- 12 Ağustos 2018
- 29
- 23
- 3
- 45
- Konu Sahibi Nilnilniloy
-
Ben başka renk bi kurdela yapmistim canim gelinligime dekor olarak kırmızı yaptirmadim.ama baska açıdan bakilirsa aslında hos gözüküyor kirmizida ayrica orf ve adetlerimize göre de güzel anlami var fakat sizin acinizda dogruDüğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
İkinci evliliğimde de yine düğün biterken takılmıştı.Hiç alakası yok bence güçlü olsun falan. Basbayağı bekaret sembolü. Eğer güçlü olsun diye olsa illa ki bir erkek takmazdı. Bekar abi kardeş takıyor. Neden teyze hala değil. Bekaret bu kadar önem verilen bir toplumda bunun bekaret sembolü olmadığına mı inanalım
Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
HarikasınValla ben evlenme işi ilk ortaya çıktığında asla kabul etmiyorum, takma konusunda ısrarcı olan gelinlik giyip beline kuşağını takıp düğüne gelebilir demiştim, kimsenin de gıkını çıkarmaya cesareti olmamıştı. çarkıfelek'ten kazanılan çamaşır makinesi miyim ben kuşak bağlanacak bana, al sıfır, tepe tepe kullan der gibi. asla kabul etmiyorum öyle bir şeyi, çok aşağılayıcı.
Bu adeti bilmiyorum da bunun nesi kötü?Adet diyorlar mesela ama daha kötüsünü söylüyüm mü bizim yöremizde düğünün ertesi günü damat gelinin ailesine tatlı götürmek zorunda.
Adet diyorlar mesela ama daha kötüsünü söylüyüm mü bizim yöremizde düğünün ertesi günü damat gelinin ailesine tatlı götürmek zorunda.
boş zamanın mı çok neden kafaya takıyorsun taktırmazsın olur biter o kuşak takılacak diye alnına tabanca dayayan varsa bilemem ama.Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?