Neden baz insanlar birilerine krldklarn da, yzlemek yerine susmay seerler?..

o duyguları bir senedir yaşıyorum...sabahlara kadar düşünmekten başıma ağrılar giriyor. neden, neden diye...ama yapamam,,konuşamam....bir naletliğim var sanırım bu konuda....... karakterim böyle...karşıdan bekliyorum...zaten o da aramıyorsa beni de o kadar sevmemiş arkadaş olarak, bu kadar kolay silebiliyorsa diye düşünüyorum.....demekki çabalamaya bile gerek görmeyecek kadar, onun için önemsizmişim.... .....

ben, gerçekten sevdiğim,değer verdiğim insanın,
bana karşı davranışı değişmişse, karşıma alır ve sorarım nedenini...
ve o nedeni öğrendikten sonra,eğer özür dilemem gerekirse dilerim,
gerekirse de ona dilettiririm...neden...çünkü çok sevdiğim,değer verdiğim diyorum...
ama benim için değeri olmayan biri içinde,çabalamam,
karşıma alıp neden demem...
herkesin yapısı farklı,herkesten aynı hareketi bekleyemezsiniz...
ama sevdiğiniz biriyse,bence durmanız hata diyebilirim...
sevgiler...

hayatımdaki yada konuştuğum her insanı çok önemserim ben..:1hug:
tek taraflı olarak kırdığımın farkındaysam da karşımdaki kim olursa olsun sorarım 'neden' diye..ama iki taraflı iş çizgisinden çıktıysa kurtarmak için hiç bir şey yapmam..mirmirmirmir
bir soğukluk aldıysam da mutlaka sorarım..sebebi bu mu diye.o kadar açık ve yürekliyimdir..ama cevap yoksa,eyvallah der asla bir daha o kişiyle görüşmem.konuşmam.
yani karşımdaki belirler aslında benim çizgimi..kaydirigubbakcemile5
size gelince..eğer gerçekten özlüyorsanız onu,bence denemeye değer bir kere şeytanın bacağını kırmaya..:teselli:

ben bişey daha sölemek istedim..
bi arkadaşım liseden beri en sevdiğim..
bi gün beni hiiç aramadıınıs ormadıını farkettim..
hep aradım sordum ben gurur yapmam yakın ilişkilerde..
bıraktım aramayı ve beni 3 ay tam 3 ay hiiç aramadı...
tekrar aradığında düğün haberini verdi..
salaklık ettim gittim..
ayaklar altına alma dienler oldu gururunu yaa gidin bee 10 snelik arkadaşımın en ii günü gurur mu yapacm ya dedim.. gittim...
hiç bi işe yaramadı .. evlendi ... tam bitti bağlarımız... ben hala onu düşünüyordum küçük bebğim gibi.. nasıl acaba evliliği kaldıramaz o hassastır falan...
ama dreğmedi işte kendimi çiğnediğime...

BİRİNSAN GERÇEKTEN SEVERSE BENİM GİBİ GURURSUZ OLUR..
ARARDA SORARDA.. KÜSMEK KIRILMAK OLMAZ.. OLURSADA YÜZYÜZE KONUŞULUR..
HE YOK KIRIL ARAMA SORMA.. BU NE DEMEK SENİ BEN ÇOKTAN GÖZDEN ÇIKARDIM..
BOŞUNA DA ZAAHMET EDİP YORULMA AFFETMEM... KENDİME GÖRE Bİ BAHANE BULDUMBEN ..

OYSA DOST BU DEĞİL.. GİTME OKYPETE.. SENİ GERÇEKTEN SEVSEYDİ VE SENİN KADAR ÖNEMSESEYDİ ASLA HABERSİZ YAPAMAZDI.. SENDEN AYRILAMAZDI.. UNUT GİTSİN..
O SANA DOYMUŞ..

sizin durumunuzla bu farklı...
siz adım atmışsınız yanlışı karşı taraf yapmış bu adıma...
son sözlerinizi belki karşı taraf da söylüyordur...
belki o da aynı şeyi düşünüyordur...
çünkü bu durumda değer verilen bie dostluk var ama iki tarafta da çaba yok...

ayy bu aynı ben işte
kırıldıysam konuşmam.. haklı-haksız olmak meselesi diil bu.. konuşmuyorum işte konuşamıyorum.. sevgilim de çok şikayetçi ama ne yapayım huy işte
içimden gelmiyo, açıklama yapmak istemiyorum çünkü onun anlamasını bekliyorum, kendisi görsün istiyorum hangi noktada beni kırdığını.. çünkü beni şu şu davranışın kırdı dediimde benim söylememle anlamış olmasının bazen bi önemi olmuyo.. kendisinin anlamasını bekliyorum..

işte ben okypete nin adım atmasını doru bulmadım..
çünkü değemeyeck..
iş nasıl olupta kırılıp güzenip bi tarafa çöekilmeye geldiyse o kadar bitmiştir bence..
okypete yi arayacak ve ben sana kırıldım ..... için diyecekti..
bu kızda düşüncesiz değil haklısın/haksızsın diip çözeceklerdi olayı..
neden iki tarafta birbirinden beklesin ki?
ya iki taraf yapar ki o da sıkı bi ilişkiş oluyo genelde..
yada iki tarafta çekiyo kendini işte o da bitiş noktası bence..

ben eğer gerçekten gitmesine izin veremeyeceğim biriyse o kendini çekmiş bile olsa sorarım...
ne kaybederim ki...belki bana kırılmadı...belki çok başka bir sorunu var...belki anlatamıyor...bazen insan kendine bile itiraf edemeyeceği şeyler yaşar,içine kapanır...belki öyle bir durumda...
yok ben bunu göze alamam...
ama gerçekten vazgeçmek istemediğim biriyse tabi...

haklısınız... ama samimi sevgi dolu bi arkadaşlıkta çekinmek olur mu?
kırılmak bi kenara çekilmek çocukça değil mi?
yinede haklısınız ama genelde böle insanlar siz gittikçe uzaklaşır..

haklısınız... ama samimi sevgi dolu bi arkadaşlıkta çekinmek olur mu?
kırılmak bi kenara çekilmek çocukça değil mi?
yinede haklısınız ama genelde böle insanlar siz gittikçe uzaklaşır..

İnsanlar kendilerini seveni üzmemek için susmayı tercih ederler..:1closedeyes:
Buna ister çekinmek deyin isterseniz de kenara çekilmek..
Öyle büyük problemler var ki hayatta hiç kimsenin derman olamayacağı,kendi iç dünyasında hesaplaşması gereken.. Bazı insanların anası babası bile sırtından vurmuşken o kişi nasıl güvensinler ki ellere?

içine kapandığı yok. diğer ortak arkadaşlarımı arayıp soruyor,onlarla görüşüyor,nedenini sorduklarında ise bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum deyip lafı kapatıyormuş....elbette vazgeçmek istemiyorum...o kadar güzel şeyler paylaştık ki,dostluk adına....ama çok kırgınım bende ...hakettiğimi sanmıyorum...soramıyorum işte. huyum bu.anlaşılan bu böyle kalacak...birgün,konuşmak isterse, nedenini anlatmak isterse dinlerim ve kendimi savunurum....zamana bıraktım.......

tam olarak bunu söylemeye çalışıyorum işte...
o kendi kabullenemiyordurki sana anlatsın...
bu çocukluk değil...bu yaşamışlık...bu köşeye sıkışmak bu çaresizlik...
en yakınına bile anlatamayacağın kadar büyük şeyler yaşanmaz mı...yaşanır...
en yakın arkadaşlarımdan birinde yaşadım...evliliği bittikten sonra iki tarafta öyle şeyler anlattı ki şok oldum...
bilemezsiniz...gerçekten ne durumda olduğunu bilemezsiniz...anlatmayı becerip beceremediğini bilemezsiniz...
belki gözünüzün içine bakıyordur sorsanız diye...
belki tek bir kelime bekliyordur...
ben kıymet verdiğim insandan bunu esirgemem...
eğer gerçekten aptalca bişey yüzündense bu tavrı düşünürüm...
ama olur da ağzından "çok bekledim neyin var de diye...çok ihtiyacım vardı sana" gibi bişeyler çıkarsa hiç affetmem kendimi...hepimiz insanız ve hayat hep güzel şeyler yaşatmıyor...

bence sorunuzun cevabı bu yazıda saklı...
ben de kırıldığımda karşı tarafa genelde birşey söylemem,bu iyi birşey midir? bence değil çünkü insan herşeyi içine atıyor ve sonra tam bir patlama yaşıyor ama yapı meselesi,malesef çok uğraşsam da vazgeçemiyorum bu huyumdan...belki de çok ince düşündüğüm için karşımdakinin anlamasını beklerim neye kırıldığımı...
ve şöyle düşünürüm;
hem suçlu hem güçlü,hem beni kırıyor hem de arayıp bişey mi yaptım neden kırıldın diye sebebini bile sormuyor...demek ki beni gözden çıkarmış.o beni aramazsa ben onu niye arayayım ki?beni kırıyor sonra da peşinden koşmamı,benim aramamı bekliyor.

karşıdaki kişi de aynı tavrı gösterirse, yani beni arayıp söylemesi lazım neye kırıldığını,hem kırılıyor hem de arayıp nedenini söylemiyor derse malesef çözümsüzlük oluyor..

canım ıcın rahat degılde senı huzursuz eden bırseyler varsa konusup halletmek gerekır..
karsıdan beklemeden sonuçta sen rahat edıcksen...
ama bazende susumak en guzelı
daha kırıcı olmaktansa o kısının bır sekılde gelecegını yada duygularını alt ust edıcekse susmak en guzelı
bazen verılecek en buyuk ceza tepkısızlıktır..aldırış etmemekte cezadır....onemlı bır sorunsa eger..susarsın
ama oturp bır yerde sakınce konuşup halledılecek bır meseleyse...hergun uzulmektense bır gun uzulursun ve sorunu halledersın olur bıter...
ama karşı taraf kaçıyor yaklaşmıyorsa ya kendını kurtarmanın derdınden kacıyor yada gercekten kırıldı ve daha cok uzulmek ıstemıyor ondan kacıyordur
sen elınden gelenı yaptınmı ıcın rahatmı o zaman bosver...ugrasma huzurlu ol
aramıyor sormuyorsada yapacak bır sey yok sende arayıp sormuyacaksın...

eğer sizin ilişkinizle ortak arkadaşlarınızla ilişkisi eşit idiyse haklısınız...
ben çok samimi kalabalık bir grubun içinde de en sevdiğimi bulabilenlerdenim...o yüzden böyle düşündüm...

tamam ama anlatamıyorum..
gerçekten değecek insana güvrniniz tam olmalı..
benimde çok sırlarım oldu sizde bilirsiniz...
ama sözkonusu kişi kırılmış.. seside çıkmıyo..
ben size kırgın olduum gerekçesiyle konuşmuyor uzak duruyorsam bunun benim iç dünyamdakşi sorunlarla ne alaksı olsun ki...
tamam anlatmasın kendi içine çekilsin ama neden uzaklaşmak?
ki ööle bi durumda olmadıını belişrtti okypete..

bence herkesin farklı bir dostluk anlayışı var bu birazda karşındaki insanla iletişimine bağlı yani çok sevme, değer verme, vazgeçemeyeceğiniz bir insan olmasıyla ilişkili bir durum çok sevdiğim uzun bir zaman çok şeyimi paylaştığım bir insansa kesinlikle onunla uzun uzun yüzleşmeyi yeğlerim ama karakterini tanıma aşamasında ikiyüzlülüğünü sürekli laf çarptırmalarını görürsem(ki o benim bunu anlamadığım zanneder) kibarca uyarımı yaparım ama hala beni aptal yerine koymaya çalışıyorsa benim için bitmiştir görünce yolumu değiştiririm çünkü bu tarz bir insan asla benim arkadaşım olamaz hele hele dostum hiç olamaz

Yaşadıklarınızı ya da hayatınızdaki sırları ben bilemem..
Ama lafımın arkasındayım..
İnsan en sevdiğini üzmemek için kanlı gözyaşları ile gülümser..:1hug:
Bu o kadar ağır bir psikolojidir ki herkesten uzaklaşır farkında bile olmadan.. Bunu kasıtlı olarak yapmaz aslında insan. Kendi sorunları ile boğuşurken görmez bile dostlarını ihmal ettiğini.. Dostlar da kişinin problemlerinin farkında olmadığı için aaa uzaklaştı benden derler..Çok üzgünüm çoook
Allahım hiç kimseye kaldıramayacaı dert vermesin inşallah...
Belki siz de bu kadar büyük acılar yaşamadığınız için kendi içine kapanmanın verdiği insanlardan uzaklaşmak olgusunu anlamayabilirsiniz..
Çünkü çaresiz insanı burada tarif etmek çok zor,yaşayan bilir..benneyaptımki

buu huyumla gurur duymuyorum ancak bende sizin gibiyim..konuşamam..anlasınlar isterim..fisfisfis

destinaber şu cümlelerini çok beğendim ve sonuna kadar katılıyorum

bazende susumak en guzelı
daha kırıcı olmaktansa o kısının bır sekılde gelecegını yada duygularını alt ust edıcekse susmak en guzelı
bazen verılecek en buyuk ceza tepkısızlıktır..aldırış etmemekte cezadır....

ama ne yazıkki bazı kişiler bu görüşünüze bile saygılı davranmazlar giderek hırçınlaşır intikam için gün kollarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…