• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boşanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel yazmışsınız chatgbt mi yazdı yoksa:) Ama gerçek hayat bu şekilde kitap gibi kurallarla ilerlemiyor ki.
Açıkçası aynı eve girmeden özellikle çoğu şeyi insan anlayamıyor tamam sevgiliyken ipuçları veriliyor ama alttan almanın en üst seviyesi zaten bu dönem.
🤣 yok canım kendım yazdım sormuşsun ya doğru ne yapıyorlar die yıllardır sevgiden önce bunlara önem verdik . alttan alma die bisey olmamalı biz bi bireyiz bana uyar ona uymaz ona uyan bana uymaz . Biri mutlu olacak die diğeri mutsuz olacağı biseyı hatır içinde olsa yapmamalı .

Mesela ben suan burda takılıyorum eşim bebeğimize bakıyor kaldırdım verdim bebegı yatıyor musun dedi hayır biraz kendımle kalcam dedim sabah 7 de işe gidicek ama bende yoruldum bu saate kadar bebekle . E sonuç olarak çocuk isterken iki tarafta al kenarda kendı büyüsün bişey olmayacağını biliyordu . Bencillik mi yaptım e o işe gidicek sabah ben oturuyorum ayaktayım neden bebeğe bakmıyorum dimi :) yok valla akşama kadar ikizler ağzıma tükürüyor bide ergen çocuğum var belli bi saatten sonra uyku gitti mi gelmiyor madem bedenımı dinlemeye fırsat bulamadığım zamanlar olacak o zamanda ruhumu dinlendırırım ki ertesi gün o çocuklar gözümün içine bakarken gülücükler saçıp oyunlar oynayabileyim .

Çoğu da şu sebeblerle boşanmıyor
-elalem ne der
-çocuklar babasını özler
- ailem beni kabul etmez
-aile evınde rahat edemem
-meslek yok
-para yok
- öyle olmasa iyi biri aslında melek gibi
-anası olmasa anlaşırız(halbuki sorun eşinin pasifliği )
En sonda belki düzelir die bi çocuk daha yaparlar

Günümüz koşullarında arkasında ailesi yoksa bi kadına hemen iş bul çalış falan yazılıyor burda ama kiralar asgari ücretle yarışırken ,burda karı koca memuruz gecınemıyoruz diyenler varken ,pat die bi kadının ayrılıp elinde çocuklarla duzenlı bi iş bulup yeniden düzen kurması çok zor baya zor hemde
bide çocuk küçükse ve kreş yada bakıcı olacaksa nafakayı zaten yoksay ödemeye bile yetmez mahkemelerin verdıgı nafakalar şaka gibi çünkü çoğu zaman .kadın boşanacak psikolojiyi toplamadan bunları yapacak düşünüyorlar , sonra da kötünün iyisi diyip boşanmıyorlar .

Milyonlarca örnek varken özellikle hiç güvencesi olmayan kadınların ilk seneden eline bebek alması çok üzücü . Bakıyorsun maddi gücü olan kadınlar bile 3-4 sene beklerken daha kocasına alışıp cebıne harçlık alamayan çoğu kadın eline bebek alıyor. İşin garibi de buraya gelıp milleti kandırdıklarını zannedip süpriz oldu korunurken oldu diyorlar yahu %10 öyledir de , her konuda da aynı yanıt ! Zannetmiyorum çünkü gerçekten istemeyen korunmayı biliyor.
Evet haklısınız burdakiler sanki başka ülkede yaşıyor gibi hemen boşan ya da çalışırsın nolcak kafasındalar, işte çocuğa annen bakar sende çalışırsın ama bakalım ailenin durumu müsait mi çocuk bakabilecek yaş ve durumdalar mı kimse düşünmüyor. Çocuksuz da belki daha kolay ama aynı mantık aile evi nasıl problemleri mi var ya da rahat mı kimse sorgulamıyor ev tut diyorlar ortalama üstü alan bile sıfırdan zor ev kurar. Maalesef durum bu.
Herkesin tuzu kuru zannediliyor stabil bir hayat var diye düşünülüyor .
Aldatma gibi bir şey yaşayan kişiye bile çek git deniliyor tamam gitsin de zaten gitmeli ama bir de gerçekler var dizide anca olur bu öyle bir günde ne iş ayarlanır ne eşya toplanır ne çocuk varsa okulu vs ayarlanır ne yılların düzeni bozulur.
Bu bir süreç tıpkı evlilik gibi.

🤣 yok canım kendım yazdım sormuşsun ya doğru ne yapıyorlar die yıllardır sevgiden önce bunlara önem verdik . alttan alma die bisey olmamalı biz bi bireyiz bana uyar ona uymaz ona uyan bana uymaz . Biri mutlu olacak die diğeri mutsuz olacağı biseyı hatır içinde olsa yapmamalı .

Mesela ben suan burda takılıyorum eşim bebeğimize bakıyor kaldırdım verdim bebegı yatıyor musun dedi hayır biraz kendımle kalcam dedim sabah 7 de işe gidicek ama bende yoruldum bu saate kadar bebekle . E sonuç olarak çocuk isterken iki tarafta al kenarda kendı büyüsün bişey olmayacağını biliyordu . Bencillik mi yaptım e o işe gidicek sabah ben oturuyorum ayaktayım neden bebeğe bakmıyorum dimi :) yok valla akşama kadar ikizler ağzıma tükürüyor bide ergen çocuğum var belli bi saatten sonra uyku gitti mi gelmiyor madem bedenımı dinlemeye fırsat bulamadığım zamanlar olacak o zamanda ruhumu dinlendırırım ki ertesi gün o çocuklar gözümün içine bakarken gülücükler saçıp oyunlar oynayabileyim .
Chatgbt gibi gadınsınız hanfendi🧿

Bravo size de , işte problem şu ki bunu yaptırmak asıl mesele.
Evet sizin eş yapıyor ama başkası olsa yapmaz bile işe gidicem sen bak der demekki siz iyisine denk geldiniz.
Ama işte bu da şans meselesi
Zamanla değil de kendi böyle olan kaç erkek var çoğu anasının biricik kuzusu bardak bile koymaya üşenirler.
Alttan alma olmadan nasıl yürütüyorsunuz bir film izliyceksiniz birinizin sevdiği diğerine uymaz ya da atıyorum bayramda ilk kimin ailesine gidilecek herkes kendi ailesini ister sonuçta
Siz bu gibi durumlarda nasıl alttan almadan çözüyorsunuz merak ettim

Evet haklısınız burdakiler sanki başka ülkede yaşıyor gibi hemen boşan ya da çalışırsın nolcak kafasındalar, işte çocuğa annen bakar sende çalışırsın ama bakalım ailenin durumu müsait mi çocuk bakabilecek yaş ve durumdalar mı kimse düşünmüyor. Çocuksuz da belki daha kolay ama aynı mantık aile evi nasıl problemleri mi var ya da rahat mı kimse sorgulamıyor ev tut diyorlar ortalama üstü alan bile sıfırdan zor ev kurar. Maalesef durum bu.
Herkesin tuzu kuru zannediliyor stabil bir hayat var diye düşünülüyor .
Aldatma gibi bir şey yaşayan kişiye bile çek git deniliyor tamam gitsin de zaten gitmeli ama bir de gerçekler var dizide anca olur bu öyle bir günde ne iş ayarlanır ne eşya toplanır ne çocuk varsa okulu vs ayarlanır ne yılların düzeni bozulur.
Bu bir süreç tıpkı evlilik gibi.
İşte bazısı annem çocuğuma bakmıyor diyince ,yaşlı kadın mecbur mu seni büyütmüş yorulmuştur derler
boşanacak olana da annen baksın derler .

İkisi farklı denilebilir ama ikisindeki anne de yaşlı anne yani bi fark var oda kadının bosanmıs olması. Herkes evliykende boşanınca da bakacağı kadar doğurmalı .

şimdi buraya çok şeyler yazarım da aman.
Kimsenın yuvası yıkılmasın yıkılacak yuvada olanda belki düzelir die süpriz çocuk yapmasın 🤲

İşte bazısı annem çocuğuma bakmıyor diyince ,yaşlı kadın mecbur mu seni büyütmüş yorulmuştur derler
boşanacak olana da annen baksın derler .

İkisi farklı denilebilir ama ikisindeki anne de yaşlı anne yani bi fark var oda kadının bosanmıs olması. Herkes evliykende boşanınca da bakacağı kadar doğurmalı .

şimdi buraya çok şeyler yazarım da aman.
Kimsenın yuvası yıkılmasın yıkılacak yuvada olanda belki düzelir die süpriz çocuk yapmasın 🤲
Amin
Maşallah 4 çocuk mu var siz de🫨
Yazdıklarınızdan öyle anladım
Sizin çocuklarla uğraşmaktan tartışmaya vaktiniz kalmaz ki🤣

Boşanmak isteyipte boşanamayanlar sizce neden boşanamıyoruz?
Emekler mi, geçmiş günlerin hatrı mı, düzenimiz bozulmasın diye mi, çevre baskısı mı, çocuk için mi?
Bu erkeklerde keşke yok olsalar da bunları yaşamasak.
anadoluda hala "nikahını verme" diye bir efsane var

nikah çok mühim ve de boşanıp tekrar evlenme de mesela bizde pek yok (hiç evlenmeyen var ama, ben de dahil).
nişan atma bile yakın zamana kadar görülmüş şey değildi. burada konularda 2 kere 3 kere nişan atan evlenip çocuklu olarak bekar adamla evlenen vs. okuyorum mesela. bunlar benim memleketteki çevrem için diyorum asla olamayacak şeyler. kaldı ki bizden daha muhafazakar bir sürü yer var oralarda hayal edemiyorum yani...benim arkadaş/iş çevremse tamamen başka zaten o çevrem bol bol boşanır, o yüzden onu konuya katmıyorum hiç.

benim bu kafayla boşanmayan bir kuzenim var mesela, kocasıyla 15 senedir ayrı yaşarlar, kız annesiyle ve çocuğuyla yaşıyor, yani hani tamam iç anadolu belli bir muhafazakarlık hep var, ne kadar modern olabilir deriz ama benim memleketim ezelden beri belediyesi muhalif partilerde olabilen, büyük (pek çok ilden büyük), hele hele artık sene olmuş kaç, hayli hayli kadının çalışabileceği filan bir ilçe yani öyle bir Viranşehir/Patnos ya da Kürtün değil.

üstelik bu kız sigarası alkolü makyajı vs. olan bi kız, her yeni çıkan modadan filan haberdar yani her naneyi biliyor ama boşanmayı bilmiyor! öyle bir kafa.
işte annesiyle de yaşadığı için (babası öldü) kardeşleri özellikle durumu iyi bir enişte var o yardım ediyor
belediyeden akrabadan filan yardım alıyor
aşırı saçma sapan bir durum

severek de evlendiydi
okuyup meslek sahibi olabilirdi asla kasmadı, istemedi, genç yaşta evlenip çocuk yaptı. ve senelerdir durum bu. kocasının yatıp kalkmadığı o..u yemediği b.k kalmadı su sürede.

o enişte olmasa, etraf buluşturup vermese ne olacaktı bilmiyorum ama sanırım şey:
bunlar ağlamayı iyi biliyor, illa birileri bulur buluşturur verir yani. toplum biraz böyle. kocası koymuş ortada yazık gencecik kadın, çocuk da var" deniyor. hele memleketinde isen (zaten ucuz). bizim memlekette dul kalan kadının tekrar evlenmesi pek adet değil zaten. boşanan memur kadınlar bile tekrar evlenmiyor bizde.

işin daha ilginç yanı, tembel bir kız da değil günde 14 saat ev temizler yemek yapar mesela titizdir
yahu onun yerine boşansa bir nafakası olurdu girse bir yerde çalışsa şimdiye emekliydi zaten...

bu kafayı anlayamazsın. mümkün değil.

bu kadınlar şey "evleneyim evimin kadını olayım, kocam da bana baksın"dan başka herhangi bir yaşam gayesi, planı olmayan kadınlar.
kocası ölseydi mesela eşinin ailesinin kendisine bakmasını bekleyecekti
mesela kendi amcası öyle erkenden öldü. yengesine 40 sene amcasının ailesi baktı hakketen.

yani desen ki eşin ölse ne olacaktı, yine çalışmayacaktı, yine birilerinden bekleyecekti...

anadoluda hala "nikahını verme" diye bir efsane var

nikah çok mühim ve de boşanıp tekrar evlenme de mesela bizde pek yok (hiç evlenmeyen var ama, ben de dahil).
nişan atma bile yakın zamana kadar görülmüş şey değildi. burada konularda 2 kere 3 kere nişan atan evlenip çocuklu olarak bekar adamla evlenen vs. okuyorum mesela. bunlar benim memleketteki çevrem için diyorum asla olamayacak şeyler. kaldı ki bizden daha muhafazakar bir sürü yer var oralarda hayal edemiyorum yani...benim arkadaş/iş çevremse tamamen başka zaten o çevrem bol bol boşanır, o yüzden onu konuya katmıyorum hiç.

benim bu kafayla boşanmayan bir kuzenim var mesela, kocasıyla 15 senedir ayrı yaşarlar, kız annesiyle ve çocuğuyla yaşıyor, yani hani tamam iç anadolu belli bir muhafazakarlık hep var, ne kadar modern olabilir deriz ama benim memleketim ezelden beri belediyesi muhalif partilerde olabilen, büyük (pek çok ilden büyük), hele hele artık sene olmuş kaç, hayli hayli kadının çalışabileceği filan bir ilçe yani öyle bir Viranşehir/Patnos ya da Kürtün değil.

üstelik bu kız sigarası alkolü makyajı vs. olan bi kız, her yeni çıkan modadan filan haberdar yani her naneyi biliyor ama boşanmayı bilmiyor! öyle bir kafa.
işte annesiyle de yaşadığı için (babası öldü) kardeşleri özellikle durumu iyi bir enişte var o yardım ediyor
belediyeden akrabadan filan yardım alıyor
aşırı saçma sapan bir durum

severek de evlendiydi
okuyup meslek sahibi olabilirdi asla kasmadı, istemedi, genç yaşta evlenip çocuk yaptı. ve senelerdir durum bu. kocasının yatıp kalkmadığı o..u yemediği b.k kalmadı su sürede.

o enişte olmasa, etraf buluşturup vermese ne olacaktı bilmiyorum ama sanırım şey:
bunlar ağlamayı iyi biliyor, illa birileri bulur buluşturur verir yani. toplum biraz böyle. kocası koymuş ortada yazık gencecik kadın, çocuk da var" deniyor. hele memleketinde isen (zaten ucuz). bizim memlekette dul kalan kadının tekrar evlenmesi pek adet değil zaten. boşanan memur kadınlar bile tekrar evlenmiyor bizde.

işin daha ilginç yanı, tembel bir kız da değil günde 14 saat ev temizler yemek yapar mesela titizdir
yahu onun yerine boşansa bir nafakası olurdu girse bir yerde çalışsa şimdiye emekliydi zaten...

bu kafayı anlayamazsın. mümkün değil.

bu kadınlar şey "evleneyim evimin kadını olayım, kocam da bana baksın"dan başka herhangi bir yaşam gayesi, planı olmayan kadınlar.
kocası ölseydi mesela eşinin ailesinin kendisine bakmasını bekleyecekti
mesela kendi amcası öyle erkenden öldü. yengesine 40 sene amcasının ailesi baktı hakketen.

yani desen ki eşin ölse ne olacaktı, yine çalışmayacaktı, yine birilerinden bekleyecekti...
Sizin durum bambaşkaymış şu an ki modern zamanın zıttı , 30 40 yıl öncesinin tekrarı gibi
Ama fırsat verilip sizdeki boşanamama durumu olup boşanmayanlar da çok fazla sanki bir tabu.

En yüksek statülerde olan bile acaba mı diyor.
Bu bahsetttiğiniz kuzen eminim boşanırdı baskı olmasa idi ayrı yaşıyormuş sonucta, ama diğerleri bence yine de boşanmazdı.
Kimse boşanmak istemez ama artık kimse de kimseyi çekmiyor.

Zaman zaman sorun ise hangi birini sayayım ki?
Ama şu popüler konularla benzer.
Gerçekten sağlıklı düzgün evliliği ya da ilişkisi olanlar neyi doğru yapıyor, nasıl 12den vuruyor ?
Yoksa alttan alıp problemleri görmezden mi geliyorlar?
Tek konu ne biliyor musunuz? UYUM. Atıyorum biri para biriktirmek istiyorken diğeri gezmek istiyorsa sorun. Biri aşırı titiz diğeri normalse sorun. Biri kuru fırın yemekleri biri tencere yemeği seviyorsa bile sorun. Biri aileleri karıştırmayalım diğeri onlar benim ailem tabi ki fikirlerini soracağım diyorsa sorun. Yani bu kişiler dengine düşse çok mutlu olabilir. Bu tercihler kişiyi kötü yapmaz. Belli ölçüye kadar idare edebilir bazıları. Ama ya o durumun hayatınızdaki yoğun etkisi ya da minik minik onlarca çatışma ilişkilerde sorun yaratıyor.

Mutlu bir evliliğim var. Asla görmezden gelip idare ettiğim hiç bir konu yok. Eşim beni idare ediyor çoğu zaman hatta. Gerçek huzur o kadar çabasızmış ki.

‘Aman boşansam yine aynı olacak. Erkeklerin hepsi böyle zaten’ sadece konfor alanınızın dışına çıkmamak için beyninizin uydurduğu koca bir yalan.

Tek konu ne biliyor musunuz? UYUM. Atıyorum biri para biriktirmek istiyorken diğeri gezmek istiyorsa sorun. Biri aşırı titiz diğeri normalse sorun. Biri kuru fırın yemekleri biri tencere yemeği seviyorsa bile sorun. Biri aileleri karıştırmayalım diğeri onlar benim ailem tabi ki fikirlerini soracağım diyorsa sorun. Yani bu kişiler dengine düşse çok mutlu olabilir. Bu tercihler kişiyi kötü yapmaz. Belli ölçüye kadar idare edebilir bazıları. Ama ya o durumun hayatınızdaki yoğun etkisi ya da minik minik onlarca çatışma ilişkilerde sorun yaratıyor.

Mutlu bir evliliğim var. Asla görmezden gelip idare ettiğim hiç bir konu yok. Eşim beni idare ediyor çoğu zaman hatta. Gerçek huzur o kadar çabasızmış ki.

‘Aman boşansam yine aynı olacak. Erkeklerin hepsi böyle zaten’ sadece konfor alanınızın dışına çıkmamak için beyninizin uydurduğu koca bir yalan.
Maşallah o zaman ne diyelim bu dedikleriniz aynı eve girmeden asla anlaşılmıyor işte.

Erkeklerin hepsi böyle değil zaten ama esas sorun denk gelebilmek aynı anda aynı duyguları hissedebilmek karşılıklı olması.

Var olmasına varlar ama kim bilir kaçıncı denemede bulunur?Gerçek yüzleri mi kandırmaca mı ?

Bravo size de , işte problem şu ki bunu yaptırmak asıl mesele.
Evet sizin eş yapıyor ama başkası olsa yapmaz bile işe gidicem sen bak der demekki siz iyisine denk geldiniz.
Ama işte bu da şans meselesi
Zamanla değil de kendi böyle olan kaç erkek var çoğu anasının biricik kuzusu bardak bile koymaya üşenirler.
Alttan alma olmadan nasıl yürütüyorsunuz bir film izliyceksiniz birinizin sevdiği diğerine uymaz ya da atıyorum bayramda ilk kimin ailesine gidilecek herkes kendi ailesini ister sonuçta
Siz bu gibi durumlarda nasıl alttan almadan çözüyorsunuz merak ettim
Kız ne alaka iyilikle ben annesiyim o ne ? Oda babası çocuk dediğin şey ana bakacak baba sevecek bisey mi ki ?

Tv alışkanlığımız yok , netflixe düşenleri izleriz baştan bakarız sarmazsa bırakıverırız dizi mizi için falan tövbe de çenemizi yormayız.

babam yok annemide alır kayınaileme geçeriz (3 sokak var aramızda 🤣 zaten hergun beraberiz ) kahvaltıyı yaparız, sonra 2 saat uzaklıktaki memlekete gideriz babamın mezarına ugrarız sonra annem kardeşleriyle gorusur ilk gün böyle biter. - kurbanda ilk gün direk memlekete gideriz kayınaile ikinci güne kalır .
Neden annenizi alıyorsunuz başka evladı yokmu evine gelecek die sorarsanız annemin bi evi yok babam öldükten sonra annemi ablamla ben aldım aramızda kalır kafasına göre canı nerde isterse mesela 2025 7 ay bende 5 ay ablamda geçirdi
- ablamında şehir dışında memur çocukları var tatil amaçlı oralara gider bayramlarda annem yol çekmesin hastalanmasın die göndermeyiz yalnız kalmasın die de biz alırız . zaten almasak kayınvalidem dünürüm nerde die başımızın etini kemirir valla
2011 de vefat etti babam düzen böyle

Amin
Maşallah 4 çocuk mu var siz de🫨
Yazdıklarınızdan öyle anladım
Sizin çocuklarla uğraşmaktan tartışmaya vaktiniz kalmaz ki🤣
3 çocuk var biri ergenus :) 13 yaşında
İkizlerimde 6. Aya girdiler yeni 😁

Biz evi yıksak çocuklarla eşim kapıyı aralar siz iyi misiniz sağlam mısınız der kapatır o kadar sakindir

Sizin durum bambaşkaymış şu an ki modern zamanın zıttı , 30 40 yıl öncesinin tekrarı gibi
Ama fırsat verilip sizdeki boşanamama durumu olup boşanmayanlar da çok fazla sanki bir tabu.

En yüksek statülerde olan bile acaba mı diyor.
Bu bahsetttiğiniz kuzen eminim boşanırdı baskı olmasa idi ayrı yaşıyormuş sonucta, ama diğerleri bence yine de boşanmazdı.
Kimse boşanmak istemez ama artık kimse de kimseyi çekmiyor.
bu kuzenime kimse baskı yapmıyor ki
hepimiz, ablaları vs herkes senelerdir boşan diyor

bu ne saçma evlilik, çocuğuna böyle bir baba figürünü mü layık görüyorsun vs. diyor, diyoruz
sorun da bu ya zaten. boşanma diyen de yok. ama bu kadınlar hala o kafalarda. o yüzden hala pek boşanan yok.

etraf boşanma diyor diye boşanamıyor olsa, zaten onu yazardım.

bence bu kuzende sorun severek evlenmiş olduğu için (yoksa daha ablaları bekardı, bu herkesten önce büyük aşkla evlendi filan) yediremedi.
ama geçmiş 15 sene yani daha da mı seviyorsun derler insana. konu boşanma baskısı değil. konu nikahın kutsal olması.
boşansa, şu anki hayatından farkı ne olacaktı sadece 1) o kutsal nikahtan çıkmış olacaktı. sevgilisi olamazdı. tekrar zaten evlenemezdi. 1 kere evlenmek zor yeterince bizde 2. evlenen yok. (kadın olarak). 2) çocuğuyla dönecekti babasının evine, bu da diğer büyük fark. babasının evine dönmemiş oldu ama tüm masrafını kardeşlerinin ödediği bir evde yaşadı. çok genç yaşta boşanıp ömür boyu dul kalmamak için 15 senedir ayrı ve ondan bundan geçinerek yaşıyor yani! evli mi. evli. demeye çalıtığım kutsallık bu. kadın bunu kendi kendine böyle düşünüyor.

mesela bu kafaya girmeyen de var tabi. boşandı. aldatma, şiddet vs. yokken. kafalar uymadı boşandı üstelik onun ailesi daha muhafazakar, ona boşanma dendi. takmadı...ama bu tip kadın çok yok.

büyükşehirde çevre baskısı görmeyen kadının derdi ancak geçimdir bence.
küçük yerlerde durumlar ise böyle.

peki, diğer boşanmayanlar neden boşanmıyor derseniz de şundan:
eşleri ticaret filan yapıyor mesela
durumları çok iyi, X beyin eşi olarak parti protokollerinde filan yer alıyorlar (küçük yerde tabi, güzel voliler vuruluyor küçük yerlerde böyle parti ahbap çavuş işleriyle, güzel ihaleler filan kalıyor ya da rant)
eşlerini aldatma vs. durumlarını da yine tüm ilçe biliyor :D

kadınlar da biliyor ama resmi geliri 30 bin nafakası olacak 10 bin. kalacak ortada, hem de X beyin eşi olma sıfatını kaybedecek. boşanmıyor bunlar da asla.

3 çocuk var biri ergenus :) 13 yaşında
İkizlerimde 6. Aya girdiler yeni 😁

Biz evi yıksak çocuklarla eşim kapıyı aralar siz iyi misiniz sağlam mısınız der kapatır o kadar sakindir
Off çok şanslısınız kıskandım 🥰
Sağlıkla büyüsünler 😀

Peki sizin durumunuz nedir böyle bi konuyu açtığınıza göre sizinde bi sebebiniz olmalı ?

Ülkemiz gerçeklerinden yola çıkalım: can korkusu

Boşanmayı asla düşünmedim diyemiyorum ama boşanmamak için motivasyonum belli evlilik güvenli alan çok şükür mutluyum kocamı seviyorum. toksik olan malesef benim bunu değiştirdim ama ehhh. Aramızdaki tek dert annesi. kocam küçücük çocukken bile sınırı çizen biriydi. dengesiz duygularını uçlarda yaşayan biriyim anne babama yaşattıklarımı anlatsam nasıl yüzüne bakılıyor denilir. Kocam da daha yapıcı olgun ama inat egoist bi adam. En son boşanmama sebebim hamileydim ve ayrılacağım çocuğa bakacağım o hayatını yaşayacak düşüncesiydi. Yaşar da yakışıklı genç parası var 195 boyunda 120 kilo adam her yerde dikkat çekiyor ayrılınca onun yalnız kalacağını düşünmüyorum. Ama ben evde çoduk büyüteceğim bunun yerine hayatı ona zindan eder boşanma kararı alırsa da suçu ona atarım dedim ama bu fikirden vazgeçtim 1 ayda ve aramızı düzelttim boşanmak için ortada bi sebep bile yoktu zaten. doğumu bekledim ve doğurunca baba olunca adama daha da aşık oldum. 8 senedir evliyiz 13 14 senelik sevgilim. Anne baba olmak bizi değiştirdi. Annesini artık yok sayıyorum ve kocamın da en büyük yarası olduğunu biliyorum. Eğer annemle görüşeceksin diye diretseydi ayrılırdım ama 5 aylık bebeğimizi bile görmedi. Biz her şeyi konuşuruz eskiden anne konusu açılınca konuşmak istemediği tek konu bu olurdu çünkü anan senin anan diye düşmandan bahseder gibi konuşurdum anası tipik laz karısı ben şımarığım ve inatçıyım laf söz dinlemem biri benimle inatlaşıyor mu yoksa saçımı başımı mı yoluyor bunun arasındaki farkı anlamam haliyle hepppp kötüydü ve gerçekten kötü bi kadın.sevgliliyken beraber yaşarken evde yokken çekmecede kondom bulup kitaplığa koyan görünce neden bunu buraya koydun dediğimde cingan çıkaran sevgilim bilet aldım git evi de karıştırma dedşğinde bayılan oğullarını maddi manevi sömüren eşimin abisi suriyede çadırda kalırken çocuğun parasıyla estetik olan o çatlak dolu memeleri düğünümde yarısına kadar açıp gelinliğimi açık bulan bi kadın offff telefonu açar sen karı ağızlısın adam değilsin der kaynıma gider sen errrkek olsan karının ağzına iki tane yapıştırırdın der anlat anlat bitmez. Artık umursamıyorum konusunu açmıyorum evliliğimde annesi sorunmuş gibş yaklaşmıyorum ve konuştukça anladım eşimde ne kadar büyük bi yara. Annesiyle bin yıl konuşmasa bile annesi. Beni seviyor değer veriyor gerçekten mutluyuz annesiyle konuşmuyoruz neden boşanayım? Bir de benim annem ve babam ayrı ama fotolarda hep el ele göz göze kucak kucağa babam 2 evlilik yaptı yürümedi onun annesi 2 evlilik yaptı yürümedi anne babası ayrı. Galiba inat ettik bu evliliği sürdürmek için. Çok uzun oldu okuyana sabır 😂

Son düzenleme:
Şans olduğunu çok düşünmüyorum. Buradaki konulara bakarsanız çoğu sinyali alıp düzeltirim ben zaten çoğu erkek böyledir diye devam etmiş. Sevgiliyken aldatılan da evlenmiş cimri olduğunu gören de. Bekarlıkta evliliği bir seviye atlamak gibi görüp evlenmeye aşırı hevesli oldukça da bunlar yaşanıyor.
Benim mesela asla katlanamayacağım şeyler belliydi ve o tip erkeklerden uzak durdum. Kıskançlık, muhafazakarlık, aşırı ilgi, toksik maskülenlik. Bunlara asla dayanamam. Bakınca çoğu kadının sevdiği özellikler. Ay sevgilim beni kıskanıyor çok seviyor diyenler de dolu.
Neticede kendime sessiz sakin, uyumlu, kıskançlığı olmayan, öfkesini yönetebilen birini seçtim. Dışarda garsona tavrından gerginlik esnasındaki tavrına kadar baktım.
Şu an mesela bakınca evlilikte değişen bir şey olmadı aslında kocam aynı insan. O zamanlar sinir eden şeyler daha çok sinir ediyor sadece. Özetle iki taraf da tahammül edebileceği şeyleri görmeli bilmeli.
Benim eşim mesela sakindir ama kavga edilmez. Susar oturur. Bu mesela beni sevgiliyken de zorluyordu hala zorluyor. Ağız tadıyla kavga edemeyip deliriyorum.
Ama karşılıklı tolerans olmalı, kavgada saygı sınırı asla aşılmamalı. Tolerans gösterebilecek kadar çok sevmeli iki tarafta.
Çok şükür 10 senedir evliyiz öyle ne büyük kavgamız oldu ne saygısızlığımız. Ne olursa olsun kötü cümle kurmadık. Aramızda kırgınlık da yok haliyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X