• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boşanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet haklısınız burdakiler sanki başka ülkede yaşıyor gibi hemen boşan ya da çalışırsın nolcak kafasındalar, işte çocuğa annen bakar sende çalışırsın ama bakalım ailenin durumu müsait mi çocuk bakabilecek yaş ve durumdalar mı kimse düşünmüyor. Çocuksuz da belki daha kolay ama aynı mantık aile evi nasıl problemleri mi var ya da rahat mı kimse sorgulamıyor ev tut diyorlar ortalama üstü alan bile sıfırdan zor ev kurar. Maalesef durum bu.
Herkesin tuzu kuru zannediliyor stabil bir hayat var diye düşünülüyor .
Aldatma gibi bir şey yaşayan kişiye bile çek git deniliyor tamam gitsin de zaten gitmeli ama bir de gerçekler var dizide anca olur bu öyle bir günde ne iş ayarlanır ne eşya toplanır ne çocuk varsa okulu vs ayarlanır ne yılların düzeni bozulur.
Bu bir süreç tıpkı evlilik gibi.
Arkadaşlara haksızlık yapıyorsun bence.gayet de güzel tavsiyeler veriliyor.hayatın gerçeklerine göre yorum yapılıyor.hemen çek git denilen evlilikler de kadının can güvenliği bile olmuyor mesela.boğazimi sıktı, öldürürüm dedi falan tarzı konularda hemen bavulunu topla çekgit deniyor doğal olarak.ya da daha 1 sene bile olmamıştır çoluk çocuk da yoktur hemen ertesi gün eksi düzene dönülebilir.bu tarz durumlarda öyle yorumlar yapılıyor.

Peki sizin durumunuz nedir böyle bi konuyu açtığınıza göre sizinde bi sebebiniz olmalı ?
Çokta ben anlatınca linçleniyorum geçmişi bilmeden yorum yapılıyor.
Bir de tabi bir sürü konu var uzadıkça uzar sıkılıp okunmaz hangi birini yazayım?
Ama benim de sebeplerim düzen bozmamak yalnız kalma korkusu falan.
Şimdi diyceksiniz işte yeni düzen kurulur ama işte cidden öyle olmuyor ya her şeyi nasıl bırakayım mesela kedim var onu alsam bi dert taşıması ayrı sorun eşya mı taşıyım onu mu ki bir sürü eşyası var. Sonra alayım desem tekrar nasıl gelicem vs vs

Boşanmayı asla düşünmedim diyemiyorum ama boşanmamak için motivasyonum belli evlilik güvenli alan çok şükür mutluyum kocamı seviyorum. toksik olan malesef benim bunu değiştirdim ama ehhh. Aramızdaki tek dert annesi. kocam küçücük çocukken bile sınırı çizen biriydi. dengesiz duygularını uçlarda yaşayan biriyim anne babama yaşattıklarımı anlatsam nasıl yüzüne bakılıyor denilir. Kocam da daha yapıcı olgun ama inat egoist bi adam. En son boşanmama sebebim hamileydim ve ayrılacağım çocuğa bakacağım o hayatını yaşayacak düşüncesiydi. Yaşar da yakışıklı genç parası var 195 boyunda 120 kilo adam her yerde dikkat çekiyor ayrılınca onun yalnız kalacağını düşünmüyorum. Ama ben evde çoduk büyüteceğim bunun yerine hayatı ona zindan eder boşanma kararı alırsa da suçu ona atarım dedim ama bu fikirden vazgeçtim 1 ayda ve aramızı düzelttim boşanmak için ortada bi sebep bile yoktu zaten. doğumu bekledim ve doğurunca baba olunca adama daha da aşık oldum. 8 senedir evliyiz 13 14 senelik sevgilim. Anne baba olmak bizi değiştirdi. Annesini artık yok sayıyorum ve kocamın da en büyük yarası olduğunu biliyorum. Eğer annemle görüşeceksin diye diretseydi ayrılırdım ama 5 aylık bebeğimizi bile görmedi. Biz her şeyi konuşuruz eskiden anne konusu açılınca konuşmak istemediği tek konu bu olurdu çünkü anan senin anan diye düşmandan bahseder gibi konuşurdum anası tipik laz karısı ben şımarığım ve inatçıyım laf söz dinlemem biri benimle inatlaşıyor mu yoksa saçımı başımı mı yoluyor bunun arasındaki farkı anlamam haliyle hepppp kötüydü ve gerçekten kötü bi kadın.sevgliliyken beraber yaşarken evde yokken çekmecede kondom bulup kitaplığa koyan görünce neden bunu buraya koydun dediğimde cingan çıkaran sevgilim bilet aldım git evi de karıştırma dedşğinde bayılan oğullarını maddi manevi sömüren eşimin abisi suriyede çadırda kalırken çocuğun parasıyla estetik olan o çatlak dolu memeleri düğünümde yarısına kadar açıp gelinliğimi açık bulan bi kadın offff telefonu açar sen karı ağızlısın adam değilsin der kaynıma gider sen errrkek olsan karının ağzına iki tane yapıştırırdın der anlat anlat bitmez. Artık umursamıyorum konusunu açmıyorum evliliğimde annesi sorunmuş gibş yaklaşmıyorum ve konuştukça anladım eşimde ne kadar büyük bi yara. Annesiyle bin yıl konuşmasa bile annesi. Beni seviyor değer veriyor gerçekten mutluyuz annesiyle konuşmuyoruz neden boşanayım? Bir de benim annem ve babam ayrı ama fotolarda hep el ele göz göze kucak kucağa babam 2 evlilik yaptı yürümedi onun annesi 2 evlilik yaptı yürümedi anne babası ayrı. Galiba inat ettik bu evliliği sürdürmek için. Çok uzun oldu okuyana sabır 😂
Valla sabır:)
Açıkçası annesi ya da aile problemleri çok saçma diğer insanlar genel olarak yani size ne annesi naparsa yapsın kendi rezil oluyor.
Zaten konuşmuyorsunuz sorun kökten çözülmüs
Toksiğim dediniz de yani neden karşı tarafa karşı belki savunma mekanızmasıdır.
Eşiniz ilah değil ya niye çeksin yani her şeye tamam aşkım diyip alttan mı alıyor?
Aslında merak ettiğim sizin durumunuz gibi olanlar nasıl idare ediyor?

Arkadaşlara haksızlık yapıyorsun bence.gayet de güzel tavsiyeler veriliyor.hayatın gerçeklerine göre yorum yapılıyor.hemen çek git denilen evlilikler de kadının can güvenliği bile olmuyor mesela.boğazimi sıktı, öldürürüm dedi falan tarzı konularda hemen bavulunu topla çekgit deniyor doğal olarak.ya da daha 1 sene bile olmamıştır çoluk çocuk da yoktur hemen ertesi gün eksi düzene dönülebilir.bu tarz durumlarda öyle yorumlar yapılıyor.
Mesela bir iki konuda okudum. Kadın işte çalışmıyor çocukları var, ailesi yok kocası kötü kumar aldatma gibi büyük sorunlar var.
Şimdi normalde bu kadın elinde imkan olsa zaten gider adam da gitmiyor evden keza gitse bile nafaka neye yetecek?
Kadına çalış ve o evden git diyolar ee küçük bebekle nasıl çalışsın hangi işveren kabul eder hadi kreşlik olsa ücretsiz belki bulur. Yine bile çok zor kira, fatura, çocukların masrafı, gıda... giyim ve keyfi şeyleri saymadım bile.
Ya da yine çalış para biriktir diyorlar adam bakıcıya para mı verir kadın verse biriktiremez, yani bunları düşünmüyorlar.
Öldürme tarzı şeyler korkunç ama gerçekler de böyle maalesef.

Mesela bir iki konuda okudum. Kadın işte çalışmıyor çocukları var, ailesi yok kocası kötü kumar aldatma gibi büyük sorunlar var.
Şimdi normalde bu kadın elinde imkan olsa zaten gider adam da gitmiyor evden keza gitse bile nafaka neye yetecek?
Kadına çalış ve o evden git diyolar ee küçük bebekle nasıl çalışsın hangi işveren kabul eder hadi kreşlik olsa ücretsiz belki bulur. Yine bile çok zor kira, fatura, çocukların masrafı, gıda... giyim ve keyfi şeyleri saymadım bile.
Ya da yine çalış para biriktir diyorlar adam bakıcıya para mı verir kadın verse biriktiremez, yani bunları düşünmüyorlar.
Yani çözüm olmayan ya da çok zor olan konularda biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz doğal olarak.

bazen sırf cevap yazmak için cevap yazanlar var burada, kimisi herhalde okumadan yazıyor, bilmiyorum.

kadın en başta çalışmıyorum, çalışsam da asgari alırım çünkü bir mesleğim yok hiç çalışmadım ya da kreş yok burada filan yazıyor ya da ameliyat oldum ayakta duramam, veya anneme zaten ben bakıyorum o yeni ameliyatlı gibi, böyle şeyler yazmış mesela
aşağıda 346264 tane mesaj:
"çalış, çocuğa annen baksın, boşan."

ay sağolun. çünkü bilmiyordu kadın bunları, iyi oldu dediğiniz.

eşimle çok da geçinemiyorum, bana para verirken eli titriyor/eşim askeri personel saçmasapan bir yerde yaşıyoruz, işim yok aile evine dönersem de aşırı bunalırım diyene de "KPSS çalış atan" diyorlar, buranın değişmez cevapları bu ikisi. fiks menü.

dövüyor, madde kullanıyor, gözü bişey görmüyor şu bu diyenlere zaten devlet kurumları adres gösterilir, kaç kurtul hemen denir, o ayrı.

bazen sırf cevap yazmak için cevap yazanlar var burada, kimisi herhalde okumadan yazıyor, bilmiyorum.

kadın en başta çalışmıyorum, çalışsam da asgari alırım çünkü bir mesleğim yok hiç çalışmadım ya da kreş yok burada filan yazıyor ya da ameliyat oldum ayakta duramam, veya anneme zaten ben bakıyorum o yeni ameliyatlı gibi, böyle şeyler yazmış mesela
aşağıda 346264 tane mesaj:
"çalış, çocuğa annen baksın, boşan."

ay sağolun. çünkü bilmiyordu kadın bunları, iyi oldu dediğiniz.

eşimle çok da geçinemiyorum, bana para verirken eli titriyor/eşim askeri personel saçmasapan bir yerde yaşıyoruz, işim yok aile evine dönersem de aşırı bunalırım diyene de "KPSS çalış atan" diyorlar, buranın değişmez cevapları bu ikisi. fiks menü.

dövüyor, madde kullanıyor, gözü bişey görmüyor şu bu diyenlere zaten devlet kurumları adres gösterilir, kaç kurtul hemen denir, o ayrı.
Aynen demek istediğim buydu canıyla tehdit varsa tamam buna başka formüller bulunur ama diğer durumlarda sanki boşanmak kadının aklına gelmiyor gibi bin kez yazılıyor

Her konuda çaresiz olduğu icin durmuyor kadınlar. Ayrıca o kadar çaresiz durumlara da genelde ona gore yorum yapılıyor. Hala güncel iki konu var mesela. Babasının evini kumar borcu icin satan, iyi bir isi, evi, ailesi varken kendini aldatan tartaklayan adamı hala boşamayan. Böyle bir sürü konu sayarım. Bunların boşanmama motivasyonu hangi çaresizlik.

Düzen bozma korkusunu, gelecekten korkmayı anlarim ama sırf düzen ve kocam olsun mantığıyla her türlü saygısızlığı çekmeyi anlamam. Sunulan bahanelere inanıp haklı göremem. Kendisine saygısı olmayana ben hic saygı duyarak yorum yapamam.

Varlık içinde mutlu bi çocukluk, gençlik dönemi yaşadık. Kardeşim evlendiğinden beri maddi manevi sürünüyor resmen. Meteliğe kurşun atıyor, kocası sorumsuz pisliğin teki. Tabi evlenir evlenmez çocuk da oldu. Boşansın diye gözünün içine baktık ilk zamanlar ama sırf kocasız kalmamak için boşanmadı. Düğün de dernek de herkes kocasıylayken o yalnız olamazmış.
Hah işte benim benim geri zekalı kardeşimde böyle. Aklıma geldikçe sinirim bozuluyor. İlk eşinden boşandı gitti bu çulsuzu buldu evlendi adam doğru düzgün ne çalışıyor ne eve para getiriyor. Bizim ki afedersiniz eşek gibi çalışıp kocasına bakıyor. Çok aşıkmış kocasını seviyormuş. Asla ayrılmayı da düşünmüyor üstelik. Extra bir ihtiyacı olduğunda bizden istiyor üstelik şimdiye kadar aldığını da hiç ödemedi 😡
Nasıl dolduysam yorumuzu görünce hemen coştum🙄

Hah işte benim benim geri zekalı kardeşimde böyle. Aklıma geldikçe sinirim bozuluyor. İlk eşinden boşandı gitti bu çulsuzu buldu evlendi adam doğru düzgün ne çalışıyor ne eve para getiriyor. Bizim ki afedersiniz eşek gibi çalışıp kocasına bakıyor. Çok aşıkmış kocasını seviyormuş. Asla ayrılmayı da düşünmüyor üstelik. Extra bir ihtiyacı olduğunda bizden istiyor üstelik şimdiye kadar aldığını da hiç ödemedi 😡
Gözü açılacak illa ki maddi desteği bırakın ama gözü öyle açılmaz.

Sizin kardeşiniz yine çalışabiliyormuş, bizim enişte bey onada izin vermiyor. Resmen evlenmeden önce çıtı pıtı giyinen süslenen, çalışan kız kardeşim saçma sapan bi şeye dönüştü.

şimdi düğünde dernekte kocasıyla gurur mu duyuyor sttir edin ne hali varsa görsün. böylelerine (ailesi arkasında , kötü kocayı bırakmıyo )acımayacaksın.
Atsak atılmıyor, satsan satılmıyor misali. Kemalim yapmaz mesude gibi bi hayat yaşıyor işte.

Sizin kardeşiniz yine çalışabiliyormuş, bizim enişte bey onada izin vermiyor. Resmen evlenmeden önce çıtı pıtı giyinen süslenen, çalışan kız kardeşim saçma sapan bi şeye dönüştü.
Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Valla sabır:)
Açıkçası annesi ya da aile problemleri çok saçma diğer insanlar genel olarak yani size ne annesi naparsa yapsın kendi rezil oluyor.
Zaten konuşmuyorsunuz sorun kökten çözülmüs
Toksiğim dediniz de yani neden karşı tarafa karşı belki savunma mekanızmasıdır.
Eşiniz ilah değil ya niye çeksin yani her şeye tamam aşkım diyip alttan mı alıyor?
Aslında merak ettiğim sizin durumunuz gibi olanlar nasıl idare ediyor?
7/24 mızmız toksik biri değilim tersim pis normalde güler yüzlü mutlu neşeli biriyim kocam da biliyor yoksa egoist bi insan ayaklarıma kapanmaz alttan almıyor da tersime gitmiyor. zıtlaşınca 1 2 saat konuşmuyoruz sonra normal konuşuyoruz derdimizi. Boşanma zamamında da olay anneden patladı 8 yılda öyle kavga etmedik 2 gün benim babamın boştaki evine gitti sonra aradı konuştuk gittiği için sen evden gideceksin ben seni bekleyeceğim öyle mi dedim yine tartıştık ilk defa boşanmak istediğimi söyledim evden gittiği için 3 aylık hamileyim çünkü. O da benim elşmde değil benim suçum değil dedi. Seni kırmamak için gittim bu zamana kadar bi yanlışımı gördün mü dedi değiştireceğim bir şey olsa neyse annemi ben seçmedim dedi. Sonra ben boşanmak istemiyorum seni seviyorum bu sebepten asla istemiyorum vs konuştuk ben de zaten şu düşünce vardı benim hayatım mahvoldu boşanınca ona ödül olacak en azından bebek büyüsün öyle boşanırız. Bir de annesine daha da yaklaşacak düşüncesi vardı. Yoksa kocam sevgisini belli eder ilgili sakin tüm parasını bana harcar bebek olduğunda sen gece uyu zaten yoruluyorsun sütünü sağ ben bakarım diyen bi adam beni benden çok düşünür. O boşanma zamanı aynı evde düşman gibiydik gebeliğin de etkisi sanırım boğasım geliyordu konuşması batıyordu aynı yatakta uyumak istemiyordum kocam da aşırı derecede temas eder sarılır bana elleşme ben sana yaklaşmadıkça dedim sonra baktım olmuyor ben yanaştım cinsellik olunca aramız da düzeldi doğum sonrası daha da yakınlaştık düzeldik işte. 8 senede 1 kere oldu

düzen bozmamak yalnız kalma korkusu falan.
Korkmayın gerçekten kaliteli yaşamın tadına varınca duzenın eşyanın bi anlamı olmadığını en önemlisiniz siz olduğunu ve yalnızken daha Mutlu olduğunuzu farkedince kendınıze kızacaksınız neden katlandın yıllarca die bi yerden başlayın illaki yoluna girecektir

Zaman zaman sorun ise hangi birini sayayım ki?
Ama şu popüler konularla benzer.
Gerçekten sağlıklı düzgün evliliği ya da ilişkisi olanlar neyi doğru yapıyor, nasıl 12den vuruyor ?
Yoksa alttan alıp problemleri görmezden mi geliyorlar?
Bazı şeyleri elbette alttan alıyorum kendi adıma. Eşim de beni alttan alıyor. Mükemmel insanlar değiliz.
Ama gerçekten alttan alınamayacak şeyler vardır. Alkol problemi, kumar vs bağımlılıklar diye genelleyebilirim. Şiddet. Aldatma.
Bunlar yoksa ve karşılıklı sevgi saygı devam ediyorsa birbirimizin hoşlanmadığımız özelliklerini tolere edebiliriz diye düşünüyorum.

Boşanmak isteyipte boşanamayanlar sizce neden boşanamıyoruz?
Emekler mi, geçmiş günlerin hatrı mı, düzenimiz bozulmasın diye mi, çevre baskısı mı, çocuk için mi?
Bu erkeklerde keşke yok olsalar da bunları yaşamasak.
Aldatilinca bosaniyorsunuz aldatilmayi bekleyin eğer boşanmak istiyorsanız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X