Neden bizlere bu kötülüğü yapmalarına izin veriyoruz

Ben başka renk bi kurdela yapmistim canim gelinligime dekor olarak kırmızı yaptirmadim.ama baska açıdan bakilirsa aslında hos gözüküyor kirmizida ayrica orf ve adetlerimize göre de güzel anlami var fakat sizin acinizda dogru

Kırmızı kuşağın bekaret sembolü olduğunu burada öğrendim.
Bizde kırmızı kuşak,gayret kuşağıdır.
Düğün biterken gelin-damat evine giderken bağlanır dualar eşliğinde.
Kızım güçlü olsun,ayakları sağlam bassın diye baba/abi/amca vs. bağlar...

Valla ben evlenme işi ilk ortaya çıktığında asla kabul etmiyorum, takma konusunda ısrarcı olan gelinlik giyip beline kuşağını takıp düğüne gelebilir demiştim, kimsenin de gıkını çıkarmaya cesareti olmamıştı. çarkıfelek'ten kazanılan çamaşır makinesi miyim ben kuşak bağlanacak bana, al sıfır, tepe tepe kullan der gibi. asla kabul etmiyorum öyle bir şeyi, çok aşağılayıcı.

İkinci evliliğimde de yine düğün biterken takılmıştı.
Bakire olmadığım herkes tarafından biliniyordu yani.
Takan da babacığımdı,hani annemle 40 küsur senelik evli olan.
Yalan mı söyleyecem ayol!

Adet diyorlar mesela ama daha kötüsünü söylüyüm mü bizim yöremizde düğünün ertesi günü damat gelinin ailesine tatlı götürmek zorunda.

Ben izin vermedim, sorulmadı konu olmadı bile, hatta takı kurdelesi ile almıştık paketinden çıkmadı, kimbilir nerde. Hatta biz hadi hadi geç kaldık diye telaşla çıkmıştık.

Harikasın

Takmayın, kimisi farklı renklerde takıyor ama. Benim arkadaşım siyah renk takmıştı, gelinliğiyle de çok uyumluydu beğenmiştim ben. Ama kırmızı kurdele evet, bence de hoş durmuyor. Belki bu niyetle değil sırf adetten takan vardır ama adetin anlamını bildikten sonra hoş bakamıyor insan. Aile çok ısrar ederse evde adet niyetine takılıp düğün yerine giderken çıkartılabilir.

İzin vermeme şansım yoktu. Çünkü ailem bu konularda katıdır. Zaten hangi geline soruyorlar ki istiyor musun diye. Kadına şiddetin bu kadar yaygın olduğu bir ülkede ya sen de izin vermeseydin falan türlü laflar çok incitici.

boş zamanın mı çok neden kafaya takıyorsun taktırmazsın olur biter o kuşak takılacak diye alnına tabanca dayayan varsa bilemem ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…