Neden beceremiyorum

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.745
333
Önemli dert değil ama bi türlü öğrenemedim yaprak sarmasını hep özen gösteriyorum ama yarısı dağılıyor ya da çiğ kalıyor incecik sarsam da kalın duruyor bi usta fikir alıyım

Yaprak sarması nasıl tarif edilir ki o bir beceridir yani. Herkes saracak diye bir kaide yok. Hazır sarilmislari var beeceremiyirsan uğraşma boşver.

Pisirirken üzerine tabak kapatın sonra kapağını kapatın. Suyunu da yaprakları biraz geçene kadar koyun. Ben mesela dik diziyorum o zaman hepsi eşit pisiyor. Sürekli kontrol etmek lazım suyunu çabuk çekiyor çünkü ve altını da iyice kısın

Önemli dert değil ama bi türlü öğrenemedim yaprak sarmasını hep özen gösteriyorum ama yarısı dağılıyor ya da çiğ kalıyor incecik sarsam da kalın duruyor bi usta fikir alıyım
O biraz el becerisi canım olduğu kadar yani..

Aaa neden hazir alsin canim. Elinle yaptigin en lezzetlisi. Ben de incecik sariyorim ediyorum ama piserken dagiliyo. Sebebi ise 2 kisiye yetecek kadar az sarip pisiriyorum dogal olarak az olunca dagilio. Annemler filan tencerenin agzina kadar sarar yapsrdi hic dagilmazdi

Peki dik nasl hiç denemedim gerçekten hiç dağılmıyor mu

Aynen canım bunun bi sırrı olmalı o kadar emek veriyorum istediğim gibi olmuyor ben de az yaptığım için yarısı boşa gidiyor başkaları yapınca incecik dağılmıyor görüntüye hayran kalıyorum

yaprak sarma makinesi ile sarıp sonra dik dik koyarak yapmıştım ilk kezde muhteşem olmuştu. bir kermes için yapmıştım hastanede ev hanımları kapıştılar sarmalarımı :)

tavsiye ederim

Dün misafirim vardi iftara önceki gün 1 tencere yaptim zeytinyağlı çokda güzel oldu üstüne tabak yok suyunu kontrollü ekle kısık ateşte kaynasın
Canım tabak da koydum sonuç aynı tabak ağır mı olacak

Düzgün yapıyorum ama pişirme aşamasında yarısı dağılıyor ve üsttekiler hep çiğ kalıyor
Bence ocağın altını çok aciyorsun hızlıca kaynayinca dağılıyor. KaynamaYa başlayınca altını kıs üzerinede bi tabak koy cnm

Çok mu üst üste yapıyorsun

Babaannemler çok katlı pişirince ocağı kapayınca tencereyi tepsiye ters çevirir altını üstüne getirip sıcağı ile pişirirlerdi

Ben yayvan seramik tencerede iki sıra yaparım suyunu pilav gibi ölçer bire üç koyarım biri içi hazırlarken ikisi pişerken önce suyu kaynatır üstüne dökerim kaynadıktan sonra kısarım dağılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…