Ne zormuş evlenmek

Ama her anlamda hayat arkadaşım olabilecek bir insanı sadece şu an fazla parası yok diye bırakmam çok bencilce olmaz mı? Maddi zorluklar olacak tabi bunların farkındayım ama zaten iyi günde kötü günde demeyecek miyiz
Bırakma durumunuz düzelsin evlen.bende senin gibi düşünürdüm ta ki kredi üzerine kredi ödeyene kadar.herseyi kendimiz yaptık.annem altın bile istemedi.taktiklari 4 bilezik bu kadar.neyse yaşayınca goreceksin.Inşallah annen ve benim gibi düşündürecek şeyler yaşamazsın:)

Kesinlikle yazılanlara katılıyorum evlilik sana şimdi toz pembe geliyo olabilir ama artık hayat okadr zor ki bi süre sonra herşey değerini yetiriyo aşk sevgi bağlılık hepsinin yerini başka şeyler alıyo hele de o düğün zamanları sorunlu geçmişse unutulmuyo her kavgada her sorunda insan onları düşünüyo başta belliymiş diyosun falan filan herneyse acele etme zamana bırak bence burd herkes yaşadığı tecrübelere dayanarak bu lafları ediyo ama annelerimiz hepimizden çok daha tecrübeli ve hissiyatları çok güçlü lütfen sana tek tavsiyem anneni dinle her ne diyosa mutlaka çıkıyo bigün

Tüm yorumları okuyamadım ama bizde de aileler bir ton şey istedi. Biz de 2 aileden de bir şey talep etmeme kararı aldık. Herşeyi kendimiz yaptık. Süreç içinde yardım etmek isteseler de kabul etmedik. Sade bir nikah töreni ile sade bir ev. Ama mutluyuz çok şükür. Bazı problemlerimiz de oldu aştık da, evlenirken alamadığımız bazı şeyleri de zamanla alıyoruz. Altın denen şey pahalı parlak bir Demir parçası önemli olan yuvadır

Yaşınız kaç?
Geliriniz nasil?
Birikim varmi?
Maddiyat önemli değil diyenlerden değilim. Maddiyat hemde cok önemli. Sevgilinizle sizi nasil bir hayat bekliyor? Bence ilk bunlari değerlendirin.... evlenip ohhh caramela hayatim olacak diye lütfen düşünmeyin. İnsanin borc girtlakda olunca libidosu fazla tavanlarda olmuyor malasef
Gelirimiz şimdilik aylık 2000 olacak benim şimdilik işim yok ama yeni mezun olma durumu yüzünden, daha sonra işe girebilirim birkaç aya. düğün için bir birikim var, yemekli düğün yapmak için yani ama annemin istediği takılara pek para kalmıyor maalesef . Erkek arkadaşımın şu anda yaşadığı 2+1 ev var oraya geçicez ki ben dekorasyonunu seviyorum. Yani illa benim düzdüğüm ev olacak takıntım yok, zaten muhtemelen 1 sene sonra başka bir şehre geçicez oraya eşya alıcaz düğündeki altınlarla.

Zezella, altın/para/takı istemek bana bir şeyi satıyorlarmış izlenimi veriyor. Kadınlar satılık bir mal olmadığına göre bu konuda sen kesin venet olursan konuşulamaz.

1 yılda beklemeyin. O 1 yıl belki ayrılırlar diye isteniyor. Rest çekmek son çare ama genelde işe yarıyor.
Ben de sizin gibi düşünüyorum bizim buraların bu çirkin adeti beni çok rahatsız ediyor zaten Erkek arkadaşım iki aileye de rest çekme taraftarı, hiç olmadı biz gider evleniriz diyor ama ben iki taraf da ikna olsun, her şey güzellikle olsun istiyorum.

Karşı tarafın aile istekli değil, annen buna sebep istemiyorsa haklı bence
Yok anneme belli etmiyor kadın, istekli görünüyor erkek arkadaşım için. Ama bir yandan da oğluna bizim memlekette kız mı yoktu diyip darlıyormuş.

Onun annesi ve babasi niye ayrilmis biliyor musunuz. Babasi annesine nasil davranmis. Ben genogramini bi cikartin diyorum yinede.
Adam sorumsuz ve alkolik. Karısını çocuklarını bir şehirde bırakıp başka bir şehirde çalışıyor sadece bayramlara gidiyormuş. Sorumsuz bir insan genel olarak.

Nasıl baktırılıyor? Psikoloji alanındayım, kişilik testleri yapıyorum 500 soruluk şimdilik bi sıkıntı yok :KK45:ama bu genograma da bakalım her neyse.

Bunlar boş şeyler yarın birgün borç gırtlağa dayaninca ne kocayı gözün görür ne aşkı ne sevgiyi.inan bana tecrübe hepsi.para pul evlilikte önemli bir yıl bekleyin birikim yapıp borçsuz evlenince bari.evlenmek çok matah bişey değil yeminle bak.ayni evde yaşama fikri sana cokkkk cazip geliyordur ama hayatın gerçekleri var borç geçim derdi başa gelirse o evde kocayı bile gözün görmez.sen simdi rüya aleminde son inan annemde belki çok istiyor diye kızıyorsun belki ama annelerin gözünde kızına alınan herşey az gibi sana herşeyin seveceğini düşündüğü iciç n senin için çok istiyor
Zaten bu takı deliliği olmadığı müddetçe borçsuz evlenicez. Ev hazır düğün için para var ama bu takılar nereden baksanız 50 bin eder. Bu yok işte..

Yaa niye evliliğe kızlarımız acele ediyor bir bilsem şunu annemizin evi gibisi varmı ekmek elden su gölden rahatça bekarlık gibisi varmı.niye evlenmek istiyordu iz niye gençler bir söyleyin Allah askina
Benim evim sizinki gibi rahat olmadığı için olabilir. Kaldı ki sırf evden kurtulmak için evlenmiyorum, tek başıma eve çıkacaktım sonra erkek arkadaşımla tanıştık ettik, zamanla evlenme fikri doğdu ve evlenmeye karar verdik. Yani her anne evi rahat olmuyor maalesef.

Tüm yorumları okuyamadım ama bizde de aileler bir ton şey istedi. Biz de 2 aileden de bir şey talep etmeme kararı aldık. Herşeyi kendimiz yaptık. Süreç içinde yardım etmek isteseler de kabul etmedik. Sade bir nikah töreni ile sade bir ev. Ama mutluyuz çok şükür. Bazı problemlerimiz de oldu aştık da, evlenirken alamadığımız bazı şeyleri de zamanla alıyoruz. Altın denen şey pahalı parlak bir Demir parçası önemli olan yuvadır
Peki tartışma falan olmadı mı? Sizin aileniz sorun çıkarınca nasıl bir tutum sergilediniz?

İyi akşamlar herkese.

Erkek arkadaşımla yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama inanın tükendik şimdiden. Öncelikle şunu söyleyeyim ikimiz de öyle adetlere falan önem veren insanlar değiliz ama aileler bizi çok zorluyor.

Ben güneydoğulu bir aileye sahibim. Annem üniversite mezunu okulda müdür yardımcısı olan bir kadın, yani okumuş etmiş olmasından dolayı biraz daha esnek bakmasını istiyorum ama yok. Üç yıl önce boşandı babamdan, ben görüşmüyorum babamla yani muhatabım annem. Ama kötü evlilik tecrübesi yüzünden maalesef çoğu konuda çok karamsar. Mesela maddi şeylerin de değer ölçütü olduğunu düşünüyor ve düğün için 12 altın bilezik +pırlanta seti istiyor :110:bu da insaflı davranmış haliymiş.

Erkek arkadaşımın böyle bir maddi gücü yok çünkü daha düğündü carttı curttu bi ton masraf var Ailesinin durumu da iyi değil. Bir de daha önce oldukça varlıklı insanlar çıkmıştı karşıma, annemin o yüzden de beklentisi yüksek. Yani annem bu evlilik için pek gönüllü değil.

Erkek arkadaşımın annesiyle babası da boşanmış, annesi de kendi memleketlerinden bir kız istiyor. Yani o taraf da pek gönüllü değil.

Çok bunaldık gerçekten, isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyoruz daha onu bile ayarlayamadık. Aileler bir yıl daha bekleyin diyorlar ama biz beklemek istemiyoruz çünkü aile baskısından bunaldık, evlenince ailelerden ayrı şehirlerde kafamız rahat yaşamak istiyoruz.

Erkek arkadaşım aileleri pek önemsemiyor açıkçası gider kendi kendimize evleniriz diyor ama ben iki tarafı da kırmak istemiyorum.

Yardımınızı istediğim konu annemi bu fazla maddi beklentiden nasıl vazgeçirebilirim çünkü çok tartışıyoruz.
Canım benim düşüncem şu şekilde; diyelim ki sen çok maddi beklentide bulunmadın, hep anlayış gösterdin vs. Evlenince yaptığın ekonomik idare, tutumlu olman, evini düşünmen değer görmezse, düğün öncesi yaptığın fedakarlık zoruna gider. Sen masumca tüm sevginle ve anlayışınla çok idareli olursun, ama aslında eşin seni har vurup harman savurmakla suçlar. Bu her zaman böyle olacak diye birşey yok elbette. Ama ben annelerin mutlaka haklılık payı olduğunu düşünüyorum. Ama bütçelerini çok aşıyorsa ve ilişkiniz çıkmaza giriyorsa o zaman farklı. O zaman eğer samimiyetine güveniyorsanız karşı aileyi de zor durumda bırakmanın bir anlamı yok.

Annenizin rızası olmadan evlenmeyin .

Anneniz eş adayinizda sizin görmediğiniz bir problem görmüş olabilir veya maddi sıkıntı cekeceginizi düşündüğü için , sonrasında rahat etmeniz için altın istemiş olabilir .

1 sene daha bekleyin . Para biriktirin . Hala evlenmeye kararlı iseniz evlenin .

Erkek arkadaşınizin rest çekelim evlenelim gibi söylemleri hoşuma gitmedi . İnanın annelerimiz hayat tecrübesine sahip . Biraz emek versin , 1 yıl daha ..

İyi akşamlar herkese.

Erkek arkadaşımla yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama inanın tükendik şimdiden. Öncelikle şunu söyleyeyim ikimiz de öyle adetlere falan önem veren insanlar değiliz ama aileler bizi çok zorluyor.

Ben güneydoğulu bir aileye sahibim. Annem üniversite mezunu okulda müdür yardımcısı olan bir kadın, yani okumuş etmiş olmasından dolayı biraz daha esnek bakmasını istiyorum ama yok. Üç yıl önce boşandı babamdan, ben görüşmüyorum babamla yani muhatabım annem. Ama kötü evlilik tecrübesi yüzünden maalesef çoğu konuda çok karamsar. Mesela maddi şeylerin de değer ölçütü olduğunu düşünüyor ve düğün için 12 altın bilezik +pırlanta seti istiyor :110:bu da insaflı davranmış haliymiş.

Erkek arkadaşımın böyle bir maddi gücü yok çünkü daha düğündü carttı curttu bi ton masraf var Ailesinin durumu da iyi değil. Bir de daha önce oldukça varlıklı insanlar çıkmıştı karşıma, annemin o yüzden de beklentisi yüksek. Yani annem bu evlilik için pek gönüllü değil.

Erkek arkadaşımın annesiyle babası da boşanmış, annesi de kendi memleketlerinden bir kız istiyor. Yani o taraf da pek gönüllü değil.

Çok bunaldık gerçekten, isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyoruz daha onu bile ayarlayamadık. Aileler bir yıl daha bekleyin diyorlar ama biz beklemek istemiyoruz çünkü aile baskısından bunaldık, evlenince ailelerden ayrı şehirlerde kafamız rahat yaşamak istiyoruz.

Erkek arkadaşım aileleri pek önemsemiyor açıkçası gider kendi kendimize evleniriz diyor ama ben iki tarafı da kırmak istemiyorum.

Yardımınızı istediğim konu annemi bu fazla maddi beklentiden nasıl vazgeçirebilirim çünkü çok tartışıyoruz.

Canim siz sevdikten sonra birbrinizden vazgecmediktem sonra aileler ne derse bos. Umarm onlara karşı ayakta duracak gücünüz ve sevginiz vardır. Bu güzel anlar cogu insanin en stresli donemlerine dönüşüyor malesef büyükler yuzunden. Sen tadını cikarmaya calis. Anneni ikna etmeye calis bence altin konusunda. Pirlanta konusuna gelince de zirkon yada swarovski taşlı bi set alın sonuçta annen heralde sertifika falan istemeyecektir :KK49:o_O diye düşünüyorum onu o şekilde halledin :) bence böyle zamanlarda mutluluk için beyaz yalanlar söylenebilir anneni karşına almamış olursun :) altinlarida eğer çalışıyorsanız birlikte halletmeye çalışın sonucta onlar sizin olacak zaten annenin yada karşı tarafin değil ev araba alırken işinize yarar. Alamicaksaniz da anneni ikna etmen lazm tatlm. Mutluluklar şimdiden uzme kendini

Son düzenleme:
22 yaşındaysanız acele etmeyin.çok erken..
evlendikten sonra iş bulurum diye düşünmek neden?

22 yaşındasın. kv de seni istemiyormuş. ah kızım ya. bence de evlenme bekleyin bi sene kadar

Bir erkek evlenecek yeterlilikte görüyorsa kendini, yeni hayat yeni düzen kurma ortamında, maddiyatinda olacak,

Anneniz haklı, bir sene bekleyin, hem 2 tarafa karşı ciddiyetinizi gösterirsiniz, hem de maddi açıdan biraz daha hazır olursunuz.

12 bilezik olmaz da 8 olur, pırlanta set olmaz da, altın set olur bunların ortası bir şekilde bulunur.

2 tarafın da aileninizi karşınıza almamanizi tavsiye ederim, ömür boyu aileniz tek dayanaginizdir. Bunu yıkmanın.

22 yaşındaysanız acele etmeyin.çok erken..
evlendikten sonra iş bulurum diye düşünmek neden?
Çünkü erkek arkadaşımın olduğu şehirde iş bulabilirim, ailemin olduğu şehirde sıkıntı var bu konuda.

Back
X