yedirmeye ne gerek var. Etrafımda bu tur seyleri cocuklari yerken teklif edenler oluyor ben de teşekkür ederiz ben yedirmiyorum diyorum.kendim seker ve tiroid den ötürü daha da dikkat ediyorum. Hazir seyler tüketmeden de geciyor hayat. Cocuk nasil alisirsa öyle gidiyor. 6 yaşında şimdi. Boyle seyler ikram edildiunde ev yapimi mi diye soruyor:) kimisine itici geliyor duyunca. Cocuk bu bazen tadini merak edip yemek istiyor bana sorugor ya da gozleriyle konuşuyor adeta. Ben dr sen bilirsin karnın ağrır dişin çürürse ben karışmam yemek istiyorsan ye diyorum. Yemiyor etrafindakileri de uyarıyor. Beslenme bence hafife alınacak bir sey değil.

Katılıyorum. Konusahibi sizi doğru beslenme konusunda gösterdiğiniz hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Ama çok da abartıp üzmeyin kendinizi. Bakın benim çocuğum yok ama benim kv'dem de yemek konusunda çok ısrarcıdır. 40yaşını aşmış bir kadınım bana da yedirmeye çalışır hayır desem ağzıma sokar "sizin için yaptım bari bir tadına bak" diye. İnsanın siniri bozuluyor. koskoca kadınım bana yapıyor çocuğa ne yapmaz mesela. Ya tüküreceğim, kalbini kıracağım ya da yiyip yutacağım başka çare bırakmıyorlar insana, Böyle bizim bazı insanımız yemek yedirmeyi sevgi ile bir tutuyorlar. Ne kadar yediriyorsan o kadar seviyorsun demektir ne kadar yersen karşılığında da o kadar seviyorsun. Yok değiştiremezsin beyinleri ama siz yine de sabırla anlatın zararlarını belki bir ihtimal eğitilirler, törpülenirler ama çok da üzülmeyin siz evinizde doğru beslenme alışkanlığını ve eğitimini verirsiniz çocuğunuza.
Yok kesinlikle kurallarım şöyledir böyledir diyen biri değilimdir benim kızdığım o an bir kere verdin bir şey demicektim çocuk almadığı halde ısrarla vermeli ben dıyorum tamam yemiyor vermeyin hala ısrarla veriyorlar

Mesele cikolata yemesi degil seni takmamalari. Cocuk konusunda herkes bi cok bilmis. Ben olsam lafimi soylerdim, kirilmamalarini umursama
Sonunda beni anlayan biri çıktı :) ısrarla vermelerine kızdım birinci lokmada kızım yeseydi bir şey demicektim gördü fln diye ama almadığı halde ısrar etmek niye bende vermeyin diyorym hiç duymuyorlar

Ben hazır hic bir gida vermiyorum cocuklarima. Zararlı oldugunu bile bile yedirmeye ne gerek var. Etrafımda bu tur seyleri cocuklari yerken teklif edenler oluyor ben de teşekkür ederiz ben yedirmiyorum diyorum.kendim seker ve tiroid den ötürü daha da dikkat ediyorum. Hazir seyler tüketmeden de geciyor hayat. Cocuk nasil alisirsa öyle gidiyor. 6 yaşında şimdi. Boyle seyler ikram edildiunde ev yapimi mi diye soruyor:) kimisine itici geliyor duyunca. Cocuk bu bazen tadini merak edip yemek istiyor bana sorugor ya da gozleriyle konuşuyor adeta. Ben dr sen bilirsin karnın ağrır dişin çürürse ben karışmam yemek istiyorsan ye diyorum. Yemiyor etrafindakileri de uyarıyor. Beslenme bence hafife alınacak bir sey değil.
Ne güzel imrendim.Çocuga anneanne,babanne bakınca maalesef böyle oluyor.Cicibebe hiç vermedim kv burda bir hafta baktı 1.5 yıldır verme dediğim halde vermiş,dün yine vermiş istiyor diyo benden niye istemiyo çocuk sen gözünün önüne koyarsan ister tabi

1 Yaşında koca çikolatali ekmek yiyen kız şimdi büyüdü de fit fiziğiyle kameralara çıkıyor
o kişi Ceyda düvenci...:)
zaten küçükken annelere aman vermeyeyim diyip büyüdüler de kocaman gofret yiyor şimdiler...
ne fark ediyor ki....

Valla çekip al ellerinden gerekirse. Benim eltim öyle yapıypr.
Ben de şimdiden korkuyorum. Hatta bu mesele ile ilgili bir sürü bdv konusu açtım :) kp şimdiden benden gizli çikolata yedirme olanı kuruyor. Asla diyorum. Tuvalete bile mi gitmiycen diyor.
Mesele evlat olunca aslan kesileceksin,baska yolu yok bu cahil insanlar topluluğuna karşı.
aahaha çok güldüm çok iyi bir şeymiş gibi çikolata verme planları nedir ya.Nasıl düşünemiyorlar yaşlılar bunların sağlıksız olduğunu.

Çocuğun yemesini istemediğiniz şeyleri tüm aile olarak önünde yemeyi birakabilirsiniz.
Nasıl fikir?
Önünde baklava yiyecekler ama zararlı diye sana vermeyecekler. Hiç hos değil
Yazdıklarımı okumadınız sanırım.Bir kere verdiklerinde bir şey demedim zaten ondada çocuk almadı almıyor vermeyin diyorum 3-4 kez vermeye çalıştılar en sonunda çocuk aldı ona kızdım niye ısrar ettiklerine

Benim kızım da bir misafirlikte öğrendi, vermeyin yedirmiyorum dememe rağmen. 2 yaşına kadar yememişti. Şimdi müptelası oldu...

Günaydın,

Haftasonu kv kahvaltıdaydık,eşim çikolatalı ekmek yiyordu.1.5 yaşındaki kızımda görünce istedi bende eşime çabuk ye dedim vermeyelim diye.Sonra eşim biraz sürüp verdi sanırım kızıma şuan hatırlamıyorum almadı.Ben vermemesini söylüyorum tabi almadı bu arada.Onun arkasından kp veriyor almıyor,bende bu arada vermeyin diyorum ısrarla,ardından kv verip duruyor almadığı halde en sonunda aldı.Baştan ürkek ürkek yokladı sonra tadını alınca yedi tabi.Benim sinir olduğum ısrarlar vermeleri,siz nasıl istemediğiniz bir şey olduğunda söyleyebiliyorsunuz kırmadan.Yararlı bir şey değil onu yiyip nolucak vs diyorum ama yok anlamıyorlar.
Kızım hiç çikolatanın tadına bakmadı değil maalesef görünce çok ısrar edince tattırmıştım ama ben ısrarla vermelerine kızdım.
Alırdım çocuğun elinden. Onlar anlardı.

bütün söylenenler ok ama bir lokmadan bağımlılık yapan birşey daha duymadım ben yiyecek anlamında.O çikolatalar yetişkinlere özel ve erotik shoplarda veya akaryakıt istasyonlarında satılan özel çikolatalar,2-3 yaşında çocuk kahvaltılık çikolatadan b,irkaç yudum yiyince ergen olacak değil
Ne alakası var yahu bildigin marketten satın aldığımız çikolatadan bahsetti doktor. Ayrıca sürülen çikolatada var mı yok mu bilmem, ben genel olarak bu tarz ürünlerden bahsettim. Bir lokma yiyince tadını almış oluyor, bağımlılıklar da böyle başlıyor zaten

benim yeğenim 9 aylık ve çikolata yemez de..
kabak tatlısını yer. şeker var onda da...
ben 9 aylıkken kızıma tatlı vermedim..
2 yaşına kadar vermedim..
şimdi çikolata muptelasi...
yinede vermem:KK70: bi kaç gündür.
agzı tadi unutsun diye meyve veriyorum.

alerjisi var diyorum, yalan da değil büyükler bu çikolata tatlı verme işini o kadar abartıyor ki çocuğun yüzü gözü yara olana kadar çocuğu çatlatana kadar verseler umurlarında değil

Back
X