Neden Boşanmaların Kız Annelerinden Kaynaklandığı Düşünülür ?...

benim kayinvalidem canim kaydirigubbakcemile

kendi kulaklarimla duydum,görümceme dedi ki

asla alttan alma ,cevabini yapistir agzina ,hatta seni dövesiye kadar cileden cikart :1shok:

cikart ki derhal polise haber ver, her hak senin olur cocuklarida göreemez diye akannehir

İnanmıyorum ya nasıl bir anne kızının dayak yemesine razı olurki CADIARZU
Annelik bu demek değildir.
Annelik kartal gibi evladına sahip çıkmaktır sarıp sarmalamaktır.
Heleki böyle bir boşanma olayı varsa .asla yanlız bırakmamaktır.

İnanmıyorum ya nasıl bir anne kızının dayak yemesine razı olurki CADIARZU
Annelik bu demek değildir.
Annelik kartal gibi evladına sahip çıkmaktır sarıp sarmalamaktır.
Heleki böyle bir boşanma olayı varsa .asla yanlız bırakmamaktır.

benim kaynananin amaci baska iste

burasi yurtdisi zaten yasalar öylede böylede kadindan yana

bunun amaci darp belgesi aldirip sosyal yardimi kapip cocuklarida babasina göstertmemekti

ama basaramadi kaydirigubbakcemile

boşanma toplumumuzda bayanlar için daha ağır daha zor bir durum olduğundan bir çok bayan evde kavga edince annesinin evine dönemiyor. hatta üzülmesin diye annesine bile anlatamıyor.
sırf bu yüzden çile çeken bir çok kadın var. boşanmaların sanmıyorum ama nişan atmalarda olabilir. onu da şöyle düşünüyorum çevremde 4-5 örnek gördüm. sana az yaptılar bilezik seni çağırmadılar pahalısını aldır iste gibi düşünceleri kızlarının beynine sokan aileler var. ama kimse kızının boşanmasını istemez ve sıkı sıkı sarılırmasını ister.
bu istatistik tvlerde de gördüğümüz kaynanaalrı niye es geçmiş. oğluma boşatçam seni oğluma faalncanın kızını alıcam diye zulmeden kaynanaalrı...özellikle kaynanayla beraber oyurduğu için boşanmak zorunda kalan boşanan da çok insan var.
ama ne olursa olsun eğer iki kişi birbirini seviyor ve aile olduk diyorsa tüm engeller aşılır.

CADIARZUbence erkek tarafının söylediği yalan esas onlardan kaynaklanıyor.pek duyulmamış bişeydir kız tarafının yuvayı bozmak istemesi.benneyaptımki

Bende erkek tarafından böyle bir anlatım duyduğum için hemen tepki verdim zaten... bencede erkek tarafının veya art niyetli insanların uydurması... yada bir kaç kız annesi böyle birşey yapıyor o da haklı olarakda olabilir kızını koruma babında hemen tüm kız annelerine mal ediliyor...
Bencede hiçbir anne heleki kızının ayrılıp eve dönmesini istemez (mutluysa )
fisfisfis

eskiden kadina deger verilmezdi

gerci hala deger vermeyen kesimler var

ailesi tarafindan desteklenen, ne olursa olsun arkandayiz ,kapimiz sana acik ,evladimizsin diyen aileler olunca, artik bazi ciici kizlarda ,en ufak biseye bile katlanmayip , evliligini sonlandirabiliyor

ışte burada evet aile destek oluyor diyede eşler arasında ufak tefek anlaşmazlıklar tabiiki çıkabilir onu da büyütüp aileye anlatmak olmaz o kadar da güvenilmese iyi olur... (şiddet olmadıkça)

benim kayinvalidem canim kaydirigubbakcemile

kendi kulaklarimla duydum,görümceme dedi ki

asla alttan alma ,cevabini yapistir agzina ,hatta seni dövesiye kadar cileden cikart :1shok:

cikart ki derhal polise haber ver, her hak senin olur cocuklarida göreemez diye akannehir

Aman Allahım :1shok: bu hiç hoş değil ama... o kızıda nasıl bu kadar izin verebiliyor o zaman eşini sevmiyor anlaşılan.... birde eşler arasında boşanma olduğu vakit çocuk göstermeme tutumu çok yanlışşşşş :1no2:
O takdirde çocuğunuzu da sevmiyorsunuz demektir. Çünkü çocuklar hem anneleriyle hemde babalarıyla olmak zorundalar , psikolojilerini mi bozmak istiyorsunuz :uhm: O çocuğu her iki tarafta tek başına elde etmedi... (eşiniz çocuğa kötü bir yaptırımda bulunuyorsa o zaman bilemem ; şiddet , enses , istismar gibi... vs vs)
Allahtan korksun böyle eşleri ayırmaya çalışanlar ...
farklı şeylerin peşinde olanlar... benneyaptımki

nekadar saçma bir düşünce bende boşanıyorum benimde annem suçlanıyor aklım almıyor yıllarca oğularının yaptığı her zulme sabır sabır sabır dediğimiz için öyle alışıyorlar tabi birden boşanıyorum ailemin yanına gidiyorum deyince hemen anneler suçlanır çünkü günümüzde artık gelinlikle gitin kefenle çıkarsın diyen aileler yok anneler kızlarına sahip çıkıp kol kanat gerdikleri için öyle düşünülüyor bence hiç bir anne evladının yuvası dağılsın istemez

Bu ne kadar yaygın bir düşünceymiş ben duyduğum anda etkilendim ve burada sizlerle paylaşmak istedim demek ne kadar çok bu düşünce hakimmiş... bence duyduğumuz her yerde buna izin vermeyelim arkadaşlar.... kaydirigubbakcemile5

bunun amaci darp belgesi aldirip sosyal yardimi kapip cocuklarida babasina göstertmemekti

Bak bak eeee Allah rast getirmemiş... Çok ayıp yaaa bu tip şeyler
''Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste '' yazık yani... o çocuklarada ... Yasaların suistimal edilmesi çok kötü yaaa... kötüye kullanma bu resmen... akannehir

Son düzenleme:
hahahahaha çok komik.
gerçek, tam tersi.

Kaynana resmi boşanma nedeni - Birilerivar.Com

Kaynana dırdırı boşanma nedeni - Porttakal

"Araştırmaya katılanların yüzde 81'inin evliliklerini çekirdek aile olarak sürdürdüklerini belirten Çubukçu, boşanan kişilerin, ''evliliklerinde eşlerinin ailelerinin müdahalesiyle karşılaştıklarını'' belirttiklerini söyledi."

burdaki dırdır eden kaynana kız anası değil herhalde. gelinine çemkiren kaynanaların yanında, damadına dırdır eden kız anası ancak milyonda birdir bunun cümleten farkındayız umarım.
hatta bu tv programlarının birinde, ülkemizde %60 erkek anaları yüzünden boşanılıyo gibi bi laf etmişlerdi ne kadar doğru bilemiyorum.

yahu, boşatmayı geçin, evli bayanlar, kaçınızın annesinin sözü geçer sizin eşinize? azıcık düşününce bile bu iddianın komikliği çıkıyo ortaya. hatta söz geçmesini de geçelim hadi, anneniz kaç defa sizin evinize gelmiştir, siz onlara gitmişsinizdir kaynanalarınızın yanında???

Allah müfterilerden uzak eylesin, amin!

¤ decemBer ¤;9249929 .!.:
hahahahaha çok komik.
gerçek, tam tersi.

Kaynana resmi boşanma nedeni - Birilerivar.Com

Kaynana dırdırı boşanma nedeni - Porttakal

"Araştırmaya katılanların yüzde 81'inin evliliklerini çekirdek aile olarak sürdürdüklerini belirten Çubukçu, boşanan kişilerin, ''evliliklerinde eşlerinin ailelerinin müdahalesiyle karşılaştıklarını'' belirttiklerini söyledi."

burdaki dırdır eden kaynana kız anası değil herhalde. gelinine çemkiren kaynanaların yanında, damadına dırdır eden kız anası ancak milyonda birdir bunun cümleten farkındayız umarım.
hatta bu tv programlarının birinde, ülkemizde %60 erkek anaları yüzünden boşanılıyo gibi bi laf etmişlerdi ne kadar doğru bilemiyorum.

yahu, boşatmayı geçin, evli bayanlar, kaçınızın annesinin sözü geçer sizin eşinize? azıcık düşününce bile bu iddianın komikliği çıkıyo ortaya. hatta söz geçmesini de geçelim hadi, anneniz kaç defa sizin evinize gelmiştir, siz onlara gitmişsinizdir kaynanalarınızın yanında???

Allah müfterilerden uzak eylesin, amin!

Bu anlattıklarını çoğumuz biliyoruz tatlım fakat madalyonun bir de arka yüzü var işte o yüzünde de hayatta bunlarla uğraşan insanlar var... :çok üzgünüm: Topiği okuduysan birçok arkadaşımız yaşadığını paylaştı hatta belkide topiği görmeyip paylaşımda bulunmayanlarda olabilir... :bbo: maalesef keşke olmasa fakat işte böyle... gerçeklerrr..... CADIARZU

Bu anlattıklarını çoğumuz biliyoruz tatlım fakat madalyonun bir de arka yüzü var işte o yüzünde de hayatta bunlarla uğraşan insanlar var... :çok üzgünüm: Topiği okuduysan birçok arkadaşımız yaşadığını paylaştı hatta belkide topiği görmeyip paylaşımda bulunmayanlarda olabilir... :bbo: maalesef keşke olmasa fakat işte böyle... gerçeklerrr..... CADIARZU

farkındayım.. en azından biz inanmayalım bu yalana.
şimdi sayfaya tekrar gelince bi önceki mesajınızı yeniden okudum, aklıma bişi geldi. siz de demişsiniz, artık aileler kızlarını sahipsiz bırakmıyor diye. malum devir değişiyor.

e çok çok afedersiniz, kendim de Allah ömür verirse çalışan bir bayan olacağım için bu cümleyi kuruyorum:
kadınını eşşekler gibi gece yarılarına kadar çalıştıracak kadar modernler de, karılarının ailelerinin onlara destek çıkmalarını "aşırı" nasıl buluyor bu insanlar? şimdilerde en en en katı görüşlü ailelerin oğulları da çalışan bayanla evlenmek istiyor. neden? eve adam gibi para girsin diye. kendi menfaatleri için çağa uymayı biliyor bu insanlar, ama kız anca kefenle evden çıksın istiyorlar. yine burada kadın insan yerine konulmuyor.

ha şimdiye kadar da pek konduğu söylenemez belki, ama en azından bu kadar riyakar değillerdi atalarımız. atalarımız tamamen kendi kültürlerindeydi, işte ne bileyim kadın evde oturur çocuğuna bakar bilmemne -desem de inanmayın çoğu köyde gene bağ bahçe işi kadının, kahve işi (!) erkeğindi çoğu zaman- en azından ufak da olsa tutarlılık vardı. kötüyse tam kötüydü yani! e ama şimdi? madem o zihniyettesin ne işin var ailesi arkasında duran kadınla? al kendin gibi düşünenini. yok. o da yok. ondan sonra itaat bekle. zorunda mıyım? zorunda olsam dahi ne kadar riyakar bir adama itaat edebilirim?

ben yalandan riya kadar tiksinmem arkadaşlar. riya benim için dünyanın en iğrenç şeyi.
işine geleni kendine yontmak, sonra doğruymuş gibi göğsünü gere gere bunu söylemek.
işin pis kısmı ayrı, bu kısmı da beni rahatsız etti.. sanki kadınlar evlenirken ailelerini hiç görmeme sözü vermişler gibi. saçma sapan işler.

şimdi sayfaya tekrar gelince bi önceki mesajınızı yeniden okudum, aklıma bişi geldi. siz de demişsiniz, artık aileler kızlarını sahipsiz bırakmıyor diye. malum devir değişiyor.

e çok çok afedersiniz, kendim de Allah ömür verirse çalışan bir bayan olacağım için bu cümleyi kuruyorum:
kadınını eşşekler gibi gece yarılarına kadar çalıştıracak kadar modernler de, karılarının ailelerinin onlara destek çıkmalarını "aşırı" nasıl buluyor bu insanlar? şimdilerde en en en katı görüşlü ailelerin oğulları da çalışan bayanla evlenmek istiyor. neden? eve adam gibi para girsin diye. kendi menfaatleri için çağa uymayı biliyor bu insanlar, ama kız anca kefenle evden çıksın istiyorlar. yine burada kadın insan yerine konulmuyor.

ha şimdiye kadar da pek konduğu söylenemez belki, ama en azından bu kadar riyakar değillerdi atalarımız. atalarımız tamamen kendi kültürlerindeydi, işte ne bileyim kadın evde oturur çocuğuna bakar bilmemne -desem de inanmayın çoğu köyde gene bağ bahçe işi kadının, kahve işi (!) erkeğindi çoğu zaman- en azından ufak da olsa tutarlılık vardı. kötüyse tam kötüydü yani! e ama şimdi? madem o zihniyettesin ne işin var ailesi arkasında duran kadınla? al kendin gibi düşünenini. yok. o da yok. ondan sonra itaat bekle. zorunda mıyım? zorunda olsam dahi ne kadar riyakar bir adama itaat edebilirim?

ben yalandan riya kadar tiksinmem arkadaşlar. riya benim için dünyanın en iğrenç şeyi.
işine geleni kendine yontmak, sonra doğruymuş gibi göğsünü gere gere bunu söylemek.
işin pis kısmı ayrı, bu kısmı da beni rahatsız etti.. sanki kadınlar evlenirken ailelerini hiç görmeme sözü vermişler gibi. saçma sapan işler.

deso ne guzel yazmissin,
durum tam manasiyla bu'dur...turkbayragi

Annem de kayınvalidem de bilinçli insanlar.ıkisi de mutluluğumuzu devam ettirebilmemiz için gerekiyorsa kendi çocuklarını değil,karşı tarafı tutuyorlar.Annem eşime hayran,kayınvalidem bana.Bir tartışma olsa annem eşimi,kayınvalidem beni haklı bulmuştur hep a.s
Yani kız olsun erkek olsun,taraf olmak bile yanlışken,ne menem bir şeydir bu yuva yıkamaya sebebiyet:oklava:

kendi hatalarını karşı tarafa mal ediyorlar.çünkü kız annesinin damada kaynanalık yaptığı pek görülmemiş bişeydir.:delphin:

işin pis kısmı ayrı, bu kısmı da beni rahatsız etti..

sanki kadınlar evlenirken ailelerini hiç görmeme sözü vermişler.....saçma sapan işler.

İş yine bayana düşüyor kadınlar fırsat vermedikçe öyle bir ailelerini görürlerki, mahkum hayatımı yaşayacak kadınlar yaniii.... Neticede bu dedikoduyu çıkaranda bir kadın , bir söz vardır (istisnalar hariç ) Kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır... Halbuki kadınlar birbirine destek olacaklarına köstekler... :sm_confused:

İş yine bayana düşüyor kadınlar fırsat vermedikçe öyle bir ailelerini görürlerki, mahkum hayatımı yaşayacak kadınlar yaniii.... Neticede bu dedikoduyu çıkaranda bir kadın , bir söz vardır (istisnalar hariç ) Kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır... Halbuki kadınlar birbirine destek olacaklarına köstekler... :sm_confused:

Hele ki bu kadin kayinvalideyse:bbo:
(istisnalar haric tabii)

Ne çekerse yine kadın çekiyor yaaaa offfffffffffffff....

kız anneleri genel olarak çok çektiklerinden kızlarının evliliklerine karışmazlar her zaman bir adım arkada kalmayı tecih ederler ve kızlarının mutlu olmasını olmasını isterler..
kızları yıllarca çekce ağzılarını açmazlar ...ama dayanamayıp kızımı üzemezsin dediklerinde kötü olurlar
erkek aileleri de yaptıklarından dolayı kendilerini aklamak için suç atacak en iyi yerin kız ailesi olduğunu düşünür ve suçu atarlar işte

allahtan yurt dışında ki yasalar çok iyi
eline ne geçecekki anlamam
yuva yıkmak o kadar kolaymı acaba

eger birinin etkisi varsa
boşanmalarda oğlanın annesi etkilidir.
erkek tarafının uydurduğu kılıf o bence.

bir kız annesi kolay kolay evladının yuvasını dağıtmasına gözyummaz ama evliliğin devam etmesinde çok etkili rol oynar, yine fedakarlığın en büyüğünü o yapar en azından benim çevremdeki bir çok anne böyle.
ama bi tahtası eksik, psikolojisi bozuk annelerde yok değildir ama istisnalar müstesnadır

Offf bu zavallı kız annelerine offf, ne yapsalarda yaranamazlar, kızları ezilirken uzaktan seyrederler, maddi manevi her zaman yardım eder, bu anlamda ellerini evlatlarının yuvalarından çekmezler. Amaaa..bir problem çıktımı...ki genellikle erkek tarafının değil anası, babası 7 sülalesi karışır herşeye, işte o anda suç atılacak günah keçisidir kız anası.
Kızları okumuş elleri ekmek tutsada, erkeğin ailesi gibi sürekli verdikleri emeğin karşığınını istemek(!)
Yaptığı her iyiliği başlarına kakmak gibi bir lüksleri olmasada, her kötülüğün kılıfıdır kız anası!
Her zaman geriden durup, hiç karışmasa da, hayır öğüt verip kızını azarlasada, dünürlerine hizmet edip takla atsada yine yaranamaz kız anası.
Kusura bakmayın arkadaşlar biraz şiir gibi oldu ama,
Bu söylediklerimden seviyeli, kendini bilen ve iyi yürekli erkek ailelerini tenzih ediyorum, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Offf bu zavallı kız annelerine offf, ne yapsalarda yaranamazlar, kızları ezilirken uzaktan seyrederler, maddi manevi her zaman yardım eder, bu anlamda ellerini evlatlarının yuvalarından çekmezler. Amaaa..bir problem çıktımı...ki genellikle erkek tarafının değil anası, babası 7 sülalesi karışır herşeye, işte o anda suç atılacak günah keçisidir kız anası.
Kızları okumuş elleri ekmek tutsada, erkeğin ailesi gibi sürekli verdikleri emeğin karşığınını istemek(!)
Yaptığı her iyiliği başlarına kakmak gibi bir lüksleri olmasada, her kötülüğün kılıfıdır kız anası!
Her zaman geriden durup, hiç karışmasa da, hayır öğüt verip kızını azarlasada, dünürlerine hizmet edip takla atsada yine yaranamaz kız anası.
Kusura bakmayın arkadaşlar biraz şiir gibi oldu ama,
Bu söylediklerimden seviyeli, kendini bilen ve iyi yürekli erkek ailelerini tenzih ediyorum, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Çok güzel dile getirmişsin canım... sana katılıyorum... kaydirigubbakcemile5

Back
X