Ne zormus anne olmak..

212667675_tn30_5.webp

Vallahi

Aaayy çok tatlı beşik bu.
Yani aslında çok ağlamıyor ben çocuk hiç istemediğim için çok ağlıyormuş gibi geliyor büyük ihtimalle :)
Bi tane alayım bundan, ama sallamaya alışmaz mı?
Gaz sancilari kesilene kadar büyük yardimi dokunur sana. Sonrasinda emeklemeydi,siralamaydi derken yavas yavas kendi de cok istemez sakinlesir.

Gaz sancilari kesilene kadar büyük yardimi dokunur sana. Sonrasinda emeklemeydi,siralamaydi derken yavas yavas kendi de cok istemez sakinlesir.
Doğduğundan beri alışmasın diye inatla sallamadım, belki o yüzden ağlıyor. Gazını daha uzun sürede çıkarabiliyorum. Bundan hemen yarın sipariş vereyim.

Ben niye almadim ki böyle birsey. Ne gunlerdi be. 7 ay gunduz bile uyumadi. En son arkadastan sallanan besik getirdim denemek icin onda uyudu. Ha bugün ha yarın susar derken nerdeyse iki buçuk yaşına geldi. :mad:
missburc seviyor bebekler sallanmayi kim ne derse desin. Gazi daha iyi çıkıyor. Hatta kendi kendine sallanan beşik alsaymisim diye de çok hayiflandim. Hiç durmazdi yaaaa hiccc :( :anne:

Doğduğundan beri alışmasın diye inatla sallamadım, belki o yüzden ağlıyor. Gazını daha uzun sürede çıkarabiliyorum. Bundan hemen yarın sipariş vereyim.
Bebegi bi sekilde rahatlatmak gerekiyor ama.
Aklina ne geliyosa denemiştik. Arabayla gezdirme,fon makinesi,elektrik supurgesi sesi, kolik bebek muzikleri vs. Bazuki Orhan var mesela :)

Ben niye almadim ki böyle birsey. Ne gunlerdi be. 7 ay gunduz bile uyumadi. En son arkadastan sallanan besik getirdim denemek icin onda uyudu. Ha bugün ha yarın susar derken nerdeyse iki buçuk yaşına geldi. :mad:
missburc seviyor bebekler sallanmayi kim ne derse desin. Gazi daha iyi çıkıyor. Hatta kendi kendine sallanan beşik alsaymisim diye de çok hayiflandim. Hiç durmazdi yaaaa hiccc :KK43: :anne:
Tüh üzüldüm simdi. Cidden gazli bebekleri rahatlatan bi sey bu.

Tüh üzüldüm simdi. Cidden gazli bebekleri rahatlatan bi sey bu.
Biz de buyukte görmeyince küçük bugün yarın susar diye bekledik durduk.
Büyük oğlum bir iki aylıkken saç kurutma açınca sakinlesirdi uyurdu bazen. Park yatağın titresimini çok severdi mizirdaninca basardım 10 dakika titrer uykuya dalardi. Hatta yataga geçince korumaya bile taktim kendi basardi uyanınca 3 yaşlarındayken :KK70:. Yok küçükte bunlar ise yaramayinca geçecek diye bekledik onun için. Neyse büyüdü ama hala yapar yapacağını afacan. :)

Maddi imkânınız varsa alın ciddiyim. Zaten en fazla 5 ay yatar onda. Sonrasında mama sandalyesi olarak da kullanılabiliyormus.
Var çok şükür. Sağ salim atlatsın da parasında değilim, her şey evlatlarımız için.

Var çok şükür. Sağ salim atlatsın da parasında değilim, her şey evlatlarımız için.
Zaten eskiden niye yokmuş bu gazlı bebekler biliyor musunuz? Bebekler şu eskinin tahta beşiklerinde harala gurele sallandığı icin. :KK70:
Şimdi emzir yatır sallanmayan beşiğe hareketsizlikten oluyor zaten gaz. Sezeryana olunca sizi yatirdilar mi? Hayır hep yürüttüler ki gaz olmasın kolay çıksın. :)

Benim kizim da 2.5 aylik.ikinci bebegim.ilki böyle miydi hatrlamiyorum ama surekli agliyor kucak istyor.tum gun onunla uğraşmaktan perisan oluyorum.uyusun diye cirpinirken uyudktan sonra da uyansin da seveyim diyor ozluyorum.biliyorum cok zor ama bir o kadar guzel ve ozel
Bu duyguyu yasamk isteyipte yasayamayan milyonlarca kadin var.bir evladm olsun özürlü bile olsa raziyim yeter ki anne olayim diyen.onun icin cok sansliyiz.bu günler gececek elbet insan unutuyor bu zorluklari.yoksa ikinciyi ucuncuyu yapar mi:KK45:
Ayrica iki uc ayliktan sonra maksimun 4 aydan sonra uykulari da duzene giriyor.bizim ki gece az uyaniyor artik.iki uc sefer.emip uyuyor.seninkine de az kaldi.

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
Bir bakmışsın herşey düzene girmiş
Ben 20 yaşında oğlumu 21 yaşında kızımı kucağıma aldım gurbetteyim annem onu da geçtim uzaktan akrabam bile yok yanımda Kv dem edebildiği kadar yardım etti ama anne yerini tutmaz çok ağladım çok uykusuz kaldım hala da öyle ama başlardaki kadar zor değil geçecek elbet birazcık sabret ikincinin olduğunu düşün ve şükret hasta olmasın mutsuz olmasın da sen uykusuz ol inan bunlar şükredilecek şeyler allah sizi birbirinize bağışlasın ve yardımcın olsun

Ahhh ahhh ayni dertteyim 15aylik oldu oglum dogdugndan beri uykusuzum gözlerimin alti mosmor benimde. Düzelcegi günü bekliyorum. Cok gazli bi bebekti 6ay ondan cektim sonra disleri cikmaya basladi ona agladi. Dua ediyorum düzelcek insallah. Ama insan zamanla alisiyor inan ben alistim günde 3-4 saat uyumaya. Ama bi gülüyor simariyor herseyi unutuyorum sakin kendini suclu hissetme bende öyleydim kendimi kötü anneymis gibi hissederdim 15 dak. Uyusun diye 1saat salliyorum ayagimda hala. Ya sabir cekiyorum bizde insaniz sonucta bazen dayanamiyor insan. Düzelir insallah. Allah yardimcimiz olsun.

Banyo konusunda hangi taraftasin? Ben kizlarimi yikarim hemen hemen hergun. Ustune bayagi uyurlar. 40 'indan sonra yaptir hergun bence. Havalar isindi zaten.
Aksam 8 civari idealdir.
Biz dogdugundan beri yikiyoruz ki. 40'ini beklemek diye bisey yok yurtdisinda direk aldik yikadik valla :) ben gazini cikarmayi beceremedigim icin agliyor kesin, emzirdikten sonra sallayarak pispisladim gazi daha cabuk cikti daha kolay uyudu. Ben de 4 saat araliksiz uyudum...

Bir bakmışsın herşey düzene girmiş
Ben 20 yaşında oğlumu 21 yaşında kızımı kucağıma aldım gurbetteyim annem onu da geçtim uzaktan akrabam bile yok yanımda Kv dem edebildiği kadar yardım etti ama anne yerini tutmaz çok ağladım çok uykusuz kaldım hala da öyle ama başlardaki kadar zor değil geçecek elbet birazcık sabret ikincinin olduğunu düşün ve şükret hasta olmasın mutsuz olmasın da sen uykusuz ol inan bunlar şükredilecek şeyler allah sizi birbirinize bağışlasın ve yardımcın olsun
Aaa yok Allah isteyene versin ben daha baska dogurmayi dusunmuyorum. Cani sag olsun mutlu olsun yeter cok sukur saglikli

Back
X