susmak sizler için belki en güzeli. ama birde kendinizi karşı tarafa koyun lütfen...nedenini bilmek hakkı değil mi o kişinin..ben 1 senedir o arkadaşımın bana neden kırıldığını bilmiyorum. neden . yok. çünkü bir hatamın olduğunu düşünmüyorum...birine kırılmışsın,ve nedenini söylemeden ilişkiyi bitiriyorsun. bu bence karşındaki insanı, savunma hakkı vermeden yargılamak ve infaz etmektir.ben birine kırılsam,ve o arkadaşlığı bitirmek istesem ,önce konuşurum. nedenini anlatırım.. karşımdakinin bunu bilmek hakkıdır diye düşünürüm. bazı arkadaşlar yazmışlar sen sor diye. neden, ben mi kırıldım benmi kestim,arkadaşlığı...ben sadece bekliyorum.ne hırçınlaşıyorum,ne saygısızlaşıyorum... yaşanmış dostluğumuz adına bunu yapmam zaten... benim tarzım değil..ben susanı ve nedenini söylemeden bitireni hatalı buluyorum...
kendi gelir Okypete.Bana öyle olmuştur hep,nedensiz yere benden uzaklaşanın üzerine gitmem ,aylar sonrada olsa arar sorar en sonunda.Bende senin gibiyim sormam hiç karşımdakine,benim hatam yok bide ben mi soracağım derim.
eski iş yerimde bir arkadaşımla bu sorunu yaşamıştım. sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımdı. o benden uzaklaşmaya başlamıştı.
birkaç kere sordum, birşey yok, sana öyle geliyor, demişti...
sevmediğim biri olsa üstüne düşmezdim, hiç umrumda da olmazdı...
sonra ben de kendimi çektim, ortak arkadaşlarımız da anlam veremiyordu. onla da konuşmuşlar, yine birşey dememişti.
yakınımda olunca dikkatimi çekmeyenleri zamanla analiz edebildim. kişisel olarak benle problem yaşamamıştı, bana şunu yaptın, ya da sen şöylesin diyemedi hiç bir zaman, ne yüzüme karşı ne de arkamdan...
iş açısından komik bir yarışa girmiş benimle. kaybeden kendi oldu. zemuszemus
]bazen kendi hırslarının kurbanı oluyor bu insanlar... bizimle, davranışlarımızla alakası yok.
bu cümleye kesinlikle katılıyorum.bazı kıskanç ve hırslı insanlar yakınındaki kişinin
başarısını veya hayatında güzel birşeyler olmaya başlamışsa çekemiyorlar.
ve nedensiz bir şekilde sizle görüşmeyi kesiyorlar.onlara sorulduğu zamanda sizin değiştinizi , eskisi gibi olmadığınızı söylerler.oysa hiç alakası yoktur.
ben buna çok şahit oldum:1no2:
geçen sene yaşadığım bir davranıştan bahsedeceğim...çok yakın arkadaşım bunu bana yaptı. arkadaşlıkta,ailede çoğu zaman karşılaşıyoruz bununla...size kırıldığında,yada farkında olmadan söylediğiniz bir kelimeyi yanlış anladığında,,bunun nedenini sorup,kırgınlığını paylaşmak yerine,anlayamadığım bir hareket yaparak, susuyorlar....konuşmuyorlar....arkadaşım bunu bana yaptı. nedenini hala bilmem. etraftan farklı şeyler duyuyorum....ama tam nedeni belirsiz..yüzleşmek gerekmez mi. karşındakine kendini savunma imkanı tanımak....neden yargısız infaz yapılır...bunun sebebi ne olabilir sizce.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?