Ne zormus anne olmak..

Zaten eskiden niye yokmuş bu gazlı bebekler biliyor musunuz? Bebekler şu eskinin tahta beşiklerinde harala gurele sallandığı icin. :KK70:
Şimdi emzir yatır sallanmayan beşiğe hareketsizlikten oluyor zaten gaz. Sezeryana olunca sizi yatirdilar mi? Hayır hep yürüttüler ki gaz olmasın kolay çıksın. :)
Ben kanamayla gittim direk beni yatırıp ameliyata aldilar cunku az daha ikimiz de gidiciydik ana ogul :D allah korumus. Alismasin diyordum da sallayacagim valla bundan sonra o besiklerde cingene seyinde falan. Tak etti canima ya :D

yaşadıklarının hepsi normal.. annelik hiç kolay değil..
oturmaya başlayınca biraz daha düzzeliyorlar. en azından yanına oturtturup birlikte bişeyler yiyebiliyorsun. ya da eline oyalanacak şeyler verip sen işini yapabiliyorsun. emeklemeye başlayınca peşinde tin tin gezer o da biraz daha kolay oluyor. yürümeye başlayınca günboyu çok yorucu oluyor ama geceleri iyi uyuyorlar.

velhasıl kelam bana çocuk büyütmenin en zor evresi ne deseler kesinlikle ilk 6 ay derim.. benim oğlum bir de kolikti mahvederdi bizi. günboyu toplam 6 saat ancak uyurdu. 24 saatte 6 saat düşünebiliyor musun?? cidden zordu. neyse geçti gitti. şimdi 2,5 yaşında ve hamdolsun sağlıklıyız, hareketliyiz..

Geçiyor inan hepsi geçiyor... Ben doğum yaptıktan sonra oğlum 4 aylıkken safra kesesi ameliyatı oldum. Bu ameliyattan önce de dayanılmaz bir sırt ağrım vardı, emzirmekte zorlanıyordum, nihayetinde ameliyat sonrası sütüm kesildi malesef :( üzüntüden mahvolmuştum...
Etrafımda "keşke 1 yaşına kadar emseydi bari" baskıları mı dersin, "bu çocuk niye ağlıyor" baskılarımı dersin, her tür saçma sapan baskıyı yaşadım.

Anın tadını çıkart! Evladının kokusunu içine çek, huzur ancak orada inan bana. Bunları kafana takma, evladın hep aylık bebek olarak kalmayacak. Şu an en zor dönemleri, ağzı var dili yok. Benim oğlumda kustuğunda aklım çıkardı, reflü bile atlattık biz. O yüzden insan evladı ile tecrübe ediyor bir çok şeyi. Uzaktan anlatmakla da olmuyor.

İçini ferah tut, 1 yaşına vardığında daha farklı hele 2 yaşına geldiğinde ise daha da farklı olacak. Herşeyini daha rahat yapacaksın. Seni daha iyi anlayıp tepki vereceği için, daha güzel daha sevecen dakikalar geçireceksiniz. O yüzden strese sokma kendini.

Sen ne güzel demişsin "genç anne oldum ama başkaları o yaşa geldiğinde çocuk büyütmeye başladığında ben büyütmüş olacağım bebeğimi" diye. Gerçekten öyle, keşke bende genç anne olsaydım, 35 yaşındayım ve oğlum 2 yaşında. Yaş ilerleyince daha mı zorlanıyor insan nedir... Genç yaşta anne olmak kadar güzel birşey yok bence. Enerjin daha fazla oluyordur o kesin.

Senin şu an yaşadığın bir süreç, öyle düşüneceksin ve herşey gibi bu süreçte geçecek.
Allah evladına sağlık sıhhat versin inşallah.

Biz dogdugundan beri yikiyoruz ki. 40'ini beklemek diye bisey yok yurtdisinda direk aldik yikadik valla :) ben gazini cikarmayi beceremedigim icin agliyor kesin, emzirdikten sonra sallayarak pispisladim gazi daha cabuk cikti daha kolay uyudu. Ben de 4 saat araliksiz uyudum...
Avrupa'nin huyundan suyundan almamis o sıpa biraz :)
Gerci ben diyorum ne yapsakta aglaklik arsizlik genetigimize işlenmiş :KK70:onlar gibi olamiyoruz.
Banyo iyidir. Bizimkilere gore hasta olur cok yikarsan. Ben dinlemiyorum tabi balik gibi sudayiz hep.

Ayni gunleri her anne yaşıyor. Zamanla değişecek. Daha 3 haftalik yani kırkı çikmamis bile. 40 olana kadar bi başka oluyor zamanla değişecek ve rahatlayacaksin. Hele 2 yil sonra cok daha rahat olacak.

geçicek canım hepsi geçicek biraz zaman sonra bir duzenın olacak tavsiyem kendini sorgulamayı bırak hepimiz aynı şekilde anneyız eksiklerimiz var olabilir bızde oyle buyuduk " anneler derki her çocuk dogdugunda sanki yeniden anne oldum hiçbişeyi bilmeyen çocuğuna yetemeyen anne sanırım bu duygu herkeste var sen yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalış ama unutmaki onun herşeyi mükemmel yapan anneye deil sağlıklı huzurlu sevgı veren anneye ıhtıyacı var...

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
Hic endise etme bu duygular normal. Bende yeni anneyim simdi 4 aylik olduk. Bende cok agladim bu donem zor ki daha logusaligi atlatamadiniz. Asla kotu anne olacaginizi dusunmeyin ben hep sunu diyorum ben anneyim ama insanim neticede. Bende zorlaniyorum yapamiyorum bazen bunlar normal ve gececek diye telkin ettim kendimi hep. Sende dene.. suan bebesi kanguruya atip disari cikabiliyorum ki zamanla seninde olacak. Tabi kolay degil eskisi gibi hur degilsin ama bebegin sana gulmeye basladiginda iyice mutlu olmaya baslayacaksin. Yalniz degilsin hepimiz senin gibi yasadik agladik isyan ettik ama bebigimizide tipki senin gibi cok sevdik...

Geçiyor inan hepsi geçiyor... Ben doğum yaptıktan sonra oğlum 4 aylıkken safra kesesi ameliyatı oldum. Bu ameliyattan önce de dayanılmaz bir sırt ağrım vardı, emzirmekte zorlanıyordum, nihayetinde ameliyat sonrası sütüm kesildi malesef :KK43: üzüntüden mahvolmuştum...
Etrafımda "keşke 1 yaşına kadar emseydi bari" baskıları mı dersin, "bu çocuk niye ağlıyor" baskılarımı dersin, her tür saçma sapan baskıyı yaşadım.

Anın tadını çıkart! Evladının kokusunu içine çek, huzur ancak orada inan bana. Bunları kafana takma, evladın hep aylık bebek olarak kalmayacak. Şu an en zor dönemleri, ağzı var dili yok. Benim oğlumda kustuğunda aklım çıkardı, reflü bile atlattık biz. O yüzden insan evladı ile tecrübe ediyor bir çok şeyi. Uzaktan anlatmakla da olmuyor.

İçini ferah tut, 1 yaşına vardığında daha farklı hele 2 yaşına geldiğinde ise daha da farklı olacak. Herşeyini daha rahat yapacaksın. Seni daha iyi anlayıp tepki vereceği için, daha güzel daha sevecen dakikalar geçireceksiniz. O yüzden strese sokma kendini.

Sen ne güzel demişsin "genç anne oldum ama başkaları o yaşa geldiğinde çocuk büyütmeye başladığında ben büyütmüş olacağım bebeğimi" diye. Gerçekten öyle, keşke bende genç anne olsaydım, 35 yaşındayım ve oğlum 2 yaşında. Yaş ilerleyince daha mı zorlanıyor insan nedir... Genç yaşta anne olmak kadar güzel birşey yok bence. Enerjin daha fazla oluyordur o kesin.

Senin şu an yaşadığın bir süreç, öyle düşüneceksin ve herşey gibi bu süreçte geçecek.
Allah evladına sağlık sıhhat versin inşallah.
Ben 1 yıl bile emzirmeyeceğim. 6-7 ay yeter işte mis gibi, biz kardeşlerimle de o kadar emmişiz hepimiz sapasağlamız bünyemiz yerinde.. Türkiyede bayılıyo millet nasıl doğurdun ne kadar emzirdin kaç kilo doğdu devlet mi özel mi hastanen amaan yaka silkmelik.
Senin evladına da versin, amin :)

Ben 1 yıl bile emzirmeyeceğim. 6-7 ay yeter işte mis gibi, biz kardeşlerimle de o kadar emmişiz hepimiz sapasağlamız bünyemiz yerinde.. Türkiyede bayılıyo millet nasıl doğurdun ne kadar emzirdin kaç kilo doğdu devlet mi özel mi hastanen amaan yaka silkmelik.
Senin evladına da versin, amin :)

Evet malesef ki öyle.
Ben 1,750 gr doğmuşum ve annem sağlık nedenlerinden dolayı beni hiç emzirmemiş.
Yani hayatımda anne sütü almamışım..
Ne büyük bir hastalık geçirdim çocukluğumda, ne de kemiklerimde bir problem var.
Hamd olsun sapa sağlamım...

Demekki anne olmak sadece emzirmekten ibaret değil.
Muhakkak anne sütünün faydaları tartışılmaz, ama olmadığı taktirde ölmüyor çocuklar. Her anne ister evladını doya doya emzirmek ama olmuyorsa da olmuyor.

Yani daha çok bagimsiz olacak o anlamda dedim aslinda ama her ay daha rahatlayacak zaten :)
Bazen diyorum bi kuruma versek, büyütüp paketleyip getirseler :KK33: Ama maşallah şu sallama olayından sonra pek uslu çıktı benim sıpa. O da benim suçum, gazını dümdüz çıkarmaya çalışırsam çocuk ağlar tabii.

O zaman Mutlu olmaya bak bir bakacaksın büyümüş ve sen o hallerine doyamamışsın
Haklısın, beşiğinden nasıl da beni izliyo sıpa :anne:

Bazen diyorum bi kuruma versek, büyütüp paketleyip getirseler :KK33: Ama maşallah şu sallama olayından sonra pek uslu çıktı benim sıpa. O da benim suçum, gazını dümdüz çıkarmaya çalışırsam çocuk ağlar tabii.

Haklısın, beşiğinden nasıl da beni izliyo sıpa :anne:
Bebişin karnı senin bacaklarına gelecek şekilde yatır sırtını sıvazla hemşire göstermişti ya da ağzını yanaklarına hafif bastırarak aç sırtına vur oturmuş vaziyette
Ben Amerika'da yaşıyorum ve hemşire bebeğimin gazını çıkardığında şok olmuştum bu benim bebeğime çok sert vuruyor die ama üç vurmada çıkarıyordu :)

Bebişin karnı senin bacaklarına gelecek şekilde yatır sırtını sıvazla hemşire göstermişti ya da ağzını yanaklarına hafif bastırarak aç sırtına vur oturmuş vaziyette
Ben Amerika'da yaşıyorum ve hemşire bebeğimin gazını çıkardığında şok olmuştum bu benim bebeğime çok sert vuruyor die ama üç vurmada çıkarıyordu :)
Bende avrupada doğum yaptım ama gaz çıkarma yöntemi göstermediler bile :sinirli:

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..

canim bizde yasadik ayni seyleri esin destegi ve pozitif olman cok onemli kendne zaman ayirman ben 3 ay neler cektim yetemedigimi onu haketmedigimi bile dusundum.ama snra bazi cozumler uretmeye basladim hamak tarzi bi besik ayarla sallanan sonra karnina aci elma yagi ile masaj yap ve yatmadan once kulak cubugu ve zeytin yagi ile kakasini yaptir.bide uzanarak emzir hem sen az yorulursun hem bebek rahat eder elinden geldigince gazini cikar ve gaz yapan seyler yeme.koliktir bebegin muhtemelen.ama hersyden onemlisi ona ninniler soyle op saclarini oksa stresini hissettrme.Allah yardimcn olsun.gececek.bugunler anne olmak kolay degil.

canim bizde yasadik ayni seyleri esin destegi ve pozitif olman cok onemli kendne zaman ayirman ben 3 ay neler cektim yetemedigimi onu haketmedigimi bile dusundum.ama snra bazi cozumler uretmeye basladim hamak tarzi bi besik ayarla sallanan sonra karnina aci elma yagi ile masaj yap ve yatmadan once kulak cubugu ve zeytin yagi ile kakasini yaptir.bide uzanarak emzir hem sen az yorulursun hem bebek rahat eder elinden geldigince gazini cikar ve gaz yapan seyler yeme.koliktir bebegin muhtemelen.ama hersyden onemlisi ona ninniler soyle op saclarini oksa stresini hissettrme.Allah yardimcn olsun.gececek.bugunler anne olmak kolay degil.
Yok yok kolik değil şükür. Ben hiç sallamıyordum, gazını da sallamadan çıkarmaya çalışıyordum ondan ağlıyormuş hep.
Amin..

Selam burc
Umarim ikiniz de daha iyisinizdir, minik Atillacigi opuyorum. Buyudukce daha da rahatlayacaksiniz ikiniz de. Ek gidalara gecince hele gece uykusu da duzelecek.

Back
X