• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman söylenmeli?

Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..

Bencede soylemekle en dogrusunu yapiyorsunuz cunku ne yazik ki ulkemizde bu durum kisiler arasindada aileler arasindada sorun olabiliyor

Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)
Yanlis anlasilmadin konuyu dine cekmiyorum sadece skrun acisindan yaklasmak istedim mezhebinizi bilmeden yaziyorum zaten

Mesela hanefilik safilikte problem olmuyor cunku sadece bazi abdest vs konularinda ayriliklar oluyor

Ama alevilikte durum nedir bilmiyorum ama diger mezheplerle uyusamama oluyor
Bildigim kadariyla bi taraf oruc tutarken diger taraf tutmuyir bi taraf namaz kilarken digeri kilmiyor

Yani demek istedigim cift tarafinda sorun olabiliyor bu durum ama kadin yada erkekte bu sorun olmuyorsa ailelerin karsi cikmasi cok sacma bence

çok iyi yapıyorsun sene olmuş 2017 hala mezhep ayrımı yapan insanları baştan elemiş oluyorsun işte

Bacim iyikide olmamis demekki ilerde bu yuzden cok sikinti cekecektin Allah kurtarmis bende o konuda cok sikinti yasamistim zamaninda universite yillarinda simdi dusunuyorum da insanlar ne kadar hayat goruslerimiz ayni mezhep onemli degil desede bence evlilikte bu konu bir sekilde karsina cikacak aile muhabbetlerinde bile birisi agzindan yanlislikla birsey kaciracak sen uzuleceksin o zaman benim ailem mesela kacirir agzindan oyle seyler insanlarin yaninda

konuyu saptırmak istemiyorum ama sakın böyle yobazlarla vaktini harcama.
mezhep farkı sadece sunnilikde vardır. yani sünnilik 4 mezhepe ayrılır.

aleviliği anlamayıp saçmalıyan insanlarla yorma kendini.

en mantıklısını yapyorsunuz..allah gönülüze göre versin :)

Canım sorun olur ilerde emin ol kültürler bile değişik oluyo
Bu sebeple baştan söylemen en mantıklısı

konuyu saptırmak istemiyorum ama sakın böyle yobazlarla vaktini harcama.
mezhep farkı sadece sunnilikde vardır. yani sünnilik 4 mezhepe ayrılır.

aleviliği anlamayıp saçmalıyan insanlarla yorma kendini.
Ne alaka siz kızınızı veriyormusunuz? Hayır vermiyorsunuz.
Ozaman neden kötülediniz ki şimdi.

Ne alaka siz kızınızı veriyormusunuz? Hayır vermiyorsunuz.
Ozaman neden kötülediniz ki

1. kızımı vermem. doğru. kızım kendi sever sayar evlenir inşallah. çanta degilki vereyim.
2. kötülemedim. kendim müslümanım ve biliyorumki insan ayrımı günah.
3. lütfen yorum yapmadan önce islamin şartlarına göz atın.
4. evet insan ayrımı yapan benim gözümde yobazdır. mezhep ilgilendirmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ben sıkıntı ettiğim için söylemiyorum ya da sormuyorum, belirtiyorum, çünkü başıma ne geleceğini az çok kestiriyorum:) Mesela bana diyor farklılık olması sorun olur mu diye, hayır sorun değil, önemli olan karşılıklı saygı sevgi dürüstlük olsun, ailem de benim gibi düşünür diyorum, akşam eve gidiyor, aileyle görüşüyor, tel açıyor, kusura bakma yolun açık olsun:) Çok sıkıldım bunun hep böyle olmasından..
Sana mi denk geliyor anlamadim ki daha boyle bir soruyla karsilasmadim . Eski sevgilimin alevi oldugunu benle sahura gelip yemiyo musun dedigim de ogrenmistim. İkimizinde umrunda degildi

Bir de her Sünni beş vakit namaz kılıp oruç mu tutuyor

Ailem daha doğrusu kökenim Sünni ama hiç oruç tutmadım hiç namaz kılmadım

Ailemden kimse cuma ya vs de gitmez

Şimdi ben Sünniyim evlenilebilirim de aynı şekilde yaşayan ailevi ile evlenilmez mi

Önemli olan yaşamdan beklentilerdir

İftar davetine icabet eder top patlayıncaya kadar da oturur beklerim mesela

ben oruç tutmam deyip iftar sofrasında yemeğe başlamak olmaz

Salla ya bırakırsa bıraksın adam degilmis der yoluna bakarsın ilk buluşmada söyle kesinlikle.

En en baştan söylenmeli, hatta adından önce onu söyle yani o kadar abartabilirim. Valla insan başta sorun etmiyor da sonra erkek bu işte, bi noktaya geliyor "sen benim ailemle yapamazsın "deyip işin içinden çıkıyor mal gibi kalıyorsun. O yüzden konu mezhep ve siyaset olunca davul bile dengi dengine benim için. Çok nadir mutlu olan da var ama bu sefer de çocuk olunca sorun oluyor işte o taraf mı bu taraf mı gibi

Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)
Ben bu konuların hiç önemli olmadığını düşündüğüm ve İzmir gibi bir yerde büyüdüğüm için söylememiştim erkek arkadaşıma. Es kaza bir gün konusu geçti ve öğrendi mezhep farklılığını ve yıkıldı. Ben akşamları pavyonda çalışıyorum desem bu kadar üzülmezdi herhalde... Ağlayarak ayrıldı benden. İçip içip beni aradı aylarca. Ben telefon numaramı değiştirdim en sonunda... Sonradan öğrendim , ailesi ya o ya biz demiş. :işsiz: Bunu öğrenene kadar üzülüyordum. Ayıp yahu bu nasıl bir yobazlık. Hayır yani ben uçlarda yaşayan bir insan olsam onlar aşırı dindar olsa biraz da olsa anlıycam.

Uzun lafın kısası böyle şeylere takılan kişilerin ailesi sıkıntılı oluyor. En baştan yol vermek en güzeli

Back
X