Neden Başkalarının Hayatına Karışan çok bu ülkede?

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
98
Merhaba herkese, çevreme bakıyorum sohbetlerin çoğu başkası ne almış, kimle evlenmiş yoksa bekar mı kalmış, maaşı ne kadar hep bunun ğüzerine ve bende aşırı sıkılıyorum, kaldı ki başkasının hayatından kime ne ama Türkiye'de hep insanlar bir başkasını didikleme peşinde, neden böyle, nasıl mesafe koyuyorsunuz ? Enerjim çekilmiş hissediyorum başkalarının hayatına ısrarla burnunu sokanları görünce.

Yanımda başkasını konuşana tek cevabım
Eski bi müdürüm şöyle derdi;
Birini bana anlatan
Benide başkasına anlatır
Üstüne alınma ama anlatmassan sevinirim derdim.
Belki bu yüzden arkadaşlarım yok denicek kadar az

Yok gerçekten sınırlarını bilmeyen çok insan var, diğer ülkelerde böyle mi yaşayanlar yazabilir mi, bir Türkiye mi böyle... Kıskançlık ve haset çok samimiyetten oluyor, herkes birbirinin hayatını didikliyor, profesyonellik yok, başkalarının hayatlarında kendi hayatlarını yaşamaya çalışanlara şaşırıyorum.

Bana soguksun diyorlar sirf bu sebeplerden kendi kabuguma cekildigim icin..Ama ben onlara gore yalniz bana gore kocaman(annem,babam,esim,kızım)dunyamda cok daha mutluyum:)

Çok doğru bir tespit. Bende Türkiye ye yerleştikrem sonra kendimde bu değişıkliği farkettim. Eskiden He He deyil ağzıma almazdan başkasının anlatığını..

Yaşayamadıkları hatta imrendikleri hayatlara burunlarını sokarak, çoğu zamanda çamur atarak tatmin oluyorlar da ondan.boşuna dememişler yapan yapar, yapamayan konuşur

aynen. iş yok güç yok insanlar da kimin kızı kaçmış kimin kızı dulmuş muhabbeti yapıyor.

Ben sadece sevdiklerime yakın davranırım,politik olamam vs vs
Ama yakın akrabalarım kendi aralarında dedikodumu yapar hatta bu normalmiş gibi benim yakın olduğum kişilere "anzerde çok soğuk" derler, bilirler onlarında bana söyleyeceğini.. Napim yani siz arkamdan atın tutun ben sırf siz soğuk demeyin diye size sıcak mı davranayım??
Sürekli bi eleştiri etrafımda sürekli bir toplum baskısı, başkasının yüzüne gülme ama o kişi tökezlediğinde bıyık altından gülme hali.. trajikomik bir toplumda yaşıyoruz diyelim..
ha bu arada diğer ülkeleri bilemem kıyaslama yapmıyorum sadece kendi ülkemdeki gözlemlerim bunlar

Evlenirken dugun bile yapmadim bu yuzden. Milleti arkamdan ne konusturucam... Ana baba es kardes 1-2 arkadas yeterde artar bile. Kimseyle gorusmem konusmam gerek yok.. Zaten bu sekilde bile konusuyolar hala, duymamazliktan geliyorum umrumda bile degil, baska turlu basa cikamazsiniz. Heee bunun neticesinde soguk insan olacaksiniz, ama kafaniz rahat olacak

Sadece Turkiye ve dogusunda boyle canim. Aci ama gercek..
Yasadigim icin biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…