Neden aldattk, aldatyoruz?

hım.... derin hemde çok derin bir konu....... ben bana yapılmasını istemediğim birşeyi bi başkasına yapmam ve yapmadım da zaten yani ALDATMADIM KESıNLıKLE ......ama çevremde o kadar çok ki duyduğum gördüğüm hem bayan hemde erkek aldatan onalrı gözlemledikçe dinledikçe daha çok korkuyorum yaş kaç olursa olsun aldatma mutlaka oluyo belki erkek arkadşımda beni aldattı bilemem ki ama ben yapmadım yapanlarada tepkiliyim kesinlikleeeee

şöyle diyeyim ben aldatmıyorum...
nedeni de şu...
bitmek üzere olan ilişkiyi bitirebiliyorum...mazeret üretmenin bir anlamı yok bana göre...
şunları şunları yapmıyordu ya da şunları şunları yapıyordu aldattım...
vay adi adam ya da kadın nasıl yapmaz, nasıl yapar haklısın aldatmakla.. bu mudur yani..
eksiklikmiş...ne kadar masumm...

yaaa ben merak ediyorum,bırakın yazsınlar. çıkardıkları dersleri, pişman olduklarını, hayatlarını nasıl mahvettiklerini duymak istiyorum, duyulmasını istiyorum, bununla gurur duyanları değil, acı çekenlerin paylaşmasını istiyorum. ders olsun potansiyellere ne var bunda.

mesela benim çok sevdiğim dünya iyisi bir arkadaşım, sevgilisini çeşmede bir yabancı ile fiziken aldatmıştı. kımse bılmedı kımse görmedı ama ne acılar cektıgını ve şuan eşine bıle nasıl güvensizlik duydugunu ben çok ıyı bılıyorum. dunyanın en sadakatlı adamı bıle gelse ınanmaz aldatmadıgına. belkı basıtçe sevgılısını aldattı ama bir ömür boyu aldatmanın anlık bir zaaf oldugunu ve herkesın aldatabılecegıne ınanmaya mahkum oldu. aldatmak değil ama aldatmanın bu kadar basit bir eylem oldugunu, altının çok boş nedenler oldugunu söyler durur. ben yaptıysam herkes yapar der. böyle yaşamaya kendını mahkum ettı resmen.

offf işte bu kadının yerinda asla olmak istemezdim
allahım düşmaımın başına vermesin
o yüzden asla büyük konuşmamak gerekir.......

Erkeğin aldatmak için sebebe ihtiyacı yok ancak . kadın aldatmak için aşık olmak ister yani gerekir. ben daha aldatan hiç bir kadının ama elimin kiri dediğini görmedim . hepside aşık oldum sevgiye ilgiye ihtiyacım vardır der.

Önce saldiriyoruz, yargiliyoruz sonra da "kimsenin burada bunu itiraf edebilecek cesareti gösterebilecegine inanmiyorum" diyoruz...
E gösteremez tabii!
Arkadaslar aldatma maalesefki hayatin bir gercegi; burada bu konuya karsi gelerek, aldatanlari yargilayarak aldatmayi ortadan ne yazikki kaldiramayiz... keske bu mümkün olsa...
Burasi özgür bir platform; birakin insanlar yönetime ters gelmedigi sürece istedikleri konulari acsinlar...
Bastan önlerini gereksiz tepkilerle kesmeyelim bence...
Itiraf edenlerin tecrübeleriyle bir kisi dahi kendisine ders cikarip, hatta belkide yanlisa dogru atmakta oldugu adimlardan vazgecerse ne mutlu... bardagin dolu tarafindan bakilirsa, büyük bir kardir...
Bana göre aldatmanin gecerli! bir nedeni yoktur, olmamali da...
Ama aldatan icin bunun mutlaka bir sebebi vardir...
Bunlari dinlemek enteresan olabilirdi... ki belki ayni sebeplerden dolayi bu yolu secmekte olan insanlara bunun hic bir sekilde cözüm olmadigini bir kez daha göstermek icin...
"Böyle birsey nasil bilinmezki, nasil bir kez daha gösterilmeliki?!" demeyelim arkadaslar; ne insanlar var hayatta; herkesi kendi egitimimizle, ahlakimizla, bize verilen terbiyeyle kiyaslamayalim...
Bir kiz cocugunun önünde babasini aldatan bir annesi var ise ve bunu bir sekilde farkederek büyümüsse, bu bu kiz cocugu icin cok da sira disi birsey olmayabilir... illa öyle olacak diye birsey demiyorum, oma olma ihtimali var...
Cocuga verilen terbiye, ahlak, Allah sevgisi cok önemli bence... cocuk bu degerlerle büyümeli...
Sahipsiz, ana baba ayri havalarda, ilgisiz alakasiz, ne yaptigi umurlarinda olmayan ebeveynler ile yetismisse ileride bu gibi hatalara düsmeleri daha olasi...
Ama insaniz, hatalar bizler icin... en mükemmel sekilde de yetistirilmis olsak hataya düsebiliriz; Allah korusun... irade, nefs meselesi...
Bu insanlari kinamak bizlere düsmedi... Rabbim bile tövbe edenleri affedermis... kinamak, yargilamak, kötü insan, ahlaksiz olarak göstermek bizlere mi düstü...ne haddimize...

Son düzenleme:
alkisalkisalkis
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

birincisi bayanın aldatmasını da erkeğin aldatması gibi sebepsiz görmek yanlış geliyor bana.
çünkü bi bakın kendinize,
bi adamdan hoşlanmadan ,ciddi ciddi hoşlanmadan bir şeyler yaşar mısınız?
elini dahi tutmazsınız.

ama erkekte böyle değil.
kadın biraz yüzüne bakılır biriyse gider birlikte olur, yaptım bitti der.(sarhoştum hatırlamıyorum, kadın zorladı vs bahaneleriyle..)

kadının aldatmasının altında başka sebepler var.(elbette olması lazım, salt seks için gitmiyoruz çünkü.)

bu konuyu görünce direkt arkadaşın taşlanacağını tahmin ettim.(ki çok merak ediyordum aldatmanın altında neler olabileceğini, nasıl bir ruh hali ile yaşandığını.. belki sevgi eksikliği, belki yetiştirilme tarzı, belki seks..)ama öğrenemedik tabii ki nedenlerini..
çünkü aldatmanın sebebi olmaz dendi ve kapatıldı konu..

bir de bu konuya yazılan çoğu yorumdaki gibi evet kimse burada itiraf edemez de.
şahsen ben edemem.
etmek için girdim ama yapamam.
kendi içimi kemiren konuda bir de sizden eleştiri alamam.
namus bekçiliğine katlanamam. ailem bile bana bunu yapamazken, sevgilim bile yapamazken kimseyle bu konuda tartışamam.
aldatmak adiliktir, iğrençtir ,yapılmaması gerekir doğru.(zamanında aldatılmış da biriyim. )
ama insan her zaman doğrusuyla yaşamıyor.

bir sene önce asla yapmam diyeceğim şeyi, şuan birebir yaşıyor olabiliyorum.

belki sizi bu kadar alt üst eden olaylar yaşamamışsınızdır,

asla yapmam dediğiniz şeyleri yaparken bulmamışsınızdır kendinizi.

bi an için durup- ben nerdeyim napıyorum dediğiniz olmuyordur.
benim kendimi bulamadığım anlar oluyor mesela.

iş çevremde, özel çevremde sevgilisini ya da eşini aldatan kişiler tanıyorum ya da duyuyorum.
ama ben böle birşeyi asla yapmadım ve yapmam da.bence hiç bir bahanesi olamaz.eğer aldatmayı düşünüyosam birşeyler bitmiş demektir.o zaman da ayrılırım.

ne yazıık ki hiç katılmıyorum bu fikre.. sadece kişisel tatmin için aldatan kadın sayısı küçümsenmeyecek kadar çok..
önceki sayfalarda bahsedilen, sevgilisini çeşmede bir yabancı ile aldatan kadın bir gecede aşık mı olmuş mesela en basitinden... :umursamaz:

çok ama çok acı ki, kendi lisemde ufacık kızların sadece ego tatmini için aldattıklarını biliyorum. aynı erkekler gibi. kadınlar hissedemeden yapamaz lafı artık tarihe karışmış durumda.

onun dışında, aldatmanın normal bir şey gibi empoze edilmesine karşıyım. böyle konular açılıp günah çıkaranlara da. eskiden olmazdı, şimdi evli adamların metresleri konu açıyor sitede. yerin dibine sokuluyor hala aklı sıra mücadele veriyor. neymiş, erkekler yapıyomuş oluyomuş kendi yapınca nie olmuyomuş. Allah aşkına biri şu forumda bir konu göstersin ki, bir hanım eşi tarafından aldatılmış olsun da bizler de "ah canıım haketmişindir" demiş olalım!!! sen mükemmel olabilirsin, ama iki gün sonra bi hastalık gelir başına, 1 ay kıpırdayamazsın, o zaman o birbirinize bağlayan müthiş aşk devreden çıkıp ihtiyaçlar mı girecek devreye?

onun dışında, muasır medeniyet seviyesi her konuda erkekleri yakalamak dğeildir hanımlar!!! erkekler tezek yoluna gidiyor diye biz demi gidecez!! biz anayız ana!
ana adayıyız ya da.. erkeğine de karşıyım, affetmedim affetmem de. ama kadınına da karşıyım.. kadında daha bi kötü geliyor, toplum baskısı yüzünden değil. bir kötülüğü bir başkası yapar kötü dersiniz, ama tanıdığınız sevdiğiniz biri yapar inanamaz konduramazsınız. ben bir kadın olarak hiç yakıştıamıyorum hemcinsime bunu.. biz duygusalız, biz kalbimizle hareket ederiz vücut sıvılarımızla deil.. biz aciz olmamalıyız..

yaptıysanız da iyi bişi yapmış gibi bunu uluorta meşrulaştırılmasına karşıyım. merak da etmiyorum ne hissetttiğinizi. merak etmek de istemiyorum. şimdi bu başlıkta iyi niyetle dinlesek, yardım etsek yine ecem29un konusundaki gibi olacak. o arkadaş da evli bi adamın metresiydi, sözde önce naapmalıyım diye konu açtı. sora adam buna tekmeyi basınca k..nıza kına yakın sizin bedduanız tuttu ayrıldım dedi. sonra ona "yapma etme mutsuz olursun dön bu işten" diyen herkesi düşman gördü saydırdı. gene aynısı olacak. söleyince olacak yani? daha mı az aldatacaksınız bundan sonra? hiç sanmıyorum. siz bu mantalitedeyken aldatmakla kendinizi yücelttiğinizi düşünüyosunuz. buyrun devam edin.

mfö'nün bi şarkısı var ki şu kısmını çok severim: "seni hiç aldatmadım, aldatmayı hiç sevmem".. asıl önemli olan bu bence, birinden korktuğun filan için değil de her türlü yalanı, aldatmayı sevmediğin için dürüst olmayı seçmek..öncelikle kendi vicdanına karşı sorumlu olmak..ilişkide bi problem varsa ve çözülebilir bişeyse onu çözmeli..çözülemeyecek bişeyse ayrılmayı bilmeli..ama aldatmamalı, kandırmamalı, buna başta kendine saygısızlık olarak görmeli insan..

amaç ders vermek ya da "ben bu hatayı yaptım pişman oldum" tarzında mesaj vermek olsa bile
bu tür konuları normal düzeye indirip hakkında tartışmak birilerine kötü örnek olabilir diye düşünüyorum
her şey bir yana bu forumda yaşı çok küçük ya da yeterince olgun olmayan insanlar var
aldatmak ya da bunun gibi hoş olamayan şeyleri burda anlatıp
onların "bu da yapılabilecek bir şeymiş" sonucunu çıkabileceklerini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor diyorum
sebebi ne olursa olsun aldattığını buradan itiraf eden biri
bunu bir cesaret örneği olarak sunmuyordur bence
zaten doğal kabul ediyordur ve kendini haklı göstermeye çalışıyordur

aldattım bi sebebi yok hemde bunu önceki ilişkilerimde bi çok kez yaptım
pişmanmıyım hayır çocuktum çünkü şimdiki aklımla yaparmıyım aslaaa

hiç bir zaman aldatmadım ama eski erkek arkadaşım aldattı sanırım beni halen emin değilim ama zaten ilişkimizi bitirmiştik kurcalamadım eşim beni hiç aldatmadı aldatmaya kalkarsa boşarım teşebbüs bile yeterli benim için

her şeyden önce aldatmak karşındakine saygısızlıktır yalan söylemektir dürüstlüğe aykırıdır benim gözümde ve yapılmamalıdır

ama ben eşini aldatan kadını da erkeği de linç de etmem yargılamam da duruma göre mesafe koyarım sorarsa da onaylamadığımı söylerim sadece o kadar ama herkes kendi yaptığından sorumludur beni ilgilendirmez kimin ne yaptığı nedenleriyle de o yüzden ilgilenmem

Bana göre aldatmak kadın olsun erkek olsun bir kişilik problemidir.
Fiziksel olarak erkekler ruhsal olarak kadınlar daha çok aldatıyor bu kesinlikle doğru.
çirkin bir kadına 20 senedir 2 çocuğu olmasına rağmen deli gibi aşık olan insanlar tanıyorum. Elini tutan, saçını okşayan.Dünyanın en güzel en çekici kadınlarının aldatıldığınıda görüyoruz hepimiz .Bunlara tanık olduğum için erkek veya kadın kim olursa olsun insanların 'sevme' 'aşık olma' gibi ruhsal problemlerinin olmadığı müddetçe hiç bir gücün bahanenin onları aldatmaya iteceğine inanmıyorum.
Aldatıyorsa problemlidir aşka sevgiye insana değer vermiyordur.
insanlara değer vermeyen insanlara değer vermeyide doğru bulmuyorum.
Bide şöyle bişi var aşk 3 yıl içinde bitiyor ama yerini sevgiye bırakmak lazım diye. Böyle insanlar aşkın ne olduğunu bilmiyorlar bana göre. Benim annem babam 25 yıllık evli ama annem genede babamın işten dönmesini heycanla bekliyor. Babam eve gelince ona sarılıyor özledim diyor. Aşk denilen şey bence budur. arkadaşını seversin çocuğunu seversin eşime aşık değilim seviyorum diyen insanlar bence eşinin sevgisiyle arkadaşlarının dostlarının sevgisini bir tutuyordur. Aşık olmak hayat arkadaşınızı sevgilinizi daha ayrıcalıklı kılar.

Son düzenleme:
Karşıdakini aldatmayı bahanelere yüklemek kadar saçma bişey yok! Bu bi bozukluk sahtekarlık,riyakarlık! Şu sebeple aldattım haklıydım diye birşey yok ortada! başkasını istiyosan eğer karşıdaki insanı kırmadan ilişkini bitir ve sonra ne istiyosan yap!! Karşındaki insanı salak yerine koyup onun duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok! Duyuyorum Göryorum kimi kızlar aynı anda 2-3 kişiyi idare ediyo! Erkeklerde aynı şekilde bu nedir? Kmsenin kimseye saygısı kalmamış madem tek bir kişiye bağlanamıyosun ilişki yaşama yada yaşadığın şeye aşk sevgi deme! 1 kalpte 15 kişi olmaz olamaz! midesizlik kalpsizlik mantıksızlık! Aldatanlara Falanda Saygı Maygı Duymuyorum niye duyayım ki? Onların Kimseye Saygısı Kalmamış Benmi Anlayış Göstericem?

yaşı küçük arkadaşlarımızın, sıra bu foruma gelene kadar neyin doğru neyin yanlış olacağını öğrendikleri!! o kadar çok mecra var ki... biz zaten aldatmayı cesaret örneği bir durum, ya da yapılası birşey olarak sunmuyoruz. bu yanlışı niye yaptık, neden önüne geçemedik bunu bulmaya çalışıyoruz...

Aldatan kadınlar (alıntıdır.. net olarak nereden aldığımı bende hatırlamıyorum)

Kadınlar aşka farklı bakar.Çok daha duygusal,hayalperest bir aşktır onlarınki.Birini sevdiklerinde o kişiye ait olur ve başka bir erkeğe yan gözle bakmazlar.Bu yüzden herhangi bir hüsrana uğradıklarında sevdikleri tarafından, hasar daha acı olur.Kadınlar olan biteni duygularıyla yargılar ve bu nedenle tepkileri de hislerine dayalıdır.İncinen bir kadın ya dünyaya küsüp acılarıyla kalan günlerine kara kalın bir perde çeken mutsuz bahtsız'ı ya da önüne her gelen erkeği elde etmeye çabalayan pervasız hırsız'ı oynayacaktır. Genelde ilk şık olagelir çünkü ikinci şık için yoğun bir mantıkda gereklidir.

Aldatan bir kadının mutlaka geçmişte yaşadığı bir kırgınlık vardır.Bu kişisel de olabilir,sırf çevresinden edindiği ve gözlemlediği,kendi hayatı dışında görüp kişiselleştirdiği nedenlerle de olabilir.Bir taraftan da bir erkek, erkek arkadaşlarıyla yüzyıl muhabbet ederek yaşayabilir yani birbirlerini hoş tutabilirler.Ancak bu kadın için zordur.Çünkü kadın çok daha hissel bir varlık olduğu için çok geçmeden sevgi açlığı başlar ve bu onu hayattan,tüm zevklerden uzaklaştırır.Ayrıca bir kadın, kadın arkadaşlarıyla –eğer bir erkek sevgilisi yoksa- iyi vakit geçirecek pek malzeme bulamaz.Diyebiliriz ki erkeklerin yaşam perspektifi daha geniştir,bu genişlik insanlığın başlarında "iş hayatı"na atılmalarından dolayı mı süregelen bir ilişkidir bilinmez ancak erkeğin hayatının odak noktası gerçekten aşık olana kadar asla bir kadın olmaz.Kadının ise hemen hemen çocukluğundan beri odaklandığı konu beyaz atlı prensidir.

Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.

Devamla,erkeğin geniş perspektifi hayata dahil olduğu alanları arttırırken hayatına dahil olanları da arttırabilir.Ancak kadının erkek,aşk ve yuva kısıtında çocukları,eşine karşı yaptığı kadınlık ödevleri ve evini idare-idamesi haricinde pek bir işi olmaz.Tabi bir de çalışıyorsa işi.

Gerçi şu an iş hayatı başa baş giden kadın ve erkek arasında bu konular arası çizgiler incelmiştir ancak geçmişten günümüze kademeli ve biraz da kadın ve erkek olarak ayrı ayrı düşünürsek halen geçerlidir.Buna ek olarak erkeklerin kafa yapısı da çoklu bir perspektifte düşünür yani düşünme yapısı kadınınki gibi tekdüze değildir,detaylı ve analizcidir.Yani bir erkek sistemli olarak kafasında işinin her günkü özetini ve yakın gelecekte işi ile ilgili atacağı adımları,-varsa- karısını bugün neden böyle giyindiğini ve mimiklerinin neden öyle olduğunu,çocuklarının geleceğini ve bunun için yapması gerekenleri,işteki arkadaşı bay x'in amacının ne olduğunu vs. aynı anda düşünebilir bir sıraya koyarak analiz edebilir mesela evinde akşam yemeğini yerken...Ancak bir kadın aynı masanın diğer başında sadece ve sadece kocasını düşünür.

Aldatan bir kadın ya çok zekidir ve zekasını kötüye kullanıyordur ya da –ve büyük ihtimalle- intikam almak için aldatıyordur.Günümüzde kadın için aldatmak oldukça kolaydır.Ancak bir kadın kiminle aldatırsa aldatsın sevdiği kişiyi –ona ne yapmış olursa olsun- unutmaz.

Şöyle bir söz vardır;erkek unutur ama affetmez,kadın affeder ama unutmaz.

Aldatan kadınlar bunu zevk için yapmaz hatta aldattıkça daha da üzülür,acı çeker,pişman olur vs. Başta söylenildiği gibi bu sadece duygularını tamir için başvurduğu bir yöntemdir ve duygularının daha da zedelenmesinden başka bir işe yaramaz.

Erkeğin bir önemsiz oyun olarak gördüğü,hayatını renklendirme niyetiyle başvurduğu tek gecelik evlilik dışı ilişkiyi kadın yaptığında hayatının hesaplaşması olarak görebilir.
Bunu anlamak ve kavramak yukarıda anlatılanları okursanız hiç de zor değil.

Elbette istisnalar kaideyi bozmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…