• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zormuş evlenmek

İyi akşamlar herkese.

Erkek arkadaşımla yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama inanın tükendik şimdiden. Öncelikle şunu söyleyeyim ikimiz de öyle adetlere falan önem veren insanlar değiliz ama aileler bizi çok zorluyor.

Ben güneydoğulu bir aileye sahibim. Annem üniversite mezunu okulda müdür yardımcısı olan bir kadın, yani okumuş etmiş olmasından dolayı biraz daha esnek bakmasını istiyorum ama yok. Üç yıl önce boşandı babamdan, ben görüşmüyorum babamla yani muhatabım annem. Ama kötü evlilik tecrübesi yüzünden maalesef çoğu konuda çok karamsar. Mesela maddi şeylerin de değer ölçütü olduğunu düşünüyor ve düğün için 12 altın bilezik +pırlanta seti istiyor :110:bu da insaflı davranmış haliymiş.

Erkek arkadaşımın böyle bir maddi gücü yok çünkü daha düğündü carttı curttu bi ton masraf var Ailesinin durumu da iyi değil. Bir de daha önce oldukça varlıklı insanlar çıkmıştı karşıma, annemin o yüzden de beklentisi yüksek. Yani annem bu evlilik için pek gönüllü değil.

Erkek arkadaşımın annesiyle babası da boşanmış, annesi de kendi memleketlerinden bir kız istiyor. Yani o taraf da pek gönüllü değil.

Çok bunaldık gerçekten, isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyoruz daha onu bile ayarlayamadık. Aileler bir yıl daha bekleyin diyorlar ama biz beklemek istemiyoruz çünkü aile baskısından bunaldık, evlenince ailelerden ayrı şehirlerde kafamız rahat yaşamak istiyoruz.

Erkek arkadaşım aileleri pek önemsemiyor açıkçası gider kendi kendimize evleniriz diyor ama ben iki tarafı da kırmak istemiyorum.

Yardımınızı istediğim konu annemi bu fazla maddi beklentiden nasıl vazgeçirebilirim çünkü çok tartışıyoruz.

Annneniz 12 bilezik ve pırlanta seti kendi için istemiyorsa sorar mısınız, düğünden sonra hemen bozdurdugunızda müdahale etme şansı olacak mı? Bazı ebeveynlerin gerçekten aklı almıyor sanırım, yahu nikahtan sonra aile onları geri alsa eşiniz vermese ne yapabilirler. Ki çoğu zamanda öyle oluyor. Bana dediklerinizin hepsi takıldı ama ev alırken bozdurduk ee ne anladım bu işten, sanki ömür boyu sizde kalacak. Valla yakıştıramadım okumuş etmiş kadına, ilk okul mezunu annem, çocuklar neyi nasıl istiyorsa öyle olsun dedi çekildi kenara.

İki insan evlenirken bir tarafın bir taraftan bir şey isteme saçmalığı insanlara nasıl mantıklı geliyor anlamadım, aklım almıyor. Burada bide yarısını sonra verirler diyenler olmuş, arkadaşlar farkında mısınız bunun başlık parasından bir farkı yok, yada satılmaktan, zaten parası olan gelinine oğluna yapacağını yapar, ama durumları olmayan insanlardan sırf oğullarıyla evleniyorsunuz diye mal para altın talep etmek nedir?

Su dügünden önce altin pazarligi kadar itici birsey görmedim. Bizimkiler herkes elinden geleni yapsin dediler. Iste yok 12 bilezik yok setler gibi rakamlar hic konusulmadi sükür. Burda bir damatin babasi "Mal mi satiyorsunuz?!" Diye cikismisti bir aileye cünkü resmen abartmisti karsi taraf. Siz siz olun ve ne nisanlinizi nede ailenizi zora sokun. Adam borc ile 12 bilezik alsa bile onu siz ödeyeceksiniz sonra. Gerekirse bu konuda kafa tutun

O bileşiklerin altının borcunu evli iken kizi ödeyecek anneler bunu görmüyor mu???
Annenizi geçtim ama sevgilinizin ailesi de istemiyor.. sizinle tanıştılar ve hala memleketten gelin mi istiyoruz diyorlar..

İnanki maddiyatın değeri yok aynı evin içinde huzur ve sevgi lazım ikisi oldukdan sonra kimseye söz düşmez,annemde abartmasın sonuçta sen seviyosun bu tip insanlara çok kızıyorum kızlarının sanki yarın boşancakmış gibi altın istemeleri ne şaçma

O bileşiklerin altının borcunu evli iken kizi ödeyecek anneler bunu görmüyor mu???
Annenizi geçtim ama sevgilinizin ailesi de istemiyor.. sizinle tanıştılar ve hala memleketten gelin mi istiyoruz diyorlar..
Evet ailecek tanıştık böyle demiş. Ama içerlemedim, benim ailem de erkek arkadaşıma bayılmıyor maalesef. Ailelerin sebepleri de altın sayısı ve memleket derdi yani düşünün, ciddiye bile alamıyoruz.

Evet ailecek tanıştık böyle demiş. Ama içerlemedim, benim ailem de erkek arkadaşıma bayılmıyor maalesef. Ailelerin sebepleri de altın sayısı ve memleket derdi yani düşünün, ciddiye bile alamıyoruz.

Yine de orta nokta bulunsa iyi olur sonuçta aileleri silip evlenmeyecekseniz görüşeceksiniz olumsuz başlamak iyi değil neticede..

Şimdi herkes diyecek ki maddiyat önemli değil vs.ben bu kadar polyannaci olamicam. Maalesef önemli.hic durumu yoksa ayrılması öneririm.cunku ilerde kredi borç hard içinde olunca anlayacaksın.
Konuyu okuyamadım ama genel durum değerlendirmesi yaparsak +1

İs güc nedir acaba .
Maddiyatta yoksa o erkekler nikahtan sonra annesinin evine gidip orda yasıyor.

Ben evleneli 2 buçuk yıl oldu canım benim ailemin durumu çok iyi annem üniversite mezunu çalışan biri eşiminde ailesinin durumu iyi değil kayınvalidem okumamış ama hep çalışan bir kadın olmuş evi geçindirmek için biz evleneceğimiz zaman ne annem ne babam tek birşey istemediler kayınvalidem altın alışverişine çıktığımızda ben şaşırdım 8 bilezik aldı bana ve bir set ben maddi durumu olmadığı için alamaz sanıyordum ama kadın düşünmüş geleceği aldı düğün borcunu da eşimle hep diyorduk kendimiz yaparız diye o yüzden çok masraf yapmadık eşim kredi çekmedi kredi kartına taksit yaptırdı düğünde gelen paralarla hemen borcumuzu kapattık kalan takılar bilezikleri de ben zaten takmayı sevmem bozdurup araba aldık sonra onuda sattık ev aldık iyiki de diyorum saçma sapan şeylere para verip daha çok borca girmemişiz eşya dediğin şeyin modası çabuk geçiyor takı seti aldırırken bile bozdurmayacağım için uygun bişey aldım illa pırlanta diye diretmek saçma pırlantanın değeri bozulunca kaç paraya düşüyor ha eşim ilerde parası olur hediye alır o ayrı ama şuan bence gereksiz harcamalardan kaçınmak en mantıklısı

Back
X