• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman söylenmeli?

Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
eminim tanıştığınız insanlarda belli kültürden olan insanlardır, ama ne acıki hala bu devirde bu tarz farklılıklar sorun ediliyor. en başta söylemeniz çok yerinde, ileride duygular oluşup kararınız evliliği bağlandığında söylerseniz bu düşüncede bir insan yine olmaz deyip son dakkada bırakır malesef

Kesinlikle söylemelisin.
İlk başta söyleyeceksin ki ona göre yol alasınız.
Hoş zaten böyle bir ayrım yapan adamla da evlenme yani.

Önemli olan anlasabilmektir. Mesela ben mezhebimin emrettiklerini değil, aklıma yatanı yaparım. Karşı taraf da öyleyse ne sorun olabilir ki? İkiniz de kendi mezheplerinize bagliysaniz, olmaz tabii.

Biriyle tanissam meshebimi soylemek aklima hiç gelmez, ani şekilde karşı tarafa sormak da.
Ama ailesinin bu derece rijit oldugun bastan oğrenmeniz isabet olmus. Buyuk bir felaketten donmus sayin kendinizi.
Bir dahaki sefere araci olan kisilere soylersiniz oncesinden konusup ona gore gorustururler.

Sonradan söylemek daha kötü olur çünkü sana zaman ayıracak tanımaya çalışacak belki bağlanacak ama mezhepten dolayı sorun olacağından sonradan istemeyebilir ve hayal kırıklığı yaşar ayrıca zamanını almış olursunu aslında birini sevdikten sonra bunlar önemli değil ama herkes öyle düşünmüyor yaşam tarzları uymadığı için mutlaka hayırlı biri çıkacaktır karşınıza.

İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol yine gel, ,
Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Demiş Mevlana biz hala birbirimizi ötekileştirme peşindeyiz.
Sorun olacağını hissedip dürüst olmakla iyi yapmışsın.

Eşimle ben de farklı mezheplerdeniz...Düşünüyorum da aramızda gerekli gereksiz bir sürü anlaşmazlıklar yaşamışız ama hiç mezhep sorunu yaşamamişiz.Bu konuyu aşmış bir çok insan var başta söylemeniz iyi olur bence.Aşmişsa devam,aşamamişsa güle güle dersiniz en azından.

Anne tarafım alevi. Baba tarafım Sünni.
Iyi ki de böyle. Ortadan bakmak çok güzel.

Kendimi alevilere daha yakın hissediyorum, o ayrı :)) ben zaten deistim.

Diyecegim şudur ki; bu mesele yüzünden senden uzaklaşan adam, adam değildir. Insan da değildir. Baştan söylemen ve ayıklaman iyi oluyor.

Söyleyin. Zaten "Sıkıntı çıkacak" diyor adamlar en başından, sonradan çıksa daha iyi olmaz ki. Öyle insanlarla baştan görüşmemek en mantıklısı, niye vakit kaybedesiniz?

Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..

Eşimle mezheplerimiz farklı. Bunu biz sorun etmedik ama benim ailemden özellikle dedemlerden korktuk. Neyse ki babamlar hiçbir şey demedi,dedemlere de söylemedik. Gerek de yok bence iki kişi anlaşıyorsa.
İnşallah anlaşabileceğin birini bulursun canım.

Gundelik yaşaminizin kirmizi cizgilerini mezhebiniz mi belirliyor? Yoksa mezhebiniz sadece kulturel bir olgu olarak mi hayatinizda var? Eger ikincisiyse bahsetmeye gerek yok bence, zira ben bu zamana kadar kendimi hic bir ortamda sunniyim diye tanitma geregi duymadim.

Yoo kesinlikle en doğrusu bu benimde ailemin mezhep takıntısı vardı annem babam değil ama büyüklerimin. Biriyle ilişkiye başlamadan önce kesinlikle belirtirdim. Maalesef bizim ülkemizde hala sen ben diye ayırımlar olabiliyor. Aileler huzursuz ise sana da kesinlikle yansıyor.

Gundelik yaşaminizin kirmizi cizgilerini mezhebiniz mi belirliyor? Yoksa mezhebiniz sadece kulturel bir olgu olarak mi hayatinizda var? Eger ikincisiyse bahsetmeye gerek yok bence, zira ben bu zamana kadar kendimi hic bir ortamda sunniyim diye tanitma geregi duymadim.
İkinci dediğiniz gibi, ama ben sanki bak ben sorun etmem ama sen edeceksen bil gibi söylüyorum, olmayınca da üzülüyorum, kafam karıştı galiba, belki zamanla söylemek doğrudur, bilemedim

Ben iliskim ilerleyince konusu acilinca soyluyordum. Zaten konustugum kisiler benim gibi dindar olmayan kisilerdi o yuzden sorun cikmadi simdiye kadar. Bence sen gorustuklerine dikkat et, secimlerin yanlis gibi geldi bana.

bencede en baştan söylenmeli. ilişki ilerleyince iki taraf içinde sıkıntı olur. belki sen veya karşındaki bu durumu takmıyor olabilirsin ama işin içine aileler girince gerçekten ortalık savaş alanına dönüyor.

Burada çoğu insanın aklına bile gelmeyen bir mevzunun insanların hayatlarını değiştiriyor olması ne kadar acı. Yapılan ayrımcılık, dışlama ne kadar üzücü.

Bence doğrusunu yapıyorsunuz. Çünkü böyle şeylere takılan insanlarla hayat kurulmaz. Böyle biriyle her şey uyumlu olsa dahi bambaşka bir sebepten yanındakini yarı yolda bırakabilir zaten. Hayata bakış açısı çok önemli. Sizi üzecek, yıpratacak biriyle olmaktansa doğru kişiyle tanışmanın zaman alacak olma ihtimali daha güzel. Dilerim karşınıza değer bilecek, dar kalıpların içine sıkışmamış bir insan çıkar.

Mezhep dediğin şey bildiğimiz mezhepse eğer,bunun sorun olmaması gerekiyor..

Sonuçta her mezhep aynı şeyi temsil ediyor..

Ama ayrı mezhep derken farklı inanç, ibadet veya dile getirmek istemediğim bazı kültürel farklılıklardan bahsediyorsan sorun edebilir karşındaki..
Bu insanına göre değişir..

Ayrıca bu konunun sonu dine dayanır ve kapatılır..

İkinci dediğiniz gibi, ama ben sanki bak ben sorun etmem ama sen edeceksen bil gibi söylüyorum, olmayınca da üzülüyorum, kafam karıştı galiba, belki zamanla söylemek doğrudur, bilemedim

Ama işte direkt söyleyince sorun varmış gibi oluyor

Eşim Alevi ben Sünniyim diyeyim

Eltim de Sünni görümcemin eşi de

Biz yıllardır bir fark görmedik

Önyargı ile başlasak sıkıntı olurdu

Çevremde böyle çift çok yani ilk siz değilsiniz ki

Back
X