Neden baz insanlar birilerine krldklarn da, yzlemek yerine susmay seerler?..

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
geçen sene yaşadığım bir davranıştan bahsedeceğim...çok yakın arkadaşım bunu bana yaptı. arkadaşlıkta,ailede çoğu zaman karşılaşıyoruz bununla...size kırıldığında,yada farkında olmadan söylediğiniz bir kelimeyi yanlış anladığında,,bunun nedenini sorup,kırgınlığını paylaşmak yerine,anlayamadığım bir hareket yaparak, susuyorlar....konuşmuyorlar....arkadaşım bunu bana yaptı. nedenini hala bilmem. etraftan farklı şeyler duyuyorum....ama tam nedeni belirsiz..yüzleşmek gerekmez mi. karşındakine kendini savunma imkanı tanımak....neden yargısız infaz yapılır...bunun sebebi ne olabilir sizce.....

EĞER HAKSIZSA YÜZLEŞMİYOR HAYATIM..
bende katılıyorum aslında açık seçik net biri olmak en doorusu...
erkek arkadaşım kardeşiyle tartıştı kötü tartıştı ama..
neler dio neler dedim bana anlatma bunları yaaa.
sen kardeşine dedin mi beni çok kırdın..
zaten yıllardır abi bile demiyırsun buna da üzülüyorum?
yok demem ben.. ya neden demessin..
işte insan gizli kapaklı oldukça olaylar daha kırıcı oluyo bence..
ben asla peşini bırakmam olayların..
burda açık net neden benden hoşlanmıorsun dedi bi arkadaş bi gün..
bende şu şu lşu sebeplerle dedim.. bence şöle yapsan ii olur..
ama tam tersine bazı insanlar direk uzaklaşmayı seçio..
neden? iyi niyet varsa eğer her kötülük çözülğr kırgınlar biter..
işte... böle okypete..

canım o aramıyorsa sen ara sor suçumu bileyim de

Belkide konuşarak seni daha çok kıracağını düşündüğü için susmuş olabilir.Eğer hayatında olmasını istiyorsan dost olarak tekrar görüşmek istiyorsan sen ara vede konuşmak istediğini söle.Bazen insanlar kendilerini ifade edemezler vede ilk adımın karşısından gelmesini beklerler.Ama aradığında seninle sıcak bir sesle konuşmayacaktır buna karşıda hazırlıklı ol .İlk adımı sen at.Olmadı hiç olmazsa için rahat bir şekilde hayatına onla yada onsuz devam edersin canım.Mutluluklar, iyi bayramlar:)

Ben bu şekilde bir davranışla pek karşılaşmıyorum canım .

Çünkü ben, içimdekini karşımdaki ile paylaşma konusunda uzmanımdır diyebilirim:)

Durum böyle olunca, karşımdaki insana da '' sorun ne?'' sorusunu hiç çekinmeden sorarım..a.s Tabii benim için önemli bir insansa..
Yani her zaman ilk adımı karşımızdakinden beklemek de yanlış....

Çünkü bazı insanlar bu konularda genelde çekimser oluyorlar..benneyaptımki

Kendilerine göre, konuyu uzatmamak, karşısındakini kırmamak ya da daha farklı bir bahaneleri olabiliyor..fisfisfis

Ben, insanların her zaman konuşarak anlaşmalarından yanayım..Kim olursa olsun..

Aslında insanlar, konuşabilmeyi öğrense, yani kendilerine ters gelen en ufak bir davranışı, kelimeyi karşısındaki insanla paylaşmayı ve sormayı denese, ilişkiler hiçbir zaman kırgınlığa gitmez..
Bu çok önemli bir ayrıntı..Yani baştan önlem almak gibi birşey..kaydirigubbakcemile5

Günümüzde çoğu ilişki, evlilik olsun arkadaşlık olsun, iletişim kopukluğundan kaynaklanıyor..
Kendimizi ifade etmeyi acilen öğrenmeliyiz..a.s

aynı şeyi sende yapmıyormusun canım şimdi?o konuşmuyorsa sen git sor arkadaşına.ne oldu?ben sana ne yaptımda konuşmuyorsun diye..

yüzleşmek cesaret işidir okypete... :1closedeyes:
herkes cesur olamıyo malesef...
bak mesela uzun zamandır başımda bi yüzleşme belası var
ama yapamıyorum, yapmıyorum...
çünkü biliyorum ki konusursam bir yuva dağılacak, aynı soyadı taşıyanların insan içine çıkacak yüzleri kalmayacak...
bu kırılmaktan çok daha öte çok daha vahim bir mevzu...
beni susturan sebepler cesaretin çok ötesinde ne yazık ki

işte maalesef bunu yapamıyorum. çünkü,yapım itibarıyla çok gururluyum...yanlışımın olmadığını düşünüyorum.bana kırılan o....nedeninide açıklayacak o....kaçmak daha kolay geldi sanırım...........

Bence bu biraz da konunun ne olduğuna bağlı....
Ufak bi kırgınlık, alınganlıkta yüzleşmek kolaydır gurur yapmam giderim konuşurum, anlatırım...
Yargısız infaz yapmayı hiç sevmem...
Ama gurbaa nın dediği bana göre biraz daha farklı birşey bu alınmaktan da öte, cesaret işi evet cesarette edersin ama sonuçları acı ....
Cesaretim yoktur belki ama gururlu da değilimdir....

Aslında bu konuyla gurur ile bağlantı kuramadım ya neyse.. Belki de ben yanılıyorumdur.. Belki de benimdir gurursuz olan..
Öncelikle samimi olmadığım biri zaten kıramaz beni.. Muhatap kabul etmem ben herkesi..:dilcikar:
Ama gerçekten sevdiğim,canım dediğim insan bir anda sırtını döndüyse açıkça sorarım,kendi kırıldığım konuları da bir bir anlatırım... Hiç de çekinmem.. Eğer eskisi gibi olacaksak birbirimizi üzecek hatalarımızı tekrarlamayalım ya da bu saatten sonra birbirimizin yüzüne bakmayacaksak sebeplerini bilelim diye..

Nasilki ben disardaki kirk yillik yabanciyi bile kirmamaya calisiyorsam cevremdeki insanlardanda bunu beklerim aslinda....

Birazda kirmadan önce düsünmek lazim galiba, bir insani kirdiktan sonra yüzlesmek neye yararki???benneyaptımki

Bir vazo bile kirildiktan sonra yapisttirdigmiz halde hep o kirik izlerini tasir, bir kalbde ayni degilmi??

Ne kadarda yüzlessek ne kadarda özür dilesek hicbir zaman o kalb kirilan o insana karsi eskisi gibi olmaz...

benimde eltimle sorunum var.ben ankarada oturuyorum 2 yaşında oğlum var
yazın eşim yıllık iznini alır ist ailemizin ynına gideriz.ben ondan 10 gün önce gitmek istedim oda bu isteğimi saygıyla karşıladı.kardeşini aradı yengen gelecek çocukla otogardan alırmısın diye rica etti.
çünkü oğlum çok hareketli beni otobüste çok yoruyor bide o yorgunlukla servise binip okadar yolu gitmek istemedim bide koca valizim var.kaynımda yakın otogara ve arabası var.ee eşim kardeşinden bunu rica etmiyecekte kimden edecek.oda abii o iş yatar karım izim vermiyor dedi.laf ediyormuş biz taksi şöförümüyüz falan diye laf ediyormuş.bu benşm çok zoruma gitti tabi.ben yabancı biri değilim aynı ailedeniz aynı adı taşıyoruz ne demek karım izin vermiyor.eltimlede 2 gün önce msn de konuşuyoruz bana diyorki ..... gelde havuza,denize gidelim senide efeyide çok özledim gezeriz diyor.bu kadar 2 yüzlü bir karekter işte.neyse ben o gün ist gittim kardeşim geldi aldı beni otogardan oda işe girdiği için söylemek istemedim daha yeni girmiş hemen izin almak doğru olmaz diye ama o gene de geldi allah razı olsun.neyse 10 gün sonra eşim geldi biz başladık arkadaş ziyaretlerine baya bi kalabalık oluruz eltimle kaynımda geldi aynı ortamdayız ben ondan uzaklaştım hiç nbr nasılsın demedim kaynımada aynı şekilde hiç muhatap olmadım.sonra 2.bir arkadaş toplantısında gene geldiler aynı soğukluk devam etti.onunla yüzleşmnek istemedim hatta aynı oda da bile olmak istemedim.çünkü ona çok kırıldım çok kızdım.suratını bile görmeye tahammülüm yoktu.zaten o geldiğinde ben başka odaya geçtim başka bir arkadaşla.arkadaşlarım bunun çok yanlış olduğunu onunla bu konuyu konuşmam gerektiğini söylediler.siz akabasının böyke dargınlıklar yapmayın dediler.kızgınlığım geçmeden konuşamam onunla beni kırdığında daha fazla kırarım onu dedim.inat ettim yanına gidip konuşmadım.hatalı olan o o gelseydi yanımada derdini anlatsaydı.hala derdi nedir bilmiyorum
zati garip bir ruh hali var mümkünse hiç konuşmasın.diyeceğim insan haklıda olsa bazen yüzleşmekten kaçıyor ona duyduğum kin bunu engelliyor

Ben bazen bunu yaparım... Herkesle yaşadığım sorunu çözmek durumunda değilim.
Öyle çirkindir ki yapılan, öyle yanlıştır ki konuşma gereği duymam... Uzak dursun yeter derim. Üstelerse cevabını veririm. Zaten çözüleceğine inansam karşımdakinin sormasını beklemez, direkt ben gider söylerim yaptığı şeyin beni kırdığını...

Hayatımda 1. sıradaki insanların kredisi sonsuza yakın olduğu için, onlarla çözmeye çalışırım -ki zaten konuşmadan duramam...

Böyle işte.. Muckkk

işte bu söylediğinizi yapmam ben,sormam da.... kendimi bu konuda suçlu görmediğim için...,ilk adımın ondan gelmesini beklerim...zaten bahsettiğim çok yakın arkadaşım.evet. gururluyum. bu konuda asla ben atılım yapmam....farkında olmadan kırdıysam o açıklayacak bana ..bunu, bunu, yaptın diye...benim sormam gururumu incitir. ...siz farrklı düşünüyor olabilirsiniz....bakış açılarımız farklı. sizce bunun gururla ilgisi olmayabilir. ama bana göre var........

sizin durumunuzda sorun olduğunu söyleyen 3. şahıs olmuş...
kaynınız belki yalan söylüyor...belki eltinizin haberi yok nerden biliyorsunuz...
3. şahıslar yüzünden kimseyle aramı bozmam...eğer benim için değerli biriyse ve 3. şahıs benim için kötülük düşündüğünü iddia ederse arar konuşurum...
yok sallamadığım biriyse hiç bir şartta umursamam...
tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış der geçerim...

Bende soramam acikcasi biseymi yaptim neden kirildin filan.. Karsimdakini farkinda olmadan kirdiysam ki farkinda olmadan diyoruz tahminlerle neye kirildigini bulamamki.. Onun soylemesi gerek bilsem zaten konusur gonlunu alirim. Bence kirildigimiz bir sey varsa bunu aninda soylememiz gerek surekli icimize atip biriktirdigimiz zaman tepkilerimiz cok daha siddetli ve kirici olucaktir

yok canım yaa kaynım öyle bişe yapmaz
diyorumya farklı bir RUH hali var onun
sadece bana değil arkadaşlar arasından bir kaç kişiyede buna benzer şeyler yapmış
insanın yüzüne güler ama arkasından çevirmediği iş yoktur
hadi diyelim kaynım yalan söylüyor eltimin bundan haberi bile yok
belliki ordata bir soğukluk var nedeni ni neden sormadı.zaten kaynımda bu huyuna çok kızıyor kaynımın her işine burnunu sokarmış karısından yana baya bşi dertli.zaten olayın açıklamasını eşime yapmış böyle böyle diye.meğer adam ne doluymuş

Öyle tabii.. Hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz ki...
Ama şu 3 günlük hayatta benim gecem gündüzüm zehir olur,sevdiğimle aram bozuk diye.. Uykularım kaçar... Eeee açık açık sorup,anlatıp rahatlamak, yeniden sevgiliye,dosta,arkadaşa sarılmak varken niye kendi kendimi yiyip bitireyim ki?
Çünkü gerçekten çok etkilenirim ben..Ölümlü dünya,yarına çıkacaımızı kim garanti edebilir ki? Allahım korusun,gözüm açık gider benim..Helalleşemedim,gül yüzünü göremedim diye...
Heeee kişi kardeşim gibi olmasa da, az çok paylaşımımız olmuşsa yine de anlatırım,ona da sorarım ama susma hakkını kullanıyorsa üstlemem,zorla kimseye bir iş yaptırmam. Benim canım dediklerim de zaten ne kadar net olduğumu bilir,ona göre davranırlar.. Geri kalanlar da kendi tercihleri deyip dönerim ben de..

benim için gerçekten önemli biriyse davranışının nedenlerini sorup yüzleşirim...
ama yokluğu beni üzmicek biriyse hiçte yüzleşmem kendi bilir umrumda olmaz.........

ben yapı itibari ile sessiz cesaretsiz biriyim
sizin dediğiniz gibi yüzleşmekten hep kaçarım ama kendimi kırmamak üzmemek için hoş gene üzülürüm ama
en sevmediğim huyum bu keşke cesaretli olabilsem hakkımı yedirmesem oldukça vahimim
kayınvalidemlede elltilerimlede olan yapılan şeylere rağmen hiç sesimi çıkarmadım sormadım
hayatımda belki sayılı yaptığım oldu ama oda damarıma çok basılınca
bende neden böyleyim
bundan kurtulmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…