- 13 Nisan 2007
- 33.789
- 103.091
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Nilnilniloy
-
Onu da soran herhalde şehirlerde kalmamıştır diye tahmin ediyorum...Benim bildiğim geline tatlı yedirir damat ailesi, tatlı dilli olsun diye hahahaha bazıları komik oluyor. Ama şey olayı çok itici, evliliğin ilk sabahı annenin kayınvalidenin falan arayıp "bir sorun olup olmadığını" (!) sorması. Ne diyeceksin ki, "Ayy annecim ihihi şeyyyy biraz küçükmüş ama..." Saçmalık.
Ama bana böyle anlatmamıştınız, garanti kapsamında değiştirebiliyor muyuz annecim acaba?
Yav he heKim kimi aşağılıyor?
Siz kendi kurallarınızı çevrenize benimsetemiyorsanız bizim suçumuz ne?
Onu da soran herhalde şehirlerde kalmamıştır diye tahmin ediyorum...
Ne alaka ya?
Erkeklerden çok kadınlar takık bekaret konusuna.
Adı üstünde adet, çokta bi mana aramamak lazım.
Zaten bu aralar regl mevzusuna da takmışlar kafayı. Her yerde aynı yazılar, aynı fotolar. Kirli değiliz, çatır çutur regl oluyoruz. Vay efendim babama çok kanamam var derim ayıp değil günah değil. Ay tamam ol reglini. Bana ne ayol? Ayıp değil diyerek yırtınacaksın diye vücudundaki alelade bir değişime niye tanık oluyorum ben. Boş kafa seni. Başka işin mi yok. Konuyla alakası yok son paragrafın içimi döktüm ahajdj.
Ben kırmızı kuşak takmadım onun yerine çiçekli bi kuşak yaptırmıştım gelinlikçide kardeşim belime onu bağladı sonra da çıkardım bana çok saçma geliyor o şekilde gezmekDüğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
Bir kadin olarak almiyorum bana da utanc verici geliyor. Ne bu ne de carsaf adeti.Ne üzücü ya biz kadınlar bile hafife alıyoruz bu aşağılamayı
Bence de!Peki çocuklarınızı da el öpme alışkanlığı olmadan yetiştiriyor musunuz?
El öpme işi en rahatsız olunması gereken gelenek bence. Bunu düşündünüz mü hiç?
Kadınlar olarak ne kadar da duyarsızız ya.
ben yaptırmadım tavsiye ederim :)Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
son kıtana sonuna kadar katılıyorum son tahlildeBen de kadınların niye böyle her şeye takıldığına anlam veremiyorum. Asırlardır devam eden bir gelenek altı üstü. Bekaret sembolü olmaktan çıktı, sadece gelenek. O niyetle takmazsan gelenek der geçersin. Bana da taktılar arabaya binince çıkardım. Üzerinde düşünmedim bile.
Zaten bu aralar regl mevzusuna da takmışlar kafayı. Her yerde aynı yazılar, aynı fotolar. Kirli değiliz, çatır çutur regl oluyoruz. Vay efendim babama çok kanamam var derim ayıp değil günah değil. Ay tamam ol reglini. Bana ne ayol? Ayıp değil diyerek yırtınacaksın diye vücudundaki alelade bir değişime niye tanık oluyorum ben. Boş kafa seni. Başka işin mi yok. Konuyla alakası yok son paragrafın içimi döktüm ahajdj.
Hayatım ayıp değil diye yırtınma sebebi bir grubun "Ayy babanıza nasıl söylüyorsunuz acaba hiç mi utanmıyorsunuz hıı" diye kendince aşağılama çabalarından ötürü. Yoksa zannediyorum aklı başında kimse babasına hatta anasına her fırsatta regl olduğunu söyleme meraklısı değildir ama ben babamdan fellik fellik kaçmadım. "Baba havuza giremeyeceğim regl olmuşum" dediğim oldu, babam da "Hı tamam" dedi geçti yani. Babamla aramda böyle bir diyalog geçiyor diye neden ben "anormal" damgası yiyorum? İsteyen konuşsun istemeyen konuşmasın, ama kimse birbirini aşağılamasın. Benim kızdığım da ona mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?