İyi akşamlar herkese.
Erkek arkadaşımla yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama inanın tükendik şimdiden. Öncelikle şunu söyleyeyim ikimiz de öyle adetlere falan önem veren insanlar değiliz ama aileler bizi çok zorluyor.
Ben güneydoğulu bir aileye sahibim. Annem üniversite mezunu okulda müdür yardımcısı olan bir kadın, yani okumuş etmiş olmasından dolayı biraz daha esnek bakmasını istiyorum ama yok. Üç yıl önce boşandı babamdan, ben görüşmüyorum babamla yani muhatabım annem. Ama kötü evlilik tecrübesi yüzünden maalesef çoğu konuda çok karamsar. Mesela maddi şeylerin de değer ölçütü olduğunu düşünüyor ve düğün için 12 altın bilezik +pırlanta seti istiyorbu da insaflı davranmış haliymiş.
Erkek arkadaşımın böyle bir maddi gücü yok çünkü daha düğündü carttı curttu bi ton masraf var Ailesinin durumu da iyi değil. Bir de daha önce oldukça varlıklı insanlar çıkmıştı karşıma, annemin o yüzden de beklentisi yüksek. Yani annem bu evlilik için pek gönüllü değil.
Erkek arkadaşımın annesiyle babası da boşanmış, annesi de kendi memleketlerinden bir kız istiyor. Yani o taraf da pek gönüllü değil.
Çok bunaldık gerçekten, isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyoruz daha onu bile ayarlayamadık. Aileler bir yıl daha bekleyin diyorlar ama biz beklemek istemiyoruz çünkü aile baskısından bunaldık, evlenince ailelerden ayrı şehirlerde kafamız rahat yaşamak istiyoruz.
Erkek arkadaşım aileleri pek önemsemiyor açıkçası gider kendi kendimize evleniriz diyor ama ben iki tarafı da kırmak istemiyorum.
Yardımınızı istediğim konu annemi bu fazla maddi beklentiden nasıl vazgeçirebilirim çünkü çok tartışıyoruz.
Annneniz 12 bilezik ve pırlanta seti kendi için istemiyorsa sorar mısınız, düğünden sonra hemen bozdurdugunızda müdahale etme şansı olacak mı? Bazı ebeveynlerin gerçekten aklı almıyor sanırım, yahu nikahtan sonra aile onları geri alsa eşiniz vermese ne yapabilirler. Ki çoğu zamanda öyle oluyor. Bana dediklerinizin hepsi takıldı ama ev alırken bozdurduk ee ne anladım bu işten, sanki ömür boyu sizde kalacak. Valla yakıştıramadım okumuş etmiş kadına, ilk okul mezunu annem, çocuklar neyi nasıl istiyorsa öyle olsun dedi çekildi kenara.
İki insan evlenirken bir tarafın bir taraftan bir şey isteme saçmalığı insanlara nasıl mantıklı geliyor anlamadım, aklım almıyor. Burada bide yarısını sonra verirler diyenler olmuş, arkadaşlar farkında mısınız bunun başlık parasından bir farkı yok, yada satılmaktan, zaten parası olan gelinine oğluna yapacağını yapar, ama durumları olmayan insanlardan sırf oğullarıyla evleniyorsunuz diye mal para altın talep etmek nedir?