Canım ilk mesajını ve ardından eşinin attığı mesajları da okudum.
Arkadaşının yanına gitme demiş ancak mantıklı bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Galiba sözüm nazım geçsin dediğim olsun gibi bir psikolojiye girmiş.
"Ben seni götürürüm, o kızla gitme" gibi bir mesaj atması da bana istediğini yaptırmaya çalışan bir çocugun şımarıklığı gibi geldi.
Bence ego tatmini yapmaya çalışıyor. Kaldı ki arkadaşın çok çok değişik bir tip bile olsa sen anlaşıyorsan anlaşıyorsundur. Yapacak birşey yok.
O kız için beni kırıyorsun falan gibi laflar tamamen duygu sömürüsü. Yani sen tamam lanet olsun gitmiyorum deyip günlerce surat assan da o aradığı tatmin duygusunu yaşayacak, çünkü istemeyerek de olsa onun istediğini yapmış oldun.
Bazen oluyor bu erkeklerde. Yani sanırım bilinçaltından kaynaklanan birşey " benim sözüm geçmeli" gibi mantık olabilir.
Kavga etmek veya küslük çözüm olmaz. Bu sefer hem gerilim tırmanır hem ikinizde haklı çıkmaya çabalayacağınız için daha sonra pişman olacağınız boyuta gelebilir iş.
Bence eşine gayet sakin bir şekilde sıkıldığını, arada bir de olsa ortam değiştirmen gerektiğini ve bu yüzden gideceğini belirt.
Arkadaşlarınla program yapabilmek için kendisinden icazet değil katılmak isteyip istemeyeceği veya müsait olup olmadığı, kafasında başka bir program olup olmadığı hakkında fikir alacağını söyle.
Seni ne kadar tahrik ederse etsin sakin kalırsan kazanırsın. Çok darlarsa, şu an konuşmak istemiyorum, zira saçmalıyorsun. Eve geldiğinde konuşuruz bu konuyu, kapatalım artık dersin.
Nitekim buluş arkadaşınla, güzelce vakit geçir. Eşin eve geldiğinde bu pozitif ruh halini mutlaka farkedecektir. İnadını bir kenara bırakıp olgun düşünürse zaten konuyu açmaz. Açarsa da dediğim minvalden konuşursun olmadı.