Neden aldattk, aldatyoruz?

bana yazmışsın yenı gördüm evet 4.cü senemizde ben onu aldattım flört etmediği için dedim evet flört derken aramadığı ilgi göstermediği,küçük oyunlar oynamadığı için oldu bir anlık boşluk sonucu askerden yenı geldıgı dönemdi felaket kavgalar edıyorduk ılgılenmıyordu dünya ıle bağlantısı kopmuş gıbıydı ve ben cevremdekılerın ılıskısıne özenıyordum o sırada bırısını tanıdım ve oldu.hatamıydı kesınlıkle çok ağır ödedim bedelini,.ok ağır ödetti.asla dayak falan sanmayın onu kaybettıgımı sandığım için ödedim.ve ben 22 yaşındayım ozaman 21dım küçüktüm çevremdekı herkes bu şekıldeydı dogru ne bılmıyordum ama şuanda olsa asla yapmam 5 ay o hayatımda yoktu kımseye o gözle bakmadım bıle.

İstemeden olması mümkün değil aldatmanın, insanların bazıları hata ve suç olduğunu bile bile bu yola girerler ve sonra da pişmanlık yaşarlar işte...

Duygu açlığından olan aldatmaları çok yadırgamıyorum ama destek vermem de mümkün değil, aldatan o an için kendini aciz bir duruma sokar, sonradan çekeceği vicdan azabı da en büyük cezadır bana göre, ama bu olayı utanmadan arlanmadan sırf yeni zevkler tatmak uğruna çapkınlık adı altında periyodik şekilllerde gerçekleştirenler için söyleyecek lafım yokklava:

elbette aldatmayı destekleyelim demiyoruz.
hangi ruh halleri aldatmaya iter, hangi psikolojideki insanlar aldatır bunun cevaplarını almaktı bu konunun amacı.
aldatmayanlara lafımız yok, aldatın da demiyoruz.
ama aldatanlar niye yapıyor, nasıl sonuçlanıyor, nasıl bir pişmanlık hissediliyor vs..

ASlında yazıma dikkat ederseniz nedenlerini belirttim. insan ya duygu açlığından aldatır, sevgiye açtır mutlu değildir bu nedenden aldatan insan pişmanlık ve vicdan azabı duyar, ya da hayatına yeni heyecanlar katmak için her çiçekten bal alırım hesabı çapkınlık adı altında periyodik aralıklarla aldatır böyle yapan insanın pişmanlık duyacağını sanmam, kendini affettirmek içn pişman rolü yapar sonra yine devam eder icraatlarına

benim taa ilkokuldan arkadasımın annesi, çok problemli bi evliliği vardı. kocasından boşanmak istiyordu ama adamın törelerinde boşanmak diye bir şey söz konusu değilmiş. yıllarca kadını aldattı önce gizli gizli sonra alenen. hatta artık en son kadınları eve getirmeye falan başladı, karısı da bunu artık pek önemsemiyordu hatta o kadınlarla oturup muhabbet kurmaya falan başlamıştı. kocasıyla da gayet iyi iki arkadaş gibi takılıyorlardı evin içinde. neden önemsemediği sonra çıktı ortaya, kendisi anlatmış anneme, kadın yılların acısını çıkartıcam diye her allahın günü gidip gidip başka bir adamla beraber olmaya başladı. üstelik bunların içinde evli olanlar da vardı. hem kendi kocasından hıncını bu şekilde aldığını hem de erkeklerin hepsinden nefret ettiğini ve aslında hepsini kendi zevki için kullandığını söylüyordu. çok şaşırmıştım böyle şeyler gerçekten oluyormuş diye. nasıl bir ruh hali siz düşünün artık.. sonunda boşandılar 1 sene önce ama kadında alışkanlık oldu ya da bunu yapmak onu gerçekten rahatlatıyor bilemiyorum, aynı şekilde devam ediyor. üzülüyorum. o gayet memnun olsa da halinden. bazı şeyler insanın başına gelmeden yargılamak çok basit, böyle bir hayatı yaşamaya mahkum edilsek bizler nasıl tavırlar takınırız bilemeyiz ki. allah korusun tabii de, büyük konuşmamak lazım.

maneviyatın ahlaki değerlerin çöküşü
intikam alayım derken kendini bitirmiş
insan bence başkasını değil ancak kendini aldatır
ir gün mutlaka ayağına dolanır yaptığı hatalar

21 yaşında küçüktünüz ve doğru ne bilmiyordunuz.. :ecrin_bebek:
İlginç.. CADIARZU
Şu an 22 yaşındayım demişsiniz,1 yaş ileri atınca büyümüş mü oldunuz ?
1 sene öncesine kadar küçüktünüz ya hani..
Amacım yargılamak değil kesinlikle,yanlış anlaşılmasın lütfen. :1closedeyes:
Yaş-düşünebilme yetisi arasındaki kurduğunuz bağıntıyı anlayamadım sadece,hepsi bu. gamyoncuiremsu
Daha doğrusu 21-22 yaş civarını belirli bir farkındalığa erişmiş olarak düşündüğüm için -genelde - o yüzden garipsedim biraz. :1ninca:

Ben de 4 sene önce üniversite 1.sınıftayken 9 aylık bir ilişkim vardı sevgilim baska bi şehirde okuyodu..ben spor salonuna gidiodum aynı zamanda.. orda biriyle çok samimi olduk ve gece gündüz onu düşündüğümü farkettim.. sevgilime karsı bir anda soğudum.. asla yapmam dediğim şeyi yaptım.. elimde değildi duygularımı kontrol edemiyordum artık... spor salonundaki çocuğun ilişkimden haberi vardı.. sevgilimle ayrılmak istedim neden ne dedi hersey yolundaydı ona göre.. son senesiydi okul bitince nişanlanmak istiyordu.. ama ben bitirmek istedim adanaya geldi neden dedi ağladım cvp veremedim.. seni aldatiyorum belki fiziksel olarak deil ama beynen aldatiyorum diyemedim... sevgilim beni bırakmadi ara verelim kafanı topla falan dedi... sevgim bitti sana karsı diyebildim sonunda... ama çektiğim vicdan azabıyla kendimi cezalandırdım ve ikisiyle de bitirdim... kendimi çok kötü hissettim iğrendım kendımden hiç bi şeye layık değilim ben diye düşündüm hep... evet aldattım.. en karsı olduğum seyi yaptım... bi ilişkim varken içim bi başkasına titredi... hala en karsı olduğum sey ihanettir... yaparsam kendimi asla affetmem...

en azından iki ilişkiyi bir arada yurutemeyecek kadar mantık sahibi bir insanmıssın kendini bu konuda cok fazla suclama... duyguların baskasına kaydı ve sen iliskini bitirdin en dogrusu

Bugüne kadar aldatmadım.
Aldatmayı düşünmedim en kızgın olduğum zamanlarda bile böyle bir şey istemedim...
İstemedim çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapamazdım...
bundan sonrada inşallah hep böyle devam ederim diyorum...Asla aldatmam gibi büyük bi cümle kurarak büyük lafımı yutmak istemiyorum çünkü bilirim ki büyük konuşanlar o söylediklerini teker teker yutarlar...
İşte benim korktuğum en büyük şeylerden biri ihanet diğeri büyük konuşmanın sonudur...
Ama konuyu açan arkadaştan anladığım kadarı ile bi kere aldatan sonra yine aldatıyor..

bu konu erkeklerle ilgili bir siteye açılsaydı bu şekilde yorumlar yapılmazdı die düşünüyorum...erkekler bunu tartışsaydı gerçekten kendi kişiliğindeki eksikleri görür yaptıklarının sebeplerini düşünür ve nasıl karşısındakini zor duruma soktuklarını anlarlardı..kadınlarda neden böyle olmamış
anlamadım...şaşkınlıkla okudum tüm yorumları...bence çok sinirlenilecek ve örtpas edilecek bir konu değil bu..bence aldatan insanlar neden yaptıklarını,nelere malolduklarını, bedellerini nasıl ödediklerini anlatır tıpkı erkekler gibi..aldatan ve bunları okuyan insanlarda kendilerine ders çıkartırlar die düşünüyorum...bu konuda tek katıldığım yorum evet aldatmanın nedeni olmaz...aldatırsan bahanen olur yada o da olmaz..aldatmak isteyen ve aldatan insan kendine bahane yaratır..ben bu şekilde düşünüyorum..aldatmanın nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum ama sürekli aldatılmış birisi olarak çok can yakıyor diyebilirim..bence neden aldatıyoruz ve aldatılıyoruz olabilirdi başlık...

aslında farkındalığa varmak yaşanılan olaylarla bağlantılıdır.benım yaşadığım ortam 21 yaşındayken aslında hıc olmamam gereken bır ortamdı.ve ünideydım.şuanda 22 yaşındayım ve 21 yaşında çok şey yaşamış olmak ,iş hayatına başlamak,ve 1 sene içerisindeki bır cok olay benı olgunlaştırdı.burda büyümekten kastım olgunlaşmaktı.ayrıca aldatmanın düşünebılme yetısıyle alakası yoktur.bulunulan ortamdan ve ruhsal zayıflıktan kaynaklanır.zaten düşünebılme yetısı olsaydı kımse kımseyı aldatmazdi.

kesinlikle katılıyorum...kadınlar kulübündeki tüm kadınlar sütten çıkmış ak kaşık :roflol: ya madem aldatmadınız niye yazıyosunuz size bu konu hakkında fikriniz sorulmamışki..aldattınızmı niye aldattınız diyo..bencede çok ilginç bi konu..

aldatanların sebeplerini bende merak ediyorum..mesela benim bi tanıdığımın kocası evlendikleri günden beri bi kere bile canım cicim dememiş,bi kıyafet almış bırakın güzel,çok yakışmış demeyi yeni olduğunu bile faketmemiş..ki bu kadın o kadar güzelki..14 yaşında çocuğu var ama manken gibi 20liklere 10 basar..çok da zeki bi kadın..eviyle ilgili,yol yordam bilen biri..bazen aldatan kadınlara hak veriyorum diyo..çünkü her insan güzel şeyler duymak ister arada..taktir edilmek,beğenilmek ister..bunun eksikliği de gerçekten duyuluyo bazen diyo..acaba karşıma biri çıkıp bu eksiklikleri doldurmak istese şeytana uyarmıyım diye sorup korkuyorum diyo..bana sürekli bu konuda dert yanar :sinifsinif:

Arkadaşlar ilk 3 4 sayfayı okudum sadece.. Bir arkadaş saçma sapan konuşmuş namus bekçisi kesilmiş. sanki o konuşunca burda 1 2 satır ayıplama cümlesi kurunca aldatma olayları azalır sanmış heralde. topici açan arkadaş bir şey paylaşmak istemiş. bu durumlara alkış tutulması beklenmiyor elbet, kınayacaksanızda 'siz haksızsınız, yapmamalıydınız' gibi yorumlar yapılmalı. hakarete varan yorumlar, 'allah bize 2 göz vermiş, 1 kalp vermiş' gibi saçma sapan alakasız ifadeler.. Bu sadcee fizyoloji ile alakalı :))) Aldatmayı desteklemiyorum elbette. Hiç de aldatmadım..

aldatmak bu nasıl bi aşağılık harekettir ya
aldatan erkek yada kadın farketmez bu kadar mı aciz yaratıklar
neden aldattık? diye bir soru yok bunun cevabı tek!
karaktersizlik bu başka bir şey değil
ben ilk flörtümden beri aynı düşünceyi savunurum karşımdakinden gün gelir nefret etsem bile asla aldatmam
eğer ki sevgi bitmişse ayrılırsın bu bu kadar basit
ayrıldıktan sonra ne halt yiyeceksen ya ama aynı anda birden fazla kişiyi idare etmek kadar onursuz bir davranış olamaz
insanın önce kendine saygısı olmalı önce kendi kişiliğine saygı duyacaksın kendini seveceksin
onurlu olacaksın gururun olacak, bu zaten aklına bile gelmez..

bahanesi olan kadınlar var biliyomusunz . sevgiye acmıs süpriz yapmıyorlarmıs allahım dellencem yaaa

erkeklerin doyumsuzluğu yüzünden aç gözlü olan açklava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…