Ne zormus anne olmak..

Daha 3 hafta oldu ya o yuzden korkuyorum hep boyle mi hissedicem diye
Merak etme geçecek. Daha yeni anne olmuşsun. Zaten alisicaksin bu tempoya. Benim oğlum 22 aylık olmak üzere hala uyku problemimiz var ama ben alıştım artık. Bende cocugum doymuyormu diye korkuyordum doktora gidince öyle olmadığını anlıyorsun. Şimdi her seyinde doktora acile kosarsin. Bunlar hep tecrubesizlikten. İçin rahat olsun herşey düzelir rayına oturur. İyi bir annesin kendini sorgulama

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
beni yanlis anlama ama sana biraz kizdim haline sukret bence cocugun var diye inan burda bebek hasreti ile yanip tutusanlar var keske benim olsada senin gibi her gece uygusuz kalsam

Canım benim kıyamam geçecek inşallah bu günler bende hazır olamıyorum bebeğe bir türlü hazırlıklı olmayınca loğusa depresyonu denen şeye giriyor insan çünkü. ama herkes çıkıyor merak etme her şey düzelecek.
Allahım sağlık versin yeter ki.

Şu yazdıklarınızı biraz da ille de çocuğum olsun diyenler okusa ya internette gördükleri güzel bebek fotoğraflarını görüp ayyy benim de olsuuuuun diye kendini yirtan olmuyorsa olmuyordur diyeceğine tedavi Gören tipler de okusa ya
Annelik kutsal bişey ama bu nesle çok uygun değil kabul edelim daha bencil büyüdük ve uykusuz aç kalmayi bilmiyoruz çocuk da bu yüzden zor geliyor ilk fırsatta da kreş e veriyoruz çocukları başımızdan gitsin diye
Hos olmamis yazdiklariniz
Bu nesle anne olmak uygun degil evet, evde oturmuyor insanlar calismak durumundalar,magarada yasamiyoruz artik avcilik toplayicilikla da omrumuz gecmiyor. Krese de basindan atmak icin vermiyor anneler cocuklarini. Hem sosyallessinler hem de anneleri calissinlar diye,yani onlara daha iyi bir gelecek hazirlamak icin.

saydıgınız herseyı harfıen bende yasıyorum şu an.. ve ben bılıyorum kı gececekkk.. cunku ilk cocugum 7 yasında suan ve onda çok daha bunlamıştım, hep böyle yasayacagım gıbı bır hısse kapılmıştım :) ama ınanın geçiyor :)

Hos olmamis yazdiklariniz
Bu nesle anne olmak uygun degil evet, evde oturmuyor insanlar calismak durumundalar,magarada yasamiyoruz artik avcilik toplayicilikla da omrumuz gecmiyor. Krese de basindan atmak icin vermiyor anneler cocuklarini. Hem sosyallessinler hem de anneleri calissinlar diye,yani onlara daha iyi bir gelecek hazirlamak icin.
Diğer arkadaşları bilmem de
Onu yazan üye zaten anne olmasın
Kendi düşüncelerini o kadar normalleştirmiş ki her kreşe verenin başından atmak için evladını kreşe verdiğini sanıyor
Tedavi olanlara da 'yırtınıyorlar ' olmuyorsa olmasın diyor
Hayret birşey

Ben çocuk istemiyorum de, olursa başımdan atmak için kreşe veririm de geç

Milleti yaftalamanın alemi yok.

bende ilk zamanlar sizin gibiydim. merak etmeyin geçecek bu günler. yeni bir düzen kuracaksınız kendinize. sonra da mutlu annelerden olacaksınızzzzzzz

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
İlk zamanlar hep öyle oluyor ben de çok ağladım. Arada yine beceremiyor muyum dediğim zamanlar oluyor. İki buçuk yaşına kadar zorlandım ben de. Hele ilk zamanlar kabus gibiydi. Ben 27 yaşında anne oldum. Tam rahatlıyorum derken ikinciye hamile kaldım. Söyle düşün dünyanın en iyi tescilli annesi olsa bile ona en iyi sen bakarsın. Çünkü onun annesi sensin. Kimse onun ihtiyaçlarını senin gibi bilemez ve karşılayamaz eşin en büyük destekcin olacak. Ailen yardımcı olabilecek durumdaydı onlar yardım edebilir. Veya maddi anlamda karsilayabilecek durumdaysaniz arada eve yardımcı gelebilir. Ben baya büyüyene kadar temizlik yapmadım mesela ufak tefek işlerle uğraştım. Ilk zamanlar yemek ve kahvaltıyı arada eşim halletti geceleri yardımcı oldu. Cok şükür bir şekilde geçiyor

Hanımlar düşüncelerimden hoşlanmamis olabilirsiniz ben kendi düşüncelerimi ifade ettim bu 1
İkincisi yaptığım tespitler son derece doğrudur ve sonuna kadar arkasındayım son derece bencil ve egoist yetiştirilmis bir nesliz rahatımiz uykumuz herseyden önce geliyor bununla birlikte çocuk sahibi olmak konusunda hiç gerçekçi bir şekilde bilgilendirilmiyoruz resimlerde gördüğümüz sevimli şeye bir süs eşyası gibi sahip olacağımizi saniyoruz bu yüzden istiyoruz/istetiliyoruz
Ayrıca kim ne derse desin çalışan çalışmayan tüm kadınlar ilk fırsatta kafa dinlemek için çocuğunu kreşe veriyor yok sosyallesecekmis yok bilmem ne
Kurtulmak için veriliyor ama fazla sert konuştuğum için kimse bunu kabul etmez biliyorum kendi yalaninizda yaşayın

Hanımlar düşüncelerimden hoşlanmamis olabilirsiniz ben kendi düşüncelerimi ifade ettim bu 1
İkincisi yaptığım tespitler son derece doğrudur ve sonuna kadar arkasındayım son derece bencil ve egoist yetiştirilmis bir nesliz rahatımiz uykumuz herseyden önce geliyor bununla birlikte çocuk sahibi olmak konusunda hiç gerçekçi bir şekilde bilgilendirilmiyoruz resimlerde gördüğümüz sevimli şeye bir süs eşyası gibi sahip olacağımizi saniyoruz bu yüzden istiyoruz/istetiliyoruz
Ayrıca kim ne derse desin çalışan çalışmayan tüm kadınlar ilk fırsatta kafa dinlemek için çocuğunu kreşe veriyor yok sosyallesecekmis yok bilmem ne
Kurtulmak için veriliyor ama fazla sert konuştuğum için kimse bunu kabul etmez biliyorum kendi yalaninizda yaşayın
Bence bu kadar dik konuşmayın özellikle son tespitinizde. Kaldı ki bu sizin yanlış bir tespitiniz.

12 hafta sonra benim de başıma gelebilecek bi psikoloji o yüzden nasil yardımcı olabilirim bilmiyorum sadece umarım en kısa sürede atlatirsiniz :KK17:

dur kiz bismillah dahaaa...benim ufaklik 1,5 yasinda nerdeyse ben hala geceleri 40 kez uyaniyorum :D

ama her cocuk ayni olacak diye birsey yok, belki seninki oyle olmaz

çok korkuyorum ben :/
böyle olmak istemiyorum

rahatım bozulsun istemiyorum
uykum bölünsün istemiyorummmm

hahaha canim oyle bi rahatin bozuluyorki..bunlari ASLA istemiyorsan o zaman anne olmayida istemeyeceksin..ama oylede geciyor hayat boylede..yani yaslanip keske cocuk yapsaydim diyecegimize varsin bi kac sene uykumuz bozulsun..
ama annelik babalik omurluk tabiiki...kucuk cocuklar kucuk sorunlar, buyuk cocuklar buyuk sorunlar..

hahaha canim oyle bi rahatin bozuluyorki..bunlari ASLA istemiyorsan o zaman anne olmayida istemeyeceksin..ama oylede geciyor hayat boylede..yani yaslanip keske cocuk yapsaydim diyecegimize varsin bi kac sene uykumuz bozulsun..
ama annelik babalik omurluk tabiiki...kucuk cocuklar kucuk sorunlar, buyuk cocuklar buyuk sorunlar..

bana kalsa istemiyorum zaten.
ama eşimin bebek isteği var.
istememesini sağlayabilirsem hayalim çocuksuz bir hayat. :(

Kurtulmak için mi!! Öyle düşünen vardır ama genelleme yapmayın lütfen. Ben ücretsiz iznimin son gününe kadar kullanacağım mesela. Hatta bir süre eşim de ben de çalışmıyor olacağız. Olabildiğince bizimle vakit geçirmesini sağlıyoruz. Hemen çalışmaya başlasaydım şimdi bir ev sahibi olmuştuk belki de. Ama keşke izinler daha çok olsa daha çok bebeğimin yanında olabilsem. Çok yanlış düşünüyorsunuz çooook. Daha şimdiden üç beş saatlik ayrılmanın stresini yaşıyorum ben o günleri düşünüp. Ama kendimize bağımlı yetiştirmek de olmaz değil mi. Elbette gidecek kreşe. Bu kurtulmaya çalışmak değil. Bazı şeyler çocuğun iyiliği için yapılır istemesek bile. Mesela şuan odasını ayırma sürecindeyim. Yemin ederim ki içim çok kötü oluyor ayrılmak istemiyorum ama psikolojisini etkilememek için ayırmak zorundayım belli bir yaşta. Bu da onun gibi işte.

hahaha anne olunca insan olmaktan vaz gecmiyoruz dimi? cocuk kreste bence sosyallesiyor evet..haa annede evdeyse kafasini dinliyor..bunda ne var?? bu cocuga sus esyasi gibi baktiginiz anlamina gelmez. bence tespitleriniz hic yerinde degil.
benim cocugum krese gittinde evdeysem rahatliyorum, islerimi yapiyorum vs vs..isteysem zaten cocuk kreste ben isteyimdir.

buarada hic bir guzellik zorluk olmadan olmaz, tabiiki uykusuz kalinacak..orkide yetistirmiyorsun ayol cocuk bu :KK70:

Back
X